Met je Arden Range door Moskou jakkeren

Auteur: , 80 Reacties

We kennen de M5 vs RS4 die op de Russische snelweg lekker doortrappen. En uit datzelfde genre kennen we natuurlijk Kebabrider en de 330d streetracer uit Tsjechie. Als vervolg heb ik een video met een Arden RR Sport (480pk) die redelijk flexibel door een Russische stad weet te manoeuvreren.

En Koos moet niet zeuren. (mirror)

PS: ja dit filmpje is al wat ouder, dus je kunt de nutteloze comments achterwege laten. Met dank aan LJ voor de tip!80 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Idioot
Van mij kan ie zo gerust tegen een boom rijden… wel zonde van de boom
Wat zou dat voor een vent zijn?
Die muziek erbij ook :P

Maarja, ik heb niet echt respect voor hem, omdat hij de verkeerssituatie in gevaar brengt. Maar toch knap wat hij doet.
ejay en XP, groot gelijk en wat een muziek zeg
@ XP, en de RR niet te vergeten.
-edit: daar hebben we de tiplijn voor-
met een jeep!? met een sportwagen lukt dit nog net, maar met zo’n vrachtwagen lookalike kan je toch niet racen?! je weet niet waar je uitkomt! maar het Russisch verkeer nodigt wel veel meer uit voor dit soort stuurmanskunsten :P
bedankt voor het plaatsen;-)
mooi .. hij brengt NIEMAND in gevaar en is sneller op zijn locatie .. win/win ..
Hij moet wel hard remmen aan het eind van het filmpje, dat gaat net goed :P
@Peiliej, hoezo knap elke mongool kan dit? Wat knap geweest zou zijn is als hij zich had ingehouden maar nee laat hem nu maar ff tegen een Ivanon Tank aanrijden.
Naja bij de filmpje dat de M5 en de rs4 aan het racen zijn zeggen jullie dat het stuurmanskunst is en nu zeiken jullie deze man af omdat hij in een range rover de verkeer onveilig maakt?
Ik vind het knap, oke, hij had het niet op de openbare weg mogen doen maarja.. niet iedereen is zo lief als in Nederland he… ;)
Het is net als in Nederland eigenlijk…. Op de twee linkerbanen is het druk, en rechts kun je in je eentje lekker doorkachelen!
ziet er prima uit vind dat hij af en toe wel stomme dingen doet. Neemt te weinig de rechterbaan, trapt hem niet vol in op de lege stukken en hij daagt geen eens de politie uit of gaat er achter aan. Voor de rest wel aardig waarom daagt niemand mij eens uit voor 1 mooie achtervolging valt er tenminste nog wat te beleven op de weg!
Zo oud is het filmpje geen eens want ik zag een nieuwe corsa gaan.
Verder kan deze man echt niet rijden en gaat eigenlijk niet eens zo hard
-edit: nutteloze bijdrage-
kick, lekker sturen en lekkere muziek!
Heel erg boeiend dit, een mongool met veel geld en een camera die iets nutteloos uitvoert.
eric jan nissan
We’re gonna take you to the party, hee!!!!!!!!!!
als je daar nuchter rond tuft ben je een vreemde eend in de bijt…hulde aan deze chauffeur …..dat hij z”n dood mag vinden in het verkeer..lullllll.
Kan iemand misschien mij de nummer geven van dat liedje?
Dankuu :D
Roy Jones Jr. – Body Head Anthem
ik denk zeker dat dit niet gemakelijk is. Hij doet een makelijk lijken maar hij rijdt met een halve bus.. Met een gewone sportwagen is dit al geen piece of cake… Hoewel hij tijdens die bocht daar een auto inhaalde, Hij had geluk dat die hem in zijn spiegels had gezien en van rijvak was verwisseld anders was het filmpje wel al wat sneller gedaan
Hij rijdt wel goed zeg, ik heb de indruk dat de auto wel goed kan handelen, het is geen amateurtje in ieder geval.

