Zondag en regen dus.. Wiesmann videotime!

Auteur: , 25 Reacties

Het is vandaag zondag, het regent flink en dus lijkt het me een prima idee om lekker binnen te blijven en een beetje voor de buis of achter je LCD-tje te relaxen en bij te komen van het feestgedruis van gisteren. Nou hangt het natuurlijk wel een beetje van de ernst van je kater af of je zit te wachten op brullende motoren en gillende banden maar hopenlijk zijn de meesten van ons inmiddels wel weer een beetje onder de levenden en dan kun je genieten van onder andere Tim Schrick met de Wiesmann GT (mf4).

De meesten van ons zullen Wiesmann wel kennen, maar voor de rest even wat weetjes. Wiesmann maakt inmiddels zo’n 20 jaar lang relatief kleine en lichtgewicht sportwagens met veel BMW techniek aan boord. Zo maken ze al een flink aantal jaren de roadster (die heet nu MF3) die aangedreven wordt door de 3,2 liter 6 in lijn van de 3 serie. Eerder met bijna 300pk en naar wens ook met de 321pk uitvoering van de M3 en tegenwoordig met de 343pk sterke uitvoering van dat M3 blok onder de glasvezel motorkap. De auto’s zijn redelijk klassiek van lijn en doen een beetje denken aan de Austin Healey. De wielophanging is tamelijk sportief opgezet en door de glasvezel carrosserie blijft het gewicht van de auto onder de 1200kg. Dat zorgt ervoor dat dit zeer vlotte sportwagens zijn.

Je kunt je eigen smaak loslaten op de uitvoering van het interieur door verschillende leersoorten, veel verschillende kleuren en door zelfs de kleuren van het garen van de stiksels bijpassend of juist contrasterend te kiezen. Verder hebben ze fraaie koffersetjes die perfect passen zodat je na een leuk stukje toeren in stijl kunt inchecken in dat 5 sterren hotel in zuid frankrijk.

Sinds een tijdje maken ze ook de GT (die nu MF4 heet) een fraaie coupé met de 4,8 liter V8 van Bmw. Met 367pk en bijna 500nm aan koppel en een gewicht van minder dan 1240kg kun je stellen dat die auto meer dan genoeg power in huis heeft. De verkoper op de beurs van Geneve gaf zelfs aan dat hij vond dat meer eigenlijk misschien wel teveel zou zijn…..

Maar… het kan altijd heftiger dus hebben ze nu ook de MF5 geïntroduceerd (helaas nog geen beelden van Tim Schrick met die auto, maar dat kan niet lang meer duren) met de V10 uit de M5/6. Met 507pk is die auto nogal pittig en sommige mensen zullen zeggen dat je bijna waanzinnig moet zijn om alle pk’s uit te laten in de regen.

Lijstje met de prestaties van de auto’s van Wiesmann:
MF3: 1180kg, 343pk, 365Nm 0-100 in 4,9 seconden en een top van 255km/u
GT MF4: 1280kg, 367pk, 490Nm (3400 toeren) 0-100 in 4,6 sec. en een top van 290km/u
GT MF5: 1380kg, 507pk, 520Nm (6200 toeren) 0-100 in 3,9 sec. en een top van +310km/u.

Ok en dan nu maar eens wat beelden!

De roadster bij TopGear

Een Nederlands filmpje van de Roadster

Een promofilmpje van de Wiesmann GT

Het Zweedes Sportbilen met de GT

Rijtraining voor Wiesmann klanten op de Lausitzring

Rijtraining voor Wiesmann klanten op het circuit van Boxberg

En Tim Schrick met de GT
25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat ‘engels’ in dat Nederlandse filmpje is wel echt verschrikkelijk tenenkrommend zeg…
hmm…hoe start je zo’n TVR wel ?!
iemand die het weet ? danku
Spijtig dat die zo lelijk is, heb er onlangs een gespot in Antwerpen, en in het echt is ie nog lelijker als op film!
IlCuoreSportivo
Doe mij maar de tuscan, what a machine.
Een echte mannenauto
joep schrijft,

16 March 2008 om 17:01
Dat ‘engels’ in dat Nederlandse filmpje is wel echt verschrikkelijk tenenkrommend zeg…


Nou, nou. Bedankt hé. :)
@IlCuoreSportivo: Jij denkt dat die Wiesmann geen mannenauto is? LOL you’d be shocked at the real thing. Moet een auto een beest zijn dat continue op de loer lijkt te liggen om je te grazen te nemen? Moet de auto moeilijk te bedienen zijn?

