Rijtest: Volvo S80 V8

Auteur: , 102 Reacties

Een dikke V8 verpakt in de (in mijn ogen) fraaiste Volvo koets, vierwielaandrijving en genoeg gadgets om je niet te vervelen in de file. Dat wordt wel wat.

Eerst video kijken, dan pas lezen: klik dan hier voor de hi-res versie van de S80 test of hier voor dezelfde video op autojunk.

Volvo S80 V8 Video

Als Volvo rijder meng ik me onder een heel ander publiek. Behalve onze “beste vrienden” van de politie, kwam ik toevallig ook een S80 met AA-nummerbord tegen. Achterin werd een prinses vervoerd die ik jaloers zag loeren naar de V8 badges en dikke uitlaten die bij deze versie horen.

Volvo S80 V8

Dat was niet het enige wat ik meemaakte. Op de A20 schoot voor mij een Audi naar de linkerbaan en vloerde het gaspedaal. Natuurlijk volgde ik zijn voorbeeld en na een korte vertraging schakelde de automatische versnellingsbak naar het optimale verzet. Met een V8 oorlogshuil spoot ik achter de enthousiaste Audi rijder aan. Die schrok zich een hoedje, want een donkerblauwe Volvo die de achtervolging inzet betekent vaak dat er binnenkort post van het CJIB aankomt. Schielings koos de Audi dan ook de middelste baan en ging van zijn gas af. Ik wist de behoefte te onderdrukken om naast hem te gaan rijden en een waarschuwend vingertje op te heffen. Zonder mijn hulp gaat het Koos Spee en zijn rijdende & flitsende brigade al prima af.

Volvo S80 V8

Standaard is de S80 V8 dus met een automatische versnellingsbak uitgerust, een handbak is niet verkrijgbaar in combinatie met de V8. De Geartronic zestrapsautomaat schakelt soepel genoeg, maar is helaas wat aan de langzame kant. De kickdown denkt er altijd nog even overna alvorens deze in werking treedt. Ook bij het uitacceleren van bochten valt op dat er een flinke tijd overheen gaat voordat de automaat een lagere versnelling heeft gekozen. Nu kun je ook zelf schakelen, maar dat past minder goed bij het karakter van de S80. De Volvo heeft overigens geen flippers achter het stuur, er kan louter met de pook handmatig geschakeld worden.

Volvo S80 V8

Volvo maakt al een tijdje deel uit van het Ford concern en je zou verwachten dat er uit de rekken bij Ford wel een geschikte V8 kon worden getrokken. Toch is dat niet zo, want Volvo pleegt de motoren dwars in te bouwen. Toen er een V8 moest komen voor de XC90 & deze S80 moest dat een compact exemplaar worden en die had Ford niet op de plank liggen. Voor de ontwikkeling werd daarom de hulp in geroepen van Yamaha, die al eens eerder voor de Ford Taurus SHO een compacte V8 bouwde. Het resultaat mag er zijn: de Volvo V8 is 4,4 liter groot en heeft een maximaal vermogen van 315 pk. Het maxinale koppel is 440 nm bij 3950 tpm, maar onderin is de V8 al helemaal thuis.

Volvo S80 V8

Aan kracht kom je niets tekort en dus achtte Volvo het verstandig om de V8 via alle vier de wielen zijn krachten op het wegdek te laten overbrengen. Het is overigens geen “echte” permanente vierwielaandrijving, pas als het nodig is schakelt het Volvo AWD de achterwielen bij. Dit voel je ook, bij geinspireerde acceleratie vanaf een verkeerslicht wordt de besturing een klein moment lichter doordat er wielspin optreedt bij de voorwielen. Maximaal kan er 50% van de kracht naar de achterwielen. Met dank aan de vierwielaandrijving sprint de S80 V8 in 6,5 tel naar de 100 en op plekken waar het mag, haalt de S80 V8 250 km/u.

Volvo S80 V8

De geteste S80 was uitgerust met het optionele elektronisch gestuurde dempers Four-C. De man (M/V) achter het stuur kan daarbij kiezen uit drie standen die oplopen in strafheid en sportiviteit: Comfort, Sport en Advanced. Verwacht overigens niet dat de S80 daarmee transformeerd in een kart waarmee je niets liever doet dan bochtige weggetjes aanvallen. De S80 komt veel meer tot zijn recht als comfortabele, maar zeker wel snelle reisauto.

