NBC geeft groen licht voor wekelijkse Knight Rider serie

Auteur: , 47 Reacties

De Knight Rider film heb je misschien al gedownload en bekeken. Ik in ieder geval wel en ik werd er eerder koud dan warm van. Matig geacteerd en een verhaal dat (voor een film) nogal flauwtjes is. In de tijd van de Knight Rider serie zat ik altijd voor de buis gekluisterd, maar deze film roept helaas totaal geen gevoel van jeugdsentiment bij mij op.

Op meer plekken heb ik negatieve recensies gelezen, maar uiteindelijk blijft smaak heel persoonlijk. De film was een proefballonnetje voor een wekelijkse televisieserie en NBC heeft (zoals verwacht) besloten om vanaf de herfst van dit jaar Knight Rider wekelijks terug op de Amerikaanse buis te brengen. Uiteindelijk moeten we de film ook niet al te kritisch beoordelen, want feitelijk was het gewoon een extra lange aflevering van de serie.

Nu maar even afwachten of een Nederlandse omroep het interessant genoeg vindt om de serie aan te kopen. Mocht dat gebeuren, dan ga ik uiteindelijk toch weer kijken. (via: autoblog.com)47 reacties

Het was trouwens geen film maar een pilot voor de serie.


meer info: http://imdb.com/title/tt1114258/
Het is toch eigenlijk te zielig voor woorden…

We leven in een tijdperk dat we alleen nog successen kunnen boeken d.m.v. successen uit het verleden in een neiuw jasje te stoppen..

TV shows en films: Knight Rider, Battlestar Galactica, Bionic Woman, A-team, Transformers etc. etc.

Auto’s: Mini, 500, Mustang, New Beetle, Charger, Challenger etc. etc.

Kleding: Plateau zolen, Bell bottoms, Daisy Dukes (oké, daar heb ik dan weer geen probleem mee… :) )etc. etc.

Dan begin je je het toch af te vragen; Is het het failliet van de fantasie van de ontwerper en fabrikant? Of ligt het probleem bij deze generatie? De generatie die te veel leeft met nostalgische gevoelens?
Ik mis onze grote vriend David Hasselhoff…. :)
Ben ik weer Rick,
maar een mustang is in principe geen retromdel natuurlijk, want die heeft sinds de 60er jaren aan een stuk door bestaan. van de overige zogenaamde retrowagens is alleen de Camaro een wagen die lang uitgebracht is(alhoewel die de laatste jaren niet meer bestond).
Verder moet ik je helaas gelijk geven.
Toch wel leuk nieuws imo… Heb me wel vermaakt met de pilot :) Het was (en wordt waarschijnlijk) geen goede serie, maar vermakelijk zal het wel zijn!

@Rick dos
Tja, feit is dat het véél geld oplevert wanneer het nieuwe jasje goed past.
En voor bedrijven is het dan veiliger om een product opnieuw uit te brengen, dan met een nieuw concept te komen.
Bestaande concepten roepen bij voorbaat al een positief gevoel op (meestal), terwijl nieuwe concepten mensen eerst nog moeten overtuigen.
(nadeel is natuurlijk dat het oude & nieuwe concept vergeleken gaan worden, gemengd met nostalgische herinneringen. En dan is het moeilijk om goed te doen)
@markieanta

Toegegeven in naam hebben ze al die jaren inderdaad bestaan. (De MINI heeft zelfs tot kort voor de New MINI nog rondgereden.)

Alleen hebben ze in hun laatste modellen duidelijk teruggegrepen naar het oorspronkelijk model. En dat is toch retro.
@Brammeh

Klopt, voor een marketingafdeling lijkt me dit een droom aangezien ze alleen maar de nostalgische gevoelens bij de consument te voeren.

Maar toch, blijf ik erbij dat dit eerder stilstand is dan vooruitgang. En ze zeggen dat stilstand achteruitgang is.
@ markianta,

ehm, ik ben het helaas niet met je eens,
een mustang zal dan de afgelopen jaren steeds hebben bestaan,
het ontwerp van de huidige mustang Gt is wel degelijk geïnspireerd op de eerste oude mustangs, en zou dus retro genoemd worden.
bij mijn weten is het wel of niet in productie zijn van een auto geen factor die bepaald of een ontwerp retro is of niet. het gaat niet om de auto, maar om het ontwerp!, en je kunt zeggen wat je wil maar de mustang (gt) is wel degelijk Retro!

