Chinezen in Beijing?

Auteur: , 34 Reacties

Ja natuurlijk! Niet alleen Europeanen en Amerikanen pakken uit op de autoshow in de oosterse wereldstad, ook de bloeiende Chinese autofabrikanten laten hun nieuwste spul zien. Een kleine greep uit het assortiment.

Zo toont Brilliance bijvoorbeeld deze BS4 station. Waar andere Chinese merken zich er qua design makkelijk vanaf maken, lijkt Brilliance er wat meer moeite in te steken. Ze kwamen al eerder met de leuke BC3 Coupé en ook deze station ziet er gewoon prima uit.

In Frankfurt en Genève hebben we even mogen voelen aan de Brilliance-modellen. Het plastic en de afwerking lieten nog wat te wensen over, maar die zaakjes zijn ze vast al ijverig op orde aan het maken. Laat dus maar komen, die Brilliances. (via pcauto.com.cn)

Dat het ook anders kan bewijst Great Wall. Deze fabrikant heeft grootse plannen voor ons en komt daarom met een aantal opmerkelijke autootjes. Dit apparaat met de naam FeelFine (wat?!?) ziet eruit als een Mazda die met z’n snuit tussen een deur heeft gezeten.

Great Wall FeelFine

En deze Great Wall Lingao lijkt wel een door ASMA getunede Hyundai.

Great Wall Lingao

Maar goed, ik zeg maar zo: overal worden lelijke auto’s gemaakt. (via autoblog china)34 reacties

Die Great Wall Lingao is meer een Toyota Yaris kloon ipv een Hyundai…
Die BS4 station heeft toch wel heel veel weg van een Mercedes-BMW mix. Maar al bij geen lelijke wagen. En voor een keer niet overdone.
Die BS4 station is opgebouwd uit zowiezo: Audi A6 avant & Mercedes C klasse station
Brokkenpiloot
@Tim
Ik dacht meer aan de neus van een Renault Vel Satis.
The Godfather
ik moet wel zeggen dat ik die BS4 station erg mooi vind. Maar ik zou hem niet kopen. reden? Het is een chinees. Ik vertrouw hun kwaliteit niet.
Ik zou het wel gekocht hebben als het een BMW was. en BTW lijkt het een beetje op een BMW, maar wel vergezocht. Dus dat is goed
@ Brokkenpiloot, de zijkant is 1 op 1 met een Yaris;)
Ik vind dat net als de Roewe sommige chinese merken, waaronder deze, er best wel mogen zijn. Ik vind de station er goed uit zien, maar er heerst een enorme BMW 3 / Mercedes C estate mix. De daklijn is zo van Mercedes, de voorlampen hebben er ook wat vanaf. De grill en verdere frontpartij komt weer wat BMW over.. Maar hij mag er best wezen! Ik vind het in ieder geval positief dat die chinese merken steeds groter worden.
Idd ik herken ook de 3 merken:O
Iiig niet de beste van de drie;)
Esprit de Flandre - Krottegemse Rommelmarkt 6
Brilliance en BMW worden in dezelfde fabriek in China gemaakt. Is dus normaal dat er wat gelijkenissen zijn met BMW. En dat ie op een A6 of C-estate zou lijken, pffff, je kunt dan even goed Toyota, Ford of Skoda zeggen.
Het is een mooie, originele auto en ze mogen hem direct naar hier brengen.
Cool een BMW A6 Avant …
@Esprit de Flandre – Krottegemse Rommelmarkt 6: zullen we eerst nog even kijken naar kwaliteit en veiligheid voordat we gaan roepen dat ze hem naar hier mogen brengen? Vooralsnog hebben we uit China nog niets anders gezien dan gevaarlijke rommel.
merc R driver
hoor ik bij de eerste foto de tag: mercedes C look-a-like
Als de afwerking ook goed is, verkoopt deze chinees als een trein.
ziet er goed uit, ben benieuwd naar de afwerking, kwaliteit en veiligheid.
Hmm ziet er vanaf de foto echt prima uit. Past prima tussen het rijtje europese auto’s.
mooie kar…ik zie hier geen kopie in ….de chinezen kunnen het eindelijk zelf af.

*eet loempia met S39 saus op*
@Arodin (and the rest for that matter)

Ooit van: BMW Brilliance Automotive Limited gehoord?
Nee? Dan heb je het nu.
Ze bouwen al een “paar jaartjes” BoereMestWagens in China…


Als ze hier s een keer verder zouden kijken dan de Hollandse kortzichtigheid dan zouden jullie weten dat de Chinezen niet zo maar wat na-apen maar gewoon HEEEEL ERG SLIM zijn.
Die BS4 Station ziet er inderdaad prima uit. Mooie auto. Alleen heb ik mijn twijfels bij de qualiteit en veiligheid.
@ bruistablet: dus jij vindt die Lingao niets, maar dan ook niets met een Yaris gemeen hebben?! Laat me je vertellen dat de zijkant -en dus waarschijnlijk de hele koets- een en dezelfde is, pak er maar een plaatje van een Yaris bij. Alleen de neus is anders.

Ik vind dit toch wel de meest schaamteloze kopie tot nu toe, ik zal nooit, maar dan ook nooit een chinees kopen.
Esprit de Flandre – Krottegemse Rommelmarkt 6,
hans anders 35 euro voor een mooie bril, die achterlichten dat is toch een kopie van de c-klasse of ben je heel erg pro BMW?>
ik vind BS4 station onzettend mooi uitzien. Als ze beetje vlot rijdt, NCAP met 3-4 sterren haalt en prijs rond 20K zit, dan laat die auto maar deze kant opkomen!!!
Citrofiel evil twin
Citrofiel evil twin
Schaamteloos… maar moet dat nou telkens, die berichten over Chinese prut? Doet zo’n pijn aan mijn ogen… :(
Citrofiel evil twin
:shock: OMG :shock:
Kijk naar die achterkant het is gewoon een Yaris!
http://cn.autoblog.com/photos/2008-changcheng-lingao/760869/
Citrofiel evil twin
:shock: OMG :shock:
De achterkant is precies een Yaris!
http://cn.autoblog.com/photos/2008-changcheng-lingao/760869/
Die onderste is idd een Yaris kloon. Wel een beetje oud nieuws hoor. De Show staat vol met nieuw spul maar die Yaris kloon is vorig jaar al getoond. Die er boven is weer een Nissan Note verbouwing. o.a op http://www.carview.co.jp vind je meer foto’s van de show

De Brilliance mag er zeker zijn!
Ik mag die BS4 wel… waar kan ik me aanmelden voor een testrit?
oke, de knop create zit nog altijd eel ver weg
Ik zie een Yaris (onderste) en een Modus (die daarboven)(waarom zou je die willen nadoen?!). Maar die station ziet er erg goed uit! Wat je ook zegt, die is iig wel veel minder gepikt dan de anderen. Ik las ergens dat hij is ontworpen door Pininfarina. :o (hoewel dat natuurlijk ook niets hoeft te betekenen, zie de Matrix)
nette bak, als die veilig genoeg is mag ie van mij komen,rest is stomme kopie.
(beetje zielig om ook maar zelfs te presenteren). brilliance is goed bezig net als roewe trouwens, beetje kwaliteit aanpakken en naar europa verschepen zou ik zeggen.
@ powerslide: dat front klopt maar dan moet er wel een skoda grill op:P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).