In het interieur is het dan ook prima toeven en het geheel is duidelijk herkenbaar als Volvo. De stoelen zijn lekker groot en comfortabel. Je zit er meer op dan in, dus de zijdelingse steun houdt niet over. Net als in de S40/V50 heeft de S80 nu ook een “zwevende” middenconsole, althans dat is hoe Volvo het noemt. Achter de middenconsole is er ruimte met één aflegvakje, waar je iets heel hoogs zou kunnen neerzetten. Wellicht dat als je langer in een Volvo rijdt dat het toch enorm praktisch, maar zowel cameraman Ruben als ik konden niet verzinnen wat we daar graag zouden opbergen.

Volvo S80 V8

Veiligheid is een belangrijk item voor iedere Volvo en de geteste S80 had dan ook de laatste veiligheidsfeatures aan boord. Het trio Active Cruise Control (ACC), Distance control en Collision Warning met Brake Support helpen de juiste snelheid te kiezen of vast te houden. De Collision Warning scant de weg voor de auto met radar en camera om te zien of er geeen onverwachte obstakels zijn. Als dat wel zo is, wordt er eerst een gewaarschuwd met een licht- en audiosignaal. Mocht dat niet helpen, dan remt de S80 zelf met 50% van de maximale remcapaciteit om een botsing te voorkomen. Gedurende een weekje rijden met de S80 één keer een valse waarschuwing tijdens een rare verkeerssituatie, maar gelukkig besloot het systeem geen noodstop uit te voeren.

Een S80 rijd je vanaf net geen 40 mille, maar dan moet je je “behelpen” met een 2.0 viercilinder. De S80 V8 is er vanaf 81.925 euro, de geteste S80 V8 Summum 85.220 euro. Daarmee is de S80 V8 midden tussen de Duitse concurrenten gepositioneerd. Wil je echter perse een V8 èn vierwielaandrijving dan kan dat met de E500 of de A6 4.2, maar beiden zijn wel duurder dan de Volvo.

Met dank aan Vlamfilm Ruben is er video te bekijken: hier staat de hi-res versie en hier is dezelfde video op autojunk. Een collectie foto’s van de test is te zien in de gallery.102 reacties

sjaak trekhaak
mooie auto.. mooi geluid ook voor een volvo
edit: dank u, is gefixt

Lekker verhaal verder!
Inderdaad mooi geluid! Ik vind ut 1 van de mooiste volvo’s van dit moment. Vooral in deze kleur is ie erg geslaagd!
”Verwacht overigens dat de S80 daarmee getransformeerd in een kart waarmee je niets liever doet dan bochtige weggetjes aanvallen. De S80 komt veel meer tot zijn recht als comfortabele, maar zeker wel snelle reisauto. ”

Volgens mij klopt deze zin niet helemaal.
edit: dank u, is gefixt

Verder goede review ;)
Waarom zit er dan achter een klein gedeelte van de grill een lelijk stuk plastic, vind de grill daardoor ineens een stuk minder mooi
als het zo bedoeld is om de hele tekst te linken, dan moet je wel weten; rood leest niet gemakkelijk en het is de felste kleur dus krijg je na verloop van tijd pijn aan je ogen… liefst zwart als dat kan…
lekker flimpje weer, mijn complimenten ruben. Leuke locatie ook dit maal.

Top gewoon.
Zie ik dat nu goed? Een V8 315 pk op de voorwielen? :s
dat is van active guided cruise control ofzo…


trouwens bij mij is het hele verhaal een link naar het filmpje…..Ik weet niet of dat de bedoeling is..
-edit-

Woops, is toch 4 wiel aangedreven
@de vlaeminck & JosJ: dan moet je ook gewoon Firefox gebruiken! Pfff ;)
(het is inmiddels aangepast)
Leuke test!

Heb zelf ook een S80.

Over de zwevende middenconsole :

Ik leg mijn gsm erachter, ligt daar goed en werkt toch handig met de bluetooth functie
X0101: Eerst het filmpje kijken en dan een comment schrijven!

O.T.: Wel een prima auto, idd erg comfortabel! Prijs technisch een zeer goede keus over de veel duurdere BMW 5 en Merc E tjes! Maar qua rijbeleving lever je daar wel wat voor in!

