Alfa 159 Gta mule video

Auteur: , 48 Reacties

Sinds de introductie van de Alfa Romeo 159 wachten de fans al op nieuws over een (echt) snelle versie. De 156 Gta was een erg fijne auto maar moest het vooral hebben van het uiterlijk, het rijplezier en de goede wegligging in bochten (mits de hoeveelheid gas bij het uitaccelereren goed gedoseerd werd). Het is dan ook niet meer dan logisch dat er een keer een snelle uitvoering van de 159 op de markt komt. De 3,2 liter V6 is niet echt een stakker, maar door het geavanceerde Q4 systeem en de toch al niet lichte basis 159 kan die auto op vermogen niet meekomen met de 300+ of zelfs 400+ pk sportsedans van meestal duitse makelij.

Een tijdje geleden hebben we jullie een paar video’s getoond van dagje proefrijden met de 8c Competizione op het circuit van Balocco. De maker van die video’s, een jongeman uit Koeweit, had toen hij daar was ook nog even tijd om iets anders vast te leggen.

De video is gemaakt op een afgesloten deel van het complex van Balocco en is helaas uitsluitend van een stationair lopende auto. De auto is redelijk ruw qua afwerking en details en het interieur schijnt deels te ontbreken. Het is dus duidelijk geen auto die bijna klaar is voor productie, maar een echte mule. Verder vielen extreem licht uitziende kuipstoelen op. Diverse gaten in het bodywork lijken vooral bedoeld om het mechanische gedeelte van de auto goed te kunnen door ontwikkelen. Dit is dus als het goed is de testauto voor een groot deel van de techniek van de komende 159 Gta.

Gelukkig hebben we niet alleen beeld, maar ook een beetje geluid… Het geluid doet me soms denken aan een v8, maar de gaten in de voorkant wijzen dan weer iets meer richting een (of meerdere) turbo(‘s).

Niet heel schokkend beeldmateriaal, maar voor de fans denk ik toch interessant. Wat vinden we ervan?

Thanks to 9FFturboS for making and sharing the video!48 reacties

Interesting. Ik hoop toch zo dat het een superwagen wordt, die de Duitsers er falikant uit rijdt.

Ah. Dreams…
Wordt wel tijd dat die GTA nu eindelijk eens komt en het zou mooi zijn als die zeg maar dezelfde specs heeft als de Nissan GTR.. maarja idd Dreams…. :)
omg… blijve egt prachtige creaties die alfa’s en dan zo’n geluid, porn on wheels :D
Ik dacht in begin dat het een Lancer X was…
4 uitlaten zien er wel mooi uit, voor de rest wel bescheiden uiterlijk naar mijn mening
aan de slag te horen een v8… miss. idd. wel met turbo’s… de kieuwen moeten dan de hitte van de turbo’s en spruitstukken lozen… kan me er wel iets bij voorstellen als de auto ontworpen is voor een dwarsgeplaatste motor.
Verdekke lekker!!!
Ikzelf zit in een raceteam, we rijden met een alfa 156 2.5 v6. Heeft niet zelfde geluid maar klinkt toch ook lekker.
Linkje naar onze motor (filmpje is van gisteren) :
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=265729
@ Gunther

Die motor is niet 100% standaard meer als je het mij vraagt.
@ ZeRoo
Lijkt me niet dat de 159 GTA, Nissan GT-R specs krijgt. Dat zal ‘m nogal sneller maken dan de 8C Competizione. Denk je ook niet?
Het geluid lijkt wel een beetje op de Montreal V8…. let op als deze Montreal terugzakt tot het stationair toerental…

http://www.youtube.com/v/QbqGNpguLBI&hl=en
Het zou leuk zijn als hij de V8 uit de 8C zou krijgen ofzo.

Al vind ik niet dat Alfa het verdiend om een goed presterende sportsedan neer te zetten. Want wat ik aan reviews heb gezien, laat de 159 het op het gebied van rijplezier, snelheid en wegligging flink afweten.
Ah, heb ik enkele weken geleden tegengekomen op jijbuis! Ik kon met de eer gaan lopen zijn! :(
@ de vlaeminck; “Heb tegengekomen”? “gaan lopen zijn”? Is dat Vlaams, of ben je dit weekend zo gesloopt dat je grammatica naar de kleuten is?
@ armanda
Welke motor de onze of die van het youtube filmpje

Ik kan je verzekeren dat onze motor bijna compleet standaard is. Het einge wat anders is zijn de kelken. Die zijn iets groter en hij heeft een iets aangepast programma voor zijn motronic. Na deze week gaat hij wel aangepast zijn :d Gaat 40 pk meer krijgen om wat meer topsnelheid te hebben. Ter info hij rijd in de dunlop sport maxx endurance cup
Welke reviews heb je gelezen dan Jesko? Nu heb je mij wel benieuwd gemaakt.
hmmm, een geknepen v8 uit de 8C met een peekaatje of 300, denk ik zomaar….
Lijkt me wat weinig om daar zo’n dure V8 voor te gebruiken StormRAM ;-)
@ Citrofiel
Dat is Vlaams na 4 glazen champagne/witte wijn/rode wijn. ;) :P Maar ik kan niet goed tegen drank, ik geef het toe.
Squadra Corse
Misschien weet onze Alfa specialist van Autoblog hier wat meer over te vertellen Quadrofolio geloof ik.

