It’s good to be the Sultan!

Auteur: , 77 Reacties

De Ferrari F50 is één van de 367 Ferrari's van de Sultan van Brunei. Oftewel, de beste man kan elke dag van het jaar een andere Ferrari rijden. In het kader van de Europese co2-wetgeving lijkt het mij echter een goed idee om het wagenpark van de Sultan te elimineren. Dit geeft ons wellicht wat extra speling tot 2012.

Volgens de Daily Mirror is deze twaalfcilinderige Italiaan een onderdeel van de enorme collectie van de Sultan, die oa bestaat uit 362 Bentleys, 177 Jaguars en 120 Rolls-Royces.

De afgebeelde F50 kopen? dat kan via Coys.

PS: om een idee te krijgen van de jaarlijkse(!) kosten die komen kijken bij een weelderige levensstijl, check dit…

£1.25million to masseuses, acupuncturists
£13.9million to housekeepers
£1.26million to badminton coach
£5.86million to each of his five PR officers
£48,859 to guard his exotic birdcages77 reacties

ZOT
Als je zo veel auto’s hebt, rijd je in de meeste niet eens. De nieuwe eigenaar zal er waarschijnlijk meer mee rijden dan de Sultan, dus het milieueffect zal waarschijnlijk negatief zijn. Maar ja, je moet toch een artikeltje bouwen, hè? ;)

Trouwens, badminton? Goede sportsmaak! :D
rijke mensen hebben dure gewoontes ….

maar zoveel auto’s is toch wel overdreven. ik denk dat die man zich stierlijk verveeld elke dag
o,ja .. mijn badminton coach doet het voor de helft ..
Hahaha.
Zonder dollen…Ik badminton ook.
Ik betaal EUR 110,00 per jaar aan contributie en dan krijg ik gratis les.
GBP 1,26 miljoen !?!
WTF ! :-D

362 Bentleys…. Ik ga naar bed !
Naar het schijnt gebruikt de man wel een Prius om zich van de ene garage naar de andere voort te bewegen.
kan die nu ECHT géén auto missen en er éne aan mij schenken :p
my favo Ferrari ever..
Sommige auto’s zijn ook gewoon mooi om te zien. Bovendien zijn er wel meer van die extreme autoverzamelaars. Dat resulteert in bijvoorbeeld in Frankrijk en ergens in Nederland in een museum.
£48,859 to guard his exotic birdcages

BAM! Dat is pas leuk, heel vogelpark ! :D Ik zit hier thuis met wat valkparkietjes.. ook leuk!

En wat is de échte reden dat hij deze F50 verkoopt?
Nee, sorry; dus geen vogelpark, ze zitten dus gewoon in kooien. Weg met die kooien en een heel park aanleggen.
Waar ik me dan weer over verwonder is het feit dat die badmintoncoach van em 1,26 miljoen dollar op jaar basis vangt.. Moet dan wel een hele goede zijn:P En zou hij al zijn auto’s al een keer gereden hebben of vindt hij het net als ik ook mooi het hebben voor het hebben?:P
Die kerel is echt maf, ik geloof dat hij zo’n 10 Mclarens heeft, 10 Jaguars XJ-220, een aantal Bugatti’s… Jammer, want je zal ze waarschijnlijk nooit op straat tegenkomen :-(
Ja het is van de zotten, maar wat als jijzelf dit geld had?
Had je dan niet hetzelfde gedaan?
Zoals bijvoorbeeld een andere Sultan (naam even kwijt) die zijn favoriete mercedes in 7 kleuren heeft (dus óók 7 auto’s!) voor elke dag van de week.
Je kan dan wel gaan galspuien over mensen zoals dit, maar denk eraan, wat zou jij doen met dat geld??? (Greenpeace-activiteiten uitgesloten).
waanzin hé :-)
meestal als je dat verteld tegen andere mensen dan denken ze dat je aan het zeveren bent… maar die mens heeft echt al die wagens… gewoon waanzin :-)
@ Thijs,

Het zijn ponden geen dollars , blijft zowiezo een beetje duur voor een potje badmintonles.