Verder leuke test, die droge humor kan mij wel bekoren! :D
“Verwacht overigens dat de S80 daarmee getransformeerd in een kart waarmee je niets liever doet dan bochtige weggetjes aanvallen.”

Ik neem aan dat daar tussen moet staan ‘niet’? En zet dan meteen achter getransformeerd nog even ‘wordt’ ;-)
Leuke review overigens weer, ik denk dat het gewoon één van de beste (en veiligste) auto’s in zijn klasse is. Redelijk wat gepraat de laatste 2 keer in de filmpjes (maar dat hoort nu eenmaal bij een review en zeker bij auto’s als deze, en jullie gepraat- en presenteerniveau is nog altijd stukken beter dan dat van jullie ‘collega’s’ van Autoweek! :-D
Hmm, ik zie dat er onderhand weer wat comments tussen de al staande comments zijn gekomen dus mijn comment is een beetje achterhaald.. :-P ‘Transformeerd’ moet overigens ‘transformeert’ zijn, dat dan wel :-P
check, never mind ;)

Trouwens, geniaal filmpje ;) lekker lax :D
@autoblogger:

Momenteel Druk op mijn werk filmpjes aan het kijken en autoblog door te lezen, en deze werk laptop weigert firefox te installeren….zodoende
De Collision Warning scant de weg voor de auto met radar en camera om te zien of er geeen onverwachte obstakels zijn
Ik vind hem best wel duur, in verhouding met een m5 , die heeft 507 pk rijdt veel sportiever , mss is de volvo wel mooier .
@ XO101

dat stuk kunstof, daar zit de sensor in voor de 3 veiligheidssystemen.
S80 is cker en mooie auto, ook van binnen zeer stijlvol… grote concurent voor de Audi en Bmw, vooral omdat de prijs hem gunstig maakt en qua design niet onder doet
Mooie auto, het is inderdaad net een politiewagen vanvoor met die box achter de gril. Alleen ik vind dat hij, zeker van een afstandje, wel erg veel lijkt op de vorige modellen van Volvo. En dat is jammer! Ik vind dat de modellen best wat meer een eigentijds design hadden mogen hebben.
En, hoe beviel de Posbank?;)
Ik herkende de haarspeldbocht van de Emma Piramide op 2:30.
Mijn vader heeft in zijn XC70 achter de zwevende middenconsole zijn zonnebril en de RTI-afstandsbediening liggen…
@Marnik, ik denk niet dat je deze kan vergelijken met een M5. Dat is een heel andere auto voor een heel andere doelgroep. Ik hoop dat volvo met een S80R komt, dan zou je die vergelijking kunnen opzetten ;) Want nu is hij niet zo duur hoor, vergeleken met een 540i (betere vergelijking dan de M5 naar mijn mening) die net 70.000 kost, maar die nog zonder vergelijkbare opties is uitgerust. Heb je de 540i high executive dan zit je direct op 90.000. Dus ik denk dat Volvo qua prijs best vergelijkbaar is met zijn concurrenten.
Wat is eigelijk het zwarte dingejte in de grill dat vierkant ding? weet iemand dat
maar wat een geil geluid:D
prachtige wagen
De beruchte zin “Verwacht overigens…..weggetjes aanvallen” klopt nog steeds niet……

ff ‘wordt’ plaatsen ;)
Mijn pa heeft er ook eentje gekocht, een s80 D5 executive
best een leuke auto!
Volvo’s! Jeuj! Fijn weer. Betekent dit dat we binnenkort ook iets soortgelijks met een C30 in oorlogsuitrusting kunnen verwachten?
degelijke rijtest dit keer, ook wel eens goed.
Ik vind het interieurdesign erg sterk in de volvo s80, vooral mooi.. Alleen dat donkere glimmende hout hoeft niet van mij.

