Dit is de Audi Q5?

Auteur: , 67 Reacties

Schijnbaar wil Audi zelf wat later de Q5 lanceren, maar wij zijn de lulligste niet en helpen de marketing afdeling graag een handje.

Met de Q5 moet Audi immers in het al aardig overbevolkte midi-suv segment gaan scoren en gaan concurreren met auto’s als de X3, de XC60 en de komende MLK. Audi zal dan ook een breed palet aan motoren inzetten met onder andere de 2.0 TDI’s met 140 of 170 pk, een variant van de 2.0 TFSI en de 3.2 V6 FSI. De Q5 is gebaseerd op de bodemplaat van de A4 en wordt ongeveer 4.70 m groot. Natuurlijk is Quattro vierwielaandrijving standaard en optioneel kan worden gekozen voor een zestraps DSG bak. Deze impressie lijkt aardig waarheidsgetrouw, maar voor een definitief oordeel van het uiterlijk moeten we nog even wachten tot Audi het virtuele doek van de Q5 trekt. (bron: omniauto.it, via autoblog.it)

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q567 reacties

saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai

Ach ja, had er ook niet bijster veel van verwacht. Wederom een lekker veilig ontwerp.
Nice!
geen 7traps dsg voor de Q5?
Als dit em echt wordt, kun je die beter schrappen…
Lijkt teveel op een Q7.
Esprit de Flandre - Krottegemse Rommelmarkt 6
Ziet er een beetje … conservatief uit.

Wel mooi, maar totaal niet verrassend.
owkeej, net zoals de X3 hadden ze deze ook dus niet moeten doen,….
wat een verschrikking. Alhoewel er altijd mensen voor te vinden zijn he
beetje boring… geef mij dan maar een bangle ontwerp!
Ziet er goed uit voor een SUV, in ieder geval een stuk beter dan ongeveer elk ander voertuig uit dit segment.
wordt niets, weer iets voor huisvrouwen die veilig de kinderen naar school willen brengen… :s
DSG met quattro? Met grote motoren? Tell me more enzo, volgens mij is dit wel degelijk nieuw.
Wat een idioot saai ontwerp alweer. (kunnen we hier wel over een ontwerp spreken eigenlijk?) Het wordt tijd dat ze bij Audi eens ballen aan hun lijf krijgen.
Een beetje saai idd, maar wel een vooruitgang t.ov. de Tiguan en de X3.
meer zo van: Ik wil wel een Q7 maar kan net niet..zelfde verhaal als
X3–> X5
XC90–> XC60
ML–> MLK

tja..ieder wat wils
verkoop aantallen X3, 80.000 st./j, X5 80.000 st./j en X6 gepland 40.000 st./j. Zo bekeken is het logisch een tweede formaat SUV te bouwen.
Pff.. audi is echt saai aan het worden, altijd maar hetzelfde. Ik ben er zeker van dat ik binnenkort het verschil bijna niet meer zal zien tussen de verschillende modellen van audi .. Boaring
Deze vind ik persoonlijk best wel leuk. Een stuk aantrekkelijker dan z’n grote broer. Misschien is het wel de eenvoud die het hem doet. ;)
doe es gek. V12 TDI , maar dan met 3 liter inhoud, zo kun je natuurlijk ook downsizen. En dan heb je mooi wel een twaalfcilinder in je Q5!! Winterkorn, kom maar op!
Ben je zeker dat het geen 7traps DSG is? Die is namelijk al aangekondigd voor dit platform, terwijl er niets werd gezegd over een 6bak.
Zo, weer een model voor mensen die niet weten wat ze willen. Je krijgt ook steeds meer keus op dit deel van de markt!
is wel markt voor te vinden ja ;) Misschien wil men wel een 4wd Audi SUV, maar kan men geen Q7 betalen of willen, dan is dit een prima alternatief! Ik zie het probleem echt niet hoor! :)
meer van hetzelfde van Audi… meer audi…
was me trouwens laatst opgevallen dat de kerstverlichting dimt wanneer het knipperlicht wordt uitgezet… het ziet er ontzettend knullig uit
Zoals elke Audi..
Owww yuk, ik dacht zo: een audineus op een Hyundai Santa Fé…

Doe mij maar de XC60 (zoals gewoonlijk) :D
dit gaat boven een x3 … q7 in kortere versie is nog beter dan ik had verwacht, toffe suv
@NiNja!

En toch overheerst Audi de laatste jaren aan alle kanten de markt.

