Live shots VW Scirocco in hip rood

Auteur: , 104 Reacties

De IROC concept was messcherp, op de persfoto's oogde het productiemodel al veel softer en in het echt zet die lijn zich door: de nieuwe Scirocco heeft niet de scherpte die de IROC wel had.

Het front is een stuk praktischer geworden met een normale bumper die de auto tegen beginnende inparkeerders moet beschermen, maar daarmee is het spannende er ook een beetje af.

Volkswagen IROC

VW Scirocco in red.

De straat-Scirocco krijgt een instelbaar onderstel met drie modi (Normaal, Sport en Comfort), overigens verandert dan ook de besturing mee. Dit is een feature die we normaal gesproken alleen bij duurdere modellen terug zien. Qua motoren kan worden gekozen uit drie benzine varianten en 1 diesel. De range start met de 1.4 TSI (turbo) met 122 pk en 200 nm, waarmee de Scirocco toch nog 200 km/u haalt en in 9,7 seconden naar de 100 sprint. Iets meer pk’s biedt de 1.4 TSI met 160 pk wat een twincharger is. Topsnelheid is dan 217 km/u en de standaardsprint duurt 8 tellen rond. Dit blok wordt ook leverbaar met de 7-traps DSG bak, standaard hebben alle Scirocco’s een zestraps handbak. De topmotorisering is de 2.0 TSI met 200pk en 280 nm, de Scirocco haalt daarmee 235 km/u. De 2.0 is ook met DSG te krijgen, maar dat is dan de zestraps variant.

Dieselen kan voorlopig alleen in de 140 pk en 320 nm sterke 2.0 TDI. Top is dan 207 km/u en de sprint naar de 100 duurt dan 9,3 seconden. Er komt ook een 170 pk diesel, maar dat is waarschijnlijk pas in 2009.

VW Scirocco in red.

VW Scirocco in red.

VW Scirocco in red.104 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
mooi!
Eigenlijk doet deze auto me wel heel erg denken aan het type civic van begin/halverwege jaren “90….
begint er mooier en mooier uit te zien, zeker die kleur bevalt me wel
Die neus heeft wel iets weg van zo’n R8… ik zie de eerste bodykits er al voor klaar liggen…
Ook al is die auto niet zo scherp meer, ik vind ‘m toch wel erg mooi. Ik had verwacht dat de achterkant niet mooi uit zou komen omdat de lichten nogal breed waren, maar op deze foto’s valt dat me alleszins mee. Misschien komt dat ook wel omdat de lak op de auto rood is, waardoor de lichten minder opvallen.
Ja, ik denk wel dat dit een auto wordt die je regelmatig (lichtjes) uitgebouwd zal zien rijden. Mooie auto en goede toevoeging aan het programma!
Net als de golf plus heeft deze saaie auto geen enkele nuttige toegevoegde waarde
Prachtbak toch?
Dat die iets softer is gemaakt, tsjah… Ik zit er niet mee. Ik vind het nog steeds een geweldig uitziende auto. De enige volkswagen naast de pheaton die mij echt iets doet.
Zet maar voor de deur.
Maar goed, nog liever de nieuwe c30 r line is wit. Habahaba…. ;-)
Toch vond ik het groene design mooier, nu is het zon plastic bumper. Maar toch een hele mooie bak, ben benieuwd naar het interieur.
Dit is een wagen die, in tegenstelling tot zijn verre voorvader, snel in de vergetelheid zal raken. Nette bak, maar niet meer dan dat. Het is gewoon een ultieme 3-deurs Golf en mist de potentie om een icoon te worden zoals de eerdere Scirocco dat was en de Golf GTI nog is. Kans gemist!
Ziet er best goed uit maar beetje hoog petjes gehalte zegmaar.