Wbt suggesties voor achter de middenconsole: een 0,5l flesje? :)
Over de C30 gesproken, daar mag van mij best een C30R van komen. Ik vind het een mooie auto wel die C30, al zullen niet veel mensen die mening met mij delen.
Het is allemaal zo degelijk…niet daar iets mis mee is, maar er zit weinig emotie bij die
zweden.
Ook al stop je er extra veren in, het is en blijft een heel saai beest…
Echt zo’n saaie te grote VIP-Mover met chauffeur annex beveiligingsman.
Dus wat je in dat rechtopvakje stopt? – De Uzi met lang patroonmagazijn ernaast om de de VIP te kunnen beschermen….!
nette auto. MAAR vanaf 81.925 euro voor een volvo!!!!!!!!!!

Een bomvolle Passat R36 met betere prestaties heb je voor nog geen 60.000!!
een dikke V8 ?? ik dacht dat dit een beetje de kleinste V8 op de markt was ..
@lincoln: Audi heeft de bekende 4.2 en BMW (M3) een 4.0… Maar groot is ie zeker niet naar sommige maatstaven. ;-)
Blijft in mijn ogen een prachtige Volvo. Heb ‘m al n paar keer Live mogen horen..en het is echt om duimen en vingers van af te lekken!!! Hij blijft echt hoog op m’n verlanglijstje staan..al vrees ik dat hij daar zal blijven staan, aangezien de prijs…
Mooi geluid komt er uit, oorlogshuil is idd het juiste woord. Wat ik alleen wel een beetje jammer vindt zijn die schreeuwerige V8 badges, die hadden best wat minder opvallend mogen zijn.
Achter die “zwevende”middenconsole zit naast een beetje lucht ook een opbergvakje. Dat is tenminste bij de V70 het geval. Vast een leuk plekje om iets in mee te smokkelen ;)

Overigens nog ff over die v70….(en de s80 wat mij betreft ook)
WAT een PRACHTIGE auto is dat! Afwerking….top, gadgets…top, veiligheid…top.

Het enige wat ik een beetje raar vind is de spaciering van de letters V O L V O op de v70 en da’s dan weer anders op de s80 … dat soort details hebben een reden dus iemand die het weet mag het me uitleggen (?).
vindt = vind

Wat trouwens ook best vreemd is, is die 6,5 sec. die hij nodig heeft om op de 100 te komen. Tegenwoordig red je dat al met een diesel, zo’n V8 moet dan toch beter kunnen. Zal misschien wel aan het soort auto liggen.
Schijnt het overigens ook heel te doen bij de dames, dus als je een keuze moet maken tussen een v70 / s80 en een BoerMestWagen of een V.A.G. en je bent vrijgezel … dan is dat iets om over na te denken :)
@Ruben Beaten .. ik had het over buitenwerkse afmetingen IPV inhoud ..
Dat je dus een Audi moet halen ;)
@ CSL: Maar dan rij je in een Passat…

Ik vindt het een mooi ingetogen, maar zeker fraaie auto. Met deze motor een heerlijkheid!
mooi geluid, zeer mooi, vind ik ook zeer mooi ! trouwens, een S 80 T6 turbo, is dat spotwaardig ?
Wordt tijd dat Volvo weer wat R uitvoeringen gaat uitbrengen. Maarja das minder veilig he, want hij sneller hoe sneller het mis kan gaan :D. Dus gewoon in alle Volvo’s een 1L knallen dan kan je tijdens een verjaardag zeggen dat je de veiligste auto ooit hebt.
Weer een prachtig filmpje! Zeg Ruben, hoe vindt jij dat nou? Om elke week weer een in een luxe/dure/snelle/coole/dikke auto te zitten en te filmen? Ik zou me gigantisch vermaken!
“..Hoog Boten Anna gehalte..” prachtig! Btw opgenomen bij de Posbank of zijn er ondertussen meer haarspeldbochten in NL ? ;)
De eerste generatie S80 had nog een “ja, maar…”- karakter. Origineel, groot, mooi afgewerkt, prima motoren, maar toch wat te braaf, te tam, te ouderwets.

Deze lijkt mooi rechtgetrokken, met als gevolg een wat krachtiger en sportieve look. Ook de poep is geslaagd en dat kan je niet zeggen van de V70 en XC90.

Op het salon heb ik er ook eens ingezeten en geconcludeerd dat de afwerking niet meer moet onderdoen voor BMW en Mercdes, uiteraard wel nog voor Audi. Ik was zéér onder de indruk van de bouwkwaliteit van het interieur. Thuis twee 740’s en een 940 gehad, dus ik kan wel vergelijken.

