Cirbin V13R driewieler

Auteur: , 31 Reacties

De Cirbin V13R is een nieuwe speler in de wereld van de driewielers. Hij werd voor het eerst getoond op de Amerikaanse SEMA show in 2007 en is nu ook te bestellen voor net geen 40.000 dollar (25.700 euro).

Het achterwiel van de tweezitter wordt aangedreven door een 1250 cc Harley-Davidson motor met een 5 versnellingen. Het ontwerp doet denken aan een liefdesbaby van een chopper motorfiets en een hot rod. Aan de praktische kant is ook gedacht, want de V13R beschikt naast een handschoenenvakje zelfs over enige kofferbakruimte.

Ziet er zeker geinig uit en je bent in zo’n apparaat absoluut een bijzondere verschijning wanneer je langzaam langs drukke terrasjes rijdt, maar in de regen wordt je nog altijd zeiknat, dus geef mij maar gewoon een dakje boven mijn hoofd. Meer informatie lees je in onderstaand persbericht of op de site van Cirbin.

Cirbin V13R

Cirbin V13R

Cirbin V13R

Persbericht

CIRBIN is proud to announce that the new V13R® has been launched at the SEMA show in Las Vegas, Nevada, on October 30th 2007. CIRBIN main focus is on the design and manufacturing of fun, stylish and performing 3-wheels vehicles that provide their owner sheer fun and a great riding experience. The new V13R® delivers just that.

Its soul inspiring sound and acceleration provided by the Harley-Davidson® liquid cooled V-Twin engine can put a smile on your face for miles and miles. Designed to be a little Hot Rod with great appeal, the V13R® will make everybody’s head turn when you drive by.
The V13R® is a reverse trike, which means it has two front wheels and an oversize propulsion wheel at the rear. The Harley-Davidson® engine unleashes awesome torque and horsepower. The low center of gravity and weight distribution deliver maximum traction and great handling. It all adds up to a three-wheel drive with one sole purpose: pure fun.

Both powerful and powerfully seductive, the V13R® is flair on wheels, complete with its own signature engine purr and roar. It’s where hot rod culture meets mainstream culture. This is why there’s no hot-rod like a V13R®. For a limited time, the V13R® starts at 39,995$ and will be available at dealers across the USA and Canada by the spring of 2008.

About CIRBIN INC
CIRBIN INC is a company that designs and manufactures three-wheel vehicles commonly known as reverse trike. The cofounders of this innovative Canadian company are André Morissette (president) and David Neault (vice-president). Together, they have translated their love for recreational vehicles into three-wheel machines that are as exciting to ride and easy to handle. Their first incarnation is the road savvy V13R®.31 reacties

Je moet het maar mooi/leuk vinden….. ik in ieder geval niet.
Mijn hemel wat een gedrocht….
ha ha ha angry basterd .. leuke snoet hoor ..
Gewoon niet gaan rijden als er mogelijk regen op komst is dan. Ik weet het, dat is in NL bijna onmogelijk aangezien er bijna altijd wel een kansje op regen is, maar voor andere landen en klimaten kan het dan een heel leuke auto zijn!
Lijkt me zeker fun om te rijden!

Hopelijk is een helm verplicht?
Straks herkent iemand je nog…

HAHAHA
wat zijn de specs van dit beest oogt wel leuk
Sinds mister Bean zijn 3 wiel auto’s voor altijd besmet:

http://uk.geocities.com/tradcarclub/images/ReliantRobin.JPG
Doet een beetje denken aan de Morgan/Triking alleen zit de motor achterin. Die dingen deden het altijd erg goed op bochtige weggetjes en het lijkt me ook absoluut wel leuk. Enige echte nadeel is dat je de potholes/oneffenheden omzeilt door er omheen te sturen en dan knalt het achterwiel vol door die kuil. AU! Maar lijkt me wel leuk.

http://www.telegraph.co.uk/motoring/graphics/galleries/misc/trikes/pixtrike1.jpg
Ter info:
Het betreft een Campagna T rex.
Hij glimt wel mooi.
@ W0o0dy
klein V-blok? wat voor geluid maakt dat (als het een V is)
(heb je extra info overlopen maar daar staat op het eerste zicht niets in over de motor (toch niets qua blok, performance ed))
dan liever een m3 voor 20000 dollar meer :P
Mooie Render van die achterkant. Verder vind ik het niets. Doe mij dan inderdaad die T-rex maar. Maar dat is ook al jaren een klasse apart.
@ Armada

JAA! Wat kost dat?
volgens mij moet dat ding ongeveer hetzelfde opleveren als die Cirbin (hoe komen ze op die naam?)
er is maar een driewieler …de reliant robin……..inclusief ,geurvreters ,jampotglazen,steunzolen en stophoest voor de keiharde doorgewinterde josti.
Moest ik op een terrasje zitten en er brult zo’n driewieler voorbij, ik zou me verslikken in m’n pint! Maar goed, als de Amerikaantjes dit lusten, doen maar!
Een Isetta is nog praktischer!
@W0o0dy: die Mog van je heeft een Guzzi V2 voorop.

Gaaf ding deze driewieler, klinkt vast ook stoer. Met een 90 PK HD V2 heb je zat power voor in zo’n klein dingetje.
Iemand heeft de versnellingspookknop al in zijn zak gestoken:)
carsofcoolhaven.nl
Hahaha leuk ding toch? Wel voor er bij, nadat je al een speelauto voor erbij erbij had natuurlijk, maar dan is het wel grappig. En weer eens wat anders, al denk ik dat je er minimaal een paar honderd kilometer zuidelijk wel wat meer aan hebt dan hier…
nouuu, doe mij dan toch maar de Nederlandse carver :p
Stoer dingetje.
27.500 euro voor een driewieler? In geen 27.500 jaar. Tenzij het een Carver is natuurlijk. :D
@ mx5-owner: de carver is maar 20.000 duurder met €47.000

Doe mij maar een T-rex, en een koopje met de dollarkoers! en even goedkoper dan de Cirbin!
@Race Kees.

Maar 20.000 euro duurder.
Haal die maar maar weg. ;)
@Vla & Dink Dat is inderdaad een Moto Guzzi V-twin van ongeveer 1 liter. Niet superveel vermogen maar genoeg voor een karretje dat zo’n 400kg weegt. Het ding gaat ook nog eens akelig hard bochten door (extreem laag zwaartepunt want je kont zit op zo’n 20/25cm van het asfalt) alleen bij extreem hard remmen is het een beetje een handvol (naar het schijnt). Lijkt me wel echt leuk om eens mee te stoeien dat wel. Zo ook die Cirbin v13r, stuur de uitnodiging maar op, i’ll be there!
wat een gaaf ding! k heb altijd al een zwak voor dit soort rare gevallen gehad.

beetje raar design wel, met name de velgen en de voorruit.
Wat een enorm (……) ding zeg.
Ik wed dat zelfs Stevie Wonder dit misbaksel (zonder hem aan te raken)
zou afkeuren……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).