Moest hij die les krijgen van een bende topless playmates dan kan ik dat bedrag wel begrijpen.
Pfoee…ik vraag me af hoe groot zijn terrein is :)
effe iets anders… badminton…
stel het u gewoon even voor… (niet racistisch maar gewoon een fijt)
die sultan… heeft zo’n lang wit kleed aan… en dan lopen achter het pluimpje constant… gewoon neergaan :-p
Zou hij ook een 612 hebben? :)
Mss iets voor 50 Cent om ook degelijk de F50 te kopen en niet te lenen van een buurman
Dat verklaard de Armoede!
@Dennis

whats your point? Die gozurt kan dat heus wel betalen =)
Ik durf te wedden dat hij + al zijn onderdanen bij elkaar misschien wel minder co2 uitstoten door het gebruik van al zijn auto’s dan een even grote groep A2 ridders. Misschien is dit wel te verklaren door het ontbreken van enige vorm van asfalt waar deze beste man het een en ander kan uitlaten: (google earth: 3e paarse wiki ding ten zuiden van de hoofdstad). Daarnaast is er ook geeneens circuit te bekennen in dat immense land.
Wat leren we hiervan: je moet Ferrari en Bentley en dergelijke niet straffen: voor elke Bentley rijder, wonen er 3 bediendes intern die niet elke dag in de file CO2 staat uit te puffen: EU, straf de Bentley en Ferrari rijder dus niet!
@Yannick: Fijt?

O.T. elke dag van het een een andere Ferrari! Ik zie het nut er echt niet van in. Mocht ik zoveel geld hebben, ja ik zou veel auto’s willen hebben. Maar een wagenpark van rond de 500 auto’s is compleet nutteloos en zeker als je van de meeste een paar identieke hebt! Maarja goed, de hij bespaard iig wel op kleding.
Geen persvrijheid, geen democratie maar wel 367 Ferrari’s. Tja…
@Timmah
Zijn idd ponden, weer te snel gelezen:P
Nee, ik ben niet jaloers op z’n 367 Ferrari’s, 185 BMW’s, z’n paleizen, vliegtuigen, jachten of dat ie een badmintonleraar heeft.

Nee, daar ben ik allemaal niet jaloers op!

Waar ik wél jaloers op ben is dat hij een vrouw heeft die 29 jaar is en hijzelf is 61. En nee mensen, deze player heeft ook gewoon nog een tweede vrouw! En ze wonen gezellig onder een dak. Eén héél groot dak, maar één dak niettemin. Die ouwe snoepert….

“He shares a 1,788-room palace with Queen Pengiran Anak Hajah Saleh, who he married in 1965, and HRH Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar, 29, who he married in 2005.”

*diepe zucht* lul….
@ Yannick: Deze makker heeft geen 100 neven die andere delen van het land bezitten waarvoor hij zijn witte kleed aan moet; hij is gewoon de enige eigenaar en er zitten verder vrij weinig olie-staten in de buurt.

@CSL: ten eerste t, daarnaast valt de armoede daar wel mee, het BBP pp is vergelijkbaar met landen als Italie en Spanje. (I wonder why..). Er is zelfs gratis zorg en vreten + woningen worden gesubsidieerd.
/offtopic

@Gregorius: “Er is zelfs gratis zorg + vreten + woningen worden gesubsidieerd”

Euhu, en da’s ook zo in Cuba maar die mensen zijn er niet beter van geworden, integendeel.