@Thomas, doe maar een C30 T5 R :D
Ja, dit wordt wel een klassieker! Zal veel getuned worden ed. En de Iroc-neus zal wel als kit beschikbaar komen :-)
tja .. er had elk merk op kunnen staan ..
wel leuk dat VW een nieuw gezicht probeert ..
@Robert

Helemaal mee eens! Zijn voorvader was (echte) een coupe/ “sport”auto. Dit is leuk, maar bij de komst van een nieuwe Sciroco verwacht toch wat anders en niet een soort variant op de Golf… Het concept spraak meer tot de verbeelding dit is mooi, maar niet bijzonder!
@mrp

Je moest eens weten hoeveel Golf Plussen er worden verkocht. Daar gaat het om.
@ mrp… net zoals jou reactie op dit artikel?!
Weer eens wat anders dan we gewend zijn van VW. In ieder geval een stuk minder saai dan een Golf! Ook een ruime keuze in motoren is belangrijk (diesels!).
mwa.. niet bijzonder. beetje platgeslagen golf die is uitgerekt.
@mrp: De golf plus is voor mij de ideale auto met heel veel plaats (lang als ik ben) Tis niet omdat jij maar tot aan mijn oksel komt dat heel de wereld maar aan jouw visie moet voldoen.

Rood is mooi
zondagsrijder
Gelukkig niet weer zo’n auto met zo’n vervelende naar achter oplopende lijn, waardoor er zo’n hoge ontstaat.
Nice
De sportiviteit druipt er wat mij betreft niet vanaf, maar toch is dit voor een VW een zeer gave bak. De meest aantrekkelijke VW die ik in de laatste 10 jaren heb gezien!

Duimen dat de Polo en Golf VI ook een dergelijke vernieuwing ondergaan….
kvind em mooi
Doe mij die maar !
Vindt het nog steeds een mooie bak 8)

Weet iemand trouwens waarom de benaming van de 2.0 TFSI is veranderd in 2.0 TSI ?
Nu geven ze je het idee dat ook deze is uitgevoerd met de Twin-Charger techniek….
ik mis volkswagen kenmerken
ZwerverRoodbaard
:) Ik vind dat die mooier is dan de die IROC. Hij zou zomaar helemaal in de productie kunnen gaan zonder enige aanpassingen.
Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Het ziet er allemaal wel goed uit, het neusje is ook wel sportief te noemen. Maar het is toch een stuk minder mooi dan de Iroc. Het scherpe randje is er weer eens afgehaald bij VW, zoals altijd.
Het is een te gewone auto geworden.

VW maak nu eens een auto met LEF!!!
jep. Leuke wagen :) vooral de komende 5 jaar als die nog vooral origineel rondrijdt :P En laat ze meteen de golf maar uit productie nemen ;) of alleen als a-label bluemotion wagentje produceren! dit is zo veel beter :D

In mijn ogen ook écht weer nieuw design bij volkswagen. Doen ze bij renault en seat in ieder geval een stuk slechter!
@Zoepie
heu?! dus jij past wel in een golf plus en niet in een golf?! Wel apart aangezien de plus veel hoger zit en de gewonnen ruimte tot het dak daarmee minimaal is.
Ik vind de plus in ieder geval afschuwelijk slecht en vervelend rijden waar de gewone golf een heel acceptabel weggedrag heeft. De scirocco is dan nog weer een trapje lekkerder op de weg (mag ik hopen :P ).
Jammer dat ze niet de 3.0 tdi erin gooien, (of gebruikt vw die niet van audi?) mss in 2009
eelco van vliet
+1 voor de eerste best wel mooie volkswagen…
Ik vind em erg vet! Beter als de C30. Ben benieuwd naar de kleuren waarin ze em gaan leveren. Hopelijk niet alleen saai zwart/blauw/grijs/donkergrijs/etc…
Erg mooie bak, in het wit springt hij goed uit de pagina, ben benieuwd om hem te aanschouwen in de showroom. Weer eens wat anders als een golf.
Hmm.. nou ik vind het concept wel een stuk stoerder :) Misschien is er werk weg gelegd voor tuners?
Net als Kevski Style moet ik toch zeggen dat er overeenkomsten zijn met de Honda Civic medio ’90..
Daarentegen vind ik het ook wel wat overeenkomsten vertonen met een Peugeot 307.. Maar ach ieder gek zijn gebrek.
@Alwood. dan heb jij blijkbaar nog nooit in een golf plus gezeten. Deze heeft duidelijk een hoger dak, waardoor er meer hoofdruimte is.
CooperS-lightningblue
Vind het een net wagentje. Nu nog een V6 in het vooronder en voilá: KLAAR!
Zucht ik word een beetje verdrietig van deze scirocco :( Vroeger was het echt een hele sportieve bak met sportieve lijnen. Dit is gewoon weer een leaseauto waarvan er al tig rond rijden. Jammer dat VW hiermee de scirocco daadwerkelijk begraaft.
Ik vind het best frappant dat Volkswagen met een voor volkswagen-begrippen ongekend revolutionair ontwerp komt en dat het dan wordt afgedaan als afknapper, saai, etc.

