Jammer maar helaas: MG TF is klaar

Auteur: , 19 Reacties

Het waren zulke mooie plannen. NAC (Nanjing Automobile Corporation) kocht niet alleen de merkrechten op van het Britse MG, maar tevens alle inboedel die het failliete bedrijf nog had. Daarbij beloofden ze de MG TF opnieuw in productie te nemen in de fabriek in Longbridge, waardoor er voor de die-hard liefhebbers van tweezits Engelse sportwagentjes nog hoop aan de horizon gloorde.

Volgens de Britse krant The Birmingham Post ziet NAC-papa SAIC nu af van het herstarten van de TF-productielijn. Ze stelden het al enkele keren uit, maar nu kwam de druppel die de emmer deed overlopen: Stadco, het bedrijf dat de carrosserieën voor de TF fabriceerde, heeft laten weten geen geduld meer te hebben om langer aan het geplaagde project mee te willen werken.

Maar goed, het was nooit echt economisch verantwoord geweest voor de Chinezen om een uitgebluste nichewagen in Engeland in elkaar te sleutelen. Hier zitten er waarschijnlijk weinig mensen meer op de TF te wachten, om nog maar niet te spreken over alle nieuwe regeltjes waar de auto aan zou moeten voldoen. De vraag is dan ook of de fabriek in Longbridge ooit nog iets zal produceren, maar welbeschouwd ziet het er niet naar uit.

Een slimmere zet zou zijn om de productie naar China te verplaatsen om daar de auto goedkoop voor de thuismarkt te produceren. Die mogelijkheid wordt momenteel door SAIC onderzocht, dus mocht je echt zitten te springen om een nieuw 12 jaar oud sportautootje, kun je ‘m altijd nog zelf importeren.19 reacties

..druppel op gloeiende plaat? Of ík begrijp de beeldspraak niet binnen deze context, of jij begrijpt hem niet;)
Haha, ik denk idd dat het meer iets met een emmer te maken had :lol:
@ august,
ik denk dat hij “druppel die de emmer deed overlopen” bedoelt.

On-topic: Ook geen opvolger???
Juppe, niet te snel jij he;)
Scherp jongens! ;-)
Ja Ruben, wie zijn billen brandt moet naar Beverwijk.
… of is blij dat hij niet andersom stond… of was het nu toch anders?
De grootmoeder van m’n vriendin rijdt met een MG-F, een groene. Echt wel een fijn karretje. Deze mag voor mijn part direct aan m’n vriendin nagelaten worden :)
Als de MG-F in de prijsklasse van een MX5 zou vallen is het zo gek nog niet.
Donkergroen, bruinleer, en zeker met de koplampen van de laatste generatie is het zeker een leuke verschijning ik vind het zo’n gek plan nog niet!
Dat snap ik niet, de titel van het artikel is dat hij klaar is, en dan zeg je dat hij nooit komt?
Echt zonde van zo’n merk.
@ Nico

Is klaar, is done, finito, wordt niet meer gemaakt, het einde…
Waarom nemen ze de X-Power niet terug in productie. Daar zijn er veel te weinig van gemaakt :-(
http://www.thetycho.com/news/mg_tf.jpg

Ze maken de TF al op kleine schaal. Deze stond een maand geleden te koop bij een MG dealer voor omgerekend 21.000 euro, ik kon ‘m zo meenemen, verzekering en kenteken geen probleem. Hij was volgens de dealer Made in China.

Er gaat trouwens wel een gerucht rond dat SAIC de produktie van de TF bij Nanjing ondertussen heeft stopgezet.
Ik vind het veel ‘jammerderderder’ dat we niets meer van AC horen, die de Smart Roadster nieuw leven in zouden blazen :(
Project Kimber is wat ik bedoelde… Zou echt jammer zijn wanneer dat niet van de grond komt. Ik zou wel zo’n AC Ace willen hebben!
En de MG TF? Ja, jammer… Net als TVR, waar nu weer nieuwe geruchten de kop over opsteken…
Het heeft misschien een kans als er een nieuw model wordt gemaakt. Deze lijkt me inmiddels een beetje uitgemolken.
erik van ingen schenau
Hallo Tycho, toen ik in april 2007 de fabriek in Nanjing bezocht werden daar TF’fen met de hand in elkaar gezet. Ik mocht wel foto’s maken van de lopende band van de MG 7, maar liever niet van de TF. Eén exemplaar was uitgerust met een CVT, daar heb ik even ingezeten. Ik denk dat ze er maar enkele tientallen hebben gemaakt, de TF ontbreekt in de officiele Chinese produktiestatistieken.
Esprit de Flandre - Krottegemse Rommelmarkt 6
Het mag dan wel 12 jaar oud zijn, maar het blijft een prachtig karretje. Dit wordt zeker een klassieker. De laatste echte mooie MG – en met ‘echt’ bedoel ik niet alleen Brits, maar ook een niet-omgebouwde-Rover.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).