Schumacher derde in motorrace

Auteur: , 32 Reacties

De glitter en glamour van de F1 heeft Schumi al lang en breed vaarwel gezegd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na al op diverse andere manieren aangegeven te hebben dat de racerij hem nog niet helemaal koud laat, is Michael deze week gespot op twee wielen.

Op de Pannonia-Ring in Hongarije behaalde Schumacher de derde plaats in een race tegen voornamelijk amateurs. Twee coureurs uit het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, Martin Bauer en Andy Meklau, waren ook van de partij – zij finishten vóór Schumacher. Hun rondetijden waren zo’n zes seconden sneller, maar Schumi klopte de snelste rondes van de niet-pro’s met 0,6 seconde.

De zevenvoudig F1-kampioen was eind vorig jaar ook al aan het testen met een Ducati, en nu heeft hij blijkbaar voor de lol deze race meegepakt. Hij wilde er echter ook niet al teveel nadruk op leggen, want hij vond het niet nodig om op het erepodium te verschijnen (via autosport.com).32 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Chapeau!
Als die braadworst in de motorracerij terecht komt zal ik nooit nog een race bekijken.
@Timmah: en als rossi formule 1 gaat rijden dan?
haha leuk :D
wist niet dat hij ook 2 wielen onder controle kon houden :)
Bauer en Andy Meklau waren al 6 sec sneller dan sjoemel schumi en schumi was 0.6 sec sneller dan de niet pro’s op wat voor machines hebben ze dan gereden tussen die amateurs ???
@ Timmah

je bezorgt michael slapeloze nachten!
@ M5, Zundapps natuurlijk!

Tja, leuk?
mja, wat heeft het voor zin vraag ik me af…

toen hij nog in de F1 reed, was ik een groot fan van hem. Ja, hij had soms z’n momentjes dat ook ik dacht: mijn god, wat doe je?! Feit was dat hij als een van de weinigen (zoniet de enigste) ongelofelijk goed kon rijden, rekenen en situaties inschatten. als je een beeld zag gefilmt vanaf de bovenkant van de auto en je zag hoe stil hij het stuur kon houden, of zonder overdadig veel te corrigeren een bocht door te sturen… daar kunnen de huidige rijders allemaal nog iets van leren!
@ Timmah; ga moeilijk doen, die kerel houdt klaarblijkelijk van racen en omdat ie toevallig M. Schumacher is komt het dan weer in de media.

What’s the fucking problem?
Wat een arrogante kwal,
voelt zich te goed om op het podium te komen.
Jammer voor de organisatie en de rest, is niet bepaald dank en eerbetoon brengen aan je mede coureurs en de organisatie en het publiek.
@ Josje

Ik denk dat jij hem als groot fan niet goed kent, want schumacker corrigeerde als een gek, daardoor was hij zo goed!

http://nl.youtube.com/watch?v=Uk2p2nRK-p4&feature=related
IlCuoreSportivo
Och timah, ik denk dat jij een veel grotere braadworst bent, jaloers op zijn talent ofzo?
We kennen de man niet persoonlijk, laat die platte commentaar dus maar achterwege, wie weet is het een toffe pie.
Respect verdien ie in ieder geval.
@Timmah : Je zou beter een beetje respect tonen voor zo’n grote meneer.
Wat een kinderachtig commentaar weer gelijk….
Hate him or love him, maar je kan gewoon niet ontkennen dat Schumi een buitengewoon talent voor racen heeft.
Zal wel puur jaloezie zijn zo’n reactie?
@ Josje

En als jij dat stuur stil kan noemen, kan je mischien beter even langs de opticien..

http://nl.youtube.com/watch?v=WvVzC9j3b0k&feature=related
Krijg een beetje Tazio Nuvolari gevoelens bij dit bericht. Dit laat nogmaals zien dat hij een ware racer is.
Motorsport zit bepaalde mensen echt in de genen! Echt knap van ‘m.
Motorracen en autoracen zijn 2 totaal verschillende kunsten. Toen rossi de ferrari F1 probeerde zat hij maar een paar seconden van shumi zijn beste tijd . Dat shumi nu wint met een gp fiets tegen een bende amateurs maakt geen indruk op mij.
Absoluut respect voor hem als F1 piloot , maar zijn persoonlijkheid is geen aanwinst voor de motogp wereld
Leuke prestatie, meer niet gezien de snelheid van de pro’s. Overigens was Rossi tijdens de test bij Ducati onder de indruk van de snelheid van Schumacher, hij had niet gedacht dat iemand zo snel zou wennen aan twee wielen.

Het talent heeft hij er dus wel voor, maar 125/250cc of MotoGP zit er niet zomaar in. Als hij daar voor zou kiezen en hij zou er terecht komen is het denk ik meer vanwege zijn naam, want als coureur heeft hij nog een lange weg te gaan om op zulk niveau mee te kunnen doen met de grote mannen van de motorsport.

@Josje,
Juist het veelvuldig corrigeren maakt een coureur als Schumacher nu juist zo goed. Ik heb hier nu even geen geluid beschikbaar maar volgens mij is dit filmpje (http://nl.youtube.com/watch?v=NtaV_cOGgTM) een vergelijking tussen Schumacher en zijn toenmalige teamgenoot, waar je uitgelegd krijgt dat door het vele corrigeren Schumacher in één bocht 3 tienden op Herbert pakt.

