Jean Todt CEO af bij Ferrari

Auteur: , 29 Reacties

Laat ik eens een keer heel eerlijk zijn en bekennen dat het mij persoonlijk werkelijk geen moer interesseert dat Jean Todt niet langer CEO is bij Ferrari. Maar aangezien er op deze hangplek ook veel Ferrari en Formule 1 fans rondhangen waarvan de hongerige nieuwsmaagjes gevuld moeten blijven, voel ik mij toch een beetje verplicht om hier even bij stil te staan. De Fransman vervulde de functie als directeur sinds oktober 2006 maar geeft die positie nu op.

Hij maakte zijn besluit op de aandeelhoudersvergadering van Ferrari bekend. Wel blijft hij nauw betrokken bij het bedrijf, want hij gaat een andere functie bekleden binnen Ferrari. Naar eigen zeggen is hij toe aan iets nieuws omdat zijn taak van het inwijden van het nieuwe sportmanagement erop zit. Tevens wil hij meer tijd aan zichzelf besteden om andere interesses te ontwikkelen.

Todt blijft president van de Raad van Commissarissen van Ferrari West-Europa en de Aziatisch-Pacifische afdeling, ook blijft hij Ferrari vertegenwoordigen bij de FIA World Council. Daarnaast kan hij nog altijd door Ferrari-president Luca di Montezemelo ingezet worden bij speciale activiteiten. Amadeo Felisa is aangewezen als de nieuwe CEO (via: formule1.nl).29 reacties

Naar eigen zeggen is hij toe aan iets nieuws nounou, je verveeld je bij ferrrari dus al binen 1 week:P
kvond hem altijd wel wat hebben…jmmr dat hij af is:(
-edit: nutteloze bijdrage-
En we allemaal het afgelopen weekend kunnen zien waartoe de F1 stal van Scuderia Ferrari met louter Italiaanse managers in staat is. WEINIG DUS. Ik voorspel een heel slecht jaar voor de Scuderia en veel overwinningen voor Hamilton.
@ Barry

dat was nog maar de eerste race van het seizoen he! Zelfs Schumi had wel eens een slechte dag (of auto), maar werd toch nog meestal wereldkampioen!
wat blijkt: Ferrari leest ook op autoblog. Ik heb namelijk afgelopen week hier nog afgegeven op de directie van Ferrari en met name Todt :P
Ik denk dat wat Ferrari betreft de geschiedenis zich gaat herhalen.
Natuurlijk hebben ze een respectabele racehistorie, maar voordat Schumi en consorten (lees: ross Brawn en Jean Todt) orde op zaken hadden gesteld zaten ze toch behoorlijk in een dal. De laatste keer dat ze voor het Schumacher tijdperk kampioen werden was in 1983.
Nu het management uit louter Italianen bestaat, en met coureurs als Massa (eeuwige 2e rijder) en Raikkonen (snel maar grillig) zie ik het somber in….
Ik hoop (als Ferrari-fan) natuurlijk op succes, maar dit zal zeer moeilijk worden.
Als McLaren de betrouwbaarheid voor elkaar heeft, maakt Hamilton het karwei af. Hij lijkt, na het door de vingers geglipte seizoen 2007, sterk uit de “winterstop” gekomen te zijn.

Hopelijk zijn ze in Marranello wakker geschud………..
Denk dat het aardig slopend is zon baan!
hehe, @ barry330cd

