Skyline GT-R dief wordt gevonden via forum

Auteur: , 34 Reacties

All hail the internet! Hieronder een mooi verhaal over een gestolen Skyline GT-R uit 1991 en hoe de auto + dief gevonden werd via een forum.

In het kort (hier de video van het nieuwsbericht):
– De eigenaar van de Skyline post op een forum een bericht dat zijn auto tijdens een proefritje gestolen is door iemand met een fake-ID. Hij beschrijft de dief en de auto.
– De dief wordt gespot door een forumlid en deze maakt foto’s met zijn mobiel, welke vervolgens op het forum en facebook worden gepost.
– De dief wordt door meerdere mensen herkend via facebook, op deze manier worden naam, adres en werkgever bekend.
– Diverse forumleden rijden in een groep naar zijn huis, waar de betreffende auto buiten staat. De dief ziet de groep en vlucht.
– Een ander forumlid rijdt op een later moment langs en vindt de auto. Hij slaat het raam in zet de auto klem en belt de politie en de eigenaar.

Met dank aan Coolguy voor de tip!

UPDATE: het petje van de dief (wanksta) staat inmiddels te koop op eBay, een echte wannahave: “Actual hat worn by Jamie Jacobson in the Skyline GTR!34 reacties

Teamwork!
Haha lol, ging t altijd maar zo makkelijk :p
Absolute klasse. Autodiefstal is zowat het ergste wat je auto kan overkomen als het een bijondere, op leeftijd zijnde wagen is. Emotionele waarde de liefhebbers-waarde is immers niet te verzekeren.
Helemaal mee eens Cooper S. Bovendien is het in zo’n situatie maar afwachten in wat voor staat je je auto terug krijgt.
Hulde aan de mensen die dit hebben opgelost.
Goed verhaal, zag hem niet op autojunk. Twee dingen zijn mij echter niet duidelijk:

“Een ander forumlid rijdt op een later moment langs en vindt de auto. Hij slaat het raam in en belt de politie en de eigenaar.”

Waarom slaat hij een raam in en welk raam was het; die van de auto of het huis?
wow, die politieagenten zijn daar echt heel loessoe, normale wagens, geen zwaailichten, lijken wel nep-politie.
en van wie is die kop op de 1e foto in die auto?
ik vind als de wagen schade oploopt door de dief
dat hij wanneer je wagen gevonden is ook nog eens alle schade moet vergoeden
niet meer dan juist
Too bad lobster man
Nog zo’n soort verhaal van een GT-R, maar dan in Australië…
http://www.nissansilvia.com/forums/index.php?showtopic=293475&hl=stolen
@RenJie

Anders lees je even wat beter de topic op dat forum…
Tom doelt erop dat het ingetikte ruitje om de auto terug te kunnen krijgen vergoed moet worden door de dief, ook al is deze niet door de dief kapot gemaakt. Tom heeft hier groot gelijk mee. Ik heb het verhaal overigens ook via het forum gevolgd, was erg leuk lees materiaal, everybody loves heppie endings! :)
HOOORAY

don’t fuck with a skyline forum wahahah
Zonder vast houden gewoon mee lopen ;)
Even voordat ik mijn verstand verlies…

– Diverse forumleden rijden in een groep naar zijn huis, waar de betreffende auto buiten staat. De dief ziet de groep en vlucht.
– Een ander forumlid rijdt op een later moment langs en vindt de auto. Hij slaat het raam in en belt de politie en de eigenaar


Hmm, of de dief vluchtte met de auto…waarna een forumlid die kar ergens terugvond (maar dan ga je toch met je eigen GT-R in de achtervolging)!

Of die forumlid was later langsgekomen, zag niemand maar wel de auto en slaat de (hopelijk) zijruit in?!?!

Please, uitleg…mijn harses kunnen dit verhaal bijna niet managen… :D
leuke actie .. als je dit in nederland mocht overkomen waarschuw dan NOOIT de politie .. ik spreek uit ervaring ..
hij mag de skyline wel eens een wasbeurt geven. dan had het nog beter geweest voor de eigenaar. tenzij hij hem zo bestolen had, dan mag de eigenaar hem eens een mooie wasbeurt geven.
@Ejay & Guido van H: hieronder de Engelstalige beschrijving (wat ik heb proberen te vertalen), wellicht dat dat wat duidelijker is?

