Autoblog doet de KRO

Auteur: , 97 Reacties

Hmpff, vanochtend was toch niet zo'n hele goede morgen. Denk je lekker rustig wakker te worden, kopje koffie erbij, eitje, bruine bonen met toast (je kent het wel), blijken Wouter en Sacha opeens airtime te hebben gekregen bij de KRO. Anticlimax!

Enfin, ook Jort Kelder neemt de woorden “Nederlandse Top Gear” in de mond, dat kunnen we dus uitsluitend als compliment opvatten. Na een korte psycho-analyse van Sacha (“ik wil een SLR” en “ik mag geen G-klasse“) en het banden-rokende-alibi van Wouter (“auto’s zijn emotie“) komt het gesprek natuurlijk uit op CO2 en andere verwante onderwerpen. Kijkt u mee?

Afgelopen zaterdag was trouwens de eerste uitzending op Carchannel een feit, het betreffende item was ons recente filmpje over de autoshow in Geneve. Gisteren kon u via de ouderwetse beeldbuis genieten van het tweede filmpje, over de M3 coupe.97 reacties

Kvind die Jort-kerel maar een botte vent :s
Aah. Jammer dat het KRO is, want daar kijkt eigenlijk alleen de gemiddelde zwaarbejaarde naar.
Idd, onuitstaanbaar!
Wat is dat toch altijd stuitend om mensen die geen verstand van auto’s hebben erover te horen praten…

“Die SLR, die gaat toch 400?”

“Je kan toch gewoon in een Prius rijden, dat is nog zo ongeveer het enige wat goed is voor deze aarde”

Zucht, de mensen worden echt geïndoctrineerd door al dat slappe gelul van die milieugoeroe’s en onze geweldige overheid…
de tekst: “een stukje emotie…” klonk wel heel errug oude media. Gast zijn bij GMNL is voor mensen dei het lekkerste klaark*m*n als ze aan zichzelf denken. Leuk experiment maar niet meer doen.
Ik zag het nog vanochtend langs komen, meestal herken ik niemand die daar in het programma zit, behalve vandaag ik moest wel 2 keer kijken. ;) Wanneer kregen jullie trouwens een uitnodiging om optenemen of is het al een tijdtje geleden acher de rug?

@Sacha: Wat voor Alfa heb je in je bezit?
World domination!
@ Ben

Je moet toch ergens beginnen?!

Heren, goed bezig!!!
hij doet wel leuk en aardig maar iets zegt me dat hij gewoon een beetje raar over autoblog denkt.. zoiets verberg je niet
@ LC

Volgens mij moet die vraag voor Wouter zijn ;)
Sacha heeft een Alfa AMG, zeer exclusief.
Het valt me wel op dat jullie met wat TV-camera’s in de buurt plots een hoop minder spontaan en nerveuser zijn! Mja die Jort is wel redelijk arrogant…
Iemand die precies weet welk programma dit was kunnen we hem ff collectief gaan kijken op http://www.kro.nl/tv.aspx
Jort is briljant :) Net als koffie met bruine bonen ;)
Ik zat ook al te kijken, nog half slapend voor de TV, zie ik die gozers ineens zitten :P Stukje met die AMV8 was nog het best. Wat is die Jort een battyboy zeg.
die drol van kelder weet goed waar je t over hebt als je over een slr praat. maar hij kan t niet uitstaan dat jullie iets hebben wat de goed bekeken word. hij heeft altijd wat te zeiken een meeprater dat is t.
jullie ga vooral zo door!
S-klasse AMG. Toe maar :) gaat goed met Autoblog ;)
Goed bezig mannen, eerst al bij Radio Online (goeie aflevering) bij de Tros en nu op de kijk buis :-)
Sacha, Wouter, jullie gezichtsuitdrukking en lichaamstaal als Jort zegt “Gewoon in een Prius rijden…” heeft mijn dag goed gemaakt. Ge-wel-dig!
@ Marco: Ik hoorde Wouter laatst ook op de gewone radio trouwens, kan dat kloppen? Of was dat die radio online uitzending die in de ether gemikt werd?
@ Casper, kan heel goed zijn als het Radio 2 is geweest, heb namelijk geen idee op welk net het is, luister Radio Online van de Tros altijd via Podcast (live TV kijken en Radio luisteren is zo 2007 :-) )
LOL, ok!
Ik ben wel benieuwd naar die S AMG idd, plaatjes, rokende banden, filmpjes….kom maar kom maar kom maar ;)
de zucht die sacha slaakt nadat die Jort begint over de Prius; gewoon geniaal
@ Casper en Marco:

