Video: Autosalon Genève 2008

Auteur: , 72 Reacties

Tijdens ons bliksembezoek aan de Autosalon van Genève hebben we weer flink wat videobeelden verzameld, maar in plaats van onze gebruikelijke doseringen knallen we hem dit jaar in één keer voor je raap.

Dus ik zou zeggen: ga er even lekker voor zitten en kijk smalend hoe Wouter en ik over de beursvloer duikelen. De hi-res versie is er ook weer, bij technische problemen kun je doorklikken naar Autojunk.

Video Genève 2008

Zoals je zult zien kwamen we Bob Lutz en Victor Muller ook nog even tegen. De complete interviews met deze twee heren vind je hier en hier.72 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Audi R8 WOOOHOOOOO en de nieuwe Gallardo is (…….) mooi :twisted:
prachtig werk hebben jullie!
laat staan de auto’s, die vrouwen alleen al…
Mooie openingsfoto heb je gekozen! Lekker wouter voor gek zetten met zijn alienhoofd. XD Of laat ik zeggen: Hij staat er niet op zijn elegantst op.
Nu de video.
Hahaha booskijkwedstrijd, bij deze heb je van de Gallardo gewonnen! ;)
Leuke film :)
leuk ook dat je na elk shot een gekke bek moet trekke….. leuk rood blousje ook, kan die bovenste knoop ook nog dicht??
niet echt veel boeiends op Geneve als ik ’t zo zie.. Enkel wat facelifts of andere motore
Is die aileron alleen van binnen te openen, ofzo?
respect boys ..
en Bob Lutz blijft gewoon een baas ..
Ik weet niet welke ik nou lelijker vind: die hierboven, of toch deze:

http://img29.picoodle.com/img/img29/4/3/5/f_wouterm_b8b3dfe.png

Erg goed filmpje weer geworden! Leuk dat er ook wat humor in zit. :D Dat moet AB nooit verliezen!

De Spyker ziet er zo in het filmpje trouwens al veel mooier uit!! :o
@ jimmy; Wil je echt dat hij dat bovenste knoopje ook nog dicht doet? Kom op, dat staat zo zakelijk, en dat is AB niet. En daarbij: Dan krijgt hij zuurstoftekort, en wordt hij nog lelijker dan op bovenstaande foto’s al blijkt. :twisted: ;) (nu hopen dat Wouter tegen een geintje kan)

@ Zephyr; Denk het niet, maar mss wilde hij hem niet vette-vinger-vuil maken voor de duizenden foto’s die gemaakt zouden worden…
Die Muller weet het toch maar weer te verkopen, aan de marketing bij Spyker zal het zeker niet liggen.

Leuk filmpje (alweer) ;)
nog 2 nachjes en dan loop ik daar ook rond :D
Veel zin in!
Wanneer is Aimee weer te zien :(.

Verder leuk filmpje :D
zie ik daar…ja dat is wel…AB animo!!!! heerlijk!!
oh en btw @ Wouter: nooit een beursmanbabe worden…
@Citrofiel ; Kleine kinderen kijken mee man!
@ Citrofiel
IP-ban!!
@ Speedy; Hé ja, dat is lang geleden…

@ LC; O ja… Nou, solly hool. :P Nou ja, had Wouter maar niet de gekkerd uit moeten hangen. ;)

@ de vlaemink; AB animo? Je wilt meedoen met AB?! :D
Wat was nou eigenlijk die auto waar Wouter, voor hij naar Victor Muller ging, nog even zo iets uit de vloer liet komen?

@ de vlaemink; Ai… Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Wouter heeft veel macht over mijn AB-leven. Laat me leven, Wouter! :cry: Je bent prachtig! Niet lelijk… :P
Sta je tussen die beursbabes in zeg je alleen “ça va”, kom op man grijp je kant en zeg direct “voules-tu coucher avec moi? J’ai une chambre d’hotel três grande. Je partage ma chambre avec ruben et autoblogger, mais ce n’est pas un problème, ils attendront”
Het aloude niet waagt wie niet wint verhaal…

@Zephyr
Dat kan als het goed is ook nog met de afstandsbediening. ‘Vroeger’ kon dat ook nog met een knop op de spiegels, maar of dat met de nieuwe spiegels ook nog kan weet ik niet…
Wacht nog steeds op foto’s van de Alfa babes. Wat boeien die auto’s nou? ;)

Leuk filmpje heren! Weer genoten!

