Ren naar de dealer! Nissan GT-R is NU te bestellen!

Auteur: , 72 Reacties

En om precies te zijn Nissan-dealer Visscher in Amsterdam, want dat is de enige dealer in Nederland die de GT-R mag verkopen. En ze mogen zich daarom Nissan High Performance Centre noemen. Wat betekent dat ze als enige in Nederland de GT-R mogen verkopen en onderhouden. Beetje jammer als je in Limburg woont.

Een andere manier om een GT-R te bestellen is via www.gtrnissan.com (vanaf 4 april). In beide gevallen moet wel een borgsom van 5.000 euro gestort te worden. Maar let op: Voor aankoop van de in beperkte aantallen beschikbare GT-R geldt het principe ‘wie het eerst komt…’..

Dat de prijslijst van de GT-R begon bij 119.900 euro wisten we al. De prijzen van de Premium Edition en Black Edition zijn respectievelijk 121.900 euro en 123.900 euro. Geen geld toch? Bij Porsche heb je welliswaar als een 911 vanaf 116.083 euro, maar dan heb je slechts 325 pk en geen 480 pk zoals in de GT-R.

UNIEKE NISSAN GT-R NU TE BESTELLEN
SUPERCAR VAN NISSAN VOLGEND JAAR OP DE WEG

– Nederlandse prijzen vastgesteld: vanaf 119.900 tot 123.900 euro
– Vanaf nu mogelijk een GT-R te reserveren
– Europese Nissan High Performance Centra voor verkoop en onderhoud van de GT-R
– Speciaal programma voor toekomstige eigenaren van een GT-R

Nissan heeft de prijzen vastgesteld van de GT-R, de supercar die vanaf maart 2009 leverbaar is. De auto wordt leverbaar in drie varianten voor prijzen tussen de 119.900 en 123.900 euro. Tevens zijn Nissan High Performance Centra opgericht in Europa, die zich met verkoop en service van de GT-R bezighouden en waar de auto vanaf nu is te bestellen.

Vanaf 4 april is de website www.gtrnissan.com in de lucht, waar online een GT-R kan worden gereserveerd. Zowel bij reservering via een van de Nissan High Performance Centra als bij reservering online, dient een borgsom van 5.000 euro te worden gestort. Voor aankoop van de in beperkte aantallen beschikbare GT-R geldt het principe ‘wie het eerst komt…’.

Voor Nederland is Nissan-dealer Visscher Amsterdam als High Performance Centre aangesteld met Peter van Wijk als contactpersoon. Visscher Amsterdam is gevestigd aan de Schepenbergweg 43 in Amsterdam Zuidoost (telefoon 020 691 02 01, fax. 020 691 07 31).

Drie versies

Er komen drie versies van de Nissan GT-R, stuk voor stuk voorzien van een 480 pk sterke 3,8-liter V6-motor, vierwielaandrijving en een sequentiële zestrapsautomaat met dubbele koppeling die ook handmatig door middel van flippers aan het stuur kan worden bediend.

De bestuurder kan zijn GT-R elektronisch afstemmen op het door hem gewenste rijgedrag: rustig door de stad, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of supersportief op wegen die zich daarvoor lenen. Dat resulteerde tijdens tests op de befaamde Nürburgring in een rondetijd van 7 minuten en 38 seconden, waarmee de GT-R zo goed als alle gerenommeerde supersportauto’s achter zich laat.

De basisversie van de GT-R kost in Nederland 119.900 euro inclusief BPM en BTW. Voor de Premium Edition komt daar 2.000 euro bij en de prijs van de Black Edition, in speciaal zwart (Satin Black) of zilverkleur (Ultimate Silver) uitgevoerd, is 4.000 euro hoger dan die van het basismodel.

De Black Edition heeft als enige een in zwart en rood leder uitgevoerd interieur. In de andere versies wordt ofwel zwart ofwel grijs leder toegepast in het luxueuze interieur.
De Nissan GT-R is een buitengewoon compleet uitgevoerde auto. De lijst van beschikbare extra’s is dan ook beperkt tot een navigatiesysteem (vanaf september 2009) en Dunlop SP Sport 600 DSST runflat-banden.

Speciaal programma

De Nissan GT-R is in alle opzichten een heel bijzondere auto. De toekomstige eigenaren zijn dan ook pure liefhebbers die de zeer geavanceerde techniek en de grootse prestaties van de auto op waarde zullen schatten. Voor hen heeft Nissan een speciaal programma opgezet, waarvan de details de komende maanden worden bekendgemaakt. Zeker is in elk geval dat toekomstige eigenaren de GT-R heel erg goed kunnen leren kennen voordat zij hun eigen auto krijgen afgeleverd. Het uitgebreid testen van de auto is een van de onderdelen van het programma.