Vet filmpje
Als ik zo de comments lees… heb ik de indruk dat er veel gehaat wordt.

Vind je het jammer, dat jij niet zo een bak hebt en de ballen om zoiets te doen?
Nee jij zit daarzo lekker met je 50km/u te rijden…(saaaaaiheid)
@Ivanovic

ga jij eens een leven zoeken, ik ben het niet eens met de stricte regeltjes van Koos Spee, maar dit gaat WAY to far. En wat ga je nou stoer doen, net alsof jij wel een Arden RR hebt en zo rijdt, zo ja, dan gun ik jou die boom. Ik hou van dikke auto’s, maar stel dat je naasten gewond raakt of overlijdt door een van deze sukkels die zo rijden, dan piep je wel anders hoor!
tsja,

dat krijg je met die slaperts op de weg die structureel lins en op de middelste baan blijven plakken…

Jammer van die muziek helaas, had liever het motorgeluid waargenomen
@Ivanovic .. nederlanders he .. alles veroordelen wat ze zelf niet kunnen/durven ..
en dan zo iemand de dood in wensen of wensen dat jij door hem aangereden word .. blijf het k*tvolk vinden ..
Die rijdt zonder verstand, er hoeft maar een iemand van baan te wisselen en het is raak
@lincoln

als je toch zo loopt te praten en mij bedoelt, noem dan gewoon mijn naam. Discussiëren vind ik prima.
@Renjie .. yep .. ook jou ..
andere mensen de dood in wensen is ziek taliban gedrag ..
angst aanpraten door te zeggen “als ie nou je familie + kids aan gort rijd dan piep je wel anders” duidt op angst (zie Wilders) ..
door te vertellen dat je niet zo strikt ben als Spee maar dat je dit TE vind zeg je dat iedereen zich maar aan jouw rijgedrag moet aanpassen is regelrecht fasistisch ..

aardig begin voor een discussie lijkt me ..
@ Lincoln en Ivanovic,

Ik snap niet waar jullie de sympathie halen voor zo een mongool , wat is hier nu stoer aan om zo een actie’s te filmen? En diegene die zeggen dat dit stuurmanskunst is??? dit is gewoon NO BRAINS . Iedereen die zijn verstand op nul zet kan dit doen , er is echt niks aan hoor. Alleen is het nogal vrij egoïstisch om andere mensen te betrekken in jouw doodswens.
Zullen we het een beetje on-topic houden heren?
Trouwens, die gast heeft wel wat meer te bieden buiten de Arden om, hij heeft ook een Audi R8 en daarmee gaat hij ook lekker wild om ;)
@Timmah .. sympathie ?? gebrek aan afgunst zal je bedoelen ..

@Chefke .. dit topic gaat toch over asociaal weggedrag ??
@ Lincoln

Klopt, maar een aantal mensen begon elkaar nogal persoonlijk aan te vallen. Vandaar de opmerking.
@chefke .. jij bent de baas dus bij deze mijn verontschuldigingen ..
aan de andere kant .. het is allemaal fictief hoor .. in werkelijkheid kan niemand het hier een reet roesten hoe iemand een keertje door moskou heeft gereden ..
Ik vind het waardeloos. Je ziet ook mensen met de motor asociaal zijn op dit forum, maar het verschil is dat je bij een ongeluk met de motor vooral je zelf hebt. Met een Range Rover met deze snelheid ergens achterop klappen heeft heel wat meer gevolgen. Geen grijntje respect.
Afgezien van deze post doen jullie het verder heel goed hoor! ;)
Die Commanding Driving Position is op de openbare weg een zegen. Al die autojournalisten die maar zeuren over laag zwaartepunt etc etc, leuk op het circuit, daarbuiten is goed zicht belangrijker. Snel rijden op de gewone wegen lijkt me in bijvoorbeeld een Porsche Cayenne GTS of X6 slimmer/minder risico dan in een Ferrari.