Ik treed wouter bij als hij zegt dat hij liever berkenhout ziet dan walnotenhout, maar smaken verschillen.

En het filmpje is gewoon weer dik in orde!
Weer een supergoed filmpje. Vond de Volvo’s toch eerst maar suffe, vooral veilige auto’s. zo’n V8 en een Autoblog-review maakt ze toch weer wat cooler :)
Niet meer onderdoen voor BMW en Mercedes maar nog wel voor Audi???? Ik heb nog nooit ook maar iets kunnen ontdekken aan mijn Volvo wat niet keurig was afgewerkt. Wat ik absoluut niet kan zeggen van vroegere Audi’s. Ik heb nog nooit sneller langs de kant gestaan met een auto dan met een Audi, 2 uur om precies te zijn. Bovendien bleek de kilometer niet te zijn aangesloten. Nogal zuur voor een merk wat pretendeert wat superieur te zijn op afwerkingsniveau. En Mercedes, goede afwerking? Je moet eens met mijn broer praten! Haha!

Maar prachtige auto! Als ik geen station nodig zou hebben voor de hond dan zou ik deze zeker overwegen. Nu wordt het toch maar weer een V70 ondanks de afschuwelijke achterkant (waar ik heel eerlijk wel aan begin te wennen…..).

Maar Volvo bouwt kwaliteitsauto’s en qua design is het sober. Maar daar dou ik nou eenmaal van. Lekker zakelijk. Oh ja, walnotenhout bleh, modern wood prachtig!
Oh ja, ik zou een flesje wijn en een flesje porto achter de middenconsole zetten ofwel een groot pak chips!
Dat vakje achter de middenconsole is natuurlijk om je banaan op te bergen… niet meer dan logisch
Hoehoeeee was is ie lekkerrrr :D

Dit is echt een alles auto. Boodschappen, voor de zaak, en wilt ook wel op de autobahn.
Mooie auto mar het blijft een beetje bizar zo,n V8 over dwars onder de motorkap
Yes! de (volgens mij) eerst geteste volvo ooit op autoblog! :D en wat een wagen! Eigenlijk hadden jullie wel ff voor mogen rijden ;) paar mooi combi foto’s met een Zwarte V70R maken :P

volgens mij hebben jullie hem zelfs bij dé dealer in Arnhem opgehaald? Die bochtige weggetjes ken ik alleen bij Rheden.

Een V70R schuift met z’n awd overigens wel op de achterwielen weg (hint, hint ;) )
@Svenska Aeroplan AB
Maar die passat maakt er wel gehakt van, wat prestaties betreft ;)
En ooh ja had ik het prijs al vermeld!! Die 22.000 euro mag je ook in je zak houden.
Mijn vader heeft zelf een S80, inmiddels alweer een jaar oud. Achter de middenconsole ligt de afstandsbediening voor de navi, voor de rest past er inderdaad niks achter. Althans niet iets wat je normaalgesproken altijd bij je hebt.
Achter het console is nergens voor bedoeld… Als het dicht zou zijn met het console, zou het echt oerlelijk zijn. Daarbij ziet het er nu goed uit, tenminste weer eens een origineel interieurontwerp.
Super dat er een keer een VOLVO wordt getest. De S80 is gewoon een erg mooie sedan die gezien mag worden en een V8 is voor een VOLVO erg bijzonder.

Een C30 T5 is naar mijn mening ook erg geschikt voor een mooie review.
Wakker blijven, Rick. Wakker blijven.

