Speculaties over Mazda 6 coupé en cabrio

Auteur: , 33 Reacties

We hebben weer een gerucht in de aanbieding. Een Japans blad speculeert over de komst van een Mazda 6 coupé en een Mazda 6 cabrio. Twee renderingen illustreren hoe dergelijke modellen er volgens het blad uit zouden kunnen zien. Reden voor deze speculaties zijn de tegenvallende verkopen van de Mazda Atenza (Mazda 6) op de lokale markt.

De Mazda Atenza is beschikbaar als sedan, hatchback en wagon, maar deze kunnen de Japanners in onvoldoende mate overtuigen. Door het programma uit te breiden met een coupé en een cabrio, gebaseerd op het platform van de sedan, zou Mazda wellicht meer zieltjes kunnen winnen. Tevens zou er behoefte bestaan aan een high-performance (MPS) model van de Atenza. Als de modellen er werkelijk zullen komen, mogen deze proberen om klantjes af te pikken van o.a. de BMW 3-serie.

Laten we nog even niet speculeren over of de auto’s dan ook naar Europa komen, want ik wil eerst eens bevestigd zien dat ze er überhaupt gaan komen. (via: 7tune)33 reacties

ik vind die renders er in iedergeval wel lekker uitzien.
doe mij maar zo’n Coupe… die Carbio vind ik zo niet heel denderend..
De mazda 6 is op zichzelf al een hele mooie auto, maar dit is natuurlijk helemaal netjes. Al verkies ik de coupe wel boven de cabrio.
cabrio lijkt echt te veel op de Chrysler sebring cabriolet!
mooi bakkie, vooral de coupe dan, de cabrio is niet zo naar mijn zin…al zou ik geen neen zeggen natuurlijk, maar, komt die dan niet in het vaarwater van hun RX8?
Nee dank u!!
Terwijl ik de berline en break nog best meevallen vind
@ Jelle
Denk het niet, mensen die een RX-8 kopen willen die specifieke techniek. Bovendien ziet de RX er nog wel een stukje sportiever uit.

Deze 6 coupe ziet er toch wat behoudender uit. In het geheel niet onaardig! De cabrio is niet mijn smaak maar zal het in zonniger oorden vast ook wel aardig doen. En met het MPS motor erin zal hij best vooruit willen. Laten we maar hopen dat ze hem gaan bouwen.
mazda rocks :-)
Niet slecht zeg.
helemaal niet verkeerd
@Antoon: ja is wel waar, en toch zou ik voor deze gaan in plaats van de RX8, maarja, is mijn mening hé ;)
Esprit de Flandre - Krottegemse Rommelmarkt 6
Mooi maar mag iets spectaculairders
En weer simpele fotoshops van Mazda’s die door elke weblog en Amerikaanse nieuwssites wordt overgenomen.. dit lijkt me weer totally bullshit. Ik kan ook wel photoshoppen en zo een nieuwspagina op mijn site maken dat er iets nieuws van Mazda komt.. binnen no time heeft leftlanenews.com, autoblog.com, autoblog.nl, carscoop.blogspot enz het overgenomen..
@Ahura,
Natuurlijk, dit kan een PhotoShop zijn door een “fanatiekeling”, maar ook de design afdeling van Mazda gebruikt photoshop (en andere software) om een model uit te “tekenen”.
Klopt maar dat is niet relevant aan deze shops. Laat autoblog.nl maar eens wat nuttigers posten dan simpele fotoshops van Mazda’s, verkeerd geinformeerde teksten over Mazdaspeed concepts van de Tokyo Auto Salon e.d. Post bv een nieuwsbericht over de spy shot van de compleet nieuwe Mazda3, de spy shots van de US Mazda6, nieuws over de Mazda5 facelift, de pos. 1 en 2 in de TÜV Report 2008 e.d
@ Ahura: Volgens mij wordt er toch duidelijk gesproken over een gerucht door de schrijver van dit bericht. Even het brilletje poetsen knul.
Dat heb ik gelezen. Dat doet er verder ook niet toe. Ipv flauwe geruchten te bespreken zou autoblog.nl ook eens meer concreet nieuws van Mazda mogen posten
@ Ahura: wat heeft het voor zin hier uitgebreid te gaan lopen ouwehoeren over spyshots van een model wat in de US uitkomt?

Nee, niet alles wordt besproken, maar dat geldt voor alle merken. Als mensen álles willen weten over Mazda bezoeken ze toch gewoon jouw schitterende site?
Id die carbrio een hard-top of een soft-top
Daar komen ze nu mee, die coupé had ik een tijd geleden al gemaakt:

http://img178.imageshack.us/img178/9403/mazda6sport200802b1280qq8.jpg
speculaties ?? noem het maar een wishfull thinking ..
ook ik wishfull thinking gewoon lekker mee ..

@Jochempie .. goed bezig boef ..
@ Jochempie: you’ve got skills mate..
@jelle.

Neem jij de 6 maar. Ik neem de rx8 wel. ;)
mooi hoor !! :D
Een kennis heeft de nieuwe Mazda 6 gekocht, wat is dat ding toch licht gemaakt. Veel plastics en het plaatwerk is zo dun als een blaadje. Wanneer hij de motorkap opendoet (en vastzet met zo’n ouderwetse beugel) hangt hij schuin doorgezakt en een groot kleurverschil tussen plaatwerk en plastic bumpers.
Maar anders rijdt hij niet slecht, toch zal het wel zijn laatste worden..
Bah die cabrio is echt lelijk.
@Ahura: yep, wij schrijven wel eens over geruchten die vervolgens ook op andere weblogs voorbij komen (speculeren kan best leuk zijn). Vergelijk het met serieus nieuws wat je hier als eerste leest en vervolgens op de sites van de Nederlandse automagazines tegenkomt.

En over serieus nieuws van Mazda; als er iets noemenswaardigs is dan posten we het. Maar we zijn geen Mazda fanboys zoals jij, andere merken hebben ook wat aandacht nodig, dus vergeef ons alsjeblieft!
Ziet er super uit!! Van mij mogen ze beide in productie:)
Van de vorige versie Mazda 6 heb ik al eens een photoshop gemaakt waarop het een cabrio is geworden.

http://img20.imagevenue.com/img.php?image=56037_2005_Mazda_6_Cabrio_Tuned_02_122_1197lo.jpg
Mazda 626 GT Freak
Wat een fantastische wagen is dit, als ie uitkomt in Nederland.
Die ga ik gelijk aanschaffen, zodra ie ook uitkomt in Nederland.
Mazda 626 GT Freak
Die coupe zou ik graag willen hebben !!!
De 626 coupe en mx-6 hebben het in nederland toch altijd goed gedaan dacht ik.. die 626 coupe zag en zie je vollop… zou em kapot graag hebben mocht ie er uberhaupt komen… strakke wagen
Mazda 626 GT Freak
@Bernardo : Momenteel rijd ik een Mazda 626 GT 2.0i, ben daar zeer tevreden mee.

Ben benieuwd wat die evt. Mazda 5 Coupe gaat kosten, als ie in Nederland uitkomt.
Mazda 626 GT Freak
Oops, foutje – Ik bedoel Mazda 6 Coupe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).