-New member regretfully posts that his car has been stolen by someone with a fake ID that took a permanent test drive. Describes vehicle and thief.
-Thief encounters another forum member at Chinook mall, member recognizes stolen vehicle as described in this post. Snaps pictures, posts on beyond. Even in a city of 1 million people, thief is spotted within hours due to internet exposure
-Thief is found on facebook using said pictures, recognized by multiple members
-Full name, address, and workplace is found via facebook
-Multiple forum members drive to known address at 2:30am, car is parked outside. Dude peeks out the window, sees posse, gets scared.
-Car disappears at some point.
-Another member drives by later, finds car. Boxes car in, calls cops, calls rightful owner
-Hilarity ensues
-Cops show up 2 hours later, pictures and youtube video posted of stolen car, and Dr. Claw the fail car thief getting arrested
-Car is now safe at home, back up for sale, with a new test drive policy. Bonus: Thief leaves $22 in change, and a shitty wanksta hat.
maw, er wordt helemaal geen ruit ingeslagen, hoe je dat hebt vertaald lijkt me een raadsel :)

dus maw: ander forumlid rijdt langs, ziet de wagen. Zet deze klem met zijn eigenwagen zodat ie niet kan vluchten en belt de politie.
@autoblogger

“Boxes in car” betekent in dit verband denk ik dat ze de auto klem hebben gezet, zodat er niemand meer met die Skyline kon wegrijden.
@Che & Cortex: ah, dank u ;) Het is aangepast!
knappe integra daar :)
Waar het internet niet goed voor is :D
Zalig voor die gast, hopelijk gaat het even makkelijk moest mijn auto ooit gestolen worden.

En ‘to box in’ =/= ‘inboksen’ :p

grtz
Al mag hij die Skyline wel eens een keertje flink wassen :o
@stef

het ingeslane ruitje maar ook eventueele schade door het openbreken e.d
Volvo_440_turbootje
Zielig hoor, als je iets niet kan kopen, dan spaar je daar toch gewoon voor?

Ik merk als leraar, dat de jeugd van tegenwoordig, zo snel mogelijk iets wil hebben zonder er moeite voor te doen.
Ok, er zijn veel jongeren die gaan werken voor iets wat ze willen, maar het valt me toch op de laatste jaren…
Vies Skyline’tje. Hopelijk rijdt hij ook ‘naughty’
En iedereen vindt dit zomaar kunnen?

Stelen is strafbaar en fout, daar kan geen twijfel over bestaan. De persoon dient dan ook door de gerechterlijke instanties vervolgd te worden en bestraft. Punt.

Iemand publiek aan de schandpaal nagelen is echter gewoon Middeleeuws. Deze zaak had net zo goed intern door de forumleden kunnen opgelost worden zonder naam, toenaam en adres voor iedereen op het net te plaatsen. Dat heel de wereld z’n naam kent is gewoon irrelevant, en had prima via mail of telefoon intern kunnen gecommuniceerd worden.

Door een stommiteit in de puberjaren, staat deze persoon publiekelijk te kijk op internet als crimineel en vindt dus later _nooit_ een job. Heel wat jongeren heben iets op hun kerfstok. Dat neemt niet weg dat ze later inzien dat ze fout bezig waren, en hun leven een nieuwe wending willen geven.

En nu moet je niet reageren met: dat had hij dan nu maar moeten beseffen… Iedereen verdient een kans. Als ik hem was dan klaag ik die forumposters aan. Recht in eigen handen nemen, hoort niet in een moderne maatschappij.
@ topg, als je iets steelt weet je vantevoren dat het fout is en je een misdaad begaat. Het is een bewuste keuze van deze jongen geweest. Het is geen stommiteitje of baldadigheid, maar diefstal. Dat is heel wat anders dan fikkie stoken op het schoolplein bijvoorbeeld. Al die tijd wist hij dat het fout was en dat er consequenties aan zijn daad zitten in de vorm van straf. Dat publiek voor schut staan deel van de straf is jammer voor hem, maar feit blijft dat hij bewust een foute keus gemaakt heeft.

Hij heeft een fake ID gemaakt en uren kunnen denken en besluiten het niet te doen, toch doet hij het. Zelfs toen hij hem gestolen had kon hij hem terugbrengen en excuses maken.
Volvo_440_turbootje
Ik kan topg zijn standpunt wel begrijpen, er zijn inderdaad heel wat jongeren die later beseffen…

Maar anderzijds gaat dit wel zeer ver zoals Ejay beschrijft, en uit ervaring met jongeren weet ik, als ze op die leeftijd al zoiets doen dat de jongeren ‘een vogel voor de kat zijn’ Eens ze van zoiets geproefd hebben, en als ze zien dat ze er easy mee weg kunnen, willen ze meer en meer en kunnen ze niet meer stoppen en blijven ze stelen.

Ik ‘ken’ persoonlijk zo iemand (als leraar van een zeer grote school ken ik 1000-en mensen, dus don’t shoot me…) die de eerste keer op zijn 14de in een politiecombi heeft gezeten, op latere leeftijd in de gevangenis. Nu probeert ie,als 24-jarige, wegens zijn vriendin, op het rechte pad te raken. Maar hij heeft het niet makkelijk vermits het jaren ‘easymoney’ was….
@topg .. ook stelen heeft een prijs .. behalve in nederland dan ..
Wat een stuk krapuul!
Je moet het maar durven hé, zo’n opvallende unieke auto stelen en er gewoon lekker zelf blijven mee rijden, alsof het nooit zal worden ontdekt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).