Tuurlijk is ie minder extreem dan de concept, dat moet toch voor niemand meer een verrassing zijn. Maar ik heb voor het eerst sinds tijden dat ik een volkswagen best stoer en sportief er uit vind zien. Dat is mijn mening, maar ik vind toch dat volkswagen wel een applausje verdient voor dit ontwerp.

@JD: Als je dit geen sportieve lijnen vind, wat voor lijnen heeft een golf dan wel niet?
Waarom de oude naam Scirocco weer van stal halen voor een auto die er niet eens bij in de schaduw mag staan? Ik vind dit een gemiste kans, het had een coupe moeten blijven net als de oude Scirocco, dit is gewoon weer een uitgerekte Golf hatchback. Zeer jammerlijk. Volkswagen is net Audi, de saaiheid zelve. Waarbij ik uiteraard wel begrijp dat dit een en hetzelfde consern is.
Waarom vinden jullie deze auto mooi, wanneer er een willekeurig ander merk met een dergelijk ontwerp komt wordt dit als saai of gekopierd omschreven. Waarom bij VW niet, heeft dit merk een bepaalde status bij jullie soms? Of zijn jullie allemaal petjesdragende puistenkoppen van 18 soms?
Gelukkig zijn ze nu bij VW van die lelijke ronde achterlichten afgestapt…
@FabianVTR16V

Heeft waarschijnlijk te maken dat ze een “zuiniger” imago willen.
het “TSI” label word ook gepresenteerd als meer vermogen met een lager verbruik. En om dan vervolgens om zo min mogenlijk verwarring te zorgen is de 2.0 ook maar tsi geworden. Verder heb je ook nog is kans dat naast de 2.0tsi ook de tfsi blijft bestaan met alleen meer vermogen ( bijv. leon cupra)
Sweet :D Als VW m nou ook een beetje betaalbaar houd, ga ik me volgende stage bij VW vast versieren, in de hoop dat ik zo’n demo mee krijg :D
@ Zoepie
Wat Alwood al zei. Ik ben zelf ook niet een van de kleinsten, maar niet in een golf passen? In de GTI van mijn ouders heb ik echt hoofd- én beenruimte te over!
@ markieanta

Dit is toch ook gewoon een uitgerekte hatchback?

http://img174.imageshack.us/img174/9207/scirocco005rt8.jpg
Ik vind hem vet, zeker in die kleur! Is er trouwens niemand die er een beetje R8 neus in ziet?
Als dit de nieuwe Golf was geweest had ik voor het eerst Volkswagen dikke complimenten gegeven, maar bij een Scirocco verwacht ik toch een scherp gelijnde sportcoupé. Geen coupé/hatchback crossover.

