Nissan Maxima gelekt

Auteur: , 57 Reacties

Slechts twee dagen geleden werden we getrakteerd op 'teasers' van de zevende generatie Nissan Maxima. Leuk voor de marketing, maar wij willen liever hele afbeeldingen zien. Gelukkig worden we op onze wenken bediend, want er is gelekt vanuit Nissan.

De 2009 Maxima, die opvalt door zijn vele rondingen, zal morgen officieel worden onthuld op de New York Autoshow. Of de grote Nissan ook naar Nederland komt valt te betwijfelen. De huidige generatie, die sinds 2004 meegaat is in ieder geval voorbehouden aan Noord-Amerika.

Dat dit voor de Europese elite niet zo’n hindernis is bewijst Willem-Alexander. Hij schijnt namelijk al jaren naar tevredenheid in een Maxima te rijden. Het model is aardig ruim, er passen probleemloos 3 kinderen in (zou de RVD ook autoblog lezen?).

2009 Nissan Maxima

2009 Nissan Maxima

(via WCF)57 reacties

De voorkant ziet er erg vierkant en lomp uit. En dan proberen ze hem dynamisch te laten lijken met de koplampen. Doet hem niet echt veel goeds :?
Nou, kom maar op, vergelijkingsmongolen!
Om maar even met de wijze woorden van Lincoln te spreken…

Ik geef WEL gewoon mn eigen mening: ik vindt het een mooie auto. Ook mooi om te zien dat er weer eens een koplampunit ontworpen is die vrij uniek is! Ook de vorm van de motorkap is schitterend.
Volgens mij zijn ze uitgeschoten… Ik dacht echt dat het een photoshopgeintje was bij het zien van de foto. Maar twee vervroegde 1 aprilgrappen op een dag lijkt me toch ook een beetje te, Autoblog.

Je ziet trouwens wel aan de grille dat Nissan meer op Infiniti begint te lijken. Hopelijk gaan ze dat niet doen bij andere modellen, want een onderscheid moet er natuurlijk wel blijven, daar maak je tenslotte verschillende merken voor.
Hé. Krijg nou wat. Nu staan er opeens drie foto’s, ipv één. Nou, de achterkant vind ik wel heel geslaagd. Eigenlijk vind ik de hele auto, muv de koplampen, wel geslaagd. Het interieur ziet er ook niet verkeerd uit, alleen is het wel heel erg zwart.
ik vind het wel wat hebben.. zoals SAAB al zegt, de koplampen vind ik vrij uniek en mooi dus kom maar naar Nederland met een pallet dikek motoren in de aanbieding en dan verkopen ze goed :D
@ Svenska Aeroplan AB

Ik geef WEL gewoon mn eigen mening: ik vindt het een mooie auto.

Als je echt je mening wilt geven, schrijf dan ik vind ipv vindt
Wat een plaatje, en als hij even degelijk is als de oudere generatie Maxima’s dat is dit een kanjer van een auto.
alleen heb ik wel een min-punt(je); het interieur is niet praktisch ontworpen.. knoppen onder de navigatie die best hoog ligt, waardoor je je arm aardig omhoog moet tillen (jaja ik ben lui, weet ik ;) ) maar als ze nou net als BMW of een ander merk gewoon een grote knop bij de armsteun zouden doen zou wel wat fijner geweest zijn denk ik :P
@Vaud

dat wilde ik net zeggen, maar je was me voor :P

OT: best mooie auto eigenlijk, maar het gaat te teveel op Infiniti lijken.. ik zie er wel een G35 in, maar goed, alleen om het logo al koop ik hem niet :P
Ziet er niet uit echt een zoveelste Aziatische gedrocht. Alleen van binnen oogt het wel aardig.
Ziet er goed uit…. vind hem wel iets hebben
@ Fout en RenJie:

Tja…


In het algemeen, inderdaad nu met 3 foto’s! Achterkant vind ik wel wat rommelig ogen. Iets TEveel lijnen naar mijn idee.
Deze auto zal vooral met oog op de US markt ontworpen zijn, wellicht heeft het daarmee te maken…
waarom altijd die foto’s vanuit babyperspectief?