Degoutant vind ik dit, zoveel geld weg gooien.
@ W1ck3D: dat was dus het lichtelijk sarcastische gedeelte…
De beste man laat zelfs de wegen in zijn land wel eens afzetten zodat hij zelf eens een stuk kan rijden. Maar dan wel in alle rust. Doet hij netjes.
@ Gregorius ;)
Hoogstwaarschijnlijk betreft het uitgebreide wagenpark ook de auto’s van een (ongetwijfeld) even uitgebreid personeels bestand.
Zo te zien, ook geen Young Underpaid Professionals :)
Hoezo?
Nou…394.000 Ferrari’s en andere exoten kan ik me nog wel voorstellen.
Maar waar haalt de beste man anders het lef vandaan om naast deze prachtige automobielen er:
1. een stuk of 20 Toyota’s Corolla en
2. 4 DAIHATSU’s op na te houden???
Ik bedoel kom op zeg! Sultan!
Dat je je vogelkooibewaker 60K € per jaar betaald is tot daar aan toe…(best cool eigenlijk want je betaald kennelijk voortreffelijk!) maar alsjeblieft zeg…4 Daihatsu’s? Wie wil daar nou dood in gevonden worden?
Of worden ze gebruikt als strafleasebakken?
Dat zou het een en ander nog verklaren….en is eigenlijk ook al helemaal geen slecht idee. Moesten ze hier in Nederland een voorbeeld aan nemen….de slechtse vertegenwoordiger of liever eigenlijk de slechtse adviseur / consultant (consulirritant) een jaartje in een Terios ?
:)
betaald moest betaalt zijn :(
Het nut van tien identieke auto’s te hebben ontgaat mij toch ook hoor.
Vandaag staan die karretjes wel oud te worden, maar over 10 jaar ofzo zullen we wel blij zijn, als ze weer op de markt komen in nieuwstaat. ’t Is niet zo dat hij exclusieve auto’s afsnoept van anderen hé. En iedereen doet nog steeds met z’n eigendom wat hij zelf wil, maar toegegeven, auto’s zijn nog steeds gemaakt om te rijden… Door z’n koopwoede houdt hij toch ook wel een beetje de auto-industrie draaiende.
wacht effe ..
wacht effe ..

is er eindelijk iemand die zijn auto,s WEL koesterd ..
perfect onderhoud en WEL origineel laat ..

is het weer niet goed .. conclusie .. holanders = jaloers graftakkevolk ..
@ Bas: Wat is er mis met een Daihatsu? ;)
Waarschijnlijk gebruikt hij ‘m om de gemiddelde (theoretische) CO2 uitstoot van z’n vloot sportwagens aanvaardbaar te maken? :)
enne… @ lincoln: ik ben het roerend met je eens!

Wanneer hier iemand iets heeft bereikt en dat vertaalt naar een leuk huis, een leuke auto, mooie kleren, dan is dat hier zowat een halsmisdaad. Wat een walgelijke instelling toch! BAH! :evil:

Omgekeerd geldt overigens hetzelfde: rij je in een klein auto’tje (Daihatsu anyone?!) is het ook niet goed, want dan ben je toch een beetje zielig… :roll:
Emerald Green Jag
@Lincoln

Hehehe…. Gelukkig heb je het alleen over Hollanders en niet over de rest van Nederland! :-)
Ik zou het ook onder Calvinisme willen schuiven of het Hollandse Maaiveld der Middelmatigheid: doe maar gewoon (wat is dat eigenlijk?) dan doe je al gek genoeg.

Goed, even “on topic”.

Je kunt het ook anders bekijken: deze sultan hoedt wel de economie draaiend. Bedenk maar eens, uitgaande van een geschatte gemiddelde waarde van deze auto’s van een slordige 150.000 Euro, wat de waarde van dit wagenpark betekent aan omzet voor topmerken.
Of het zinvol is dat iemand zoveel bezittingen heeft is niet aan ons om over te oordelen. Vind ik…
£1.26million to badminton coach


WTF ? :shock:
Die man is gewoon uber slim!!!

Mocht de Olie ooit op zijn en hij geen inkomsten meer hebben… dan verkoopt hij gewoon zijn wagenpark… daar staan flinke collector items tussen… hij heeft iets van 10 jaguars xj220’s! en vele ferrari’s en dergelijke brengen echt wel cash in het laatje :D
Ik zou al die auto’s in de prak rijden, twee per dag en daarna gewoon weer nieuwe kopen. Of lekker los gaan met een tank in je garages.

Waarom? Omdat het kan!