Ik had zelfs een moment dat ik die Spyker wel mooi vond. Brrr…. Die Victor maakt er wel weer een mooi verhaal van, met die dubbele betekenis van ‘Aileron’. Dat kan het mannetje wel.
Die hi res filmpjes bevallen erg goed, chapeau!

Verder vind ik die vernieuwde C8 echt een vette bak.
Wat een lelijk ding die spijker. Straalt totaal geen passie.
Ik heb hem nog niet gekeken zeg ik er maar gelijk bij (bewaar ik voor vanaaf wat later als ik niks meer t doen heb) , maar ik kon het toch niet laten jullie even te vermelden dat ze jullie filmpjes bij autoweek ook kijken hahaha.
Die malle eppo die daar altijd die filmpjes presenteerd probeert er ook wat autoblogiaanse grapjes en humor door heen te gooien, en dat gaat hem erg goed af… oh nee hahapfff wat een joker…
“ik hoor jullie bijna in slaap vallen” :lol:

Ook leuk om Bob weer eens te horen :)
@ Citrofiel
AB animo; de geest, spirit van AB!
@Autoblog

hebben jullie nog wat foto’s van die Cadillac babes?? :P :P Ze zagen er wel lekker uit zeg :)

En wanneer komt Autoblogger weer eens in beeld? Of mag hij de babes doen en jullie de auto’s ?
Tjah wat een R8 is het niet, wat een auto, pure Duiutse klasse is dat. Een auto die er zuiver uitziet, zonder al te veel foef, maar echte zuivere lijnen. Puur puurder puurst. ;p ;p
Die Lambo babe met dat grote bos haar scoort het hoogst, de rest valt tegen.

Top filmpje trouwens. Wat is die D12 (of D8) eigenlijk klein! Mijn ouders Espace is nog hoger en dit hoort juist een SUV te zijn die hoog op zijn wielen staat! Echt appart.
@ RenJie
zit jij al zo lang op de site dat jij je de tijd herinnert dat Autoblogger nog es in beeld gekomen is?! (die herinner ik me ook voor alle duidelijkheid ;) )
Can I just make a suggestion? I love this site, the videos even more… could you start putting subtitles in english?
@ de vlaeminck

Oeww moet ik even graven, volgens mij was het iets in een garage en een Audi Q7 en er stond ook een RS4 ofzo.. dat is alles wat ik me kan herinneren :) Graag als iemand die link nog even kan plaatsen :P (ps. nee ik ben geen homo dat ik hem zo graag wil zien)
komen er nog foto’s van de sintesi vanuit geneve?? vet filmpje btw. AB kwaliteit. klasse met een dosis humor :P
@Nuno

Hi, can’t you visit autoblog.com? Also a nice website, with almost the same news.. in English ofcourse. Much easier to understand than the Dutch version, i guess :P
Hey heren weer een leuke reportage. Was het jullie trouwens ook nog opgevallen dat de €1mln euro boxen van Karma niet werkte lol. Staat die viktor daar eerst een mega verhaal af te steken over de geweldige boxen gaat het doek omhoog en het geluid van de surround boxen uit zodat iedereen van het geluid de auto kon genieten werkt het niet. lol/

Trouwens voor iedereen hier, de auto die daar stond rijd niet echt is een prototype en is nog niet helemaal af. Heeft de heren van Spyker wel weer een hoop centjes gekost maar ja ze hebben weer een nieuwe zak geld die ze op kunnen maken.

Investeren zou ik toch nog maar voorzichtig wat achterwege laten.

Race spel bij Nissan was wel grappig en het eten bij Mitsubishi was ook weer prima zoals altijd.

Ohh en komt er nog een reportage over Abarth daar was het echt super druk tijden press statement.