als we jou theorie volgen zou de VW new beetle ook geen retro ontwerp zijn want de oorspronkelijke kever is nog tot enkele jaren terug in latijns amerika in productie geweest…
@ Rick dos,

dat dus.. ;)
laat die oude meuk alsjeblieft voor wat het is en denk er als je wilt met weemoed aan terug maar ga alsjeblieft niet weer alles uitmelken totdat iedereen beseft dat het origineel toch beter was…
@rick dos
kledij? : nee dank je, je hebt zot sleche smaak.
Ik vind remakes op zich wel moeten kunnen. Waarom een concept/gevoel/melodietje/design dat al universeel goed viel niet gewoon recyclen? Ik vind de 500 een hartstikke leuk autootje, terwijl er een heleboel ‘moderne’ designs zijn uitgekakt die er niet uitzien. Nieuw is niet per definitie beter.

En wat Battlestar Galactica betreft, dat is een van de BESTE tv-shows van de afgelopen 10 jaar, en zeker 100x beter dan de vorige, hoeveel je er ook (als kind/tiener) van genoten hebt toendertijd.
Ik heb het allang gezien op een of andere filmsite en daarna hier als comment gepost(http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/30/ja-hoor-kitt-is-verkocht).

Ik verwacht er wel veel van eigenlijk. Snapt iemand eigenlijk nog waarom ze dan die auto’s verkocht hebben??
@Willem

Het is dan ook niet mijn smaak. ;)

@LaTiNo156

Remakes is iets van alle tijden. Het is de laatste tijd alleen wel héél erg veel.

Moet trouwens eerlijk bekennen dat ik de remake van BG ook niet slecht vind. Maar dat blijft natuurlijk onder ons. ;)
Battlestar Galactica verdient inderdaad een verdediging. Ik vind het één van tofste sci-fi shows van de afgelopen jaren. Zo stoer zelfs dat het woord “Frack” en “Gods damnit” me na de pilot niet meer stoorde. Goeie cast, vette special effects en bovenal een superorigineel verhaal.

BG met Knight Rider vergelijkingen vind ik dan ook best naar. Knight Rider heeft een zeer matige cast, heel erg lelijke, goedkope special effects en een nog matiger verhaal dan de cast. En daarnaast een niet boeiende auto (behalve het geluid dan) in de hoofdrol..

Maar ohja, dit is een autosite :P
@Rick Dos
Ben het wel met je eens, het wordt de laatste tijd wat te gemakkelijk gebruikt. Deden ze het allemaal maar zoals Alfa met de 8C ipv Fiat met de 500, VW met de New Beetle of BMW met de mini (ook al durf ik het eerste model daarvan te vergelijken met Battlestar Galactica ;) )
Waarom er allemaal oude hits weer terug komen?

Omdat wij allen willen dat het weer zoals vroeger wordt. Dat weet jij, dat weet ik. Maar dat gaat niet gebeuren.
the bugcollector
vroeger was ook kut
Night Rider. Dat was vroeger al niks, daarna nog slechter en nu nog steeds waardeloos. Nee, ik ben geen fan. :P
vroeger was autoblog ook leuk.. zonder die achterlijke reacties..
@carlos.

En dat is geen achterlijke reactie?
die film is echt waardeloos, dus de serie zal niet veel beter zijn. zelfs kitt is aan de binnenkant niet zo vet als die oude. buitenkant is uiteraard wel gruwelijk
Zijn die 2 mustangs die ze voor de serie hebben gebruikt niet onlangs te koop gezet? Misschien gaan ze de auto in z’n geheel herzien?
Ik bedoel natuurlijk de pilot.
@Rick Dos:Nou als ik het grootste deel van de programma’s van bmw en mb bekijk dan zie ik idd het failliet van de creatieviteit/fantasie van de ontwerpers!! Of vind je de 3/5/7/a/b/c/e/ml/g/s/ serie en porsche 911 nou echt hele mooie vernieuwende ontwerpen hebben ?? Nee, geef dan maar liever retro!
ik vond de pilot wel om aan te zien…

Ben benieuwd of de serie net zo gaat worden
tja .. ik zit ook niet te wachten op valse nostalgie ..
maar ik maak ook mijn geld niet met die meuk ..
Zeg Rob……de USA variant dan, hè ;) …..