Het is een mooie auto, en het is goed om te zien dat VW eens wat anders probeert maar deze auto verdient naar mijn mening niet de Scirocco badge.
@Bram

Nou ik vind de golf hetzelfde als deze dan he. Niks sportiefs aan en een echte leasebak waar je er 100 van op een dag ziet rijden. Deze auto had gewoon een andere naam moeten krijgen en geen scirocco.
Racer X: misschien zal de nieuwe Golf hard gaan lijken op de Scirocco, je weet maar nooit. In deze kleur en “in het echt” is hij in elk geval een stuk mooier dan de eerste foto’s. Ik zou durven zeggen dat het de eerste mooie VW sinds vele jaren.
Misschien krijgt de GTI wel de grote muil, net als bij de Golf het geval is.
Deze is inderdaad erg mooi! en wat mij opvalt rood komt terug op!!
leuke auto blijft het maar wel erg zonde dat die voorkant veranderd is want die concept had zoon mooie smoel, dat maakte de auto juist ook zo leuk.
Toch is het een leuk ding maar wat is de doelgroep??
Ja, heerlijk….. dit is over een jaar een mooie opvolgen voor mijn Seat Leon….. maar dan wel met de 2.0 tdi met 170 pk :)
Wil ik wel als bedrijfswagen ipv men Golf V
@robert en Mies.

Over enkele jaren zullen jullie moeten erkennen dat jullie er geen verstand van hebben. Ik ben er heilig van overtuigd dat deze auto een regelrecht verkoopsucces zal gaan worden!
het jeugdige segment. dat is de doelgroep
Hij lijkt idd erg op de 5th gen Civic.
http://www.autoweek.nl/images/800/b/aa243ced05cc150bcbfb0e13810bf5ab.jpg
Die Japanners toch, ze kopiëren zelfs met terugwerkende kracht. Bah! ;)

Maar ik vind het wel een strakke bak zo op de foto’s. Eerlijk gezegd vind ik deze neus mooier dan die van de Iroc. Dat was net zo’n uitschuifbare vissebek van van die diepzee wezens. Of van de K1 Attack.
Ik snap de ophef over de naam ‘Scirocco’ niet zo. Was die zo bijzonder dan? Dat was ook een opgerekte Golf. Verder niks mis mee, en het was wel een belangrijk model voor het imago van VW. Dat wordt deze misschien ook wel, tussen al die saaie bakken die ze nou verkopen.

Igg: Prima ding, ben benieuwd hoe ie er in het echt uit ziet (qua proporties).
@A6’er
nu vraag ik mij af of de aanleg om kleine tekstjes zo goed en nauwkeurig door te lezen in de familie zit of dat jij gewoon pech hebt :?

@iedereen
wat is er dan zo conservatief vormgegeven aan deze scirocco? er komen voorzover ik kan zien geen onderdelen rechtstreeks van een golf af… De wagen heeft een heel nieuw gezicht tov van de huidige golf en passat en het is een geheel zonder te veel hoekjes en versiersels.

Volkswagen is verder helemaal geen automerk om iets superexclusiefs en sjiek en duurs neer te zetten dus waar hebben ze de misstap gemaakt door de auto toegankelijk en bereikbaar te maken?
De 1e scirocco was toch ook een broertje van de golf wat net iets sportiever oogde maar nog steeds met dezelfde simpele motortjes geleverd werd?
Zie ik dat nou goed de rode letters komen terug ??

TDI Full Rood zou wel vet staan :D
@alwood, en wat bedoel je daarmee als ik mag vragen? Jij zegt:’waardoor het verschil minimaal is’. Het verschil is wel degelijk NIET minimaal, tenzij wij beiden andere definities van minimaal hebben.
heel mooi
……voor een golfje
Joris Koudstaal
ik vind het verhaal een beetje onzin. ik vind de scirocco erg goed gelukt, je kon verwachten dat ie nooit zo zou worden als de concept
Omg ziet er prachtig uit !
Ziet er goed uit. Op fora zie je wel meer negatieve reacties over VAG in het algemeen, maar dat maakt voor de verkoop niet uit. Deze auto is iets softer schrijft iemand. Ik denk niet zozeer softer, maar iets praktischer. Het front winv ik zelfs wat aggresiever overkomen…
Ik zie dat er meer zijn die hetzelfde dachten als ik: 5th generation Civic in VW vorm hahaha. Maar dat is op zich niet erg, die vorm beviel mij wel.