1 race, wat maakt het uit. + gaat er nu iets veranderen binnen de Ferrari groep?
Nudat hij weg is eh!
Jan Groothuijse
Dus, nog meer Italianen aan de top daar….
Dat wordt dus niets de eerst komende 5 jaar…
Grappig om te lezen dat iedereen letterlijk de woorden van Olav Mol overneemt…..
hij vind het tijd om z”n intresses te ontwikkelen…dus de formule 1 was al die tijd voor hem iets om de tijd te doden…..god heeft vreemde kostgangers.
@ jan groothuijse
nee, de nederlanders doen het pas echt goed!
vergeet niet dat ferrari sinds 2000 7 seizoenen kampioen is geweest
conclusies uit 1 race… Het gaat echter niet om de Scuderia…
Ik heb begrepen dat zijn nieuwe taak bestaat uit het vervangen van alle zelftappers (parkerschroeven) in een Ferrari door normale schroeven.
@powerbrake
ik zie nu al hoe haastig mclaren ook bezig is al die zelftappers te vervangen ;)
Volgens mij zei olav mol het zondag tijdens de race in australie ook al… als er alleen maar italianen de macht krijgen bij S.F. gaat het grandioos fout! hopelijk was Australie niet een voorbode voor wat er komen gaat bij S.F. dat zou jammer zijn, ookal ben ik een Mclaren fan… een beetje competitie is natuurlijk erg leuk!
Bij de F1-stal hebben ze veel te danken aan Jean Todt. Als je bedenkt dat hij ooit begonnen is als co-piloot met Peugeot 504 rally-wagen tot CEO bij Ferrari. Weinig mensen zullen het nadoen. Hij heeft er voor gezorgd dat Ferrari een 2′ testcircuit heeft, dat er een windtunnel kwam en een volledig nieuwe raceafdeling. Ik hoop dat hij nog vele jaren blijft. Enkel mogen ze de modellen reeks wel eens onder handen nemen. De 430 en 612 mogen toch vervangen worden!!!
Typisch nederlanders… het gaat precies hetzelfde als bij dat stomme voetbal… Ferrari maakt een slechte start en hoppa! iedereen trapt gelijk Ferrari de grond in… pff wordt daar een beetje simpel van… Watch and see people… Raikkonen werd in zijn tijd bij Mclaren ook al als briljante rijder gezien… alleen had hij constant pech… mijn voorspelling : Raikkonen dit jaar 2e keer wereldkampioen!
Ps: als je het mij vraagt… Todt weer lekker in zijn oude functie bij de formule 1 daar hoort hij thuis!
Ik ben het helemaal met Nick eens, eindelijk iemand met verstand! Dezelfde mensen die nou zo lopen te zeiken zijn aan het eind van het jaar weer in jubelstemming omdat Raikkonen kampioen is…
Jammer om te zien dat een waardig man als hij met deze functie stopt, maar
zulke mensen hebben het in hun bloed zitten om met de racerij bezig te zijn.
Dus ben maar niet bang dat hij zich niet meer met het team blijft bemoeien achter de schermen… Wel ben ik erg benieuwd naar het beleid van Amadeo Felisa. En als ze het probleem van de motoren(ECU) gevonden hebben in Maranello of de nieuwe motoren die er voor MaleisiĆ« ingezet zijn deze problemen niet hebben kunnen ze weer gewoon competitief zijn met de top!
Na Sepang weten we of Ferrari de zaakjes net zo goed op orde heeft als Ferrari. Ik hoop persoonlijk van wel, anders wordt het een saai seizoen met alleen maar McLaren overwinningen ;)
@ex BMW adept:
Ferrari de zaakjes net zo goed op orde heeft als McLaren bedoel je?:P

Ik hoop overigens niet dat het echt een probleem zal zijn aan de ECU bij Ferrari anders gaan er weer veel boze vingers richting McLaren en dat is niet goed voor de sport zoals we vorig jaar hebben gezien…
Schumacher is weg en dus is Ferrari weg uit de kop van de formule 1.
@Fej,

Je bent 2005 vergeten! Zelfs Michael Schumacher kon toen niets uitrichten!!!
Dus dat kan in dit seizoen ook gebeuren, maar ik denk van niet omdat de Ferrari nog altijd erg hard rondgaan–> Raikkonen van P16 naar P8 in de eerste ronde…
@Wollie:
Zeg dan niks als je er geen vestand van hebt…dit voegt echt niks toe aan de discussie namelijk!
Hij wordt de opvolger van Max Mosley?
http://www.grandprix.com/ns/ns20135.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).