Alleen met die witte Dacia was het link, de rest valt, als je het filmpje wat vaker hebt gezien erg mee.
Door de positie van de camera en het wat vervormde beeld daardoor “zien” de kijkers van de vid het waarschijnlijk geheel anders dan de inzittenden van de RR Sport.
In de video’s van snelle motorrijders zie je de auto’s die ze passeren veel en veel sneller voorbij flitsen. Misschien rijdt het gemiddelde verkeer op de Moskouse wegen 60 en de RR Sport 100 km /h?

Hij slalomt veel, maar het snelheidsverschil is lang niet zo groot vergeleken met andere video’s. Lijkt erger dan het is vind ik.

(Verschil is natuurlijk wel dat wanneer Ghostrider iets raakt de gevolgen voor andere weggebruikers normaal gesproken minder ernstig zijn dan wanneer een 2600 kilo zware RR Sport ergens tegen aan knalt of iets aantikt).
Komt die op 3:12 nu een flik met zwaailicht aan tegen of was het een ambulance?
@Timmah, jij rijdt zeker netals die +65 gasten 70 op de snelweg hahahaha.

ga toch een beetje plezier in je leven maken mens,
Wat jullie ook allemaal negatiefs over dit filmpje te zeggen hebben, komt allemaal uit jaloezie.

Jammer dat jij niet z’n vet bak hebt he, en dat je niet durft/kan rijden zoals die gast.

Ga lekker thuis zitten dan, dan loop je helemaal geen ”gevaar” op de weg
@Ivanovic: iedereen met een iq van boven de 90 kan zo rijden, alleen de meeste mensen met een iq van boven de 100 snappen wel waarom dat stompzinnig is en gevaarlijk.

Jaloers? Waarop dan? Dat ik niet zo stom ben dat ik met 2,5 ton staal anderen in gevaar breng en denk dat ik stoer ben? Zoals gezegd iedereen kan dit, geen kunst aan. Sterker nog, 20% harder dan die knakker rijdt kan ik het ook nog wel met dat hok, maar dat wil niet zeggen dat het leuk, stoer of ongevaarlijk is. Met een dikke 100km/u heeft een terreinwagen zeker 40 meter nodig om stil te staan, als je dan met meer dan 100 voorbij een bus bij een bushalte scheurt dan neem je bewust het risico dat je iemand dood rijdt…. stoer hoor. Ik zou zeggen, laat ze russiche roulette eens proberen, da’s een stuk stoerder en lost gelijk het probleem van dit soort randdebielen op.
@ Wooody:

Mieterig gedrag hahahaha.

Je durft het niet, en je kan het niet jondenn.

Met je andere in gevaar brengen, f*ck off man….
Ga 50 rijden…
@Ivanovic: ach ja jij kan het vast niet helpen… Ondanks je tamelijk suffe teksten hoop ik toch dat je er nooit achter zult komen dat ik gelijk heb. Dat zou namelijk betekenen dat jij iemand overhoop hebt gereden met je oh zo stoere gedrag of dat een andere idioot iemand die je na staat overhoop heeft gereden…. dat wens ik niemand toe, ook jou niet.
Op een bepaald moment zie je een politieauto rijden in tegenovergestelde richting.
Misschien reed die wel naar een ongeval door hem veroorzaakt!! Ik kan me inbeelden dat veel mensen door schrik op hun rem trappen als ze zo iemand zien aankomen of passeren!! Zo zou ik -denk ik- toch ook reageren op het eerste moment.
Ik moet zeggen dat die gast erg goed rijdt, alleen beetje gevaarlijk voor de rest op de weg :P

off-topic, wij zouden ook zulke brede wegen moeten krijgen, ben je tenminste
van dat file gezeik af!
*trekt textiel van de hond af en geeft hem een worst*
CooperS-lightningblue
Moet je je voorstellen:

Zit je rustig in je VW Lup… Lada 111 uit 1902, zie je je achteruit-kijk spiegeltje gevuld worden door de honingraatstructuur van de grille van zo’n Range Rover met 480 losgebroken paardjes!