Denk dat deze auto mooier zal zijn dan menigeen denkt.
mijn voorspellingen die ik eerder schreef zijn helemaal uit gekomen wat motor/bak combinatie betreft. het is een beeldschone verschijning geworden. alleen mis ik die typerende gril met die dikke rand. dat gaf hem wel een eigen uitstraling, een eigen smoel. nu moet hij het alleen van zijn koplampen hebben en de bumperpartij eronder.
nu de prijs nog. zal die scherp worden of schiet VW over het doel heen? en komt er ook een R versie van met de R32 of R36 motor? wellicht dat dan de prijs wat te hoog gaat worden en dat men derhalve een R versie van de 2liter benzine maakt met bijvoorbeeld 230pk.
Nou schiet me opeens te binnen waar ik die koplampen van ken (qua gevoel/uitstraling)
http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00186/Desmosedici_186438a.jpg
Best mooi, maar niet erg spannend. Hoe zit het met die DSG versnellingsbak – je kunt ze allemaal krijgen met een 7-traps DSG alleen het topmodel een 6-traps? Beetje vreemd, niet waar?
Hij ziet er zo totaal geen VW uit, vin hem niet zo geslaagd
Denk er aan dat dit de voorbode is van de nieuwe Golf.

On topic: IROC was 10x mooier. Zonde wederom.
Tja, hoezo opvolger van de Leon, dit lijkt meer op een nabootsing van de huidige Seat Leon?!

Ik ben voor een body-kit naar IROC!
Ik vind hem wel geslaagd! ik zie mij er nu al in rijden. Alhoewel, ik vraag me af hoe doe eruit zou zien als ze gewoon de koplampen van de typische volkswagen (de nieuwe modellen) zouden gebruiken.
Iets te snel geplaatst, toevoeging:
Ik vind de taillering dan wel weer mooi, jammer dat er geen full frontal foto van is, dan zou je de breedte van het model wat makkelijker kunnen inschatten.
@ Markus; de nieuwe 7-traps DSG kan niet zoveel kracht/koppel aan, daarom ;)
maar later in de jaren door denk ik dat ze wel de 7-traps DSG verbeteren en ook voor de top modellen gaan leveren :D
ik vind hem trouwens érg mooi, vooral de voorkant en het maakt niet uit dat hij een andere smoel heeft gekregen, als je zo graag de IROC smoel wilt, dan koop je hem en je gaat naar een tuner ;)
Achterkant lijkt op een Opel Astra. Ik vind het niks…
Hij is wel mooi! ook de kleur spreekt mij erg aan
the bugcollector
Hmmmm
ik weet het niet met dit bakkie.
Ik moet hem eens in het echt zien denk ik.
Op de foto lijkt het, net als de nieuwe generatie golf een dikkerdje.
De golf heeft dat ook, ziet er nog zwaarder uit dan ie al is.
@A6’er
ik bedoel daarmee dat de zit in een golf plus zo verschrikkelijk hoog is dat ze veel meer winst hadden kunnen halen met hoofdruimte als je net zo laag zou zitten als in een gewone golf.

Het lijkt mij bij een golf plus nadelig voor een (heel)lang persoon om zo verschrikkelijk rechtop te zitten als in de plus. Daarbij past iemand tot 2m10 volgens mij nog in de golf… in ieder geval 2m past er nog best in.
Jammer dat ze de grille niet behouden hebben van het originele concept.
Hmmm neeh dit is geen speciale auto en ook niet echt herkenbaar als VW (wat eigenlijk een plus punt is ;) Voorkant heeft iets Amerikaans en achterkant iets Japans dus eigenlijk wel speciaal maar niet goed speciaal… Logisch :D
Misschien een beetje te ingetogen, maar wel vele malen mooier dan een golf.
Wat de A5 is voor audi, is de Scirocco voor VW
Nu ook maar afwachten op een nieuwe Corrado :-)