Ik ben ook wel TVR fan, maar ik denk dat je de Wiesmann als serieuze sportwagen onderschat. En ik weet zeker dat de auto beter in elkaar zit dan de TVR…..
@W0o0dy: Soul man, soul!!
@Nick: I love soul, maar ik heb een paar keer met de mensen van Wiesmann gepraat… veel meer passie dan die jongens in hun auto’s stoppen zul je niet snel vinden. Het mogen dan wel duitsers zijn…. die wagens zijn gemaakt voor en door liefhebbers!
Dat, en omdat ie dus door Duitsers gemaakt is donderen er geen onderdelen van je auto af elke keer dat je over ’n drempel moet. Hehe.
ik vind het ook mannelijker om op de bar een rol duct-tape te gooien dan een wiesmann sleutelhanger ..
@lincoln: ik denk niet dat er veel mensen zijn die de sleutels van een Wiesmann herkennen dus daar moet je die auto toch niet voor kiezen. Iemand die een auto kiest voor het indruk maken met de sleutels die snapt in mijn ogen toch al geen **** van waar het werkelijk om draait.
@wOoOdy .. daarom heb ik altijd een rol duct-tape bij me .. niet dat het daarom draait .. maar ik draai het er wel om ..
(ik weet het .. heel flauw) ..
@lincoln: stoer man, de meeste mannen zouden gewoon een cock-ring kopen maar met duct tape ben je wel echt THE MAN! ;)
@wOoOdy .. o,ja .. van een flauwe een goeie grap maken .. thumbs up dude ..
@Emil, zie het dan maar als opbouwende kritiek ;)
Het is en blijft een jippige auto.
Wat w0o0dy al zei: veel meer passie en enthousiasme dan bij Wiesmann zal moeilijk te vinden zijn. We hadden ze gevraagd of ze bereid waren misschien 1 auto bij de Klassiekerrally Winterswijk te tonen.
Ze kwamen met een GT (MF-4) en de Roadster. (En hadden een top dag, net als wij)
Geen kwaad woord over Wiesmann dus! :)
Ik heb de roadster gezien en ik moet zeggen, als ik het geld had, had ik hem morgen gekocht. :D
Supergave wagens, die Wiesmanns! Heb er vorige week nog een GT zien staan bij het stoplicht. In het echt een zeer indrukwekkende auto, vooral die achterkant vind ik ontzettend bruut. Velgen zijn altijd wel aan de grote kant.
Die GT MF-5 is gewoon het einde.
Ze kunnen nog makkelijk 600pk uit die blok halen, maar ze houden het lekker origineel.
@CSL: ik heb met één van de verkopers staan praten in Geneve en hij zei dat de V8 in de GT al een behoorlijke handvol was. Hij gaf ook aan dat hij vond dat de V10 in feite teveel van het goede was (1400kg met 507pk dat geeft een pk/gewicht verhouding die hetzelfde is als de GT3 RS en die motor heeft duidelijk minder (25% minder) koppel dan de MF5).

De auto’s zijn zeer sportief qua wegligging, maar daardoor is het grensbereik ook behoorlijk eng (zei hij). Je moet het heel bont maken wil je die grens halen, maar oh wee als je dat ook daadwerkelijk doet…. je moet dan echt de rijkwaliteiten van een coureur hebben om die auto dan nog in de hand te houden (of meer geluk dan dat je geld hebt ;) ).
Verdorie, ik baal wel dat ik niet naar de opening van het nieuwe pand kan :(
@Klassiekerrally: dat leek me ook wel een leuk uitstapje, maar het zal ook wel vreselijk druk worden. Ik heb nog wel een paar zitplaatsen beschikbaar dus wellicht kunnen we een andere datum voor een bezoek vinden? Als vrienden van het merk zijn Dink en jij vast (bijna) altijd welkom. ;)
@ w0o0dy: wat de drukte betreft is het natuurlijk beter om een andere datum te kiezen. Heb daar zaterdag al met een kennis een afspraak over gemaakt. We gaan een keer op een maandag (mijn vrije dag, ik werk zaterdags).
Moet toch ook nog een keer in de Roadster en GT rijden… Verslag op klassiekerrally.nl/ultimateclassics.net :)
In Cannes nog een gespot: Ford GT40 blauw met volledig knaloranje leder interieur.

Heel bijzonder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).