Volgens mij schijt je daarna alle kleuren van de regenboog.
en wederom sympathiseer ik met lincoln en k-kalkan.

Heel bijzonder hoe deze range rover bestuurder en die motorrijders ‘de boom’ toegewenst krijgen, terwijl de m3-vs-rs4-bestuurders worden verheerlijkt.

Asociaal hardrijden mag, zolang het maar in een algemeen geaccepteerde sportwagen gebeurd. Alle anderen zijn gevaarlijke idioten die levens op het spel zetten.

Iets met.. hypocriet?
Wow, wat een spanning heerst er hier zeg…
Het is wel zo, men moet toch eens wat doen in het leven. Doe het, maar met mate…
Zeg zelf, als je de kans had zou je het ook doen…
Net als de communisten, ze zijn tegen de rijken, maar als ze zelf de kans zouden hebben om rijk te worden—–>weg communistische gedachten…
@ nutteloze BPM,

Dus om je leven een beetje spanning te geven ga je dus maar door het verkeer scheuren met je 2.5ton ijzer?? Komaan hoe oud zijn jullie hier allemaal?

Ik geef toe , ik ben ook jong geweest en heb vroeger ook wel eens veeeeel te hard met auto en motorfiets gereden maar naarmate je een volwassen leeftijd bereikt ga je hier toch wel anders over nadenken . Het gevaar schuilt in een klein hoekje , je moet maar ergens iemand aanrijden en dat achtervolgd je je hele leven . Financieel en emotioneel . Is het dat allemaal waard voor die korte kick die je ervan krijgt? Er zijn toch mogelijkheden zat om fun te hebben en een kick te krijgen zonder dat je er iemand anders zijn leven mee in gevaar brengt, of niet?
@timmah: of je dit soort weggedrag acceptabel/geniaal vindt, zou niet af moeten hangen van het soort voertuig.

Natuurlijk staat het je vrij om het af te keuren, maar kom dan niet aan met de term ‘2.5 ton staal’, alsof dit gedrag wel goedgekeurd zou worden in een ‘echte’ sportauto.

Zelf vind ik het wel een gaaf en sterk filmpje, juist omdat het anders is dan anders. Het toont de bijzondere wegligging van de RR, en getuigt van stuurmanskunst en voertuigbeheersing.

Of ik het veilig/acceptabel/stoer vind laat ik maar even in het midden, dat is een hele andere discussie.
ps, jij hebt vroeger ook wel eens véél te hard gereden, maar vind dat anderen die nu in diezelfde levensfase zitten deze ‘fout’ niet ook mogen maken.

Zij moeten maar leren van die van jouw fouten, en mogen er geen plezier aan beleven zoals jij toen deed. En dat alles omdat jij nu van inzicht bent veranderd?
@skill3r

150 rijden ipv 120 in a straight line op een aardig lege snelweg is toch wel iets heel anders dan tussen 2 auto’s heen boren en zigzaggen als een dronken aap over de weg.

@Ivanovic

omg, jij hebt ook niet veel te doen ofwel? Maar goed, als jij zegt dat WIJ jaloers zijn dat we dit niet kunnen doen en JIJ blijkbaar wel; ik zou zeggen, pomp er een camera in and show us the movie!
Het meest irritante van al die overbodige posts vind ik nog altijd de hoeveelheid taalfouten die mensen maken…..
@david38: een motor die zich met 300 in een auto boord is ook geen pretje.

Maar kom op nou mensen, de meeste mensen zou dit leuk lijken om te doen. Gelukkig beschikt het overgrote deel van de mensen over genoeg hersenen en snappen ze dat het levensgevaarlijk en idioot is om het ook daadwerkelijk te proberen.
voor het zelfde geld ..

rijd deze kerel met een bloedvaart in het gebouw waar het knopje “nukem” zich bevindt .. waar dan professor Kloechiakov van schrik het rode in plaats van het groene knopje indrukt ..
zodat alle atoom/nuclaire bommen op nederland worden afgevuurt ..

dan piep je wel anders ..
@Skill3r,

Dat heb je zeer goed verwoord tegenover Timmah!