Alweer een heerlijke auto, zoals verwacht van Audi natuurlijk.
NIETS mis mee! Degelijkheid on top, net als het ingetogen design, wat net als bij bmw en volkswagen(en volvo ook wel aardig) van de grote broer komt…

Maarja, het verkoopt, is mooi, minder onbetaalbaar en vooral ook zuiniger, dus ik zie het punt niet van de mensen hier…

Jammer dat zulk moois in nederland zoveel meer moet kosten dan in de buurlanden… dit is hier wederom niet betaalbaar :(

Vind je het niets? koop em dan niet :P
schraal hok, lekker saai en behouden maar dat zijn we nu zo onderhand ook wel gewend van audi, gaaaaaaaaaaaap….
@RobertJ, bedankt voor de tip, maar was ik toch al van plan;)
wat een saaie wagen :| en dan nog donkergrijs ook :? wat in hemelsnaam heeft dit nou meer dan een A4 avant? Het oogt alleen een stuk slechter!

Als ik dit zien ben ik toch wel weer trots op volvo… zo’n midi-SUV moet er een beetje apart uitzien om niet een Sorento te zijn.
Maar een hogere auto dan een XC70 hoef ik nooit te hebben ;)
gadverdamme…. ik dacht dat de q7 kwa lelijkheid niet te overtreffen was, maar met deze auto hebben ze toch nog de overtreffende trap gevonden.
bah dan nog liever een hyundai santa fe (en dat wil wat zeggen).
Gvd, gaan ze weer zo een gedrocht loslaten^^
Er komt wel een 7 traps S-Tronic, de eerste met een in lengte geplaatse motor. Audi gebruikt de naam S-Tronic en VW is de naam DSG gaan gebruiken. Beide is hetzelfde.
Er gaan nog veel meer Audi’s komen met de S-Tronic bakken, zowel 6 als 7 traps (afhankelijk van koppel en wel of niet quattro
ik vind dat audi deze suv had moeten uitbrengen, de q7 is te groot naar m’n gedacht… ik vin de q7 lelijk en dit prachtig :D ! maar het is toch mercedes GLK en niet MLK ?
als ze nu ook nog es zware motoren gaan inleggen :)
Hoezo MLK? Wat is er met de GLK? Ik dacht dat dat de X3-concurrent was?
Zo zie je maar weer…BMW heeft weer gelijk….zoals met veel dingen steken ze hun kop boven het zand(zie X6), en nu volgt pas de werkelijke concurentie voor de X3…een premium mini-suv….
@Patrick

Al sinds begin jaren 80. Als we natuurlijke de Auto Union tijd niet meerekenen.

@Insideman
Ja, net zoals BMW Audi volgde door een V8 in de M3 te stoppen.


Al die mensen die dit een gedrocht noemen, laat mij eens een beter uitziende mid size SUV zien.
@heyhuub
een goed uitziende suv bestaat niet.
GLK!!!!
geen MLK
-_-
Weer die flapoorspiegels. (is er dan geen enkel merk dat deftig spiegels kan tekenen dezer dagen?)
deze Q5 is gewoon 3cm groter dan de vorige X5. Dan begrijp ik niet waarom er niet minstens net zulke zware motoren inkomen, ipv die 4-cilinders. Trouwens de huidige X5 gaat als een wacko in de verkoop, 180 st. in maart tegenover 30 Q7’s. Komt ook door zuinige BMW motoren en daardoor lage aanschaf, maar ik denk ook dat de hype rond de Q7 begint af te nemen.
@ dekster

laatst bij de audi dealer gevraagd waarom dat zo is. Heeft te maken met mondialisering, ofwel deze spiegels worden overal geaccepteerd. Ben het met je eens, ze zijn gewoon lelijk.
@sebastian

Ja dat wist ik al :P, voor en SUV moet je er ook bij denken.
Ik vind hem nieuw waauw maar zeker ook niet lelijk. Het feit dat hij op de Q7 trekt zal velen aantrekken.
Mooi, maar nog een model, we hebben nu wel genoeg keuze zeker :)
Is er eigenlijk wel iemand die gelezen heeft dat dit een impressie van een of andere muis/toetsenbord-tekenaar en allesbehalve een officiele release van Audi zelf?
@Stef_4
Je verhaal klopt natuurlijk niet. Want je kan je X3 bijvoorbeeld duurder maken dan een X5 met allerlei opties. En sommigen mensen hebben gewoon geen behoefde aan een hele grte SUV.
En je vergeet de Mercedes GL. Dat is pas een grote SUV.
@vincegail: was ook m’n eerste reatie toen ik die sleur aan berichten las ;-)
Navraag bij Audi leert dat de afgebeelde auto “zeker niet” de Q5 is. De medewerkers spreken zelfs van een met de computer bewerkt model, dat een samenraapsel is van een A4 en een Q7. Of de SUV nu wel of niet de Q5 is -de afgebeelde auto komt overeen met eerder testauto’s- wordt volgende week zaterdag duidelijk. Audi zal dan de eerste officiële foto’s van de compacte softroader vrijgegeven.
kvind em minder walgelijk dan de Q7. Wellicht een tiguan met ander logo op.

