Smart update: Amerikanen willen meer

Auteur: , 20 Reacties

Dat ze in de VS nogal warm lopen voor de kleine ForTwo wisten we al. Inmiddels doet de importeur aldaar een oproep aan Daimler-Benz, want hij heeft dringend meer auto's nodig dan hij nu kan krijgen.

Op de New York Autoshow maakte opperdealer Roger Penske bekend dat hij dit jaar maar 25.000 smarties krijgt – minder dus dan de 30.000+ waarvoor al een aanbetaling is gedaan. Nu is die aanbetaling maar $99 en fully refundable, maar toch, het is wel zuur als je als beginnend automerk meteen klanten de deur moet wijzen.

Op dit moment zijn er 67 Smart-verkooppunten in de VS, de meeste onderdeel van Mercedes-dealers. De levering van de karretjes is inmiddels gestaag op gang gekomen – aan het eind van dit kwartaal zullen er 3.000 auto’s aan klanten geleverd zijn. Ondertussen breidt het dealernetwerk zich uit naar 74 aan het eind van 2008.

Penske weet zeker dat hij dit jaar makkelijk 40.000 auto’s kan verkopen, als ze er in Duitsland maar genoeg op de boot zetten. Daar draaien de fabrieken echter al op volle toeren. Gelukkig zijn er in Amerika nog wel wat alternatieven voorhanden… (via autonews.com)20 reacties

Dat ze er in passen
In Italië zie je ook bijzonder veel smart’s. En ik moet zeggen dat het wel enorm praktische auto’s zijn. Sowieso goede kwaliteit, maar ook na de nieuwe facelift zien ze er leuk uit.
ik snap niet waarom de smart is uitgevonden
je kan er niks in kwijt
je heb weinig beenruimte
hij ziet er niet uit
hij is nutteloos

koop dan een fiat 500.. of een mini cooper
oke iets duurder maar je krijgt teminste waar voor je geld..
Jammer dat er zon slechte bak in zat en ze zo vaak stuk gaan.
Voor het geld heb je duidelijk praktischere auto’s.
@ LilJeezy (gangster?)

ja maar ga dat maar afwegen tegenover de voordelen, dan is het een verdomd handig autotje
@NLX (wat bedoel je met gangster?)

wat is er een voordeel aan dan?
@ LilJeezy: heb je zelf uberhaubt al eens een keer in een smart gezeten en gereden? Kennelijk niet, je hebt namelijk beenruimte over, je kan er een brommer in kwijt, hij kan overal kwijt, hij is verdraaid zuinig, hij is een kart in het stadsverkeer, hij is een ideaal reclame autootje. Het is natuurlijk waar dat hij erg duur is en niet de mooiste creatie aller tijden maar ik ben er stellig van overtuigd dat wanneer je zelf een tijdje in een smart zou rondrijden, je een heel andere mening zou hebben!
@ LilJeezy

Hoeveel mensen zie je gemiddeld in de auto zitten? Meestal 1(wat ik ook maar even aan houd voor de VS).

Kun je je boodschappen alsnog makkelijk kwijt. Zelfs met de Amerikaanse hoeveelheden wel.

Voila. Praktisch zat.
@jampa een brommer lijkt me overdreven..

@armada nou ik hoor steeds meer dat de mensen in de vs de dikste mensen zijn en als zij dan in zo’n klein lomp autoje rijden lijkt me niet logies..
@LilJeezy de fiat 500 is standaard goedkoper dan een smart

over de auto terkt echt op niks
De fabrieken draaien op volle toeren? Ik dacht dat Smart in Europa al op zijn retour was?
@ bp; Niet waar. De Smart is er vanaf €8.795 en de 500 vanaf €11.500. (NL prijzen)
Even ‘for-the-record’; ik kan met m’n 2.08 meter perfect in een Smart, is juist een van de weinige auto’s waar ik wél in pas! Als het aan mij had gelegen hadden we er al lang een gehad, maar heb me laten overhalen tot een Passat Variant door mijn vriendin (1.68 meter) omdat je daar zo lekker veel in kwijt kunt… inderdaad heerlijk, maar voor de drie keer per jaar dat dat nodig is moet ik dus wel 700 keer per jaar dit bakbeest in mijn drukke straat parkeren!
Het is echt onmogelijk te oordelen over de Smart zonder er eerst een paar keer in te rijden en aan te wennen. Het is een briljant concept, al is het jammer dat de nieuwe zo’n stuk groter is geworden.

