Geef ons een verkeersramp!

Auteur: , 34 Reacties

Eindelijk eens iemand die het snapt. Elco Brinkman (58), welke 2 jaar geleden door de Volkskrant werd uitgeroepen tot invloedrijkste man van Nederland, is stilletjes aan het wachten op een nationale verkeersramp. Dat zou een zegen zijn voor Nederland, waarbij hij zelfs een vergelijking trekt met de politieke passiviteit voorafgaand aan de Watersnoodramp. We laten Elco graag even aan het woord...

“Het is een zegen voor dit land als we drie dagen achter elkaar totaal vast komen te zitten”, zo zegt hij. Brinkman is het aantal files in Nederland en het gebrek aan daadkracht van de politici meer dan beu. Slechts een ramp schudt politici wakker, is zijn mening. Al durf ik aan dat laatste wel te twijfelen, ik bedoel, een verkeersramp die drie dagen duurt is natuurlijk niet echt bijzonder te noemen. Een paar vlokjes sneeuw kunnen potentieel dezelfde schade aanrichten. En mocht het toch reden zijn voor politici om er een debattenreeks aan te weiden, dan zal dit hooguit tot gevolg hebben dat Camiel een onderzoekscommissie (informatiecommissie, opvolgingscommissie, subcommissie, werkgroep of whatever) gaat aanstellen die daar de komende jaren eens even goed naar gaat kijken. Mooi rapportje maken en voila.

Elco zei het immers zelf: degenen die hun energie stoppen in het aanpassen van de regels weten één ding zeker: ze zijn er vier jaar mee bezig en dan is het nog niet geregeld. Het eindeloze ideologische debat over privatisering, tol heffen, Schiphol, de AOW, rekeningrijden – het is totaal vastgelopen…34 reacties

Leuk plaatje.
Wat ik niet helemaal begrijp, de heer Brinkman heeft het alleen over de doorstroming van het verkeer toch? Niet over de andere dingen zoals Amsterdam niet meer inmogen en de vele zeepjes die wij verder nog van de grond pakken.
Dit land zit mentaal helaas al jaren vast. Welke echte veranderingen zijn er nou de laatste jaren doorgevoerd?
En als er al veranderingen worden doorgevoerd, dan is het die continue stroom van ondoordachte regeltjes die ons onderwijs, gezondheidszorg en ja, de infrastructuur langzaam maar zeker verslechteren.
the bugcollector
Spitsstrook A1?
Het is stiekem de bedoeling dat we nu in de file staan, anders worden we straks zo boos over dat rekeningrijden.
Hoe zou het er nu voor staan als Elco minister-president was geworden? Brinkman was in 1994 voorbestemd om de nieuwe minister-president te worden, maar dat liep uit op een drama, onder meer doordat toenmalig premier Lubbers hem liet vallen…
Zorg er dan voor dat de beleidsmakers zelf 3 dagen vastzitten en niet met zwaailichtjes naar huis gebracht worden anders dringt het toch niet door.

Zit die Elco niet ergens in een Bob de Bouwer comite?
Geef ons een verkeersramp? Los hem eerst maar eens op!
We kunnen hem een handje helpen… gewoon de boel een keer blokkeren.
Maar helaas ondanks de grote woorden van Autoblog komen ze nooit echt eens in actie.

Mag ik voorstellen dat we het hier alleen nog maar over mooie auto’s hebben?
OF dat we een keer tot organiseren overgaan?
@autoblogger
vermoed dat het dan niet veel anders geweest was, dan had hij waarschijnlijk andere belangen. Brinkman is voorzitter van “bouwend nederland” en ik vermoed dat zijn uitspraken daar het een en ander mee te maken hebben.
@ autoblogger

Wellicht is het in het kader van de discussie mogelijk om dit soort politieke berichten wat meer objectief te brengen. Op deze manier wordt het wat uit zijn verband gerukt. Het plaatje ridiculiseert bovendien de inhoud.
@JanJansen: wat zou het voordeel daarvan zijn?
Dat ik saaie berichtjes zoals de overige media moet gaan typen? ;)

Een weblog is per definitie zeer subjectief. De mogelijkheid om te reageren zorgt ervoor dat anderen ook hun stem kwijt kunnen. Ik vraag me af welke mening jij hebt?
Gisteren hebben vrachtwagen chaffeurs alles dichtgezet in de verenigde staten om zo te protesteren tegen de hoge brandstof prijs.
De Yanks laten het er tenminste niet bij zitten. Verdomme wat zuigt dit land genaamd Nederland. Eerste beste kans die ik krijg ben ik hier weg ze zoeken het maar uit met zijn allen.
Geweldige film van dat plaatje :D. Een man besluit de dagelijkse pesterijen en onmenselijkheden niet meer te pikken…
Maar hij heeft wel een punt. Nou heb ik als student er nog niet zoveel last van maar dat er te veel files zijn is wel duidelijk, alleen oplossingen… De enige die daar iets over heeft zijn wilders en rita. En daar wilde ik nou niet per se op gaan stemmen in verband met mijn ongeloof dat ze daadwerkelijk dingen gaan veranderen.
Altea Sportrider
Voor iemand die zelf lange tijd deel uitmaakte van het politieke establishment in Den Haag trekt onze Elco wel een hele grote klep open over volksvertegenwoordigers die in wezen hetzelfde doen als waarin hij zelf en de rest van het CDA zo uitblonk. We buigen niet naar rechts, we buigen niet naar links, we blijven lekker pappen en nathouden en intussen incasseren we graag de bijdrage van rijdend Nederland aan de schatkist.

