Politie schrijft recordaantal bekeuringen uit

Auteur: , 29 Reacties

De salarisverhoging van de politie moet ergens vandaan komen, gelukkig hadden we (zoals verwacht) vorig jaar een recordaantal snelheidsboetes. De exacte cijfers zijn inmiddels binnen en in 2007 werden maar liefst 12,6 miljoen verkeersboetes uitgeschreven(!), dit was goed voor 550 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Het zijn er 700.000 meer dan in 2006.

De meeste bonnen werden uitgedeeld door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), mede door snelheidscontroles op snelwegen kwam men op een totaal van bijna 3,5 miljoen. Het politiekorps Amsterdam-Amstelland staat op de tweede plek met ruim 1,2 miljoen bekeuringen, gevolgd door Rotterdam- Rijnmond met bijna 650.000 boetes. In deze laatste regio zijn vooral foutparkeerders de lul: er werden maar liefst 115.000 parkeerbonnen uitgeschreven door agenten. Dat is ruim twee keer zoveel als bij andere politiekorpsen, zo schrijft het AD.

De grote vraag is; zijn er door de geldklopperij van Koos minder mensen omgekomen in het verkeer? Ik word namelijk strontziek van de verkeerde prioriteiten van onze overheid. Bonnetjes uitschrijven als het ultieme doel?

Vanaf morgen kunnen we overigens nog wat dieper in de buidel tasten, de boetes worden namelijk 20 procent hoger (geen 1-april grap). Zo kost niet-handsfree bellen in de auto voortaan 150 euro, evenals rijden door een rood verkeerslicht.29 reacties

Het is erg fijn om een melkkoe te hebben.

-edit: dank u-
Een record waar de politie trots op is, zonder twijfel. Ik moet nog steeds reflecterende borden laten drukken die ik achter in de auto heb voor wanneer ik ergens een struikrover zie staan.

En die verhoging van de boetes vind ik net als een zeepje oprapen in de gevangenis, je doet wel wat fout maar je krijgt omwille het genot van een ander toch nog maar extra straf. Puur genieten.
Ik heb een tip, klik op mijn naam voor de link ;)

Ik heb er zelf ook 1 werkt echt perfect.
@impje: werkt dat ook bij overijverige parkeeragenten?
Hmm gewoon hard rijden tussen Hellevoetsluis en spijkenisse via de groen ehh shit nu gaan ze daar ook weer vaker staan, haha..

Maar serieus, het schiet zijn doel een beetje voorbij. Parkeerboetes vindt ik goed omdat het anders een rotzooitje wordt in de stad maar een beetje ergens flitsen (alleen als het lkkr weer is) dat is echt grote onzin. Puur om 10% extra loon voor de komende 3 jaar erbij te krijgen…
@autoblogger: Nee, dat niet. Daarvoor moet je de nummerplaten van je buurman lenen ;)
Natuurlijk jongens. Die extra boetes zijn om de loonsverhoging te bekostigen… En de wegenbelasting wordt alleen gebruikt om te investeren in het wegennet. Heerlijk naïef weer allemaal.
Lekker negatieve blog weer over de politie. Wacht maar tot je ergens in een stad woont er je je auto (met parkeervergunning) nergens kwijt kunt door al die mensen die denken dat ze hun auto zomaar overal neer mogen plempen. Ik ben blij dat er op gecontroleerd wordt. Anders zou niemand zijn auto nog kwijt kunnen.
…”De grote vraag is; zijn er door de geldklopperij van Koos minder mensen omgekomen in het verkeer?”…

Ik wil daar graag nog een paar vraagjes voor Koosje aan toevoegen:
-Zijn er meer of minder mensen zichzelf aan de regels gaan houden?
-m.a.w. : Koosje…heb je je doel bereikt?
-Indien het antwoord op de vorige vragen (die van de autoblogger inclus): Nee, is…wat ga je dan veranderen aan je beleid?

Als je nou geen antwoord geeft Koosje…dan gaan we er gewoon van uit dat je niet bezig bent om de wet te handhaven maar om geld te kloppen.

Zo hoorde ik gisternamelijk ook op het “nieuws” dat er naast een verhoging voor de inflatie (die we altijd terug zien in de prijzen maar bijna nooit in ons loon) ook een algemene verhoging bij zit.
Tja…als je nou er nou echt van uit gaat dat je volk zwaar zwakbegaafd en imbiciel is dan noem je dat zo ja. Wij noemen dat gewoon: Geldklopperij!
Ik ben het beuh dat ik door jou wordt afgeschilderd als een dom persoon Koosje….ik weet namelijk zeker dat dat niet zo is en ik pik die beledigingen van jou zogenaamde politiestaatje niet meer.
@ Bas

Mensen zoals jij bevestigen keer op keer dat inderdaad het grootste gedeelte van de bevolking zwakbegaaft is. En zonder er over na te denken zijn lompe mening ergens over loopt te verkondigen. Uiteraard dat ‘het’ zo helemaal verkeerd is, en dat het niets anders is dan geldklopperij.
Jammer dat die mensen die zo lekker hard zitten te bleren dat het niet goed is, zelf nooit met een manier komen waarop iets dan wel goed zou kunnen.
Verzin zelf eerst eens een oplossing voor dat je als een imbiciel alles loopt af te zeiken!
Tja zo is het nu eenmaal. Het enige wat ik verwonderlijk vind is dat door het rood rijden (!) in NL even ‘zwaar’ beboet wordt als niet handsfree bellen….