Het is wel zo netjes voor de Volvo fans. :D :P

Volvo’s tja what can you say. Altijd wel een aparte auto die tegen het saaiheid aanhangt. Alhoewel ze de laatste jaren daar wel enige verandering in hebben gebracht. Zo ook deze auto, het heeft zeker wel iets. Maar over het algemeen is het gewoon niet mijn smaak. Zo ook het dashboard, teeeeeee……..tja wat eigenlijk?
hee ik merk nu pas op: Wouter HEEFT EEN MICRO!!! :shock:
Het schijnt dat de nieuwe Volvo’s door superieure techniek alleen het rechtervoorwiel en linkerachterwiel aangedreven gaan worden. Dat belooft wat!
passen prima cd’tjes achter de middenconsole, of voor de zakelijke rijder het bekende bloknootje om zakelijke KM’s bij te houden…
Achter die middenconsole zou altijd nog een radar-detector passen, vervolgens afdichten met kunststof plaatjes en klaar ;) Kun je altijd zeggen dat het je Adaptive Cruise Control is die ze gescand hebben als ze je aanhouden
Middenconsole zou ik gebruiken om mijn petje, pijp en krantje een plaats te geven en dan lekker ragguh, ehhh, cruisen met m’n dikke v8
Dennis Asselbergs
Dit is een geweldige reisauto. Het dempgedrag op korte, opeenvolgende hobbels en bobbels klopt. Iets waar eerdere en andere Volvo’s van dit moment ook “last” van hebben. Maar goed, het is niet hinderlijk. Doorgaans boender je met een S80 langere afstanden en niet over kasseien.

Dat is ook precies wat ik afgelopen zaterdag nog heb gedaan. 1095 Kilometer terug vanaf de wintersport in een S80 D5 met chip. Met daarin overigens het veel mooiere beige dashboard, zodat het beige lederen interieur matcht met hetgeen je voor je snuffert hebt. Ik moet overigens nog steeds wat metingen doen van de sprinttijden van de gechipte D5. De top is rond de 240 op de teller in ieder geval. De 1095 kilometer was afgelegd met een gemiddelde van 134km/h. En dat met 4 stops van gemiddeld een minuut of 15. Ondanks die toch wel stevige rit, stap je nooit gaar of gebroken uit. Zelfs niet als je achterin hebt gezeten. Ik ben met m’n 1.93 niet de kleinste, maar ik heb zelfs ruim 10cm beenruimte over achterin.

Als iemand gaat shoppen voor een limousine om veel lange afstanden af te leggen, denk ook eens aan Volvo… En daarmee aan je zuur verdiende centen. Vink de leuke gadgets aan op de optielijst en een verschil van 10.000 euro heb je zo te pakken. Wel zo lekker voor de bijtelling.

Oh ja, een doos koekjes is het antwoord. (achter de middenconsole ;) )
@wouter: uit een eerdere column: “Volvo heeft deze bevindingen vertaald in een concept car voor vrouwen, waarin eigenschappen als slimme opbergmogelijkheden… tot de highlights horen.

Het is dus een hoog vrouwelijk opberghokje… hmm…
Dennis Asselbergs
PS:

Zelf ben ik geen fan van automaten. Met name doordat die krengen niet afremmen op de motor. Door deze automaat op handmatig te zetten, kan je (in het algemeen met een automaat natuurlijk) dat wel. Door darnaast ook “helderziend” te schakelen, dwz nog voordat het gewenste toerental is bereikt, kan je er toch vlotjes mee gasgeven!
@ wouter; Je zegt dat het comfort van de S80 subliem is. Welke is nou comfortabeler, de S80 of de C6, die je ook gereden hebt?
*houdt fingers crossed* ;)
Prachtige auto, en een goede review in mijn ogen. Die middenconsole bied dan niet echt veel voordelen, maar dat het er prachtig mooi uitziet mag wel duidelijk zijn.
Verbaas mij er een beetje over dat er geen Premium sound in een auto zit, die verder voorzien is van alle mogelijk opties. Die premium set van Volvo is namelijk echt het mooiste wat je kan krijgen. GEWELDIG!
Dennis Asselbergs
@ Daan

Klopt. M’n ouweheer heeft dan ook de kiekeboespiegels (blind spot) van de optielijst gehaald en het audiosysteem van Dynaudio genomen. Errug lekkere sound!
Wij hebben een v70 en v50, Je kan het vakje achter de middenconsole verdiepen (wat wij hebben) dan zit er 1 liter!! ruimte in, kan je dus vanalles in kwijt zoals een cd album hoes of wat flesjes drinken enz..

