Porsche doorkruist Siberië met de Cayenne

Auteur: , 27 Reacties

Net als in 2007 gaat Porsche meedoen aan de Transsyberië Rally. Om ook nu weer alle drie podiumplekken te bemachtigen, hebben ze de Cayenne eens flink onder handen genomen.

Allereerst is het onderstel verbeterd met een nieuwe afstelling van de luchtvering en speciale rally-schokdempers. Verder zijn er grote aluminium beschermingsplaten toegevoegd en rijdt de SUV op speciale BFGoodrich terreinbanden. De voor- en achterbumper zijn aangepast om een grotere hellingshoek mogelijk te maken. Ook beschikt de Porsche Cayenne S Transsyberia over een stevige rolkooi en kuipstoelen met 6-puntsgordels om de inzittenden zelfs op het ruwste terrein op hun plaats te houden. In het handschoenenkastje is een hypermoderne routecomputer ingebouwd die bediend wordt door de co-piloot.

De motor is de standaard 4,8-liter met 385 pk die is gekoppeld aan een 6-trapsautomaat met kortere verhoudingen. Ook is een nieuw gewichtsbesparende sportuitlaat gemonteerd. De standaard Cayenne staat wel zijn mannetje in het terrein dus is er weinig veranderd aan het vierwielaandrijvingssysteem. Net als het standaard model wordt 62% van de kracht naar de achterwielen gevoerd en 38% naar de voorwielen. De elektronische handrem is vervangen door een handmatig exemplaar zodat de bestuurder de Cayenne kan oversturen in krappe bochten.

De start van de rally is op 11 juli in Moskou. Vervolgens wordt er een route van 6200 kilometer gereden om uiteindelijk op 25 juli in Ulaanbaatar in Mongolië te finishen.

Porsche Cayenne S Transsiberia

Een aantal plaatjes van vorig jaar:

Porsche Cayenne S Transsiberia
Porsche Cayenne S Transsiberia
Porsche Cayenne S Transsiberia27 reacties

geen lelijke porsche cayenne
-Edit: nutteloze bijdrage-
Volgens mij is dit een reclame tekst, want er staat dat hij standaard al zijn mannetje staat in het terrein…
Reden ze dan een jaar geleden al met die Cayenne’s van na de facelift? Voor mijn gevoel zijn die er pas een half jaar ofzo ;)
OT: ze zullen het vast wel halen in Syberië
-Edit: nutteloze bijdrage-
@Tom: dat is een contradictio in terminis ;)

Wiki:
Van een contradictio in terminis (Latijn voor “tegenspraak in termen”) spreekt men als uit een bepaalde verbinding tussen woorden al kan worden afgeleid dat zoiets onmogelijk is. Bijvoorbeeld: “vierkante cirkel”
@ WOoOdy de zin van Tom bevat geen contradicto, zoals je wiki al aangeeft betreft het bij een contradicto een twee woorden die elkaar tegen spreken.
vierkante cirkel, droog water etc.
Geen lelijke cayenne is niet een contradicto omdat de woorden ‘geen’ en lelijk elkaar niet tegenspreken. De juiste benaming weet ik zo niet, ik zou het omslachting omschreven noemen. Geen lelijke = mooie.

En wat een idee van Porsche om eens terreinbanden om die Cayenne te leggen! Hij komt denk ik nog best ver in het terrein, Touareg broertje.
@Race Kees: de contradictio zit em in “geen lelijke”=mooie en Cayenne. de Cayenne is namelijk zo ongeveer de definitie van lelijk ;)
@ w0o0dy, tja als je het zo bekijkt.
De Cayenne is zeker niet een beauty, maar een auto die honderdduizenden keren is verkocht is zéker niet de defintie van lelijk. Kennelijk vinden veel mensen hem wel mooi.

Denk ik aan lelijk dan schiet de Kia Rodius me te binnen.
@Race kees; damm die Rodius dat is wel een heel sterk argument…..!!

Dat een auto goed verkocht wordt zegt niet zoveel over mooi of lelijk… genoeg mensen met een dubieuze smaak…. kijk hoeveel tuinkabouters worden verkocht, kijk hoeveel cd’s Gerard Joling wereldwijd verkoopt…..
tja…. hoge aantallen, maar mooi???? ehm dacht het niet.
@w0o0dy

ik bedoel gewoon dat het nog niet de lelijkste cayenne is die ik gezien heb
en woody ik kan er ook niet aan doen dat jij hem niet mooi vind
maar tja als je wiki gebruikt om gwn uit te leggen dat niet lelijk mooi is zal het wel niet het enige zijn dat je zo raar beantwoord
Vet, een Transsiberië Rally, dat lijkt me wel gaaf om aan deel te nemen…
Vooral in een Cayenne, nog luxe ook..
@ w0o0dy

Het is een paradox ;)
-Edit: nutteloze bijdrage –
– Edit: nutteloze bijdrage –
Als ik dan toch geen mening mag hebben.
En zo kan ik nog heel lang doorgaan.
wrm gebruiken ze geen turbo s als begin ??? rare duitsers 100pk extra kan tog geen kwaad ?
@bart De standaard Cayenne is idd geen stakker in het terrein met zijn middensper en evt. voor en achtersper differentieel. Ruwweg dezelfde techniek als een Mercedes G. Het is alleen zo omdat weinig normale Cayenne bestuurders terrein durven rijden (of gewoonweg geen behoefte aan hebben) er altijd te brede wegbanden onder een Cayenne gemonteerd worden. Met een set goede terreinbanden kun je best een eind komen met deze Porsche.
Dodge Challenger
kleur doet me denken aan de GT3 RS maar hierop staat dat niet
Een Cayenne is niet voor terrein gemaakt, bij mijn weten zijn er niet eens deftige terreinbanden voor te krijgen (laag profiel, zou me niet verwonderen dat deze Cayennes een ander remsysteem hebben om kleinere velgen met hogere banden te kunnen herbergen).
Wedden dat een Lada Niva het beter doet dan een Cayenne in echt terrein? (dat is dus niet de drassige weide waar de paardentrailer in moet)
# Koenamg schrijft,
6 April 2008 om 13:28

– Edit: nutteloze bijdrage –


Jammer dat de lezers de nutteloze posts niet kunnen editen…
@ Trabbi:
Dat er geen terreinbanden voor de Cayenne te verkrijgen zijn heeft niets te maken met de terreincapaciteiten van de Cayenne of het ontwerpdoel dat de ontwerpers voor ogen hadden.
Er zijn simpelweg geen terreinbanden te verkrijgen die gemaakt zijn op het snelheidspotentieel van de Cayenne (260+). Terreinbanden moeten stug zijn, snelheidsbanden juist niet want anders vervormen ze te traag en rijd je over het platte vlak van de band. (Daar waar de band contact maakt met de weg is de band plat ipv rond)
-edit: niet zo spammen-
@ Arnoud

Goed, neem jij de Cayenne, neem ik de Niva, rondje door Afrika.
@ Trabbi: Is prima. Al zou ik 100 keer vaker vast komen te zitten dan jij in een Niva (wat ik serieus betwijfel want als je alle reviews van de Cayenne leest is deze in het terrein bijna net zo goed als een Discovery), ik win het op pure snelheid.
hey ik weet al waar ik mee door afrika wil kijk maar eens bij google afbeeldingen en dan landrover defender 147 dat is een extra lang landrover defender, er is plaats voo 15 mensen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).