Kan best zijn, op Radio Noord-Hollland dan:
http://www.autojunk.nl/clips/view/137196
hoe laat en wanneer is het??? (het ‘autoblog’ tv-programma)
ik zag het toevallig aangekondigd worden, dus ik bleef nog even wat langer thuis :)
Leuk interview, ook grappig met jort kelder. Alleen wouter keek wat serieus ;)

Interessant om kort iets te horen over hoe het bedrijf autoblog werkt (heel klein beetje). Lijkt me toch een prettige werkgever ;)
@ bambinodoro: haha dat viel mij idd ook op xD
Leuk interview en erkenning voor de beste auto-site van Nederland e.o. !
Dit is pas het begin, als je de toon van de stukjes/filmpjes vast weet te houden.
@ bram zeker beetje autoverslagen maken(gewoon vertellen hoe je het best kunt rijden in een slr dus…) nee hoor was egt leuk!!
@ 04:19 wat een vreemde, vreemde man… die weet echt niets van auto’s en legt het vuur aan jullie schenen… ik begin te twijfelen of hij het wel goed bedoelt met autoblog…
@ Tijmen: ik woon in Gelderland en het was op een wekkerradio. Ik gok dat het niet Radio NH was ;)
Sacha:”Ik rij in een S AMG”

2 min. later

Sacha:”Ik mag van thuis uit niet in een grote terreinwagen rijden, dat is te duur, milieu-onvriendelijk etc.”

Ik vond Sacha altijd al een beetje ongeloofwaardig… :D

Verder mooi interview, beetje reclame maken kan geen kwaad. :) .
`@ Ben:
Nederland zit er dan wel vol van. KRO is de meest bekeken omroep van Nederland volgens de laatste metingen. Dus zo verkeerd is het niet.
Oke, alle pubertjes kijken naar TMF maar of dat de goede doelgroep is valt ook te betwijfelen. (misschien in potentie wel over 5 jaar)
Jammer dat Jort de ‘onwetende’ speelt (de gemiddelde kijker op dat vroege uur?), terwijl hij volgens mij toch echt geen autoleek is. Oh ja, laten we allemaal Prius gaan rijden en doodgaan van totale verveling, daarmee lossen we het CO2-“probleem” wel op…
Ik had me al zitten verbazen dat die blaaskaak het programma presenteerde…ineens zat ie daar….ik blijf het een fout mannetje vinden die Kelder, echt zo’n gluiperd.

Afgezien van mijn mening over Jort deed ie het volgens mij niet eens slecht.

Wel een beetje jammer dat het dan WEER over co2 moet gaan, dat was namelijk mn tweede reden om niet te hoeven kijken :)

@Sacha:
Zag er goed uit kerel! (geslaagd interview)
Ik wil wel ff aanvullen…er zijn ook mensen die het voor minder doen, en er zijn zelf mensen die tevreden zijn met wat ze hebben (en da’s heel raar als ik je zo hoor).
Niet iedereen moet moet moet een dure bak rijden. Als ik voor mezelf spreek (doe ik ook) dan hoeft het voor mij allemaal niet zo heel erg leuk of status te hebben als ik maar veilig en comfortabel van A naar B kom (liefst zonder files). En natuurlijk heb ik ook liever een Alfa dan een Lada…maar dat betekent niet dat ik het DOE voor Aston Martin.
Zou dan ook willen zeggen dat je een zin als….: ,,Kijk mensen hier doen we het allemaal voor”, best mag wijzigen in: ,,Kijk mensen, hier doe IK het allemaal voor.”
Verder…nogmaals…ik vind jullie allebei kandidaten voor een TopGear achtige show (die bretels zat zo fout nog niet) en ik vind dat jullie best een leuk concept Format kunnen indienen….bij de VARA ofzo….denk wel dat dat succesvol zou kunnen zijn.
Autoblog is moving up.