Keep up the good work.
@Nuno

sorry, i even read your suggestion clear.. i thought you want this site in English too.. but you just want subtitled videos :P
@Nuno: http://www.autojunk.nl/feeds/generate/html/all/all/subtitled

@ RenJie: ik mag niet meer in beeld, wouter kan dat veel beter.
ik mocht gisteren fotoslaaf spelen ;)
@Umberto: Abarth heben we zowel qua foto als qua video niet mogen meemaken. Was inderdaad errug druk…

PS: Volgens mij waren er vorig jaar ook al problemen met het geluid (Spyker)
moet aimee niet bij alfa staan?:P
@autoblogger

MAG niet in beeld? youre the boss man!
Klasse filmpje weer jongens!
Wouter had twintig jaar geleden zo als Mona-toetje op kunnen treden… ;)
@ RenJie: heb je autoblogger wel eens in ’t echt gezien? LELIJK joh! LELIJK! ;) :P :evil:
verdienen jullie eigenlijk nog wat hiermee? een aardige duit zeker! en hoeveel kost het om een dergelijke site online te houden? (dit is wel nogal onbeleefd dus het geeft niet als je beslist niet te antwoorden)
en is deze site nu eigenlijk jullie job (dus toch autoreporter-ish) of hebben jullie een alter ego? ;)
@vla: autoblog is voor de meeste bloggers geen echte baan (met bijbehordende inkomsten) dus de meeste bloggers hebben een baan voor het brood op de plank. Zo’n site runnen is duur… zoek maar eens wat een site hosten die terabytes aan data per maand verstuurt kost….

Voorbeeldje (kijk bij server III (die voor autoblog misschien wel te klein is….))
http://www.xs4all.nl/allediensten/eigenserver/dh/specificaties.php
@w0o0dy
Ik vroeg me altijd al af, hoeveel kan een site zoals autoblog ontvangen voor reclame(die kleine dingetjes langszij of die intro van de autojunkfilmpjes)?
@dekster: daar doe ik geen uitspraken over, maar met wat zoeken is het wel te vinden…
nja, Autoblog moet zeker toch wel wat verdiend hebben om Autojunk op te starten en het onderhouden van Autojunk is misschien nog wel duurder dan Autoblog (gok ik?) Dus minder L TT R S gebruiken scheelt weer een maar kb gok ik? :)
wat een meesterlijke video! prachtig om de evolutie van spyker te zien :D en de verhouding van aandacht aan de verschillende auto’s is perfect gebalanceerd in de film! :D
:shock:
en weeral bewijs je dat je meer weet dan de jongere reaguurders! chapeau! (ik moest maar eens stoppen met slijmen… ;) )
Mooi filmpje, mooie auto’s en mooie babes :)
Grappig om Viola Robbemondt daar ook te zien. Vraag me af of ze dr wat over schrijft in de nieuwe AV :) Ohja, Bob Lutz is cool 8)

@ de vlaeminck: Op welk filmpje kun je autoblogger in beeld zien? 8)
Zijn jullie niet de BMW stand vergeten?
Leuk filmpje, lekker kort en bondig, maar hebben jullie niet de ambitie om langere reportages te maken met meer detail? Nu worden vooral persoonlijke meningen geven, bv sirocce en c5 “ik vind ze niet mooi” en “misschien in de buitenlucht mooier” is op zich natuurlijk niet slecht ieder zijn/haar mening, maar wat meer detail en onderbouwing zou wel wat meer waarde aan de reportages geven. Wat is is jullie doelstelling voor de reportages en de site(s), vernieuwde auto journalistiek(?) of een onafhankelijke kijk op de automobiel industie en niet een gesponsoord programma (zie TV!!) dat altijd maar de zelfde auto’s belicht. Misschien is een leuk idee om vergelijkende testen te gaan doen met aansprekende auto’s?

PS die Victor is toch ook een karakter, ik weet nog wel bij de 1e laatste RAi, hadden we via via uitnodigingen van Spyker, heb toen een tijdje met Victor staan praten, en ik moet zeggen, als hij praat luister je wel maar als je goed luistert verteld hij niets. En hij moet (met zoveel geld) toch echt beter passende kleding kopen, let maar eens op …. altijd de broek net te kort ;-)
“…en de verhouding van aandacht aan de verschillende auto’s is perfect gebalanceerd in de film!…”

Hmm, ik kreeg toch wel de indruk dat Autoblogger’s aversie voor alles Frans een tikkeltje doorschemerde…;)

Maar wel een goede video die niemand je vandaag in Nederland (online) nadoet, en da’s een prestatie.

