Kek karretje: Mazda2 3-deurs

Auteur: , 15 Reacties

Mazda had al 1 foto van de Mazda2 3-deurs de wereld in gestuurd, maar nu Genève in volle hevigheid is los gebarsten is alle informatie vrijgekomen, inclusief de foto's. En die wilde ik jullie toch niet onthouden.

New Mazda2 Three-Door Hatchback
at the 2008 Geneva International Motor Show

Hiroshima, Japan, 24th January 2008. For the first time ever, a Mazda2 three-door hatchback joins the popular Mazda2 model range. Bringing with it all the attributes of the five-door hatchback, the three-door model is even sportier and more affordable. Mazda will showcase the world premiere of this new vehicle at the 78th annual Geneva International Motor Show to be held from Tuesday, March 4 through Sunday, March 16, 2008.

The new Mazda2 three-door hatchback is designed to attract new customers to further Mazda’s continued growth in the European market. It comes with the same lively and responsive MZR 1.3-litre and 1.5-litre petrol powertrains, and the same MZ-CD 1.4-litre common-rail turbo diesel, as the five-door hatchback. These engines achieve high fuel efficiency along with particularly low CO2 emissions.

Launched in September 2007 as Mazda’s first new-generation Zoom-Zoom vehicle to evolve to the next level, the new Mazda2 was an immediate hit with European customers. In December 2007, it was awarded five stars for adult occupant protection on Euro-NCAP crash testing and has won more than 20 automotive awards. These include Car of the Year awards in Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Denmark, Greece and New Zealand, along with the Japan RJC Car of the Year.

By completely redesigning the body and chassis and implementing Mazda’s unique gram strategy, the Mazda2 is nearly 100 kilograms lighter compared to the previous version, with a vehicle weight under the 1,000 kilogram threshold. This outstanding result resists the trend to heavier and bigger cars.

Also at Geneva this year are two European debuts: the Mazda Taiki concept car, equipped with Mazda’s next-generation rotary engine and the Mazda5 Hydrogen RE Hybrid.

Officially called the Salon International de l’Auto de Genève, the Geneva show’s press days are on March 4 and 5, and the public days are March 6 through16, 2008. Mazda’s press conference will take place at the Mazda stand on March 4 at 09:00 (local time).15 reacties

Kijk… dezelfde auto als de eerder getoonde nieuwe Ford Ka.
Alleen de foto’s zijn scherper

Iedereen doet tegenwoordig aan een ‘grote-muilen-front’
Booooooooring !
Nou dat ziet er niet eens half lelijk uit. Best een leuk karretje, al gaat in dat segment mijn voorkeur uit naar de Punto.
@TweetyV6: Die Ka lijkt er inderdaad donders veel op.
Ja het is de Ford KA!…Of toch de peugeot 206?
tis idd een Ka, 206, corsa, twingo…

maar ik vind hem er wel aardig uit zien.
Ik ben erg blij dat men langzamerhand weer de nadruk gaat leggen op lichtere wagens bouwen.
Zo’n compact wagentje hoeft toch echt niet meer dan een ton te wegen?
Het moet toch mogelijk zijn in deze tijden van technologische vooruitgang om de moderne veiligheidsvoorzieningen te behouden en terug te gaan naar de lagere massa’s van bijv. 205-jes?
ja vind ik ook, heb je ipv een 6 liter V12 genoeg aan een 1.9 GTI blok om lekker te scheuren ;)
Kek?
kek (bijvoeglijk naamwoord; kekker, kekst)
1 vlot, kittig

http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=kek
Best grappig, maar aan de andere kant, zooooveel van hetzelfde…
Haha, als daar ook een MPS van komt :p
aardig autootje, ik vond de 5-deurs al een welkome aanvulling, de 3-deurs is nog leuker!
hopelijk hebben ze wat aan die versnellingsbak gedaan.. huidig model is nogal soeperig wat dat betreft.

verder ziet hij er wel een stuk vlotter uit zeg! ook mazda is goed bezig!
@ pstuit
dank je voor deze verrijking
heh? zag ik gister nou zo’n nieuwe Mazda 2 rond reiden bij mijn plaatselijke Mazda boer…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).