Timmah, zeker ook nog gestopt met roken zodat je je omgeving ‘terroriseert’ met je (nieuwe) anti-rokersmanta?!?
Zo gedraag jij je namelijk…
@jwrmtz
Dadt doed hier nieks tur zaake!!
Echt waar, mensen? Dit is het niveau wat we tegenwoordig hier op AB kunnen bereiken? Het tokkieniveau?

3 posts achter elkaar, te beginnen bij het Loder dinges, vervolgens het gele gevaarte dinges en dan nu hier elkaar zitten afzeiken in de comments….niet eens meer proberen om elkaar te overtuigen met feiten maar elkaar alleen maar afzeiken om te laten zien hoe “stoer” je wel niet bent. Maar goed, het tokkieniveau is ook een niveau…
@Skill3r en Guido…

Begin een eerst met begrijpend lezen , ik heb nergens verteld dat het met een sportwagen wel zou kunnen en met die RR niet.
Dus jij vind dit de ideale manier om de wegligging van de RR te ondervinden?
Volgens mij hebben we hier weer met een kleuter te doen.

Zoals ik al zei heb ik ook wel regelmatig te hard gereden , maar ik deed dit wel op plaatsen en momenten dat ik niemand anders buiten mezelf in gevaar bracht.
Zigzaggend door het verkeer rijden met een deftig snelheidsverschil heb ik nooit gedaan , dat verstand had ik toen ook al wel . Het Feit dat ze het dan ook nog filmen zegt genoeg over die persoon in kwestie.

Mensen die dit stoer vinden vallen bij mij onder de noemer ‘kermisvolk’ .

En Guido als mijn gedrag je stoort , reageer er dan gewoon niet op . Pak jij je cameraatje maar en ga maar als een gek over de weg scheuren , debielen genoeg in de wereld die je er een beker voor willen geven.
* vraagt zich af wat Ivanovic en Lincoln op autoblog doen *
idd knap gedaan
Alles wat op camera is opgenomen geeft een vertekend beeld. Afhankelijk van de invalshoek wordt de beleefde snelheid sterk veranderd op scherm. Los daarvan vind ik het moeilijk te beoordelen of hier daadwerkelijke stuurmanskunsten bij zijn komen kijken, maar ik vind het erg overdreven om te zeggen dat “iedereen dit zou kunnen doen met zijn verstand op 0”. Raar om hier zo over te praten, maar ik ben er wel van overtuigd dat je in staat moet zijn om een bepaalde mate van alertheid aan te houden, goed vooruit kunnen kijken, stalen zenuwen (geen twijfels)… kortom een bepaald inzicht.

Ik kan het filmpje alleen al waarderen om het feit dat er dusdanig inefficïent met het beschikbare asfalt wordt omgegaan, dat hij dat op deze manier zeer duidelijk maakt. Wat de bestuurder van het filmpje in uitvoering brengt heb ik ook wel eens de neiging gekregen bij o.a de Kennedylaan in Eindhoven…. en het 3-strooks gedeelte van de A2 richting het noorden vlak voor de overgang van de waal…
Blijkbaar is het niet al te ernstig voor Russische begrippen, want ik zie hem twee keer een politieauto passeren. Een keer natuurlijk een auto die met zwaailichten de andere richting op rijdt. Die had hem nooit kunnen inhalen.
Maar dan op 3:58 passeert hij een politieauto die rustig op de rechterbaan rijdt. Hij snijdt die af, en haalt dan een auto luid toeterend en accelererend aan de rechterkant in. Vlak voor die politieauto! :?
*prijst rvo tot koning*

Deze kerel is gewoon gek, maar ik vind het wel leuk om te zien.

