Chrysler newsflash: bye bye Commander, hello Nissan

Auteur: , 20 Reacties

Het gaat weer een beetje lekker met de Chrysler Group. Ze zijn dan ook eindelijk van hun luie reet afgekomen en er wordt, waar nodig, actief gesneden in het modellengamma. Hoewel we daar soms een traan om moeten laten, is het simpelweg nodig voor het voortbestaan van het concern.

Zo meldde Bloomberg gisteren dat de Jeep Commander op zijn laatste pootjes loopt. Halverwege 2009 wordt de stekker eruit getrokken, wat betekent dat de zevenzits SUV nog niet eens een halve productiecyclus, die normaal zeven of acht jaar duurt, heeft meegedraaid. Het is het vijfde Chrysler-product dat het veld ruimt sinds Cerberus het concern overnam.

Toen de Commander om de hoek kwam kijken verkocht hij in eerste instantie goed. In 2006, het eerste volle productiejaar, liepen er 88.497 van de band. In 2007 waren dit er nog maar 63.027, en dit jaar vinden er waarschijnlijk niet meer dan 36.000 Commanders een eigenaar. Voor een nog grotere SUV dan de Grand Cherokee is er simpelweg nauwelijks een markt meer. (via jalopnik)

Chrysler en NissanVerder bereikte ons de aankondiging dat Chrysler en Nissan nu dan toch echt gaan samenwerken. De deal is gelijk oversteken: een kleine auto voor Chrysler, een grote pick-up voor Nissan. Die zal gebaseerd zijn op een Dodge RAM en in Chryslers fabriek in Mexico gebouwd worden, terwijl de compacte auto door Nissan in Japan wordt gefabriceerd en bestemd is voor wereldwijde verkoop. In tegenstelling tot wat eerder gedacht werd, zal de auto niet op het platform van de Nissan Versa staan. Ook wordt de Dodge Hornet concept afgeserveerd als inspiratie voor het design, dus het wordt nog even afwachten hoe de kleine Chrysler eruit gaat zien.20 reacties

Opzich wel jammer van de Commander vond het toch wel een redelijk mooie verschijning. Bij ons achter staat er ook een in het zwart lekker lomp :D

Ben benieuwd naar dat kleine Chrysler modelletje. Hopelijk een goed interieur!
Zozo eindelijk een amerikaan met goede techniek :)

Straks ook een (Renault) Alpine met een V10 ???
InfinteNissan
Wat een onzindeal voor Nissan. Nissan heeft al de Titan tegenover de Ram staan. Die is veel relaxter en kan de concurrentie prima aan.
een symbolische ruil dus .. tis gewoon auto,s aan elkaar verkopen ..
+ wat @infintenissan zegt ..
Idd nissan heeft toch al de Titan? Deze staat kwa comfort en afwerking boven de Dodge.
Dan heb je zeker de nieuwe ram nog niet gezien…
Het interieur is heel goed afgewerkt en er zijn ook mooie materialen toegpast lees je op de amerikaanse autosites. En dan nog…voor pickup mensen is een zacht interieur natuurlijk niet zo belangrijk. Trekkracht wel!
@ thijs
mee eens! Trekkracht heeft die RAM wel :D
trekkracht? dan koop je toch gewoon een vrachtauto?
@Yellomello
wat is de RAM 3500 dan? een sportwagen?

Wel een goed plan om meer chryslers te verkopen, zolang ze niet aan de HEMI komen
Tsja, de Commander heeft in onze streken nauwelijks nut, maar toch is het een degelijke brok met goeie rij-eigenschappen en genoeg aandacht voor de veiligheid, getuigde de reviews…

Ik hoop echt dat de Amerikaanse merken de crisis overleven… ’t Wordt tijd dat de Aziaten wat moeten inbinden.
Chrysler gaat Titans bouwen en Nissan gaat de Nitro in elkaar knutselen.
Ze gaan gewoon doen waar ze het beste in zijn.
Past naadloos in de plannen van meneer Goshn. Renault/Nissan zocht al langer meer voet aan de grond in de USA.
Als de partnerschapstructuur gelijk is aan die van Nissan met Renault zou Chrysler wel eens de lachende derde kunnen worden van de USA 3.
Dat de Commander zou verdwijnen was al een tijd bekend hoor …
Also hello Fiat.

Er is ook bekend gemaakt dat Fiat gaat samenwerken met Chrysler. Zij willen Alfa romeo┬┤s gaan bouwen bij Chrysler. Opzich niet vreemd aangezien met al dat schrappen er genoeg capaciteit is bij Chrysler.
De Commander is Jeep’s gehoopte tegenhanger voor de Discovery 3. De Commander is iets goedkoper, maar de Discovery scoort zoveel beter op alle fronten:
– Betere bouwkwaliteit (ondanks de problemen met de electronica)
– Off-en on-road veel beter
– Luxer, geen plastic afwerking
– Mooier
– Zuiniger
Wist niet dat zo veel autofabrikanten intresse hadden in Chrysler.
Oom Agent

Al eens met een Commander gereden? Ik met beide, je zou je disco wel eens snel aan de kant kunnen zetten. ‘Mooier’ is trouwens subjectief. ‘Zuiniger’ ok maar heb je er al eens mee aan lichten opgetrokken naar 100? Commander trouwens superkwalitatief.
Als verkoper bij een Chrysler Jeep en Dodge dealer moet ik zeggen dat we geen topverkoop aantallen hebben met de commander.. Maar daar is de auto ook niet voor.. Het is een beetje de tegenhanger van de Disco en de XC90.. Toch als ik de prijzen zie doe mij dan maar een Commander.. En ja met de 6 cilinder diesel loopt ie helemaal goed en is nog vrij zuinig ook
Ik ben toch niet zeker dat de commander de disco concurrent is hoor……volgens mij is dat de cherokee………de grand cherokee de Range concurrent en is de commander een gans andere categorie, 7 zitplaatsen is bij geen enkele Land Rover aanwezig……enne geef mij maar een Jeep anytime i.p.v van zo’n stijve Britse Land Rover…..(ma das persoonlijk natuurlijk)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).