Big up to you guys.

IK ZOU HET TOTAAL NIET VERVELEND VINDEN ALS DAT NONSENS UURTJE VAN de grote beurt VERVANGEN WORDT VOOR EEN UURTJE AUTOBLOGTV!!!

“Durf trouwens iets te zeggen over de CAPS-LOCK” :) :)

Nothing but love, keep it up.
@Bas: Met “…hier doen we het allemaal voor…” bedoelde ik uiteraard “…hiervoor doen wij van autoblog de rijtesten…“. Het zou uiteraard ongepast zijn om voor anderen te spreken.
Leuk stukje klasse mannen!

Beetje hypocriet dat Jort over milieu enz zeikt terwijl hij zelf een Maserati rijd…
En als je zegt dat het milieu misbruikt wordt hoeft dat niet meteen rechts te zijn. Meestal vind ik Jort wel oke tenminste iemand die nog met een “mening” komt alleen hier was zijn commentaar af en toe wat minder onderbouwd. Maja wie weet waar dit toe leid…. (nu dan maar de meest standaard zin:) ga zo door!
leuk dat jullie ons effe de groeten gedaan hebben .. not ..
@Sacha…
Duidelijke verklaring en dat neem ik je ook niet kwalijk….als je van Aston Martin houdt (ik ken er meer) dan doe je het als Autoblogger natuurlijk daarvoor…heel begrijpelijk. (no harm done overigens)
http://www.quotenet.nl/quoto/porsche_cayenne.php

Op deze link staat wat iedereen bij quote rijdt. Jort heeft duidelijk smaak: Maserati Spyder en Saab 900 Cabrio!
@ Tijmen (en Casper) item bij Radio Online gaat over computers en auto’s, samenwerking van Fiat met Microsoft… – Usb-systeem analyseert rijstijl


http://www.radio-online.nl/

uitzending van 11 maart.

(of voor iTunes, http://tros.nl/index.php?id=podcast&podcastID=1)
LOL, typische Autoblog-reactie toen Jort over de Prius begon. Prima reclamefilmpje ;) voor Autoblog Wouter en Sacha! :D
Thanks Marco!
Jort Kelder: typisch voorbeeld van het een oudhollandse spreekwoord: “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. Interessant om een fanatiek Maserati-fan een Prius te horen aanbevelen.

Positief aan de uitzending is dat op deze manier in beeld is gebracht dat nederland ook veel autoliefhebbers kent, die zich de mond niet zo makkelijk laten snoeren door de milieumaffia.

Sacha en Wouter bedankt voor het spreken namens een grote groep autoliefhebbers.
doet Wouter soms oogschaduw (of hoe die dingen ook mogen heten) op of is het dat hij zo weinig slaapt wegens het zoeken van allerlei info voor autoblog?
Oei oei, Wouter moest zich even inhouden zodra er met de woorden Prius én “wereld redden” gegooit werd en Sacha idem dito! :P

Enfin, wel een komische gebeurtenis!
@FrankyCash; Scherp!..Dat kan ik niet over mezelf zeggen. ;)

AUTOBLOGTV zou niet eens zo gek idee zijn nu nog de financiering maarja alles op zijn tijd zal ik zo zeggen.
“Handjes over elkaar ” :P
lekker dat debuut, fijna dat jullie filmpjes ook op tv komen :D
Ah, ha. Jort zit gewoon vuistdiep in petrolhead.nl. Vandaar dat hij zo kinderachtig deed. En hij weet heus alles van auto’s. Die hele Quote stond er toch altijd vol mee.