Toch begrijp ik wel wat je bedoelt, Schumacher zien racen is altijd speciaal geweest, je kon gewoon zien dat hij harder ging dan de rest. Het mooiste voorbeeld vind ik altijd Monaco. Zodra de tegenstanders gaan pitten en Schumacher heeft een lege baan voor zich zie je gewoon aan zijn hele rijstijl dat hij harder pushed dan de ronden daarvoor om het verschil te maken.
http://nl.youtube.com/watch?v=NtaV_cOGgTM

Nog een poging, hopelijk nu wel clickable, zodat luie mensen (zoals ik zelf ook ben) niet hoeven te copy+pasten uit mijn vorige post.

@Timmeh: Hou er wel rekening mee dat de overstap van twee wielen naar vier wielen makkelijker is dan andersom en dat Rossi een auto onder z’n kont kreeg met Traction Control er in wat het allemaal nog makkelijker maakt om hard te pushen met de bolide.

Van beide heren getuigd het gewoon van uitzonderlijk talent dat ze zich zowel op twee als op vier wielen weten te redden. Ik denk alleen niet dat we Rossi ooit in de F1 gaan zien, een Italiaan bij Ferrari is nog nooit goed gegaan.
@ J ,

Die Ducatie wat sjumie nu onder zijn kont geschoven krijgt is ook één en al tractie controle . Kijk maar hoe gemakkelijk mr Stoner het kampioenschap heeft verworven.
Het lijkt me er zelfs op dat dit ook de reden is dat hij het nu probeert.
Op een 500cc tweetakt of de 1e generatie gp machines had hij het er helemaal niet zo makkelijk vanaf gebracht.
Toen Rossi ooit de F1 bolide teste is het sjoepi ook gevraagd eens een gp machine te testen waarvoor hij toen bedankte. Blijkbaar heeft hij nu wat motorervaring opgedaan vermits hij nu wel wat meer vrije tijd heeft
iedere josti kan op een 4 takt een tijd neerzetten zoals schumacher….meisjesmotoren zijn het…..ik wil rodeorijders zien op 750 cc 2 takten .
Hahahha ik heb echt respect voor hem :D !
Go 2 weels Schumi! Hahah
@ Timmah

Ja, daar gaat ie zeker van wakker liggen ;)

leer jij eerst de overstap van je 3-wieler naar je bmx fietsje maar eens maken
( dan kunnen de zijwieltjes er misschien binnen een paar maanden ook af :) )

En laat die beste man nu toch eens gewoon rijden, kan nog interessant worden.

zagevent

greetz
@ Visconti,

Mij moet je echt geen motorfiets beheersing meer leren hoor , en als je vind dat ik er mijn reactie niet op mag geven , rot dan op. Had je nu echt verwacht dat iedereen aan die mof zijn voeten ligt te kwijlen ofzo?
Ik moet hem niet , en dat recht heb ik om dat duidelijk te maken. En zoals ik al zei , het gp wereldje heeft geen zak aan zo een arrogante ploert zoals hij.
MotoGP is nog niet zo bescheten als de F1 , laten we dat proberen te houden zo.
Timmah, houd het netjes.
sorry hoor maar die gaste die zo negatief lullen,daar wordt ik echt zo moe van,met arrogantie dit bla bla dat,die man is een legende….klaar.
Ik wil het best netjes houden , maar blijkbaar mag je hier geen mening hebben over shumpi of je word hier onmiddelijk afgezeken .

In mijn ogen hoor je in de motor of autosport niet alleen talent te hebben , een behoorlijk karakter is minstens even zo belangrijk.
En in mijn ogen bezit die schoenmaker dat dus niet , daarom dat ik zei dat de motorwereld met hem niet gediend is . Er is ooit nog zo een groot kampioen geweest nl. Mick Doohan , verschillende malen wereldkampioen geweest maar kon verder met niemand opschieten omdat het zo een hufter was.

Met zijn karakter kan hij beter gaan voetballen , daar lopen er genoeg van zijn soort rond en naar het schijnt heeft hij daar ook een beetje ervaring in .

Trouwens moet er duidelijk vermeld worden dat hij op meklau en die andere gozer 6 sec per ronde verloor wat wil zeggen dat ze hem gigantisch gedubbeld hebben in een race van tig ronden. Er is trouwens nog een filmpje te zien op het internet van zijn Ducati testwerk , en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het helemaal niet hard ging.

Zoals de uitdrukking : schoenmaker blijf bij je leest.
@ Timmah

Leuk voor je dat je hem persoonlijk kent, zo’n legenda als Schumacher.

Tenminste, ik neem aan dát je hem persoonlijk kent. Anders kun je namelijk niet met deze zekerheid dit soort straffe uitspraken doen over iemand’s karakter en persoonlijkheid.
Heeey Timmah, snap je dan echt niet dat de motorracerij een doodnormale hobby van hem is die hij toevallig ook nog redelijk goed kan uitvoeren en dat hij daarom dusdanig veel plezier heeft die hobby te gaan beoefenen??

In feite zeg jij dus dat alleen professionele motorrijders op een circuit mogen komen en dat is imho toch echt je reinste onzin…..
@Bruistablet,

750 cc tweetakt?!? Weet jij wel waar je het over hebt of had je al zo vroeg in de avond gezopen??

ontopic…Boeiend! Die man mag zelf weten wat hij in zijn vrije tijd doet en idd. pikt de media het op omdat hij Micheal Schumacher is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).