Hij lijkt niet echt bijzonder (soort mislukt aftreksel van de lexus IS) Maar degelijkheid kunnen ze hun modellen steeds beter uit laten stralen.
Hahaha, Smoke. Die laatste alinea, nice!

Best een mooie auto, maar niet saai genoeg voor een (zaken)sedan. Dat kun je als een compliment opvatten of juist niet. Ik ben er zelf ook nog niet over uit…
Ik vind hem op zich wel mooi, alleen een beetje vreemd dat de achterlichten precies hebben besloten om een andere richting uit te gaan dan de rest van de achterkant
Svenska Aeroplan AB: vrij uniek en vooral zeer ziek
Aardige auto op zich… maarreh heb ik W-lex bij de laatste geboortegolf in ’t koninklijk huis niet regelmatig bij het Bronovo Z-huis in een Dk-blauwe A6, 3.0TDI Limousine aan zien komen
Achterkant lijkt enorm op de Chrysler Crossfire.


‘k Vind het nog wel iets hebben. Afwachten tot ik ‘m IRL zie.
Niet héél geslaag, ben ik bang.
geslaag +d
Even mooi als de GTR…
mooi hoor.., geslaagd :)
@RenJie

Dus jij zou hem niet kopen vanwegen de logo? maar een G35 wel. Weet je dat de G35 ook gewoon een nissan is, de skyline.

En de nieuwe US maxima vind ik een hele mooie en sportiefe auto.
Ziet er wel vrij geslaagd uit voor een Nissan Maxima.. lekker robuust!
Het is weer eens wat anders dan alle Audi’s en BMW’s op de weg.. (nouja als die ooit hierheen zou komen dan)

..en idd ook ik zie veel gelijkenis met andere auto’s om te beginnen al de 4 wielen!! Hoe halen ze het in hun hoofd..
MIJN OGEN!

Wat is het een gedrocht van de voorkant…
Rest gaat best.
Ohh nog even een vergelijking voor de liefhebberts: Hij lijkt op een walvis met mislukte ooglidcorrectie.
Heel tegengestelde meningen hier. Ik denk dat de negatieve mensen vooral naar de koplampen kijken, en de mensen die er positief over zijn ook naar de rest van de auto kijken.

@ Stijn; En je zegt lekker niet of je die mooi of lelijk vond… ;)
Naar mijn idee een hele nette auto hoor. Laat maar komen. De voorkant is duidelijk afgeleid van de GT-R.
Een soort Nissan GT-R die een jaar opgesloten is in een klooster
Wow, die auto is best wel ‘stunning’ mooi gevormd!!! Koplampen zijn wat mij betreft niet het mooiste onderdeeltje, maar als je de knipperlicht-uitstulpseltjes zou weghalen zijn die eigenlijk ook best wel mooi, achterlichten vind ik eigenlijk minder gelukt…

Maar vooral die motorkap inclusief gril en binnenste gedeelte koplampen… PRACHTIG!
@VantageR

De voor kant is bijna identiek aan de nissan stagea M35 uit 2001.
@STJ: een 2008 audi lijkt ook sterk op een 2001 audi.
..misschien moeten ze het olie-/koelsysteem nog maar ’s nakijken dan (hij is flauw, ik weet ’t ;-) )
Ik vind die knipperlicht-dingetjes juist schitterend!
Dat geeft hm een heel eigen gezicht.

En zeg nou eens, hoe lang is het niet geleden dat er uberhaupt discussie te voeren viel over het design van een Nissan Maxima???????