Ik snap de Smart, ik vind ‘m leuk, en het is zeker een kandidaat voor na de zomer, kan ik eerst nog even op vakantie met de Passat!

: )
@huin oke mense van 2.08 kunnen derin, maar kunnen er ook 2 mensen van dik 150 kilo schoon aan de haak in? Dat is de vraag die wij ons stellen. Want lengte is in de USA niet zo belangrijk. Eerder de breedte van de stoelen. Dat land is zich in een crisis aan het eten.
Als je ziet wat voor een “walvissen” daar op het droge rondlopen dan vraag je je toch af of het wel een ideaal autootje is voor die mannen met hun tripple super de lux hamburger met 8 schellen kaas 6 hamburgers en alles nog is stevig ondergedompeld in een badje met saus.
…”je heb weinig beenruimte”…

@LilJeezy
Ik weet niet in welke Smart JIJ gereden hebt maar ik heb me tot nu met mn 1,85 m altijd prima weten te verplaatsen in een Smart.
Erg handig met parkeren en het komen op plaatsen waar je met een grotere auto’s niet komt….past ook prima tussen paaltjes door waar eiegenlijk geen auto’s door mogen. Prima stadstijger die Smart.
@LilJeezy
De Smart is te groot voor kleingeestige figuren als jij.
@ timmy

de smart is vooral bedoeld voor de grote steden van de VS daar zijn aanzienlijk weinig dikke mensen!!
Als je goed kijkt naar de Smart zie je dat ie niet smal is , maar kort…
Dus mensen van 150 kilo met een brede zitvlak kunnen net zo goed Smart rijden als elk ander merk…

O ja, ooit geprobeerd een Passat variant te parkeren in A’dam-centrum?
Nee, dacht het niet dus.
@Timmy: Als ze stoppen met eten word het pas een echte crisis! (veel eten zorgt voor veel omzet in de winkels)
On topic: Gelukkig moeten we dit zien als relatief veel smart’s in de States.
Deze aantallen in dat super grote land zal betekenen dat je er gelukkig toch heel weinig zal zien in het beste autofunpark ter wereld! :)
Toen ik er in feb 3 weken was heb ik er gelukkig maar 1 gezien en dat terwijl ik 3000 km heb gereden! Had wel een leuk kenteken: 100 MPG = 160 km per 4 liter ( dit voor onze jongere reaguurders)
@slc: haha ja hoor. Ooit al eens geweest? Als je naar zo’n stad gaat zoek dan maar is eten zonder al dat vet. Slaagt dik tegen: 4 blokken lopen, vind je zo’n salade bar. Denk je van ik zit goed. Nee hoor berg salade en dan een BERG dressing der over gegoten. Helpt ni echt.
@rob usa: vandaar dat ze in verschillende ketens van die acties hebbe: krijg je bord leeg en je hoeft niet te betalen. Haha. Maar inderdaad, alles wordt er wel in het groot verkocht en het groot gegeten.

In Amerika heb je eigenlijk maar 2 types e: de moddervetten en de sportfanaten of de mense met genoeg geld voor plastische.

Ach vind het eigenlijk nogal tegenstrijdig, Amerikane en een ukkie van een auto. Ach als de europeanen er maar aan verdienen denk ik dan.
hallo meneer of mevrouw ik heb al de v4 keer bij de gemeenten en 45 kilo meter autotje op ge vraagt maar heel laast ik hoop dat zonder wendy van dijk te doen of zonder natsja froger ik hoop dat u mijn kan helpen aub ik heb heel erg aasma ik heb drie keer al met longensteeking in het zieken huis ge legen ik hoop dat u mijn kan helpen aan zo en autoje ik heb zelf zo veel lichaamet en heel veel hoof pijn doer mijn hersen bloeding ik wil voor jullie ook reclaam e daar mee op rijden ik hoop aub dat u mijn kan helpen want ik zit in de schult hulp verlening help me aub ik ben ge boren 25-04-1959uab aub ik hoop ook dat het zonder natsja en wendy van dijk kan niet dat ik ze lief vind maar ik hoop dat ik zelf is wat kan op losen bedank ik hoop dat u het leest mijn nummer is 0681654626 ik hoop dat ik wat van u hoor brdankt al vast

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).