Infiniti FX50

Auteur: , 29 Reacties

Infiniti bereidt een grootscheeps Europees modellen initiatief voor. Behalve de G37, G37 Coupé en EX37 zal ook deze stoere FX50 de Europese kopers moeten gaan verleiden.

Via de grijze import konden we al van de FX genieten waaruit ook bleek dat dit een model is wat in de smaak valt. De FX is compleet vernieuwd, maar het typische design is overeind gebleven. De FX is lekker dik, met korte overhangen voor en achter en een stevige maat lichtmetalen velgen met 265/45/21 banden. Ook de lange motorkap onderstreept het sportieve karakter. Nieuw zijn de achterlichten die met LED’s zijn uitgerust.

De FX50 is uitgerust met een aantal unieke features: inparkeren wordt een makkie met de Around View Monitor die een soort birdseye view van de auto geeft met hulp van diverse camera’s. De Scratch Shield lak herstelt automatisch kleinere krassen van bijvoorbeeld de wasstraat of spookvliegende albatrossen. Onder de motorkap van de FX50 is een dikke 5.0 liter V8-motor te vinden met een vermogen van 390 pk en een koppel van 500 Nm. Dit blok wordt altijd gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak. Prestaties geeft Infiniti nog niet, maar we maken ons niet al te veel zorgen. Vanaf eind 2008 kan de FX50 besteld gaan worden in Nederland, later volgt ook een FX37 met het blok uit de G37 en EX37.29 reacties

Mooi hoor!
Laat maar komen!
Dat ding was zo mooi maar in mijn ogen hebben ze het verpest door die lampen. goedkope uitstraling. Het interieur is er zeker wel op vooruitgegaan.
Net zulke merkwaardige proporties als het huidige model. Sportief en exclusief: ja. Mooi: nee.
Als je zo’n Jap naast de huidige X5 zet valt op hoe goed de Duitsers zijn met vormgeving.
@David38, laten we het er maar op houden dat de meningen daarover verschillen…
De FX 35 en 45 behoren (of moet ik zeggen behoorden) tot de enige SUV’s die ik serieus zou overwegen (naast de Landrovers). Gelukkig hebben ze met de nieuwe FX ook weer niet teveel veranderd en blijft het geblokte, sportieve uiterlijk overeind. Wat dat betreft qua vormtaal en uitstraling nog steeds mijlen verheven boven X5, Cayenne en wat dies meer zij. IMHO natuurlijk. ;-)
De vorige vond ik de mooiste SUV die er te koop was, deze vernieuwde de op 1 na mooiste. In ieder geval nog steeds mooier dan een Touareg, Cayenne, X5 of Lexus RX (lelijk hok).
ssangyong? iemand?
nog verder overdreven .. een karikatuur van zijn kleine broertje .. well done ..
Is dit nou onderdeel van Nissan of van Hyundai? Als ik dit ontwerp zo zie doet het mij denken aan een Sante Fe of een Tucson. Niet aan een ‘ zogenaamd’ premiummerk.
Waarom zijn die scherp gelijnde lichtunits van het vorige model nu weer gewijzigd? Dat gaf de FX juist zon hippe, strakke uitstraling. Nu is het weer “gewoon een japanner”…

Beetje jammer Infiniti!
Eindelijk een keer iets anders dan die saaie “hokken” van de duitser, allemaal 1 pot nat. Ik vind het een super mooie auto..
het vorige model had toch ook al LED lichten vanachter.
Mooie auto –> laat maar komen !!
heb ik nu goed gezien op de toerenteller dat dit een hoogtoerige v8 is? tenminste. V6 is normaal toch hoogtoerig en een v8 laattoerig? Deze toerenteller gaat door tot 9000rpm .
Anyone?
@Paul

Hoogtoerig heeft niks met V8 of V6 te maken.
Het rode gebied begind bij deze waarschijnlijk bij de 7000rpm met een top vermogen rond de 6500.
@ jan: je hebt helemaal gelijk, het vorige model had ook al LED achterverlichting. althans zo staat hij bij mij in de straat. (type FX45)