Ik heb in de nieuwe s80 d5 gereden met sport pakket maar wat een supermooie auto is dat zeg!
Ik had m’n operking over blauwe lampjes in de grille al klaarliggen, totdat wouter zelf over de politie begon. Geweldig.
Waar is die tijd dat Volvo vooral aan de vijfcilinders zat? Ik wil geen V8 in een Zweed. Okee, dan bestel je die niet, hoor ik omstanders denken. :)
@ Paul

Haarspeldbochten in Nederland gezocht? Rijdt de Mergellandroute eens.
@ Citrofiel: Ooooooooooooooooooh zoooooooooooooooooooooooooo spannend! :)
Mooie auto, maar niet echt besteed aan mijn doelgroep (24+) ;)
Verbaas me trouwens over de zee aan ruimte onder de motorkap !!
Welk merk heeft er tegenwoordig nog ruimte om een 4,4 V8 dwars te plaatsen….
Lekker geluid trouwens (was dit nou de V8 die samen met Yamaha motoren is ontwikkeld ?)
(was dit nou de V8 die samen met Yamaha motoren is ontwikkeld ?)

Sorry heb er overheen gelezen…..
quote van CLS:
nette auto. MAAR vanaf 81.925 euro voor een volvo!!!!!!!!!!

Een bomvolle Passat R36 met betere prestaties heb je voor nog geen 60.000!!

Alleen rijdt je dan een vw en nu een volvo. Je vergelijkt een passat toch niet met een S80. Die moet je vergelijken met de Phaeton als je toch ergens mee wilt vergelijken.
Passat is tenslotte ook kleiner dan een S80 en valt in een volledig andere klasse. Doe mij dan maar een S60 T i.p.v. een Passat, die ziet er namelijk stukken beter uit….
Ik bedoel, dan zou ik i.p.v. een CLS waar jou naam naar verwijst ook een Passat CC nemen als dat ding straks uit is, is tenslotte vele malen goedkoper….
EleanorsFriend
Om even een leuk feitje toe te voegen; de 2,4 Liter versie diesel handbak heeft geloof het of niet nog een B label. Das natuurlijk ook weer leuk, dat je een limousine shopt maar toch nog een beetje milieu spaart terwijl het niet eens het instapmodel is (oke prestaties komen niet echt aan de V8’s territorium, maar toch).

Dat bakje achter de console; zoals eerder gezegd; koekjes en lekkernijen
Leuke S80, met dito motorisering!

V8 klinkt ook goed.
@markieanta
Je moet volgende keer wat beter lezen. Het is CSL(M3) en niet CLS :)
En de S80 met een Phaeton verglijken?!? grapje zeker? Phaeton moet je eerder verglijken met de BMW 7serie, Mercedes S, AUdi A8 etc..

Wat betreft die Passat. Die doet zeker niet onder voor een S80. En presteerd zelfs een stuk beter. Het zal me ook niet verbazen dat ze er meer van zullen verkopen dan die S80 V8.
@CSL dan, CLS/CSL waar hebben we het over, allemaal auto’s die jij toch niet kan betalen…. En waar je in Nederland toch niets aan hebt…
Maar met andere woorden, volgens jou valt de S80 dus in de klasse van de Mondeo/ Vectra?Passat?Avensis?3 serie etc?
Wat is de S60 dan? Een model tussen de Golf en de Passat? Tussen de Focus en de Mondeo?
Ik heb het idee dat je de S80 een beetje onderschat eigenlijk.
Wat CSL bedoelt is dat de S80 dus in de 7 serie klasse thuis hoort. De Phaeton hoort daar trouwens ook thuis (wat hij dus ontkent vaag genoeg).

Maar een Passat R36 vergelijken met dit type auto slaat nergens op. 2 totaal andere auto s.
En de S80 met een Phaeton verglijken?!? grapje zeker? Phaeton moet je eerder verglijken met de BMW 7serie, Mercedes S, AUdi A8 etc..

Volgens mij bedoelt hij juist at hij niet die klasse valt hoor, maar ik kan het mis hebben, de enige die het weet is CSL zelf he ;)
Rijtest: Weer eens goed werk. Jullie hebben een prachtige auto uitgekozen, en een ontzettend mooie omgeving. Eentje die helemaal bij deze S80 past. Het camerawerk is ook weer super, ik denk tot zo ver de mooiste. Nice Ruben!

De auto zelf is echt een droombak. Ziet er strak uit, apart interieur, nette prestaties, en een mooie prijs. En dit is nooit te vergelijken met een Passat (R36). Die heeft minder klasse, interieur is veel lelijker, stoelen zijn veel stugger vergeleken met de S80, en een koud Duits design. Compleet andere auto dus.