Nu opper je dit wel vaker, dat Europese auto’s saai zijn en lelijk en meer opmerkingen langs die lijnen, maar uh heb je wel eens héél goed en kritisch naar de huis-tuin-keuken modellen uit de VS gekeken? Wil je zeggen dat dat dan van die pareltjes zijn?
@Rick Dos:Maar dat is het juist die merken en modellen die ik hierboven noemde die mogen toch geen huis-tuin-keuken modellen/merken heten toch ??En wat betreft de Amerikaanse modellen,nee die zijn ook echt niet allemaal mooi maar dat zal je mij ook nooit horen zeggen!
En saai zal ik ook zeker vaak hebben gebruikt maar lelijk niet zo snel, maar er is bijna geen mooie lijn/fantasie/durf/emotie in te bekennen dat zal ik wel eens kunnen zeggen ja en dat geld helaas voor bijna alle bovengenoemde modellen.
Deze o.a. uigezonder: 6 serie/Z8/SL/SLR/CLS
@Rob USA

De modellen die je in je vorige post aanhaalt zijn de meest gangbare modellen van die merken. Daarom dus huis-tuin-keuken modellen. Als je die modellen dan tegenover hun Amerikaanse tegenstrevers zet dan vind ik eerder de Amerikaanse varianten saai dan de Europese.

De modellen waar jij met name op doelt als je het over de Amerikanen hebt zijn de Mustangs, Challengers, Corvette’s en Camaro’s van deze wereld. Alhoewel gangbaar in de VS zijn het toch modellen die een nichemarkt bedienen. Als je dan in dat licht de Europese varianten van de modellen die de nichemarkt bedienen erbij pakt, dan vind ik ook daar dat Europese auto’s véél spannender zijn dan de Amerikaanse varianten.
“Als voorstel voor een nieuwe bus kies ik in ieder geval de ATC F650, met dank aan ons aller Rick Dos voor zijn allesziende blik.”

LOL! :lol: ;)

Ik had dat niet eens gezien.

Maar uh…..jij hebt dus ook een glazen bol aangeschaft? :)
@Rick: niet gezien?!? Ho ho, hold on a minute!
Dus jij wilt zegen dat je onze artikelen eigenlijk helemaal niet leest? Je kijkt gewoon in je glazen bol om vervolgens een comment te geven?

PS: die geruchten van Matthew als Magnum zijn trouwens al wat ouder, daar had Supreem het ook over: http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/26/a-team-movie-is-coming#comment-1225551
@autoblogger

Natuurlijk wel!

…..maar ik had dat hele topic niet gezien en dus ook iet gelezen…….

I know, shame on me. ;)
Wat was die “Mike”in de nieuwe Night Rider film toch een chagrijn zeg! Bah, hopelijk heeft hij in de tv-serie geen maandag ochtend humeur.
@Rick Dos:Ben het niet met je eens.Ik ben zeker geen fan van bmw/mb
maar om ze nou huis/tuin/keuken te noemen nee, dat voorrecht hebben de franse/japanse/chinese/koreaanse merken al ! :)
En bv de Mustang is in de USA een gewone huis/t/k coupe naar hun begrippen en niks bijzonders en zo ook de new Camaro en zelfs de Vette!
Als Amerikanen denken aan nich dan denken ze ( helaas :) ) aan Europeese auto’s!
Knightrider in de jaren 80 ownage, trans am = geil, net zoals de hele serie, mensen kinderen, niet te evenaren. Ben beniewd
Ik vindt de nieuwe Knight Rider cker geslaagd! Ik vond het al sowieso beter om een Mustang Shelby een rol te laten spelen i.p.v een Camaro! Veel beter, veel mooier, dus ook veel SPECTACULAIRDER!!!
ik ben het voledig met shelby3000 eens en mustang is mooier dan een suffe slome camaro!
die film is kiken ik wil m hedden waar in welke winkel ! en als nagative reacie is dit het volgende. ten 1ste kr film super. ten 2d . veel het veel slechte reacies ! klaag liever over iets belang rijks zoals kr is van de buiz gehaald hasselhoff is op sterfen en dood. dat is BELANGRIJK! ;)
@pontiac2000: PRECIES! PS: je kunt die hele seizoen kopen/bestellen op hhtp://www.bol.com
Gewoon Knight Rider intikken en de site laat het wel zien.

http://static.letsbuyit.com/filer/images/uk/products/original/231/33/knight-rider-2008-season-1-boxsetdvd-23133218.jpeg)
-edit: fijn voor je-
O-ooo, UHM, pontiac? er staat nu ook al bij jou, reacties van edit. PAS OP!
Heb het al gezien! Maar dat is nog maar de helft van NBC! Die hele NBC is WAAR-DE-LOOS!
ik weet het er staan niet eens filmpjes op nbc van knight rider ! maar is er ook en pontiac vibe transformer of en jaguar transformer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).