Bewijs: kijk maar naar die link van Divad.
PURE TROTS! Onze jongens!
Ik word toch een beetje zenuwachtig als ik het allemaal zo hoor. Van 3 “personeelsleden” naar 15 op 3,5 j tijd, airplay op radio en tv, AB verdient geld, meer en meer reclame…
Ik heb een beetje schrik dat het misschien wel iets te groot gaat worden.

En als ik heel eerlijk ben, dan ben ik gewoon jaloers en afgunstig! Want ik ben er helemaal van overtuigd dat er geen job bestaat die ik liever zou doen dan voor AB werken :)

Maar jullie hebben groot gelijk, de site moet evolueren en verder uitgebouwd worden. Maar beloof me dat mijn kinderen later ook nog kunnen reageren!
Knap zeg ! Vervelende vragen van die man wel vind ik:)
sacha heeft groot gelijk

co2 is geldklopperij en bullshit

global warming is gewoon bullshit

er worden geen vervuilende auto’s meer gemaakt, of het nu 100 gram of 500 gram is wie ziet het verschil en hoeveel auto van 500 gram rijden er rond?
wat voor baan heeft sacha dan ? lijkt me niet dat je dat alleen met autoblog verdient :s
Wat voor S klasse AMG rijd Sascha dan ? Wel vaag dat hij geen SUV mag want die vervuild te veel maar wel een AMG :P
Ben nu paar jaartjes fan van deze site waar ik m’n dagelijkse broodnodige portie autonieuwtjes en andere leuke dingen check, dus wordt astublieft geen zwaar gesponsorde KIA show autoblog! Maar verder natuurlijk heel veel succes met dit tv-avontuur!
Tof. Die blik van sacha in dat fotootje. Onbetaalbaar.
leuk jullie in zendtijd te zien…kon een kleinen glimlach niet onderdrukken….

promo op zijn best
Sacha heeft zijn vriendin/vrouw vast wijsgemaakt dat zo’n AMG best zuinig is vergeleken met een “tereinwagen”…:P
Jort was gewoon heel erg… Jort!
In een ander topic ook al gemeld dat ik het vreemd vond dat het rijden van een leuke/dure/snelle auto hier telkens weer verontschuldigd moet worden.
Wanneer je ergens hard voor hebt gewerkt, hoef je je er niet voor te schamen!
Kom er toch heerlijk voor uit dat je in een waanzinnig lekkere hypersnelle megaluxe S AMG rondrijdt! Welke bijna-veertiger (sorry…) zou dat nu niet willen?

:)
@ Rik L: gewoon even op z’n naam googlen… Klikken op de Emerce website en je kan er meer over lezen. Soms is het zoooo simpel! ;)
Amerikaanse zakenbank voor een schijntje gekocht. Zozo.
Sarkozy verliest in Franse steden. Tsjonge.
Succesvolle editie van Tefaf. Das mooi.

En dan nog Jut en Jul. O, en Wouter natuurlijk.

Heel gaaf hoor, mannen. Alleen één ding. Sacha, wil je voortaan niet meer zo naar Jort kijken alsof je in zijn koplampen gevangen bent. :D

Krijg bijna medelijden met je. ;) :P
@ DAT: Tja, de presentator van petrolhead.nl is nu voor zover ik weet hoofdredacteur van Quote. Jort en Sjoerd zullen elkaar dus op z’n minst goed kennen?
@Silverarrow: Sacha is niet ongeloofwaardig. Hij is net zo inconsequent als de besten onder ons ;)

Geef toe…. zelfs een SL AMG lijkt een stuk minder “ik heb schijt aan iedereen en al helemaal aan het milieu” dan een G55 AMG. Imago is soms iets om rekening mee te hebben ook al gellof je van jezelf misschien niet eens dat je een imago hebt.
geloof ipv gellof natuurlijk.
Hey Guys!!!! Erg leuk te horen dat het goed met jullie gaat!!! Ook leuk dat jullie steeds bekender en bekender worden!!!

