Alfa gaat waarschijnlijk produceren in Mexico

Auteur: , 22 Reacties

Alfa Romeo keert in 2009 terug op de Amerikaanse markt na 14 jaren van afwezigheid. Alleen is exporteren naar de V.S. met de huidige wisselkoersen niet echt aantrekkelijk. Dus ligt het voor de hand dat Alfa een deel van zijn productie in Noord-Amerika zelf zal huisvesten. Fiat-CEO Sergio Marchionne heeft hierbij Mexico genoemd als mogelijke productielokatie.

In 2009 moeten de Alfa 159, Brera, en de Spider hun opwachting maken in Amerika. Ze zijn dan al voorafgegaan door de 8C Competizione/Spider die dit jaar nog verkrijgbaar wordt in de V.S. Voor de verkoop zal gebruik worden gemaakt van het dealernetwerk van Maserati.

Alfa werkt aan twee nieuwe auto’s, de 149 en de 169, en beiden zijn een kandidaat voor assemblage in Mexico of een andere lokatie in Noord-Amerika, volgens Marchionne.

Bovendien zit de compacte Junior/Furiosa/Mito/whatever er ook nog aan te komen dit jaar, en alsof dat nog niet genoeg is heeft de kersverse CEO van Alfa, Luca De Meo, aangekondigd dat Alfa met nog een nieuw model zal komen ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het merk in 2010. We wachten in spanning af…(via inside line)22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Aha, dat 100-jaar Alfa model zie ik wel zitten. Hopelijk wordt het niet gewoon een speciale versie van de 8C. Hoewel dat ook leuk zou zijn natuurlijk.
Een Italiaanse volbloed met Mexicaanse bonen. Hoe noemen ze dat ? Fusion?
149 wordt een hatchback geen sedan;)
de 149 is toch geen sedan???
Krijgen we nu “crimineel” goede Alfa’s?
Wat wordt die nieuwe 149 vet zeg :) Van mij part mogen ze in nederland produceren? Kom ik koffie brengen?

Trouwens @ autoblog; waar is dat maserati video’tje gebleven die jullie net postte en gelijk weer weghaalde?
Het zou me verbazen als Alfa binnen 18 maanden een fabriek in Mexico operationeel zou kunnen krijgen. In het begin zullen er ongetwijfeld nog een poosje voertuigen uit Italie geexporteerd moeten worden.
2010 dus ik ga ervan uit dat het een 8C Zagato wordt , een terug keer van de Montreal zou trouwens wel leuk zijn. Place your bets!

AlfaRomeo Bamos bamos ariba :P
Volgens insiders gaat het hier om de nieuwe Duetto…

Ook wordt een 12C op basis van de Enzo en MC12 niet uitgesloten.
Mexico ?
Geen enkele Alfist wil het over de ooit in Brazilië geproduceerde Alfa Rio (2.3 4-cil.) hebben. Die eerst op een open plek in het tropisch oerwoud werden opgeslagen voor transport. Maandenlang stonden ze daar te roesten omdat verkopen niet zo makkelijk bleek.

Laat Amerika toch zitten. Dat chromen kitsland.
willemseles: waaruit we mogen afleiden dat Alfa Romeo roesthokken waren.

p.s. het is kitch.
@willemseles: huh? dat roesten is toch niet alleen bij Alfa’s uit Brazilië?!?
Ben benieuwd of er echt nog een model boven de 8C komt :o Het moet trouwens ‘locatie’ zijn in de tekst.
Ohja, @ Patrick: Het is kitsch.
@Davidov

Klopt, maar ik ben eigenwijs. Waarom moet je wel locatie schrijven terwijl je aan de andere kant ‘elektriciteit’ ipv ‘electriciteit’ schrijft?

Een model boven de 8C zou ik niet op rekenen. Dat nemen Maserati en Ferrari wel voor hun rekening.
IlCuoreSportivo
Ik weet zeker dat het om de dueto gaat, kijk nog maar eens goed, ziet er produktieklaar uit, maar er wordt verdacht weinig rond gezegd, ik ben er althans helemaal weg van.
Onlangs heeft Progetto 947 (Duetto) groen licht gekregen. We kunnen de Duetto in 2010 verwachten…
@ Willemseles:

Dat was een heel andere tijd natuurlijk.
Geloof me: in een jaar of 10 zijn er echt weinig merken meer die in ‘eigen land’ produceren!

Je bent namelijk gek als je dat doet. Laatst een onderzoek gelezen: gemiddeld arbeidsuur in Amerika kost 30 dollar (mede dankzij het belachelijke pensioensysteem daar), in India 4 dollar!!

Mexico is wel hot als productieland trouwens. Zal wel flink gelobby’t en geinvesteerd worden denk ik. De Saab 9-4X zal daar ook gebouwd gaan worden.
@ Svenska Aeroplan AB

Das juist maar als alle fabrikanten zo gaan beginnen stort ons eigen systeem gans in duigen. Hopelijk slaat de prijs in India enzo snel wat op zodat de Europese fabrikanten stoppen met ons werk weg te nemen. Al kunnen we hier alvast stoppen met staken.
Volgens insiders zien we vrijdag, waarschijnlijk gelekte foto’s van de “Junior”.
@Ilquadrifoglio; Gebruik je soms een ander nickname zoals alfa_ricardo.
Voor de rest wou ik nog weten of het onderstaande klopt.

“This is one of the three rwd models that we will see until 2010 with the flagship (941) & the new Duetto (947).It shares same mechanical parts with new Duetto but it will have longer wheelbase.

947 Sprint:Giulia Sprint GT Coupe 4+1,Rivals:3 coupe,A5,CLK

947 Gulia GT and 947 Duetto will be both presented in 2010 in order to celebrate 100 years of Alfa Romeo.After the debut of those 2 new models it is possible that Fwd versions (entry level) of Brera/Spider will be cancelled and their production will continue until 2012 only as 4wd.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).