De Sportrider is al op leeftijd en kan zich nog heel goed herinneren hoe de politici midden jaren 70 al zeiden dat structurele mobiliteitsmaatregelen geen zin hadden, want je had er pas een jaartje of 25/30 pas plezier van. We zijn inmiddels 35 jaar verder en we hebben nog steeds te leiden onder die labbekak argumentatie. In dat opzicht heeft Brinkman dus wel gelijk, maar hij heeft er zelf te lang aan meegedaan om nu zo’n grote mond op te zetten.
Hoe ging dat gezegde ook alweer? Als de put verdronken is, is het kalf gedempt? :|
Altea Sportrider
Sorry, vrienden, ik bedoelde natuurlijk …………..te lijden onder die labbekak argumentatie, ;-).
@ Altea Sportrider
Quote; “…maar hij heeft er zelf te lang aan meegedaan om nu zo’n grote mond op te zetten.”
En dus moet er maar weer niets aan gedaan worden? Ik leef NU en niet in het verleden.

@ Mike
Ik besef me elke dag weer hoe groot de schade voor de economie en het milieu is. Ik hou wel van Nederland en loop niet zeuren dat het in conservatief Amerika allemaal beter is, want dat is het niet. Ben je er ooit geweest overigens?

Om maar even terug te komen op mijn mening, zoals door autoblogger (terecht) werd opgemerkt; Ik ben het volledig met de stelling van Brinkman eens dat er broodnodig actie ondernomen moet worden. En ja, daar is soms een grote mond voor nodig…

dat heb ik namelijk ook, bij tijd en wijle ;-)
Het is stiekem de bedoeling dat we nu in de file staan

Eindelijk eens iemand die het snapt, want dat is nou precies de essentie. De autopesterij door de overheid is eigenlijk een heimelijke promotie van de eigen business, het openbaar vervoer, waarvoor privevervoer als onduldbare concurrentie wordt beschouwd.
De overheid duldt geen concurrentie.
Wellicht is het in Nederland zoals in België. Een mens rijdt naar een stad waar hij enkel voorbij moet. Ik noem maar Antwerpen.
Maak een gat onder de stad om er gewoon “voorbij” te kunnen rijden! Laat de rest 20 of misschien 30% bovengronds rijden…
Altea Sportrider
@ JanJansen: natuurlijk bedoel ik niet dat er niets aan de mobiliteitsproblemen moet worden gedaan. Ik probeerde juist duidelijk te maken dat het nooit te laat is voor actie, maar dat politici zich meestal laten leiden door het argument dat je er zelf niet meer bij bent wanneer de vruchten van je werk geplukt kunnen worden.
Dat is namelijk het manco van politici: als je er zelf niet beter van wordt, laat dan maar.

Als meneer Brinkman had gezegd dat hij er zelf aan heeft meegwerkt dat er feitelijk nooit iets structureels aan de problemen is gedaan, dat hem dat diep spijt en dat hij nu alles wil doen om het recht te zetten, dan begin ik hem pas te geloven. Nu wil hij volgens mij met een spierballenverhaal gewoon zijn naam weer eens in de krant zien.

Ik hoop oprecht dat ik ongelijk heb en dat er nu wel iets gebeurt.
Misschien heeft Elco Brinkman wel gelijk.
Maar ik kan mij nog wel herinneren dat de beste man fractievoorzitter van het CDA was. Hij heeft destijds geen potten kunnen breken in dat politieke opzicht.

Dus misschien is hij er ook wel debet aan.

Het probleem in Nederland is heel simpel, we leven met veel mensen op een paar stukjes klei en zand. Elke beslissing heeft invloed op een ander. Logisch dat je lange procedures krijgt.

Een oplossing? Ik zou het niet weten. Misschien kan je bezwaartermijn verkorten/halveren.

Misschien moeten we er mee leren leven, de charme van Holland ofzo…
Los van dit alles klopt het punt van Brinkman wel: strategische stukjes asfalt kunnen een hoop ellende schelen. Ikzelf rij 12.5 jaar over de A20 in de richting van hoek van holland. Heb jaren in de file gestaan daar. Nu is er een spitsstrook (het asfalt lag er al) en kan ik 99% van de dagen zo doorrijden (zit je 10 jaar naar die strook asfalt te kijken: “als ze hiervan nou eens een rijbaan zouden maken”). Dit soort dingen komt veel vaker voor volgens mij.

