Spyker C8 Laviolette GT2R [updated]

Auteur: , 39 Reacties

Naast de C8 Aileron heeft Spyker nog een tweede nieuwe model meegenomen naar Geneve. Namelijk de raceversie van de C8 Laviolette. Daarmee zullen ze dit jaar gaan deelnemen aan de Le Mans Series en de 24 Uur van Le Mans.

Het Spyker Squadron zal 2 auto’s inzetten en het Zwitserse dealerteam Speedy Racing zet eveneens een auto in. Het is trouwens maar goed dat ze met een nieuw model gaan racen want de auto waar ze vorig jaar mee reden is gister uitgefikt.

Spyker C8 Laviolette GT2R Specs

Squadron

Spyker Squadron – the factory GT2 team -, in partnership with its title sponsor SNORAS Bank and Speedy Racing, is proud to present its latest GT2 racer for the most famous and grueling race on the planet: the 24-Hours of Le Mans. In 2008 and 2009 Spyker Squadron will compete with two Spyker C8 Laviolette GT2Rs in both the Le Mans Series (LMS) and the 24-Hours of Le Mans.

The Laviolette GT2R replaces the successful Spyker C8 Spyder GT2R, the first Spyker that earned podium positions for the Dutch manufacturer of exclusive sports cars in the international GT arena. The new Laviolette has been built from the ground up around on a much stiffer, aluminum spaceframe with better aerodynamic qualities. Based on the team’s knowledge and experience with the previous C8, a long list of components have been changed or improved. The new car is an excellent platform to continuously develop and improve pace to reach the ultimate goal: a podium position at Le Mans.

Spyker Squadron welcomes Lithuanian SNORAS Bank, as its title sponsor for the upcoming season. Like last year Spyker Squadron partners with Alexandre Pesci’s Swiss dealer team Speedy Racing, sponsored by LEMO and Rebellion Horlogerie.

Car number 85 will be driven by Alexei Vasilev (RUS), Ralf Kelleners (GER) and Peter Dumbreck (GBR). The second car, number 94, will be piloted by Andrea Chiesa (SUI), Benjamin Leuenberger (SUI) and Philippe Camandona (SUI).

Both at Le Mans and in the Le Mans Series the team will use Michelin tires.

After two earlier tests in Estoril and Le Castellet (Paul Ricard) the team will head to Barcelona, Spain within three weeks for the first 1000km race this season: the LMS 1000km de Catalunya.39 reacties

Moet ie nou zo Snoras? Oranje vind ik een stuk mooier…
Wow, ziet er prachtig uit. De kleuren doen we wel denken aan Chevrolet :P
Aston Martin Rapide
Zoek de fout in de tweede alinea….

Verder vind ik de kleurstelling echt niet indrukwekkend…maar ik gun spyker natuurlijk het beste.
Hopelijk vliegt deze niet in brand, want ik denk dat het machtig mooi is om dit te zien rijden :)
Pocket-racer. Zet toch deze op de openbare weg Spyker :P
Aston Martin Rapide
Ehmmm…de fout is natuurlijk snel opgelost zie ik.
wat voor een 3,8l blok ligt er in zo’n auto?

Zie hem liever in het oranje!
Uitgefikt?
Weer een nieuw woord geleerd. Je lexicon gaat er wel met de dag op vooruit als je elke dag autoblog even leest.
Yes. Onze Hollandse trots met de nationale kleuren van een of ander Baltisch land…
59-LK-TH (peugeot 307 sw)
@binkie

Dat hoop ik voor je, maar ik vindt ‘m leeluk.:twisted:
ff over die van speedy

je moet er niet van uit gaan dat die altijd ‘uitfikt’ en in de problemen komt
Op spa was juist onze nederlandse trots die bij eau rouge eruit flikkert
http://album.partyflock.nl/20396433.jpgl