Hij heeft altijd super nieuws voor Alfajisten zoals ik zelf.

Groeten

Niels
@ de vlaeminck; Neither do I… Had je een feestje?

Euhm. Is ‘Klinkt goed’ goed genoeg om niet geëdit te worden? ;)
@ Citrofiel
Soort van… Een plechtige communie (vormsel) maar ik ben niet zo gewoon dat een of ander ober mijn glas zonder vragen weer vol doet. ;) Enneuh… Klinkt idd goed! :P Maar serieus; als hij gaat klinken als de Montreal dan zit dat snor!
toch wel leuk!:)
Ehm,

Wat een gedrocht, lijkt net of deze auto onder handen genomena is door een Riceboy. Ik hou van Alfa heb er zelf 1 (meerdere gehad). Maar dit lijkt echt op een Honda Civic met Spoilers / autostyle tupperware en foute stickers. Denk ook niet dat dit serieus is. (Hoop iig van niet!). Ik mis de sjieke Alfa stijl.
en waarom zou hij niet meer dan de 8c mogen krijgen?? die is uitverkocht… wat mij betreft mag het wel een onsje meer zijn, om zo gelijkwaardige prestaties neer te zetten…
de 8 c zie ik meer als exoot met dito prijs en de gta als haalbare exoot met dito prijs…
Volgens mij is dit bij lange na niet de 159GTA. Kijk motorkap, uitlaatpijp, stickers…
Klinkt zeker als een V8

“gaten in de voorkant wijzen dan weer iets meer richting een (of meerdere) turbo(’s)”

Gaten in de voorkant? Zit gewoon een bumper van een Brera op en de mistlampen zijn er uit om wat meer koeling voor de V8 te zorgen waarschijnlijk (net als de M5). ’t Lijkt me geen logische zet om al in de beperkte ruimte en een V8 en turbo’s te plaatsen.

Het is overigens gewoon weer de Mule die over de Ring reed een jaar geleden (dit x zonder afgeplaksel): http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/29/159-gta-spyshots-op-de-ring
Ziet er goed uit voor Alfa (italiaanse auto’s komen terug!)
Ik hoop dat de ingenieurs bij alfa romeo hun best hebben gedaan om te zorgen voor een min of meer deftige gewichtsverdeling en RWD :D
@ herman
dit moet haast wel de testmule voor de gta zijn, feit is dat de beelden op balocco zijn genomen…
Is dit niet gewoon een uit de hand gelopen hobby van een Alfa fanboy? Want waarom zouden ze in godsnaam van die onwijs grote Alfa logo’s op een prototype plakken? Dat is nou niet echt gebruikelijk. Zelfs op auto’s die al officieel onthuld zijn maar nog niet op de markt zijn (zoals de MiTo) wordt getest vol met camouflage en tape.

Denk ook maar eens aan al die M3’s die gespot zijn met zwarte stickers op de BMW logo’s.

Speculeren over een nieuwe GTA is natuurlijk leuk. Maar de auto op dit filmpje is volgens mij in elk geval NIET de nieuwe GTA.
@robbie
Waarom zouden ze moeite doen? Iedereen weet toch al hoe de 159GTA eruit zal zien ;)
@robbie
die stickers zitten erop om jou te misleiden… ik heb de meest gekke dingen gezien op een testmule. ;)
Waarom zou een Gran Turismo Allegerita een V8 krijgen? Klinkt een beetje tegenstrijdig. Oh wacht.. de vorige GTA’s hadden ook een zwaar ding in het vooronder.
doordenkertje:

A: als ’t een werkelijke mule betreft wil je dan de aandacht trekken met een setje foute stickers (achterklep, motorkap c-stijl etc…)?
B: Indien Mule, Vette sound en benieuwd naar configuratie
C: Een meer dan geslaagd tuningsetje voor je AR maarreh gewoon ff de reciprozaag in de bumper zetten is dan ook weer zo BoerenBond-terig…

;)
@Robbie: misschien juist wel om mensen te laten denken dat dit een hobbyprojectje is…. feit is wel dat je daar waar de auto stond (volgens 9ffturbos) niet zomaar kunt komen met je privé auto….