Tip: investeer in een dasspeldje en interviewmicro voor Wouter.

Keep it up!
@Davidov en alle anderen

ik zocht de link en de vlaeminck heeft hem gevonden(zie: http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/05/video-autosalon-geneve-2008#comment-1184270) ;) En als je het met Klassiekerrally eens bent(zie zijn post), moet je dat ook even vermelden :P
Hielke Kerstma
Zo’n Bob Lutz, zo typisch Amerikaans. Echt een relikwie uit een ver verleden.

Spreekt ie over de ZR1 als ‘extremely lightweight’. Die auto is ruim 100kg zwaarder als de enige echte super Corvette, de ZO6. Zonder de carbon remmen was ie bijna 150 kg zwaarder geweest. Amerikanen houden waarschijnlijk van die totaal onzinnige marketing bullshit. Het is gewoon poep wat die vent praat.
@Hielke Kerstma: de Zr1 is ondanks een 6,2 liter v8 en een compressor en een heleboel zware hardware om dat alles te laten functioneren slechts 1520kg… da’s toch wel degelijk lichtgewicht voor zo’n kanon. Je moet niet vergeten dat al die extra onderdelen die nodig zijn voor het toepassen van een supercharger behoorlijk wat gewicht in de schaal leggen. Het moet namelijk allemaal erg goed tegen druk en enorme hitte kunnen…. Daarnaast ligt er een andere motor in de ZR1 dan in de Zo6. De motor in de ZR1 heeft versterkingen en “meer vlees op de ribben” zoals dat heet om beter bestand te zijn tegen de krachten en een lange probleemloze levensduur te kunnen garanderen.

Het weegt niet extreem weinig, maar het is dan ook geen high tech naaimachientje wat daar onder de kap ligt maar een brok duurzame power.

Ik durf te beweren dat die man 10 keer meer weet over auto’s dan de gemiddelde blogger (en daar reken ik jou voor het gemak even toe) en ook al komt er soms Amerikaanse marketing taal uit, da’s nog heel wat anders dan wat jij beweert. Beetje respect kan geen kwaad.
Hielke Kerstma
WoODY,

respect moet je verdienen. Dat doe je niet door een sportwagen van 1520 kg als “extremely lightweight” te betitelen terwijl je in eigen huis een type auto van hetzelfde model hebt dat 1400 kg weegt. Als Porsche in het extreme uitpakt met een supersportwagen dan kun je ervan verzekerd zijn dat dit type ook daadwerkelijk de lichtste van de range zal zijn. En zo hoort het.

De ZR1 is mooi voor de Amerikaanse markt. Lekker blazen in rechte lijn naar 400 meter. Lutz zal geen kwaaie rakker zijn maar de opmerkingen van deze bijna 80 jaar oude baas over de “extreem lichte” sportwagen slaan als een tang op een varken.
@Hielke…..: Lees de CV van de man maar eens…. jij kan nog wel wat leren voordat je genoeg weet om met de man te discussiëren over auto’s en niet alle hoeken van de ruimte te zien.

Je ziet kennelijk niet eens in dat de ZR1 niet dezelfde auto is als de Zo6 (onder andere een compleet andere motor)….. en het gaat Chevrolet niet om zo licht mogelijk… maar voor de duurzaamheid en de power van de ZR1 is de auto helemaal niet zwaar. “Extremely lightweight” is relatief…… een Koenigsegg CCX is lichter, maar die is weer zwaar in verhouding tot de Caparo T1…..