http://album.partyflock.nl/20398783.jpgl
het zou pas echt prachtig zijn als deze op het circuit afbrand :P
jhahah neee maaar dan wel zonder rijder ;)
maar jaa oranje zou gewoon beter zijn…
Mooi voorbeeld van hoeveel mooier de SWB is vergeleken de LWB :)
En zo snel is hij nou ook weer niet ;) uiterlijk is wel mooi maar aub dat blok :(
wat een bagger ding, die kleur alleen al!
het lijkt veel te veel op een Aston Martin mrr wel best cool als ik hem zo hebben:P
het lijkt veel te veel op een Aston Martin mrr wel best cool als ik hem zo hebben:P
@Berbertje, de klasse waarin deze Spyker uitkomt is de GT2, de GT2 heeft een restrictie in vermogen (450 pk geloof ik) en de motoren mogen ook niet meer dan 4.0 liter zijn al zal dit wel 3.8 zijn geworden, anders is er geen reden waarom die verkleind is.
daar is het nederlandstrots
dit is de auto van het zwitserse team geloof ik,niet de 2 die spyker zelf inzet.
@ Autoblog
Er reden vorig jaar 2 spykers mee: nummer 85 en 86
Hopelijk is hij snel genoeg zodat de rijders ook de achterkant vd wagen kunnen bewonderen :D
Frasker (Maserati MC12)
Waarom is hij niet oranje? mooie bak trouwens!
Deze kleuren zijn van het speedy team is toch duidelijk te zien aan het zwitsers vlaggetje, de 2 fabrieks spykers zullen heus wel oranje zijn… Maar daarentegen wel een supermooie kar!!!! Jammer van die Aileron, deze ziet er 1000 keer beter uit
Super gave kar! Zou hem graag een keer over een mooi circuit jagen!
Hoe komt het dat een Spyker wel mag meedoen aan lemans en een mosler niet?
@dekster
Heel veel geld?
Spyker FTW in LMS dit seizoen.
@dekster, omdat Spyker al sinds 2001 mee doet op Le Mans ;)
een squadron telt 24 examplaren in een beetje oorlog …….spyker verkoopt per jaar nog geen 24 auto”s,…spyker hou de eer aan jezelf en hou het op le mans bij de catering.
Update: Persbericht
dit is de bak van speedy.

te zien aan het zwitserse vlaggetje en er staat Speedy op de achtervleugel ;)
@CAFAN, en op de andere kant van de auto staat een Nederlands vlaggetje :D
Spyker rijdt met 2 wagens in de LMS en Speedy met 1.
In het persberichtje lees ik alleen de rijdersbezetting voor 2 van de 3 wagens. Geen Nederlanders op Lemans? Wat is de rijdersbezetting voor de 2e (LMS) Spyker? Zitten daar wel Nederlanders op?

Wat betreft Spyker wel en Mosler niet. Het zou ook kunnen dat Mosler alleen een Amerikaanse typegoedkeuring heeft en geen volledig Europese.

Wat betreft 3,8 versus 4,0 liter. Om de verschillende motoren qua vermogen en vermogenskarakteristiek wat dichter bij elkaar te brengen, mogen kleinere motoren, grotere restrictoren hebben. Een 3,8 mag dus een iets ruimere restrictor hebben dan een 4,0. Daarbij is 3,8 een echte ‘Porsche motorinhoud’, waarvoor wellicht nog iets ruimere waarden voor gelden.
Daarbij, het Audi V8 blok is een erg compact blok met relatief krappe boringen. Door de motorinhoud nu te verkleinen dmv een krukas met kortere slag, beperk je de zuigersnelheden hetgeen weer bevorderlijk is voor betrouwbaarheid e.d.
@robbie

zag ik idd ook nadat ik me post had gedaan xD
het is gewoon een c8 spyder gt2r met een stukje dak achterop
@Ramshoek, maar in de inschrijving voor LMS & Le Mans staat dat Spyker gaat rijden met een motor van 4000 cc. Wel raar dat er nu dan staat er dat een motor van 3.8 liter in zit. En ik weet dat ze voorheen ook altijd met 3.8 reden.

En ik weet dat er 2 Squadron auto’s op startlijst staan voor LMS en 1 Speedy auto. Maar als ik het persbericht lees dan kom ik die 2e Squadron auto helemaal niet tegen. Misschien toch geen budget voor?
@robbie: Nee die zitten op de reservelijst.
@Jan C., voor de Le Mans Series zijn 2 Squadron auto’s en 1 Speedy auto toegelaten en voor de 24 Uur van Le Mans is 1 Squadron auto en 1 Speedy auto toegelaten en staat er ook nog een keer 1 Squadron auto op de reservelijst (plaats 6).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).