…en omdat ze dan weer wat zeldzamer worden, wat weer goed is voor de verzamelwaarde ^_^ Lijkt me best een kick, als je weet dat je de laatste twee exemplaren hebt van een model en dan ééntje gewoon helemaal in de puinpoeier rijden :D
En dan lees ik niet eens zoveer over de Dauer 962, deze man heeft er 6 staan !
Het is toch wel een van de snelste auto’s van deze tijd, ook al zijn ze al
10 jaar oud.
Lees 404.6 km/h en 0-100 in 2.6 sec.
Dit zijn enorme bedragen, maar als je weet dat het daar letterlijk uit de grond komt zonder dat hij daar iets moet voor doen, dan begrijp je dat die man geen raad weet met zijn geld.
@xavier

misschien investeren in nog meer bedrijven zoniet werkplaatsen, helpen om de economie van je eigen land omhoog te krikken. maar nee hoor, alleen aan je eigen reet denken. wel gek dat je zulke uitgaves niet in een ander land/cultuur tegenkomt

en ja, ik ben strontjaloers op die lui maar daar hebben we het nu niet over
@Klassiekerrally
Op zich is er niks mis met Daihatsu…of iets met die specifieke Daihatsu iets mis is weet ik niet. Als je je garage volgepropt hebt met allemaal heel erg mooi spul wat je van zn langzalzelevensdagen niet afgejakkerd krijgt en je rijdt vervolgens in een Daihatsu…dan is er wel iets goed mis met je ja…dat wel.
Kan toch niet anders dan dat de Daihatsu is van de meneer of dame die de toiletten schoonmaakt o.z.d.(voor maar 40.000€ per jaar ofzo) :)

Nogmaals….De westerse zogenaamde “captains” of industrie (kotserdekots) kunnen diverse puntjes zuigen aan de wijze waarop deze sjeik zijn personeel betaalt. Fantastisch gewoon. Ik ga bij die man solliciteren.

Laat m dan lekker een paar parkeergarage’s vol hebben met mooie auto’s…zo te zien is het ook geen Hollandse krent die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten (en bijvoorbeeld een programmeur / developer wil inhuren voor 1800€ per maand) dus ik vind dat ie het wel verdiend om dat te doen zonder al te vel commentaar.
Sultan zijn is geen lolletje; wat dacht je van zo`n enorme sleutelbos……
Hij zal een zware zak hebben…
367 Ferrari’s, 362 Bentleys, 177 Jaguars en 120 Rolls-Royces?
aan 25 heb ik er ook wel genoeg hoor.. De 50 Mercedes AMG’s ofzo zullen er vast niet tussen staan maar die zal ie ook wel hebben. Sukkels.
deze man zorgt er voor dat er hele volksstammen aan het werk blijven, goeie zaak dus. en zo’n wagenpark is natuurlijk ook een investering, als de olie daar op is kan hij en zijn familie nog zesentwintig generaties teren op zijn wagenpark.

-wil je de blauwe Enzo voor me pakken?

-goed, kom morgen maar terug.
:) @ gerardo

@ Klassieke rally: wat heeft deze sultan “bereikt” dan? Die heeft geld, positie en macht van zijn papa geërfd, daar is niets aan te bereiken.
Wel schitterend om zoveel geweldige auto’s te hebben, maar ook zinloos dat hij er overal 6 van heeft. En dan die badmintoncoach. Hahaha, over zinloos gesproken!
wat een geld :o
WAAROM WAAROM WAAROM zou je F50 verkopen als je zoveel geld hebt?
Dan maar een andere sport en nog maar 1 veyron kopen
Nou, die is geen trambestuurder bij het GVB jezus!
Wat een collectie! vet hoor al die Rollsen en al die Bentley’s!
Die man heeft gewoon TE veel geld!
@Bas,