Ik vind deze heel netjes en ben benieuwd deze in levende lijve te zien!
Komen er ook modellen met 4-motion ?? dat zou toch echt zonde zijn als die niet uit zouden komen.
Komen er ook GTI’s of R uitvoeringen ??
@ Alwood

het gaat bij de Golf Plus juist om de hoge instap, de doelgroep is ook mensen die rugklachten hebben of gewoon een hoge instap willen. Dus over het algemeen 1: een makkelijke instap zonder hun hoofd te bukken en 2: niet door de kniëen te hoeven gaan. Dit lukt alleen als je de instap hoger doet, en de grens deur/dakrand te verhogen en de dikte ervan te minimaliseren.
Prachtig wagentje :D
wat een stom ding zeg (niet de concept), de vorige sirocco was veel aparter toen die tijd
Wat een lelijk hok. Hij voegt NIETS toe aan het modellengamma. Het is gewoon een uitgeklopte golf.

De Seat Concept, dié is pas mooi !
UBER GEIL super vet so :D
in het wit is ie lelijk dese kleur vind ik egt gaaf das mijn mening :P
Nette dodehoek koekblik ,moet je niet net achter fietsen bij het afslaan.
Ik vond de IROC concept veel lekerder ik hoop dat er een speciale sport komt en dat die het uiterlijk van de IROC krijg :)
soaiiiiiii dinkiej zeg!
hij ziet er zo kaal uit…

jammer van wat het volgens het concept had moeten worden!

maarja dát zijn ook altijd concepten… :(
Wat is ie mooi, toch!!
Ik zou er zo wel 1 willen hebben maar de mitshubishi Lancer Sportback vindt ik dan ng iets mooier, ;p
Toch wel een héle mooie hatchback hoor, ondanks het feit dat hij minder “scherp” is en de eigenlijk obligate grille mist.
Hier hadden ook gewoon weer ronde achterlichten op moeten zitten, HET kenmerk van de meest recente VW’s
Ja dat word de golf gti inruilen en meteen de Scirocco bestellen , wat een geweldige auto zeg.
Geslaagd…is een stuk minder conservatief dan dat ik van Volkswagen verwacht had…
Ik blijf erbij voor een VW is dit lang niet slecht. Ik bedoel naast de Passat CC zijn dit de enige modellen die nog een beetje tot de verbeelding spreken.
Het is een mooie auto. Ik hoop dat ie niet te duur wordt.
Minder dan 30 000 Euro in La Belgique, naar het schijnt. Rond de prijs van een Tiguan dus. Al denk ik dat deze beter zijn waarde gaat houden (4×4’s worden binnenkort out of existance belast door onze ecominnende politici, en coupés houden altijd relatief goed hun waarde)

Perfect autootje voor mijn vriendin.
DAMN!! VW weet zelfs een spannend project nog tot een saaie productieversie te brengen !! :-|!!
Ziet er goed uit. Ook nog eens een mooie kleur, gaat goed met VW. Ze zijn druk bezig het imago op te frissen. Eerst deze Scirocco, en nog eens de Passat CC. Ook vind ik het geen probleem dat er wat rondere vormen inzitten. Wordt denk ik wel een populaire auto onder de jongere rijders.
Goh ik wist niet dat VW bij een Jappaner in de leer is geweest die net even in de keuken bij Alfa en Fiat heeft gekeken. Jammer dat VW ook al de weg kwijt is.

Er had net zo goed Toyota of KIA op kunnen staan.
Wel een mooie maar niet beiste orginele auto.
(schouders achterkant lampen waar ken ik die van… Opel Astra???)

Nu wel mooi maar……. verveeld snel denk ik.
Heb deze rode (salsa-red) vorige week gekocht, de minste pk’s doch met leuke opties. Dit is een heel fijnrijdende bijzondere wagen die verrassend veel comfort biedt. leveren…..week 11
Peter,
Mooie wagen, snelle levertijd 9 weken.
Ben van de week wezen praten over een 20. tfsi dsg bak levertijd week 48
Dat is andere koek.
Ik denk wel dat het het wachten waard is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).