Dat klopt toch gewoon niet !
the bugcollector
Ach, hobbies kosten geld. En aangezien mijn andere hobby mijn werk is, speel ik redelijk quitte(schrijf je dat zo?).
Ik zie het als het lidmaatschap van een club. Dan doet het minder piin.
Al geloof ik er geen bal van dat ze zelf echt willen dat mensen minder hard rijden.
Daar is nl. maar een oplossing voor en dat is alle autos begrenzen op 120.
Als dat gebeurt zeg ik mijn lidmaatschap op en neem de trein, tot die tijd betaal ik gewoon contributie bij Koos zijn Kromme Bende.
Met zoveel geld op de rekening kan er ook wel wat extra asfalt neergeplempt worden, zou je zo denken… Hebben we nog meer ruimte om te hard te rijden en kan ome Koo$ volgend jaar opnieuw z’n record verbreken…
the bugcollector
Of allemaal een auto van voor 1992 kopen om geld over te houden voor boetes?
Dan betaal je ze lachend.
@the bugcollector

Probleem daarmee is dat je dan binnenkort Amsterdam niet meer binnenkomt, en als het in Amsterdam eenmaal is ingevoerd, vast wel meerdere steden in de Randstad.
ik hoorde koos spee een poosje geleden zeggen dat het aantal flitskasten teruggebracht zou worden…..omdat het verkeer zich steeds meer aan de snelheid houd……waarom liegt koos steeds….heeft hij iets te verbergen…..of denkt koos dat iedereen in dit landje blind ,doof en dom is
De verhoging van 20% voor boetes voor de rode licht en bellen is prima, mag wat mij betreft nog hoger, is ook levens gevaarlijk. Maar de andere schliemielige bonnetjes (en er zijn veel van) daar scoort de bende van koos niet mee. En ik denk dat het allemaal nog erger gaat worden. Als je al een bon hebt voor een lichte overtreding, en je betaald hem niet stipt op tijd, dan heb je als de tijd om is een dag later (let wel) de mooie verhoging. Perfect systeem!!!kunnen ze dat systeem ook niet bij de belastingen invoeren? (ambtenarij in eigen voordeel…)
Het is allemaal onze schuld en we hebben geen recht van klagen! Wij pikken dit lijdzaam… We helpen kabinetten aan de macht die dit beleid willen voeren.

Wanneer het tijd is om serieus actie te voeren geeft niemand thuis… We klagen wel lekker, maar we doen geen reet.. daarom blijft dit zo doorgaan.
@greg,…zo is het,niets aan toe te voegen.
En wie zit op zijn stoel met zijn sigaar in zijn 3-delig op maat gemaakt pak met een brede lach op zijn gezicht?
Juist, Koos Spee!
Ik blijf bij wat ik eerder al zei in dit verband:

– protesteer tegen de regels en niet tegen het afdwingen ervan;
– respecteer vervolgens die regels en je leven wordt een pak minder zorgelijk :-)
Ja, waar zijn de cijfers??

– Hoeveel procent is geflitst onder de 10KM/u?
– Hoeveel procent is geflitst op de snelweg?
– Hoeveel doden en gewonden zijn er aantoonbaar minder?
– Waar gaat het geld heen?
@Wouter Bos ; Waar het geld naar toe gaat, dat moet je weten. ;) Flauw hé…
Als er zo veel boetes worden geschreven en die nog eens met 700.000 is toegenomen, dan zou je toch denken dat het systeem voor geen meter klopt. Gewoon een zware geldklopperij.
stom belasting schaap
laten zij mijn bekeuring maar aftrekken van het geld dat Hefkens v/d staat/mij heeft gestolen
Haha! Iedereen over de zeik hier!

Ik heb vorig jaar in totaal 1 bekeuring gehad!

Maar dat was voor het omver rijden van een politieagent die mij stond te laseren! En daar was ik ook bijna mee weggekomen ware het niet voor die kleute gsm-tjes met ingebouwde camera….
Volle tank: 75 euro.
Snelle auto: 85000 euro.
Flitsboete: 115 euro.
Het gevoel van vrijheid: Onbetaalbaar.

Betaal die boete met een glimlach, terugdenkend aan al die tijd dat je heerlijk over het asfalt hebt gezoefd.

Mijn advies is om zelfs een cent extra te betalen. Als een bedankje voor het voorrecht om wat harder te mogen rijden dan een ander.
WAT???

Slechts 150 euro voor een rood licht negeren? Als ik me niet vergis kost dat in België een pak meer.

Oh, by the way, rechts inhalen kostte mijn pa een paar maand terug 800 euro boete (gerechtskosten inclusief). De linksrijder die dit veroorzaakte kreeg 50 euro boete voor linksrijden.
De Hollandse cultuur draait alleen nog maar om geld!
fuck de politie met hun verkeers bonnetje’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).