De Nissan High Performance Centra, gerund door mensen die evenveel hart hebben voor de GT-R als de kopers, liggen verspreid over Europa. Zij worden speciaal ingericht voor het onderhoud en de service van de GT-R. Hoogopgeleide technici en geavanceerde apparatuur staan garant voor superieure service.72 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het zal blijken hoe de verkoopcijfers hier zijn.
Ik hoop dat ik er een paar tegen kan komen op straat. Vroeemmm!!
Nice…niet de Franse plaats.
Ik denk dat ik die morgen ff bestel.
altijd over nederland wat kost hy in belgie ? 80 k of meer
Goedkoop voor deze auto maar ik heb alsnoch het geld niet
Centra? Het is toch maar één centrum?
“vanaf 119.900 tot 123.900 euro”

De opties zijn een trekhaak en een zonnedak, en that’s all zeker?
@wotevajjjj ja ik heb al eens gepleit voor meer Belgische accenten hier op autoblog, maar nog geen reactie gekregen… ;-) Nochtans zou dat meer Belgen aanspreken, als je een iets minder Nederlands imago zou hebben. En hoe meer bezoekers, hoe mee vreugd.
on-topic: echt een knappe wagen, doe mij maar een rode.
@wotevajjjj, helaas hebben we het Belgische persbericht niet ontvangen ;)

@Casper, in het persbericht staat het volgende:
De Nissan GT-R is een buitengewoon compleet uitgevoerde auto. De lijst van beschikbare extra’s is dan ook beperkt tot een navigatiesysteem (vanaf september 2009) en Dunlop SP Sport 600 DSST runflat-banden.
Ah, vergeef mijn luiheid :)
Nou… Doe maar de black edition met navi en runflat-banden, aangezien je niet naar een paar duizend eurotjes zal kijken als je 260 briefjes van 500 neertelt… :D
K kom uit Limburg dus k hoef hem niet, ik rij wel naar Italie voor een Lambo dat is dichter bij :P .
@ k-kalkan
of 130 van duizend he :p
als de auto volgend jaar in Nederland is, is iedereen er al op uitgekeken.
Trouwens ik vindt hem gewoon afschuwelijk !
@wotevajjjj, die bestaan niet snugger :P
@jimmie
weet ik ook wel maar de autoblog redactie blijkbaar niet :p kijk maar een bericht of 10 terug
jimmy kerel, je mist de grap..
Joehoe buurman gaat er één bestellen, ga binnekort maar eens zijn tuin aanvegen denk ik zo!
Zal tzt wel wat foto’s/filmpjes maken dan
Tijd voor een goed uitgekiemde zelfmoordaanslag…
Lieve zuiderburen, deze site heet Autoblog.NL….
beetje onzin om alles dubbel te plaatsen lijkt me.
@Bert, surf eens naar http://www.autoblog.be

– on topic, hoop dat deze wagen naar België komt, hier zal die wat minder kosten daar we niet zo een pestbelasting hebben op dit soort wagens als in NL
Een Nissan bestellen zonder een testrit? Moet je wel goed gek voor zijn… :P
@upstream
dat is exact de zelfde site als autoblog.nl :s
komt het navigatiesysteem pas in september 2009???!!!
moet je tot die tijd met een tomtom rondrijden ofzo, wel een mooie
test om te kijken of die zuignap goed blijft zitten :)
@ wotevajjj; Daarom juist. Omdat het ook in België officieel bestaat, zou AB best meer aandacht aan Belgische dingen mogen besteden zoals hierboven wordt geopperd, maar als de persberichten van België hen nog niet bereiken kan dat natuurlijk niet echt…
70,000 US Dollars .. lang leve de USA :D
wtk heb daarom ook direct een mail gestuurd naa nissan)-mercks in zaventem dan weet ik de prijs
-edit: nutteloze bijdrage-
yes! hij komt er eindelijk aan! maar ik kan alleen nergens de topsnelheid vinden…
als je in limburg woont, dan doe je je onderhoud toch in Duitsland? Kun je ‘m meteen even proberen ook.
Al zou je voor dat soort belastingbedragen wellicht ook meteen beter over de grens gaan wonen…. kan al gauw uit als je zulke auto’s rijdt!
jongens denk is aan 1 april…..
goed dat de gps later komt anders zit je met die stomme snelheidsbegrenzing
frank mine's gtr
kijk ook maar eens op GT 5 Proloque. kun je er al mee rijden, supergaaf.
@frank freak
heb ik al gedaan :d
een gedetailleerde rijtest staat binnen een dag of 2 op myn site :p
kan iemand mij vertellen hoe zo’n stuk techniek nou ZO goekoop kan zijn
Ik dacht dat de Nissan GT-R 500 pk had volgens de verschillende testen die zijn uitgevoerd?
@phantom; door t nissan embleem
In België wordt hij lekker goedkoper, nananaanaa :-)
Ok, domme mop, ontopic nu :-P