Verdomme wanneer stopt die achterlijke SUV mode nu, zodat fabrikanten zich opnieuw kunnen bezighouden met vooruitgang ipv achteruitgang
IlCuoreSportivo
De Q7 is gewoon lelijk,
laatst wel een heel dikke witte gezien, imposant is het genoeg als dat het argument is om m te kopen, ik heb andere voorkeuren.
En deze foto is gewoon een baksel van de eene of de andere, ik verwacht toch meer kenmerken van de enige fijne audi, A5, en natuurlijk die patserige ledjes
dit is gewoon een mooie auto punt uit. hier zit iedereen te zagen dat het te conservatief is en bij de x6 zit iedereen te zage dat het anders maar niet mooi is.. tis ook nooit goed he
vind zowel de Q5 als de x6 super mooie wagens
en vind een x3 nu ook nie bepaald lelijk
De eerste foto klopt volgens mij niet … bovendien herken ik te weinig van Audi’s nieuwe SFG / koplampen erin, die zijn toch licht veranderd sinds nieuwe A5/A4.

De Tiguan vind ik er goed uitzien in het echt. Ik hoop dat de Q5 van net zo’n kwaliteit zal zijn (of wordt de Q5 groter en krijgt de Q3 een Tiguan-formaat? :P)

Motorisatie zullen we wel zien. Vind het een beetje raar hoe Audi daarmee omgaat (waarom geen 2.0 TDi 170pk of 2.0 TFSi in de nieuwe A4/A5…?)
Ziet ‘r geloofwaardig genoeg uit. Maar wel saai, inderdaad.
:roll: het geen kwestie van ‘geen Q7 te kunnen betalen’ maar van ‘niet willen gezien worden in zo’n groot bakbeest’…deze Q5 is dus al een stap in de goede richting… :?

off topic: ik zie hier nog bekenden… :twisted:
Saai, vervelend,audi eenheidsworst.
Het lijkt me nu al een verbetering voor veel mensen die niet zo’n lomp ding als de Q7 willen (zeg nou zelf). Die verhalen van wannabe Q7 of de vooroordelen van een X3 vind ik ook nergens op slaan. Die prijzen liggen namelijk niet op wannabe niveau en bij deze Q5 verwacht ik dat ook niet.
wat een discussie vanwege een paint shopje… Overigens mooier als de Q7.
NEE! De Q5 krijgt geen 6-traps DSG / S-tronic (past geen eens op lengterichting motoren) maar debuteerd juist met de nieuwe 7-traps!! (wel voor lengterichting motoren).
Patrick? :P amai :) Ik ga akkoord met je, dat van “audi zielig merkje”!

@ Donovan en RobertJ

Ja man ,jullie kennen er wat van… NOT!

degelijkheid? dat zeg je zeker maar vanwege de alliteratie met “Duitse”? Audi beste mensen, en knoop dat goed in je oren, heeft gebleken de slechtste van alle premiummerken te zijn wat kwaliteit en DEGELIJKHEID betreft. Met 140 noemenswaardige problemen per 100 auto’s per jaar is audi (met kleine letter natuurlijk) een stuk slechter dan BMW, Caddillac, Volvo, Jaguar, Lincoln, Mercedes-Benz, Lexus en Porsche.

Ik zou zeggen, blijf van die brol af.

Wil je de beste kwaliteitssportauto, ga naar Porsche.
Wil je de beste kwaliteitssedan, ga naar Lexus.
Wil je de veiligste kwaliteitsauto, ga naar Volvo.
* voor de goedkoopste kwaliteitsauto ga je overigens naar Honda. Bleek beter te zijn dan Toyota.
nope .. ik ga voor de Ford Kuga ..
Ja, hij ziet er niet slecht uit, maar hij lijkt een beetje te veel op de vw tiguan op deze foto…
Ben wel benieuwd naar de officiele bekendmaking van het model:D
Doe mij die maar. Doet mij denken aan een Tiguan.
Wel mooi!
Ik ben geen Audi liefhebber, maar deze gaat het wel doen.
gadverdamme oprotten ermee.
10x mooier dan een bmw X3
Gewoon UBER gaaf, net als iedere andere audi :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).