Congratulare!!!

Gr Vincent
@Sacha en Wouter: Ik vond het leuk maar ik vind het ook een gemiste kans
om het milieu(maffia) verhaal niet beter/meer onderuit te halen!!
Jammer.
Ik heb Klassiekerraly’s raad opgevolgd en wat gaan lezen over sacha.
En dan lees ik “En dan in het beginstadium – zodra het op een bedrijf gaat lijken, haak ik af.”

Dat ga je toch niet doen, sacha?
Het lijkt mij heel raar om daar ineens te zitten. Maar, hartstikke gaaf !
Van harte gefeliciteerd. Maar ik ga jullie twee nu niet met ‘u’ aanspreken :)
@ Lagonda: Tuurlijk niet! Zij blijven onze slaven!
Die AMG van Sacha komt niet (alleen) door auto blog.

http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=1691447
Goed bezig Autoblog, jammer dat Jort weer een fijne presentator is. Zie hem wel vaker lopen, heb niets met die man.
@ MrSelected: Heb het artikel ook doorgenomen. Wist niet dat hij op zulke professionele wijze met autoblog bezig was. Ik dacht puur uit passie. Zal er ook wel mee te maken hebben hoor.
“De naam Sacha Prins zal niet bij iedereen bekend zijn, maar deze internetondernemer van het eerste uur zit achter veel succesvolle bedrijven als Nu.nl en Netdirect. ”

vandaar, nu.nl word dagelijks ook heel druk bezocht :O
Hoe is autoblog eigenlijk ontstaan?
Haha, meesterlijk dat je eens openlijk milieumaffia zegt op tv :D

@Rik L
Met een audi http://www.autoblog.nl/archive/2004/11/13/audi_a6_avant
Ik heb vannochtend een deel gezien, was weer leuk, Carchannel staat nu bij mij ook het grootste gedeelte van de dag aan, en af en toe zie ik inderdaad een filmpje van Autoblog voorbij komen.
*Gaaaap*

Wat een verschrikkelijk saai gesprek! :( Maar dat krijg je als Jort erbij zit… Ook jullie bleven heel vaag in jullie antwoorden, maar dat moest mss ook wel om het begrijpelijk te maken voor de niet-autoliefhebber. Ook jullie humor ontbrak helaas, maar ook dat is mss de invloed van Jort. :twisted:

En nu ik meer lees over Sacha… Sacha, je mag niet weggaan! Als de Captain Slow van de Nederlandse Top Gear ben je een essentieel element van de succesformule geworden! :o
@Sacha.
Beetje onwennig? ;) Wen je ook wel aan. :)
Leuk gedaan mannen. Whats next?
Was die zucht na de opmerking over de prius echt Wouter? Ik hoop van wel :P
Wel wel Wouter en Sacha- En dat in de goede morgen…

Prachtig om te zien hoe jullie feitelijk een beetje worden geportretteerd als twee duiveltjes die staan voor het oh zo heerlijk te genieten slechte geweten van autorijdend Nederland. Wat nou “milieu”, wat nou “sociaal”- Néé!!! Domweg voluit genieten van rijdend vierwielend blik! En zonder verbruiksgezeur of snelheidslimietengemeut! En iedereen die het daar niet mee eens is, die gaat maar op bezoek bij andere sites dan deze. Hier geniet men gepast en kankert en mijmert men naar hartelust over verkeerde strepen, schone lijnen, lekkere peekaa’s en fijne zwarte vegen op het astphalt… ;-)