Mss. zijn die Daihatsu’s wel voor het personeel. Geen kadootje o.i.d., maar dat die karren ter beschikking staan zodat die mensen niet die ellenlange afstanden te voet over het terrein hoeven af te leggen… ;)
Ben benieuwd waar de media de wijsheid vandaan haalt dat de Sultan zoveel auto’s heeft. Volgens mijn wederhelft , Bruneise , is het aantal dat vaak in pers genoemd wordt veels te hoog. Ben benieuwd waar hij die allemaal neer moet zetten op zijn terrein. Zijn paleis is de grootste van de wereld maar zoveel auto’s kan hij niet kwijt.
CLS, ben je er wel eens geweest. Over welke armoede praat je. Ik zou er graag willen wonen omdat het leven er vele malen goedkoper is dan hier. Reken maar uit , geen belasting en geen ziektekosten. Een liter benzine kost daar 25 euro cent. Daar komt bij dat veel voedselprducten gesubsidieerd zijn.
Ach,laat die man z’n plezier hebben,wat zouden wij doen als we niet wisten wat we met zoveel geld moesten doen.
Hij kan natuurlijk ook elke dag een andere vrouw in bed nemen,wel goedkoper en een grote beurd kan je die zelf geven ,trouwens ook geen co2 uitstoot, tenminste ,niet zoals een auto.
Deze man heeft 45 miljard dollar op zijn spaarrekening, dus is die bezig met nutteloze dingen..
Had nog gehoord dat hij boos was op zijn en broertje en hem de volgende straf opgaf: Hij mocht vanaf heden maar 1 miljoen dollar per week uitgeven en niet meer:) Hij heeft een huis met gouden versieringen en nog van alles. Hij is ook de 3e rijkste man van de wereld!!
ik vind dat echt werkelijk nergens op slaan.
Bill Gates is teminste maar wat gul voor de armere mensen in deze wereld.
Die heeft meer dan de helft van een half contiment totaal inkomen weggegeven.
jij weet ook niet wat deze man heeft geschonken aan arme mensen vriend. laat die man lekker leven laten we liever naar ons zelf kijken
als Sultan is het een schande voor de familie als je iets verkoopt na het gebruikt te hebben of zelf gekocht te hebben. het is wel toegestaan om ze als cadeau’s te geven aan dienaren. zo[iets]heeft de regerende Sultan van Saudi Arabia, Sultan bin Abdul Aziz Al Saud, Crown Prince of Saudi Arabia, laten weten in een programma op Discovery Channel aangezien de presentator nieuwschierig was naar de garage van de Sultan.
ik probeer me 10e van me inkomen te geven…
hij zal wel een heel klein pimeltje hebben…!!!
Ik weet niet waar ze deze gegevens hebben verkregen maar de sultan van brunei heeft meer dan 5000 auto’s.
En die 120 rolls royce’s had hij in een keer besteld.
Hij heeft ook talloze mercedessen want er is ook een kleine lijst met een aantal van zijn auto’s met serienummers en al.
lincoln schrijft (14 April 2008 om 21:30 ):
o,ja .. mijn badminton coach doet het voor de helft


voor de helft ,, hahaha lol
0f je 700 outo hebt of 1000 of niets op het eind neem je niets mee
Vind je dat al veel auto’s?!
Ik weet even niet meer hoe ie heet maar er is een andere sjeik die Mercedes-fanaat is, hij heeft er dan ook zo’n 5000!!!
De beste man is dan ook 1,5uur onderweg als hij met een Mercedes, die helemaal achterin staat, te kunnen rijden.

Mijn idee, pak er 1 die vooraan staat en rij daarmee naar die ene helemaal achterin ;)!
tja,, das ook niet alles toch,, 2 keer per dag naar huis en van auto wisselen..
proleten….
@ M46
Dat is deze man.
als ik zo kijk staan er ook heel veel verouderde auto’s tussen. ;)

daarnaast heb ik een foto gezien waarop geen enkele auto een nummerplaat heeft wat er op wijst dat die auto’s niet gebruikt worden.

en misschien kennen ze in dat land waar hij woont geen wegenbelasting (of maar heel weinig / hij ontkomt er aan doordat ze geen kentekenbewijs hebben)

maar dan nog heeft hij voor een flink kapitaal aan auto’s staan ;)
nou kun je zien waarom die olie prijs zo hoog is.De wereld moet dat soort gasten aan hun gerief brengen zodat hun in weelde kunnen leven,gewoon schandalig
Ach, ieder z’n pleziertje het zou beter geweest zijn als wij vrouwen de kans hadden om in zijn vrouwen park te komen in plaats van auto’s. Hoe zou het zijn om met zo’n zijke man een paar uur van alles te beleven. Misschien kan hij dat niet en probeert hij te plezieren met auto’s.
Iediaal zoveel auto’s jij rijd elke dag een andere en na een jaar laat je een tankwagen komen om ze allemaal weer vol te tanken.

Nooit meer tanken!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).