En die prijs is in feite nog altijd brilliant, voor zo’n stuk technologie en passie? De snelste over de ring, en nog minder kosten als een lambo? Prachtig gewoon, dat wordt een bestseller!
Volgens mij maakt nissan geen cent winst op deze auto.
Puur voor een imago maker.
Winst maken kan je aan porsche wel overlaten! :P
ik durf er om te wedden dat ze genoeg centen winst maken op deze auto. Als dat zo zou zijn, zou men bij nissan net als de bugatti veyron maar een gelimiteerde oplage maken…..en dat doen ze niet, en denk je dat ze bij elke nissan gtr verlies gaan maken die ze maken???? dacht het niet. Ze gaan er duizenden van maken….’

geloof me maar, ze gaan winst hierop maken
Ik zeg toch ook niet dat ze verlies maken op de GTR.
Maar de GTR is voor nissan niet van levensbelang een 911 voor porsche wel.
Dus kan nissan makkelijk de GTR “vriendelijk”(in nederland vind ik hem nog steeds duur) prijzen.
@bob

70000 dollar, dat is 40000 euro. maw, deze auto is hier 3x zo duur dan in de USA :S
@Roy
Inderdaad!!!
Mooi, hij is te koop. Zijn we nu van de hype af dan? Gelijk ook de vraag wanneer de eerste Nederlandse GT-R gecrasht wordt.
“Bij Porsche heb je welliswaar als een 911 vanaf 116.083 euro, maar dan heb je slechts 325 pk en geen 480 pk zoals in de GT-R.”

Ja, maar dan hou je wel €3.817 in je zak!

Daar ging het ons gierige Hollanders toch om? Of vat ik ‘m ff niet?
@Rick dos.

Voor die 3.817 muntjes kleingeld heb je dan een sportuitlaatje die het toch al heerlijke geluid alleen maar versterkt. :D
Hmm, wanneer word het tijd om een lease-slet uit te zoeken?
@mx5-owner
En je rijdt niet in een Nissan….
@Kyanite.

Het merk zal mij niet super veel kunnen schelen wat betreft emotie. Ik verkies de Porsche puur op basis van emotie die de Nissan in dit verhaal niet kan leveren.
@mx5-owner

Kijk, dat bedoel ik! :)
kijk wat ik wil zeggen is net gezegd…

Dit gaat geen hit worden
hoezo ga janken als je in een porsche rijdt ha ha ha
welke nederlander zal dit monster als eerste op kenteken zetten? eindelijk is hij dan ook officieel leverbaar in ons landje.
@roy .. inderdaad … 40k eurotjes. Plus maar 30 euro wegenbelasting per jaar … en benzine die een stuk minder kost. Oh .. en geen files elke dag .. en geen flitspalen en geen inkomsten belastingen in bepaalde staten.
@mx5-owner
Dat bedoel ik dus te zeggen, een Nissan geeft géén emotie, vooral niet als het er zo wanstallig eruit ziet als de GT-R. Prestatie’s zijn prima in orde, maar je wilt toch ook wel een beetje deftig erbij rijden. Ze zullen voor [i]The Fast & The Furious[/i] wel weer nieuwe auto’s nodig gehad hebben…..
toch geen slechte 1 april grap hoop ik.. anders ben ik 5000 eurootjes kwijt ;-)
en hier zyn de prijzen voor belgië :
De prijzen zijn van +-76.500 Eur (BTW in) voor the GTR versie tot 79.900 voor the Black Edition.

Voor de GPS, the prijs is 2400 Eur (BTW in)

arme nederlanders betalen zo’n 40k meer :p lol
@wotevajjjj

ik heb ook niets vernomen voor belgië

spijtig he nu moeten we mss nog een wagen over de grens gaan kopen (hopelijk valt hij niet v/d camion :p )
Ik heb zo het vermoeden dat dit een 1 april grapje is van autoblog….
Kyanite ga toch huilen joh =’) LOL
volgens jullie is de GTR / japanse auto’s altijd niks, wanneer komt jou 1/18 911 dan?

De echte liefhebbers weten wel beter, de meesten porsche fanboys hier zitten die een GTR af lopen te zeiken kunnen het gewoon niet hebben, een japanner die sneller en goedkoper is ook nog!