@ Ivanovic; dit soort uitlatingen geboren uit jaloezie? Wilde jij beweren dat jij een Arden RR hebt? Of wilde je beweren dat dit nou net het gedrag op de weg is wat jij wil zien?
Ik ga van dat laatste uit, en dan vraag ik mij af hoe jouw perfecte wereld eruit ziet.
Debiel filmpje. Wat is hier nu stoer aan? En zelfs als het stoer was, blijft het debiel. Ook in een M5 of een Lada. Mensen die zo rijden mogen ze wat mij betreft auto en rijbewijs ontnemen.

BTW: ik ben niet jaloers, noch op de auto, noch op het rijgedrag, noch op de kick.

En trek het niveau eens wat op… ;-)

PS misschien wel eens even hard op de rem duwen als hij in mijn achteruitkijkspiegel verschijnt :-D
Zonde dat hij zo n grote auto rijdt, had liever gezien dat hij dit op ee motor deed. Mocht hij dan iemand aanrijden dan heeftie alleen zichzelf ermee.

Rare gedachte eigenlijk he? Maar dat past ook bij zijn rijstijl. Ondanks de rare muziek keuze bij het filmpje, blijft het wel erg leuk om te zien hoe hij als een mongool door het verkeer raast.
Hij gaat echt maar rakelings langs sommige auto’s… was niet veel voor nodig om dit mis te laten gaan… Alsof hij zich goed beschermd voelt door z’n grote auto en dus meer risico durft te nemen (terwijl dat risico vanwege het gewicht juist groter is).
Ik denk dat die cameraman af en toe toch met een chocolade-ei in z’n broek zat :)

Doodzonde van die muziek! Ik wil horen hoe die motor wordt afgebeuld.

Lol ook dat hij een politiewagen voorbij rijdt en gewoon lekker voort doet.
ze kunnen er beter een ander muziekje onder zetten:
– teenie – weenie – short – dick – men –
Ik zie niet in wat hier nu zo gevaarlijk aan is! Hij rijdt in een auto van meer dan 2 ton, vol met airbags en daarbij gaat hij niet eens zo vreselijk snel.
Ik ben ervan overtuigd dat hij ongedeerd uit zijn auto stapt, mocht hij een ongeluk veroorzaken….
Wanneer je dit met een getuned jaren ’80 crx-je doet dan wordt het een ander verhaal! ;)
Interessant om te zien met welke auto’s ze in Rusland zoal rondrijden. ’t Verbaast me zoveel bekends te zien.
lijkt wel op de eerste versie van dat spelletje A2 racer haha
Ik tel 9 Range Rovers, en dan heb ik diegene niet meegeteld die ik over het hoofd heb gezien door de snelheid… in 5 minuutjes door de stad…

Heb het filmpje nu pas voor het eerst gezien
Het is leuk om te zien in een filmpje, maar het is natuurlijk gestoord als je zo door het verkeer racet. Ik kan ook niet geloven dat er mensen zijn die dit ‘stoer’ vinden…iedereen kan op een gaspedaal staan en auto’s ontwijken.

En ja ik ben erg jaloers op die RR Arden..ik denk de meeste van ons.
ik ben erg onder de indruk, lijkt me echt verslavend met een snelle auto om dit elke dag te doen. Alleen ga je per saldo natuurlijk vrij langzaam…

Dat mensen hier in west europa zo braaf zijn in het verkeer is een vloek en een zegen. Een zegen omdat het per saldo zorgt voor minder ongelukken. En een vloek omdat het het leven zo ongelofelijk saai maakt in de auto. Als je in Nederland zoiets wilt doen wordt je binnen vijf mimnuten aangehouden voor het in gevaar brengen van de staat of ieyts anders verschrikkelijks.
ik krijg hier een beetje het NFS gevoel van met full traffic
Als ik eens in Moskou ben neem ik wel de metro…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).