Gefeliciteerd hoor mannen!
@ Jandepandaman: ik wou, maar kon niet, hetzelfde zeggen :)
Jort heeft TOTAAL geen intervieuw / presentatie kwaliteiten. Dat kon je al zien in de tijd van NSE (Nieuws sport entertainment) op Talpa. En ook nu weer weet hij in principe een luchtig onderwerp weer helemaal de grond in te boren. Gadverdamme.
Hij mag dan weliswaar – om zijn eigen woorden te citeren – in een italiaanse schonerijden…maar die heeft hij wel tweede of zelfs derde hands gekocht.
Jort organiseerde (als ik het goed heb) de Nederlandse Gumball races, rijdt in allerlei vervuilende auto’s, maar nu presenteerde hij zich als een of andere linkse politicus. Dat blondje kakventje is zo hypocriet als het maar zijn kan…en had voor de camera’s gelijk van repliek moeten worden bediend. Gemiste kans! Je ziet dat jullie teveel ontzag hebben voor hem.
Autoblog is het enige nederlandse medium (in mijn ogen) dat informeert over leuke orginele, speelse autonieuws berichten met idem filmpjes! Autoliefhebbers hebben genoeg van al die gesponserde autoprogramma’s als RTL Autowereld etc. Een autoliefhebber als Jort had dit moeten prijzen en complimenten hiervoor moeten geven. Zeer trieste vertoning van deze blonde hyporcriet. En aan het einde van het intervieuw ook nog een beetje minderwaardig gaan doen tegen die nieuwslezer. Jort als je dit leest: ‘Je bent een eikel en een hypocriet!’
@joost: Je zegt dat Jort geen presentatiekwaliteiten heeft, en vervolgens dat ie zich voordoet als linkse politicus. Onderdeel van een goede presentatie is juist dat je je kritisch tegenover de geinterviewde kunt opstellen om deze zo te provoceren, ook al ben je het zelf wel met hem eens. En aangezien Jort toch al overloopt van sarcasme, gaat hij er iets verder in.

Ik vond het absoluut niet storend, met uitzondering wellicht van de opmerking dat een Alfa “leuk is voor iemand die niet iets serieus kan betalen”. Dat is verwend jochiesgedrag.
the bugcollector
Heeft ie zijn Maserati ingeruild voor een prius?
Jort toch! Farizeeertje van me.
@ Ruben

Quote: ‘Onderdeel van een goede presentatie is juist dat je je kritisch tegenover de geinterviewde kunt opstellen om deze zo te provoceren, ook al ben je het zelf wel met hem eens’.

Mee eens. Het probleem bij Jort is echter dat hij, zeker op dit gebied, geen onafhankelijke cq. kritische positie in kan nemen, gezien zijn welbekende voorliefde voor snelle, dure sportauto’s. Ik kijk daar zo doorheen en denk dan…”Jort wat een trieste vertoning.” Bij de PVDA hebben ze waarschijnlijk nog wel een baan voor je.
IlCuoreSportivo
Wat een onnozelaar, pfff
looser
Ja, bovenste reactie is precies wat ik ook al dacht: van dat die auto 400 kan en dat van die prius. En het is ook nog niet eens bewezen dat die prius echt zo goed is.

Maar Jort rijdt zelf ook niet in een priusje hoor. Lijkt me stug…

En op autogebied moeten mensen eens ophouden te zeuren, ieder koop zn eigen auto, of het nog hoog of snel, of juist practisch is. Ik zou ook maling hebben aan de mening van mn buurman over mn autokeus. Als ik een porsche zou willen zou ik em kopen, ook al zit er een fout imago aan.
Wouter rijdt dus rond in een oud Alfaatje. Heb ‘m ooit eens gevraagd dewelke, maar dat blijft geheim zei hij…
33 gok ik? Is ook liefhebbersauto, alleen niet dure uitstraling.
Wat jullie vergeten is dat Autoblog zo goed werkt omdat iedereen z’n ei kwijt kan over een onderwerp, dat maakt het juist leuk!
Autoblog werkt goed omdat de meeste gasten voor BMW zijn. Hier voor je :D.
Autoblog werkt goed omdat de allerbeste (want autofreaks) Nederlanders & Vlamingen hier hun gedacht zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).