Column Lotte: auto-etende urban legend

Auteur: , 18 Reacties

In het land van de onbegrensde mogelijkheden leeft men van de ene urban legend naar de ander en deze week las ik een bericht over een 'Lizardman' met een extreme smaak. Het nog ongelabelde stukje fauna blieft geen supersized broodje carbs met aspartaam, maar een homemade motorkap met als topping hier en daar een roestvlek.

De komkommer met krokodillenlederen laarsjes in kwestie duikt sinds 1988 af en toe op in Bishopsville, South Carolina en weet de bewoners schrik aan te jagen door zich te storten op de trouwe vierwieler. Als je de verhalen naleest, vraag ik me echt af of er bewust Oxazepam door het leidingwater gemengd wordt. Niet vanwege de exorbitante omvang van het ‘beest’, maar omdat het lijkt of de bewoners van het stadje avond aan avond verplicht films als ‘I know what you did last summer’ en ‘Scream’ voorgeschoteld krijgen.

De ervaringsdeskundigen spreken van een twee meter lang creatuur met gloeiende ogen, groene huid met schubben en klauwen. In het gebied waar het beest opduikt lijkt me de verwarring met een krokodil of flinke hagedis meer dan aannemelijk, maar is het niet een verklede medewerker van een Europese auto-importeur die in een, tamelijk kansloze, actie het imago van bijv. Dodge wil bevlekken? Tegenwoordig doet men alles voor een beetje milieumarketing.

Misschien is het voor de Nederlandse autoliefhebber wel een uitgelezen kans om van een aantal mistroostige merken cq. modellen af te komen. Als we onze Veluwse poema nu eens inzetten om de laatste Multipla’s van de weg af te helpen?18 reacties

Hé daar is mijn beursbabe! ;)

“vraag ik me echt af of er bewust Oxazepam door het leidingwater gemengd wordt.”

Nee, dat is gewoon genetisch bepaald. Remember in Bishopville SC you’re in redneck country…

http://a.abcnews.com/images/US/rt_redneck3_070709_ssh.jpg
Ach,…. alles smaakt beter met een beetje Calve Mayonaise
@RD: oh…mijn…God… Genetisch bepaald? Genetisch gemanipuleerd!
@Japie: LOL!
dat zijn echt niet de snuggersten daar. elke amerikaan heeft precies een wapen. wat die lizard man betreft, erg dat mensen die daar al heel lang wonen nog geloven in zoiets terwijl er daar beren, coyottes en pumas rondlopen.
Looks like a job for…


‘Oh ma gowd! Ma van is bittn!!’
‘Hwel hwat could it beej? A bear, a coyote?’
‘It’s more likely it was…the lizardman…*spannend geluidje*’
‘Alrwright! Let me just get my 9 mill, an AK-47, some anti artillary firearms (?), a helicopter, a bazooka an perhaps an nuke!’
‘Sounds like fantastic fun! Just like my retarded gay nephew does in Irak and Nigeria!!’

:roll:
En voor het slapen gaan zeker even flossen met de V-snaar en mouthwash met remvloeistof. Pfff, Amerikanen, vreemde jongens.
vieze slijmerige lizzardman die je onnodig op onkosten jaagt ..
met rooie ogen kijkt .. grijpgrage klauwen .. en de milieu-maffia een warm hart toe draagt ..

een beetje omslachtig verhaal om te zeggen dat Wouter Bos een engbek is ..
Is het niet gewoon weer een campagne van Dodge?
Nou, van mij mag de Multipla blijven. Heb ik nog een apart uitzicht i.p.v. al die saaie zwarte en grijze leasebakken.

En, ik heb nog wel een idee voor een nieuw mysterie: het Ford-Kick-Ass-monster. Ondanks dat de vandaaltjes zijn opgepakt, onstaan er nog steeds deuken in die Kaatjes… Bibberrr… Huiver… Zou het dan toch een monster zijn?
Van deze man word in iedergeval geen tasje gestolen!
@Lotte

En bedankt, hè? Is wel mijn vader hoor! :) ;)
Ah, je vader rijdt ook X5?
Nee, een rollator. Is bijna hetzelfde maar dan anders. ;)
Is niks speciaals die lizardman, mijn hond heeft toen hij een pup was ook zo eens z’n tandjes in de salontafel gezet…
The Honda Spirit
die multipla’s worden nog steeds gebouwd hoor….dus…voedsel genoeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).