By the way, jullie bij Autoblog hebben vaak kritiek op het taalgebruik van mensen. “Weiden” in het zinsverband hierboven moet echter met “ij” geschreven worden. “Weiden” is iets dat je met koeien doet.
Het plaatje van ‘Falling Down’ :lol:
Ha! Elco blaat ook fijn.
Zoals “Super” fijntjes al opmerkte (en terecht!) “vermoed dat het dan niet veel anders geweest was, dan had hij waarschijnlijk andere belangen. Brinkman is voorzitter van “bouwend nederland” en ik vermoed dat zijn uitspraken daar het een en ander mee te maken hebben.”
Bovendien is het fijn het publiek napraten die klagen over de files. Populistisch noemt men dat.

Ik snap best dat de gemiddelde autoblog-bezoeker meer asfalt ziet, opheffing van de snelheidslimiet, maar de waarheid is natuurlijk in het midden. Laten we de snelwegen en andere wegen eens beter benutten. Ik heb het al vaker gezegd, gespreidde werktijden zouden al veel helpen.

Of nog beter: Veel raamambtenaren en subsidiekoeien gewoon ontslagen/niet meer subsidiëren, dat scheelt al de helft in de files. Wordt het land ook wat bestuurbaarder van. Maar goed, politiek is voor elkaar in bescherming nemen en baantjes elkaar toeschuiven. (Of is dat ook populistisch? ;))
Kunnen we hier geen carpool-plan starten? Ik heb ooit eens gelezen dat 1 op de 10 automobilisten zijn auto moet laten staan om het fileprobleem op te lossen.

Niemand wil dat natuurlijk, maar wij als autoliefhebbers willen alles wel een keer geprobeerd hebben. Als iedereen nu eens aangeeft welk traject men aflegt en in welke auto. Dan kunnen we een soort carpoolproject voor autoliefhebbers starten. Kun je eerst een keer meerijden, dan een keer zelf rijden en de volgende keer neem je je eigen auto en laat je de ander meerijden, zelf rijden. Leuk toch?

Ik rijd in een Fiat Punto van mijn meisje, een modelletje uit 94, amper genoeg power maar (jaja!) met 6 versnellingen! Ik rijd elke dinsdag om een uur of 3 ’s middags naar Schiphol vanuit Apeldoorn. Wel komt er binnen nu en een paar maanden een (semi) klassieker voor de deur. Nog geen idee wat voor één, maar da’s wel spannender wellicht.
@Casper: prima, dan rijd ik met je mee, kan je me afzetten in Brussel? :-)
Ik durf zelf de “waarheid” niet te verkondigen, m.n. wanneer ik het niet kan onderbouwen met wetenschappelijke feiten. Dat is namelijk populistisch lees ik net :-)

Als het echt zo makkelijk is om op andere tijdstippen te gaan werken, waarom doet niemand dat dan? Weet je het nog….
http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/20/managers-liever-in-de-file-dan-verhuizen

Ik zie duidelijk kansen voor politici die nu zien hoe erg probleem leeft. Is het voor de politici te doen om er zelf beter van te worden of om het daadwerkelijke probleem op te lossen, maakt me ook niet zo veel uit. Als er maar een discussie op gang komt en er aandacht aan wordt besteed.

graag net zo zo veel aandacht als over het milieu aub ;-)
Ach file probleem…
Zit er vaak in.
Maar dan hebben ze het probleem opgelost of gaan ze dieoplossen, bouwen ze weer een nieuw industrie terrein…….
59 knooppunt Hintham, regio Ede Venendaal etc….) regio Almere…….
Hierover hoor je hem niet!
@JanJansen: Ik ben een langslaper… et zou beter voor mijn gezondheid zijn om later te werken. Dat artikel waar je naar verhuist gaat over verhuizen, niet over tijden.
Bovendien heb ik niet gezegd dat je wat moet onderbouwen, maar het helpt wel… Daarbij, een beetje elkaar naroepen is niet per se de waarheid.
@ Jan

Bedankt, die ga ik onthouden voor op mijn werk ;-)
Zie het al helemaal voor me hoe dat morgen gaat:

Baas: Zo Tymen luie donder, nou leg maar eens uit waarom ben je nu weer te laat?
Tymen: Nou, ik ben ehh een langslaper….gniffel…en dat is beter…proest…voor mijn…pffff….gez…hihi…gezondheid! Whoehahahahaaaaa!!!!

Op zo’n moment weet je echt zeker dat je leuk werk hebt.
geniaal, wordt gewaardeerd :-)
Eelco verwoordt het standpunt wat de meeste weggebruikers helaas ook al weten. Dat het gewoon niet meer goedkomt voordat het echt vastloopt. Onze regering is veel te bureaucratisch geworden. Het zou helpen om eens een goed licht te werpen op overbodige en nutteloze regels, en die schrappen.

En het zou ook helpen als de overheid het belang van de auto eens wat beter inschat, ze schatten dat stelselmatig te laag in, waardoor er te weinig vervoerscapaciteit ervoor is. En het OV kan dat echt niet verhelpen.
Brinkman zit vanavond bij Pauw en Witteman, zo krijg ik net te horen…
top! ik ga zeker kijken.

23:00uur Ned1, voor diegenen die weinig TV kijken
en anders is er altijd nog http://www.uitzendinggemist.nl/
@tymen: Deens onderzoek wijst uit dat het goed is voor de gezondheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).