@ paul: V6 of V8, maakt niks uit wat toeren betreft. een ferrari V8 is een hoogtoerige motor, maar een V6 kan dat net zo goed. omgekeerd kan net zogoed, alleen een V8 zal iets makkelijker laagtoerig kunnen draaien. (hebben over het algemeen een hoger koppel=trekkracht, en alles draaid net wat makkelijker. maar alles, of het nou hoog of laagtoerig is, heeft zeer weinig met het aantal cylinders te maken.)

zeer geslaagde facelift! met behoud van het oorspronkelijke design heeft het een modernere uitstraling gekregen.
zijn er ook foto’s van het dashboard? die was al erg luxe en mooi afgewerkt maar wat heeft men daar nog aan veranderd?
het is weer een hele mooie verschijning geworden. is weer eens wat anders dan de zoveelste touareg, q7 of cayenne of hoe ze allemaal ook mogen heten. iemand die echt luxe en onderscheidend wil zijn, neemt een infiniti fx50.
Die jappen durven wel mag ik zeggn i.v. met die moffen.
Nou ik vind het wel een mooi wagen. Het onderscheid zich zeker van alle andere auto’s. Mijn PUNT is gezet.
@ Paul:

Wat heeft een toerenteller nou te maken met het karakter van een motor? Niks toch zeker? En een V8 niet hoogtoerig? Misschien moet je de BMW M3 eens proberen: max RPM 8.400
aardig,maar kan niet tippen aan bv een ml .Zeker qua uitstraling niet.
@SLK: Niet aan tippen en uitstraling dat allemaal over de ML??? hahaha
Laat me niet lachen dat vierkante hok! NUL uitstraling zul je bedoelen die ML vergeleken met de Infinity! Wat een mooie lijnen juist deze Infinity en dat voor een SUV! Omdat hij echt voor de States is gemaakt en dat je ze daar
veel ziet beschouw ik hem bijna als een USA car. :)
Tuurlijk de nieuwe ml is vierkant.Toch wel apart met zijn rondingen. De G klasse; dat is vierkant.Het is gewoon een ordinaire te dure nissan.Geef liever de knikkers aan een duitser uit.
ik ben dan wel geen liefhebber van dit soort bakken, maar deze ziet er behoorlijk OK uit.
ik hou helemaal niet van SUV’s maar toch was het leuk om met de Fx35 te rijden. Zeker in het echt is het voor het SUV segment een fraaie auto en de nieuwe blijft best fraai als je dat vergelijkt met veel andere aanbiedingen. Daarnaast was de auto behoorlijk vlot met 280pk dus met 390 moet dit sneller zijn dan goed voor je is…. het blijft natuurlijk wel gewoon een SUV, dus een minirotonde met een beetje tempo doet de bandjes gillen en de koets wat overhellen…. Maar goed, voor iedereen die toch een SUV wil… ga zeker eens kijken naar deze als je zoveel geld aan een SUV wil gaan uitgeven.

Eén ding vraag ik me wel af: zouden ze de kofferbak nu vergroot hebben? Of zit er nog steeds een joekel van een reservewiel onder de vloer? Zinloos want waar kun je tegenwoordig nog je band verwisselen met een SUV? Naast het asfalt kan niet want dan zakt de krik weg en op het asfalt is het meestal te druk dus gevaarlijk en iedereen die zoiets rijdt heeft mobility service…. dus nokken met dat reservewiel!
@w0o0dy
Gewoon een grote steen voor je auto leggen en niemand zal tegen je auto rijden,alé in India werkt dat toch :P
Mooi hoor, beter als enig duitser
Het vorige model vond ik gewoon een klassebak! Echt subliem. Hier zet ik dan weer vraagtekens bij. Dat komt vooral door de koplampen. Even afwachten denk ik.
Ziet er stijlvol uit. Weer een wat anders dan al dat Duitse geweld. Wordt denk ik wel een bestseller. En ik kan begrijpen waarom. Zoals Rick Dos al zei: Een klassebak. Maar dat geld dan ook voor deze, vind ik.
onderhuids+interieur= geweldig, buitenkant vind ik iets minder dan het oude model vooral de voorkant en de achterlichten, dit wordt dus de op 1 na mooiste SUV, maar misschien moet ik hem vaker zien en ook zien rijden, het oude model wat ik nu nog wel eens zie vind ik inieder geval ge-wel-dig!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).