@Juppe: wat dacht je van meespelen in de klasse van de RS4, M3, C63, CTS-V en de IS-F? Iedereen komt met een v8 en Alfa mag tegenwoordig het Maserati blok aanpassen voor de 8c, waarom dan niet een 400+pk v8 in de 159?
Het zou zonde zijn als ze er een V8 in zetten.
Het zou een zeer mooi geluid geven maar ik vrees dat hij dan ze zwaar wordt voorin.
Doe mij maar de 3.2L V6 TwinTurbo charged. :)
@Wooody,
Dat klopt, ik was ook niet erg serieus. Maar een v8 in een in de basis voorwielaangedreven platform lijkt een rare keuze. Krijg je van die vroege Audi quattro gewichtsverdeling van.
Het begint een beetje op een witte olifant te lijken.

Ik bedoel, hoelang horen we nou al dat er een 159 GTA komt?

En als dit het bewijs moet zijn, dan vrees ik met grote vrezen voor de GTA.
Tsja, als je naar de stickers op deze auto kijkt en die op de GTA die ze op de Nürburgring testten, dan komt het toch aardig overeen. De zwarte tape is nu alleen vervangen door Alfa logo’s…

http://www.themotorreport.com.au/wp-content/uploads/2007/06/alfa-159-gta.jpg
Dodge Challenger
waarom kun je nou weer nix zien van de spannende dingen van die bak!! :-(
Ging de GTA niet de V8 van Maserati krijgen?
nou, ik hoop dat de V8 uit de 8C erin komt te liggen!
volgens mij zouden er buiten duitsland dan geen M3’en C63’s en rs4’en verkocht worden.. het enigste minpunt word denk ik dat hij vierwielaangedreven wordt, en het systeem van alfa is niet geheel zonder fouten, maar dat is te maken..
Geloof niet dat er nog een GTA komt van de huidige 159…
Verkopen lopen achter en ze hebben budget nodig voor de lancering van de mi.to en de 149.

Filmpje is gewoon een zelf gebrouwen iets. In italie laten mensen niet hun auto lopend en wel achter op een p-plaats.
@Bert, als je nou eens de tekst leest…. achter de hekken van Balocco kom je niet zomaar met je auto… De kans dat dit een hobbyprojectje is, is dus klein.

Kennelijk zitten een hoop mensen ook te pitten want hebben we het kenteken gezien?

Juist, die zitten er niet op!
Het gaat hier om een GTA mule, die al redelijk oud is. Voor alle duidelijkheid: dit is één van de mule’s. Volgens veel bronnen is het zeker dat de GTA komt!

Opties:
* V8 (Maserati)
* 3.2 V6 Bi-Turbo (Holden)
* 3.6 V6 Turbo (Holden)

Ook zijn de nieuwe V6 motoren van P. Martinelli (2.7-3.3 Turbo/Bi-Turbo/Tri-Turbo) opties.

Deze auto verschijnt pas met de facelift van de Alfa Romeo 159 (2009).
Een kleine beschrijving van 9fftuboS gekregen via de mail:

“the video taken in Balocco track in italy , its used for testing purpose, it was in November 2007 , i was invited there to test some cars and have a look on the 8C competizione … i saw that car in the main entrance of the track , i dont know what is it , i just tooked some photos and videos by my digital camera and mobile phone … suddenly a man was shouting ” stop taking pics !!!! ” .. they tooked me to the manager there and he asked me to delete the pics , he thought that i was only taking photos by mobile , while my camera was in my pocket :) .. i showed him that no more pics in my mobile memory , then he released me ;p …”
Ik denk dat een V6 is.
Hij klinkt anders als de gemiddelde V8..
Ik heb ook al even zitten kijken of ik bijv. een Quattroporte stationair kan horen lopen.

Het lijkt mij een motor van mister Matinelli aangezien de GTA ook nog niet geintroduceerd is. En de planning is om met nieuwe motoren te komen na de facelift.
Hij klinkt naar een afgeknepen V8. Maar zodra hij dichterbij gaat klinkt het als een V6!! Wel redelijk veel motor/keting geluid. Dus 7000rpm + is goed mogelijk!!
Hebben jullie de carbonnen motorkap al gezien?
Ik sluit niet uit dat hij even zwaar kan worden als een Maserati GT coupe!
V6 met turbo(‘s) met ±360pk. Zullen we het daar maar bij houden en wachten op de 159 facelift volgend jaar, waarna een paar maanden later de GTA zal worden gepresenteerd?
Heerlijk zo’n 159 GTA wel jammer dat het toch zolang duurt.. En zoals robbie dacht ik ook gelijk aan de uit de hand gelopen hobby… gelukkig is dit ontkracht door veel mensen die hier een reactie hebben geplaatst.

Toch kan ik niet wacht tot hij eindelijk eens een keer weer in het nieuws komt want dit is een oude spot… nov. 2007.. jammer hopelijk snel weer nieuws.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).