De echte liefhebbers zullen het er wel voor over hebben.
@JDM

je gedraagd je nu netzo
@jdm.
Ik heb totaal geen problemen met japanners. Die hele GT-R zuigt IMO gewoon. :(
Denken dat Nissan geen passie en emotie heeft is wel erg bekrompen. Nissan heeft heel weinig passie naar Europa gebracht in hun modellen. Daar geef ik je gelijk in, maar kijk eens wat voor modellen Nissan in Japan op de markt heeft gezet. Wat Nissan nu met de GT-R doet hadden ze allang in de jaren 90 met de Skylines en Silvia’s moeten doen.
Wat Nissan in Japan op de markt zet is voor Europa niet belangrijk. Hier brengen ze alleen uitermate saaie auto’s op de markt.

@JDM waarom zou ik een 1:18 911 willen? Waar heb je mij horen zeggen dat japanse auto’s niets is? Er zijn voldoende japanse auto’s die absoluut wel de moeite zijn, alleen de GT-R is in mij ogen helemaal niets. Dat ding is veel te groot en ronduit lelijk, qua prestatie’s is die wel leuk, maar goed als ik een auto koop gaat het om meer als alleen de prestatie’s, maar ik ben dan ook niet van de gemiddelde Nintendo/PlayStation/XBox-autorace generatie…… Ik mag al 14 jaar met echte auto’s spelen.
4 wielaandrijving en de betere techniek, zullen mij meer emotie geven, dan zo’n tupperware porsche.. Ze hadden hem wel wat discreter mogen maken naar mijn mening, maar aan de andere kant, laten ze zien, dat dit de bom is, wat stiekem ook wel gezien mag worden:-). Porsche is status, meer niet.. en zal het snel verliezen, nu de japanners al een tijdje de betere wagens maken.
@mx5-owner
Daar sluit ik me volledig bij aan.


@323
Gemiste kans van Nissan, jammer dat er geen Sunny GTI-R meer is.
@Kyanite.

Gelukkig maar, ik ben niet alleen. ;)
Beste Bloggers,

Conclusie,laten we het nou gewoon bekennen,die meneer Visscher heeft ook dit weer gewoon voor elkaar,eerst eerste Renault Sport dealer buiten Frankrijk en nu weer Nissan High performance Center !!,geweldig toch………!!Reken maar dat we met z’n allen zullen smullen als de demo in Nederland arriveert,ik lees graag alle bevindingen,ik denk dat deze auto iedere gemiddelde Duitse,Italiaanse grote naam stof laten eten Meneer Visscher COMPLIMENTEN !
Is ook een gemiste kans van Nissan. Men mag de GT-R helemaal het einde vinden of helemaal niks vinden, maar een auto helemaal niks vinden omdat er een Nissan embleem op staat bewijst zijn bekrompenheid. Net of Nissan alleen saaie auto’s maakt. Ik hoop in ieder geval ooit de GT-R op de Nederlandse wegen te zien en te horen. En een proefrit zal ik zeker niet weigeren.
Wat een bla bla allemaal zeg!
Wel emotie, geen emotie… wel een hit, geen hit… pffff

Ik kan je 1 ding met zekerheid zeggen. DEZE AUTO WORDT EEN HIT!!
En dat is niet alleen omdat we er 1 besteld hebben ;-)
Er komen er, zoals het er nu voor staat, zo’n 23 naar nederland en ze zijn allemaal uitverkocht!
Alle auto bladen en programma’s zijn er laaiend enthousiast over en dat zijn mensen die ook daadwerkelijk in vergelijkbare (maar véél duurdere) auto’s hebben gereden!
Ben het er helemaal mee eens dat hij in nederland duur is vergeleken met anders landen maar er een uit het buitenland proberen in te voeren gaat je niet lukken (op korte termijn) dus het is niet anders. Daarnaast is hij voor zo’n auto eigenlijk nog goedkoop.

Verder het emotie verhaal… is natuurlijk helemaal afhankelijk van smaak
maar misschien scheelt het dat we nu een porsche 996 turbo hebben.
Persoonlijk vind ik de nissan veeeeel meer emotie hebben ook al heb ik er nog niet in gereden laat staan in het echt gezien!! (gaat volgende maand verandering in komen :-)…)
De nissan wordt met de hand gebouwd, is met veel zorg ontworpen.
Natuurlijk zit er super veel techniek in de porsche maar het blijft een lopendeband gebouw. In al die jaren heeft er niemand de moeite genomen om eens iets aan die saaie, fantasieloze buitenkant te veranderen. Alleen de 996 hebben ze een poging gedaan maar het volgende model was het al weer over…. Jammer hoor want verder qua prestaties is het een absolute super car ookal denken wij wel dat de gtr hem ruim gaat overtreffen.

Als laatste hebben wij liever een japanse auto. Die zijn tenminste betrouwbaar! Die duitse degelijkheid is ook niet meer wat het geweest is.

Nog een aantal maanden wachten…..
ga voor dat geld een tweedehands S amg kopen ;) (als je dat geld heb)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).