Daarnaast maakt de ZR1 waarschijnlijk gehakt van vrijwel alles wat Porsche maakt op het circuit (zoals de racers jarenlang hebben gedaan in het lange afstand racen) en dan niet alleen op de rechte stukken maar juist ook in de bochten…. De Zo6 is op de meeste circuits al sneller dan de 997 GT3 en de ZR1 heeft (veel) meer power en ook nog eens een veel betere wegligging.
Hielke Kerstma
WoOoDY,

Een zwaardere ZR1 zal op een circuit eerder voor bochten moeten remmen en een lagere bochtsnelheid behalen dan een lichtere ZO6. Dat is geen boekjeswijsheid, dat zijn algemeen bekende feiten uit de autosport. Dat je je deze wijsheden nog niet eigen hebt gemaakt is niet erg. Lutz heeft er een heel leven over mogen doen en hem is het ook nog niet gelukt.
@Hielke: aan arrogantie ontbreekt het je in ieder geval niet. Maar aangezien je verder niet lijkt te weten waar je het over hebt (de ZR1) ga ik er m’n tijd niet langer in steken.
Cava?
hahahaha
goed zo woody . laat m lekker lullen man die gozer weet duidelijk niet waar die over praat, puur om het feit dat het niet eens wil begrijpen door zijn anti amerikaanse houding , die bob verdient respect klaar uit , en dat die corvettes zich hebben bewezen in de lemans en dat ze bij de dutch super car challenge ook de porsche gaan vervangen met een corvette gt3 zegt al wat , btw was v d week bij een maat van me en die had de gt3 corvette op de brug staan , heb er foto,s van genomen dus ga ze wel proberen te plaatsen van de week .
Hielke Kerstma
Anti Amerikaanse houding? :-) Je zou eens moeten weten :-)

Gaan ze bij de DSC DE Porsche vervangen door een Corvette? DE Porsche? Is er maar één? RobopGym, er rijden bij de DSC wel 20 Porsches rond. En dit jaar gaan er 2 Corvettes meerijden. Een GT3 gebouwd door Callaway en een GT4 in de SS1. Geen van de Corvette rijders van dit jaar reed daarvoor in een Porsche.

Jullie lezen beroerd. Ik ben zwaar onder de indruk van de Corvette ZO6. Voor een merk dat sportiviteit hoog in het vaandel heeft is het dan zonde dat ze hun topmodel een stuk zwaarder gaan maken. Porsche en Ferrari maken hun toppers juist lichter.

Als jullie vanmiddag uit school komen dan reageer je maar weer.
Autoblog, nogmaals respect voor jullie manier van filmpjes maken. Heel leuk. En heus niet alles hoeft aan bod te komen. De saaie dingen lezen we wel ergens anders.

Dit moest ik even kwijt na het geestdodende stukje beeld dat AW gemaakt heeft gezien te hebben… En die gast kan niet presenteren joh! Verschrikkelijk. Zou je voor de gein ook eens moeten kijken, wouter. Om te zien hoe het niet moet. Ach, die hulp heb je eigenlijk al niet meer nodig. Je bent dat niveau al heel lang ontstegen.
wouter het is geen kailardo het is een Gaylardo op ze italiaans.
wat een plezier om dit te bekijken!
Weer eens goed werk. Ben vooral blij met de Hi-Res versie. Kan ik alle beursdames eindelijk goed bekijken. Ook Wouter was dit keer een genot om naar te kijken, zat humor. Ook de interviews waren zeer interessant. Keep up the good work, Autoblog! ;)
Ik zit te denken om eind van de week ook even naar Geneve te gaan,

iemand anders hier ook geweest?
@MrSelected: Ik ben zondag op de beurs geweest met 3 vrienden. We hebben alle “gewone” merken/auto’s overgeslagen en het was erg druk, maar ook wel leuk. Geneve is altijd wat relaxter, daardoor kun je bij vrij veel merken gewoon de stand op en staan er eigenlijk altijd auto’s die niet op slot zitten (zoals in Amsterdam wel) zodat je alles uitgebreid kan bekijken.

Bentley, Rolls, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Bugatti en Spyker zijn zo’n beetje de enige merken waar je zonder uitnodiging (of het juiste uiterlijk (als in schoenen van 500+ euro’s of een horloge van 3000 euro)) niet zomaar binnenkomt. Wij hebben in ieder geval leuk staan kletsen met de mensen van Wiesmann en je kunt altijd vragen of je de stand op mag…. Het aantal spectaculaire modellen viel mij wat tegen, maar ondanks onze “alleen de krenten uit de pap”-strategie zijn we toch zo’n 5 uur druk geweest voordat we “klaar” waren. Een aanrader, als je naar een beurs wil.
Die mercedes sl63 Amg is wel erg strak zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).