Ook Hyundai en Kia gaan massaal hybrides produceren

Auteur: , 13 Reacties

Nu steeds meer autofabrikanten met hybrides komen kan je als jezelf respecterend merk niet achterblijven. Vanaf 2009 moeten dan ook de eerste Hyundai's en Kia's met een alternatieve aandrijving van de band rollen.

Beide zusjes werken al een tijdje samen om de benodigde technologie te ontwikkelen. Zo hebben ze al vanaf 2004 wat geëxperimenteerd en al bijna 2800 hybrides verkocht in Zuid-Oost Azië maar officieel waren dit nog prototypes. Nu zijn er echter grote plannen voor massaproductie.

In 2009 komen er een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor beschikbaar voor de Kia Borrego. Hyundai maakt de combinatie extra effectief door in plaats van een benzinemotor voor een LPG-installatie te kiezen naast de elektromotor in de Elantra. Vanaf 2010 krijgt ook de Hyundai Sonata een elektromotor op de optielijst maar deze wordt waarschijnlijk gekoppeld aan een normale benzinemotor. Voor deze auto’s zijn dit soort motoren allemaal prima maar hopelijk blijven ze wel van de Hyundai Genisis Coupé af. (Via Insideline)13 reacties

Wannebe lexus, iemand?
I.p.v. wat meer diesels op de markt geven voor dat merk…
En niet iemand anders gedachten afsnoepen!!
Oftewel, onderhuids allemaal Priusklonen… zit ik niet op te wachten jongehs!! Leuk voor V8-eigenaars met een schuldgevoel, en grijze dakduiven, maar ervaring leert dat ze alles behalve practisch, om niet te zeggen logisch zijn.
Ik vind dat MERCEDES meer en meer deze merken namaakt ….
Waarom een Genesis tonen dan? Voor Genesis heeft Hyundai dat helemaal niet nodig, die klanten zijn daar niet in geïnteresseerd. Die klanten voor dat segment gaan eerder sowieso neige naar een Mercedes Bluetec E-klasse of een BMW 5-serie Efficient Dynamics.

Toon maar een Kia Picanto dan. of een Cee’d of I30
@Br3cht : Bijna het ganse Hyundai gamma is met een diesel leverbaar, volgende keer beter nadenken alvorens te bashen.
Ik begreep even niet waarom er nu Kia en Hyundai in de titel stond want ik was nu toch echt naar een plaatje van een Mercedes S-klasse aan het kijken.
misschien lijkt het op een S-klasse, maar ik durf te wedden dat het nooit als een zal rijden ! :D
s-klasse meets pheaton .. super mooie bak ..
@patrick:
Ik bedoel voor die grote genesis hé…
Niet voor de andere modellen ;)
Want die genesis wordt namelijk met een dikke V8 benzine gekoppeld!
Ben benieuwd, als ze dat goed doen, kan dat een troefkaart worden..
Mercedes was als eerste met zo gril popov
En nu nog de aftermarket setjes om van je bestaande benzine een hybride te bouwen.

Ik zie tuningmogelijkheden :)
Mercedesachtig..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).