Dat alleen is al pure winst…
oké, mijn vermoedens waren dus verkeerd, hij lijkt naar mijn mening echt op niets…
Theo M. Slagboon
Waarom wordt onze prinses Maxima vergeleken met een Nissan Maxima? Helaas zien wij ons genoodzaakt de RVD te informeren over het gebruik van de naam van Prins Willem-Alexander, en indirect die van Prinses Maxima, in een ongepaste, en wat mij betreft, onsmakelijke vergelijking.

Ik hoop dat u een en ander zo spoedig mogelijk zal verwijderen van uw website.
Hoogachtend,

Theo M. Slagboon
Coördinator Informatiebureau van de Bond van Oranjeverenigingen in Nederland
Als je het nieuws een beetje had gevolgd meneer Slagboon, dan weet je dat ook geenstijl.nl zelfs een foto mocht laten staan, dus een naam alleen zal ook wel mogen he.
Bummeerrr, echt een harde bummer. Enkel het interieur lijkt wel leuk.
Ik vind hem ook wel aarig, iig hebben ze goed hun best gedaan hem uniek te proberen maken
o,ja .. dat lijkt nergens op ..
leuke bak

lijkt me een conculega van de toyota crown.
@Theo M. Slagboon: gelieve er rekening mee te houden dat de Nissan Maxima al lang in het land was alvorens die Argentijnse sloerie asiel aanvroeg.
Doch dit terzijde, hopelijk is PWA gelukkig met zijn postorderbruid.
nice gaat steeds ‘futuristische’kant op
Tsja, misschien was het, in de woorden van Walter Sobchak, wel een beetje ‘over the line’

http://static.autoblog.nl/images/wp2008/Big_Lebowksi.jpg

Maar we moeten toch nog wel een beetje humor houden in deze tijden van demagogie, economische tegenslag en slappe Fiat-modellen
@Sir Smokalot .. i,ll put that thing up your ass untill the trigger goes klick ..
en nee .. ik ben niet een in het paars geklede bowling pedofiel ..
Who shot the designer?
@ dekster: I don’t know who did it, but it worked great!
De auto ziet er super uit! Echt een auto die als een dijk staat. Het valt op, maar op een positieve manier. Prachtig design, gewaagd, weer eens wat anders! Je moet het maar durven. ;) En ik vind het prachtig.
bij het zien van de voorkant dacht ik gelijk :dodge charger 2008, hoe komt het nou dat al dat soort japanse auto’s voor een bepaalde markt zo lelijk zijn?
Mmmm, ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Achterlichten doen me aan de Chrysler Crossfire denken. Voorkant beetje GT-R trekjes. Ik vind de achterkant jammer, de voorkant mag er best wezen. Het zijn ook eigenlijk alleen de acherlichten die uit de toon vallen, waar de voorkant futuristisch oogt ziet de achterkant er eerder klassiek uit.

Maar al met al mag hij er best wezen, Nissan gaat er sinds de Qashqai best op vooruit. En dat mag wel, want ik vind hetzelfde van de andere aziatische merken, vooral Kia, behalve Hyundai. Daar vind ik de designs en afwerking nog vreselijk cheapy.
Citrofiel evil twin
Het interieur vind ik wel behoorlijk volwassen. De buitenkant is niet goed in samenhang met de stijlonderdelen die toegepast zijn. Jammer.
überlol @ Patrick en Smoke :D
Koplompen konden beter
@ Theo M Slagboon, voor zover ik het weet heet de coordinator slagbooM en niet slagbooN, ik denk niet dat hij zijn naam echt 2X fout zou schrijven.

on topic: Mooie auto, maar die uitspraak over Maxima was niet nodig.
@ Hartge

Jouw bijnaam is zeker inspecteur Vlijmscherp? Of ben je ook een fan van de Oranjes (niet de voetballers).
:-( Aziaten waren altijd al goed in kopieren, maar volgens mij zijn ze nu door chinees ‘design’ geinspireerd. Technisch zal het daarentegen wel in orde zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).