Blijven strakke wagens, die nieuwe generatie Volvo.
Ja, ben het eens ermee dat dit een top auto is om te zien. Maar ik denk dat deze auto qua klasse misschien tussen de bmw 5 klasse beter past. Is net als de S60 een auto die eigelijk tussen 2 klassen in hangt.
Filmpjes op Youtube mogen blijkbaar niet? Er stond bij dat ze van jullie waren, dus ik dacht ik help jullie aan wat meer views/kijkers. Helaas, ik zal niet meer proberen te helpen in het vervolg…
Laat CSL toch zeggen wat ie wilt, hij zal wel een volkswagentje rijden daarmee dat hij het verdedigd, een passat vergelijken met een S80 ?? haha ik zou die niet eens met een S60 vergelijken, eerder met een S40, CSL je zit er dubbel zo dik naast ;)
vette wagen. mooi interieur en bom van een motor. Hier waar ik woon rijdt er ook een witte V8 rond met zwarte velgen. man als die optrekt wat een geluid…
@markieanta
haha, nee ik kan geen CSL betalen. Ik ben een arme jongen ;) lol
Heb je wel enig idee waar de Prijzen van een Pheaton beginnen en waar die van de S80!! Wat voor motoren er in te krijgen zijn en wat die auto allemaal kan?!! Ik dacht het niet!

Waarom koop je eigenlijk een V8 uitvoering?! Voor prestatie toch?! Een Passat R36 Maakt op het prestatiegebied letterlijk gehakt van een S80 V8.
De Nieuwe Passat CC is zelf mooier en strakker dan een S80!!
Je kan wel zeggen dat je ‘m met dit en dat moet verglijken. Maar als je een snelle ruime 4deurs wil, kun je er moeilijk om heen. Ik was zelf dan zelfs voor een nog compactere auto gegaan en een 335i genomen die ook nog eens beter presteert en goedkoper is.

Maar als je goed kijkt kom de S80 qua afmeting het meest in de buurt van een BMW 5-serie sedan. en Audi A6, E-klasse,. Maar never nooit in de klasse van een Volkswagen Phaeton.

@Willy
Ik heb echt hellemaal niets met het hele VAG-Groep. Maar dat beteket niet dat ik mijn ogen voor de waarheid moet sluiten ;)
@Joost: excuses voor de onduidelijkheid. We hebben zelf ook een youtube account waar we binnenkort meer mee gaan doen, daarnaast waren er heel veel mensen die de video’s zonder bronvermelding gebruikten. We hebben alles in 1x laten opschonen.
En toen was het stil :)
Ik ben een grote Volvo fan, vooral deze S80 is een pracht om te zien en om te rijden… maar een Pheaton is toch echt een stuk groter luxer en beter. Heb je al eens gezien wat voor verstelmogelijkheden alleen al de voorstoelen hebben?
Ik wil niet zeuren hoor maar de S80 bevindt zich in de “hogere middenklasse” terwijl de Phaeton zich in de stap hogere “topklasse” bevindt… Zoek de classeficatie er maar bij. S80 moet je vergelijken met auto’s als de E-klasse, 5-serie of A6. De Phaeton zit aan tavel met de S-klasse, 7-serie en A8. De bovengenoemde vergekijking gaat dus nergens over.
Ik ben ook groot volvo fan. Prachtwagen, niks op aan te merken. En hij valt inderdaad in de klasse van de 5-serie, A6 en E-klasse.
btw. S80 en Passat vergelijken is net appels en peren vergelijken. De Passat dient men te vergelijken met de S60. Passat R36 of S60 R? Ik zou het wel weten, en daarmee doel ik op de laatstgenoemde.
Rij sind 2 weken in deze auto. TOP !!!
die middenconcole is door vrouwen ontworpen om hun tas achter te leggen..
het komt uit de c30 die helemaal door vrouwen is ontworpen
rob van den berg
Ik ben een gelukkige eigenaar van deze wolf in schaapskleren, het is echt een super wagen met alle comfort en is bij normaal gebruik fluisterstil maar….. als je het gas in trapt dan komen de pk’s echt in werking.
tweedehands auto's
ik heb 2 maanden geleden deze auto gekocht ik ben er heel erg tevreden over hij rijd heerlijk.

groeten leonie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).