Danica Patrick is de eerste vrouw die de IndyCar wint

Auteur: , 26 Reacties

In Japan (Motegi) heeft Danica Patrick haar eerste race gewonnen, hiermee is ze de eerste vrouw die een IndyCar event op haar naam zet. Voor de 26-jarige Danica was dit haar 50-ste start in de IndyCar. "It's a long time coming. Finally..." zei ze terwijl de tranen over haar gezicht rolden...

Afgelopen winter werden de IRL en de ChampCar samengevoegd tot één klasse. Dit ging ten koste van onder meer Robert Doornbos, die geen stoeltje meer kon vinden in het krappere veld. Danica behield wel een stoeltje en rijdt voor Andretti Green Racing.

Danica kwam hier op autoblog al eens eerder voorbij, oa als snelste vrouw ter wereld, als motorkap versiering en gewoon als beachbabe. In 2005 werd ze “Rookie of the Year” voor zowel de Indianapolis 500 als de IndyCar Series, nu heeft ze dan eindelijk een winst in handen: “It was a fuel strategy race, but my team called it perfectly for me. I knew I was on the same strategy as Helio and when I passed him for the lead, I couldn’t believe it. This is fabulous.”26 reacties

One-up voor emancipatie ;) Toch lijkt t me niet leuk een chick te hebben die mij dr uit rijdt :P
Ze is misschien wel enorm heet, maar toch. Dit blijft mij hetzelfde gevoel geven als een vrouw die een andere “mannensport” zoals gewichtheffen ofzo doet..

Maar deze is wel echt enorm mooi.. maar toch mannensport.. maar zo lekker.. Brains crashing… xD
Slightly off topic, wat doet Doornbos tegenwoordig?
Volvo_440_turbo
De vrouwen die ik ken die echt vlot met de wagen rijden mét gevoel zijn lesbisch en halve mannen…
Kent iemand toevallig haar geaardheid?

Anyway, puike prestatie! Dat zal die mannen in dat machowereldje wel zwaar op de maag liggen…
die mag me wel leren “rijden” xD :P
Hihihihi Robert is gepasseerd voor een meisje.

Dat maakt Robert een girlie girl. :D

Maar goed, zegt het winnen van een vrouw in deze tak van autosport iets over die sport?
hahah die mag mij der rij kunsten wel laten zien
@Mardec
Je hebt het over sporten waar vrouwen elke vorm van hun vrouwelijkheid kwijtraken (gewichtheffen).
Die wil je toch niet vergelijken met Danica Patrick? :P
Ik vind een vrouw in een grote raceklasse niet onnatuurlijk ofzoiets.

De charme van autosport moet juist zijn dat mannen en vrouwen gelijkwaardig tegen elkaar kunnen strijden zonder dat geslacht een factor is.
Dat zie je weinig in topsport. :)
You GO girl!!
Wat mooi trouwens dat er in deze sport niet wordt gediscrimineerd … zoals in vele andere sporten (vrouwen en mannen apart).
Hulde dan ook voor de IndyCar!
Ze wordt een beetje te overschat omdat ze een vrouw is vind ik. Ja ze doet het redelijk goed, maar meer dan een redelijk goede IRL coureur zou ik haar niet willen noemen. Er werd ook al gepraat over vrouwen in de F1, maar zolang ze er niet goed genoeg voor zijn is dat onzin. Op dit moment is er gewoon geen geschikte vrouw voor de F1.
Er zijn al ene paar vrouwen in de F1 geweest, en ook in amerika heb je er en paar gehad.
In de jaren 70 scoorde Lella Lombardi toruwens een eerste punt( eigenlijk en half puntje) in de F1 race in Spanje. Maar verder is er nooit een sucesvolle vrouw geweest, waar dan ook.
Maar dat heeft ook veel te maken met wat er onderaan de tak gebeurt: Vrouwen hebben meestal schrik van karten. Het is niet iets waar je je 5-jarig dochtertje in zou zetten, daar waar mannetjes van 5 jaar geen uitzondering meer zijn.
Daarnaast is het als vrouw denk ik moeilijker om sponsoring te vinden, tenzij je écht goed bent.

En dat brengt ons bij Danica: deze vrouw is in staat de Indy 500 te winnen. Ze is misschien gne toppilote in de zin van: staat boven alles, maar ze staat zeker op gelijke hoogte met 80% van de andere coureurs.

Katherine Legge deed het vorig jaar in de champcars trouwens ook niet slecht.

Hup Meiden Hup!
Laat die meid nou F1 rijden, dan word ik gelijk de nr1 fan. :roll:
hoe vaak zie je een vrouw straat racen 2 op de 10. dus dit verbaast me niks.
lol @W1CK3D leren ¨rijden¨ Xd

tja knap van dr ,is wel grappig da ze alle manne der uit rijd
moet ook wa vrouwen in de f1 rijden lijkt me wel weer eens anders
“Dat maakt Robert een girlie girl.” – LOL @ Rick Dos!!

Het is gewoon nog een beaty ook :-o
“…de indycar wint.” Wat is dat voor titel? Zou dat niet “…die een IRL race wint.” of “…die een indycar race wint.” moeten zijn?

Of heeft ze een Indycar wagen gewonnen? Dan zou het wel kloppen :D
Girlpower!!

Tja,voor sommige potige mannen is het even slikken. Maar ik als man zijnde,vindt het wel ff een frisse wind in deze door mannen beheerste racewereld…..
Leuk om te lezen dat er ook mannen op autoblog te vinden zijn die het gewoon leuk vinden dat een vrouw – en daarbij een heel vrouwelijke vrouw – een IndyCar race wint. De rest die het heeft over gewichtheffen en dat ze geen vriendin zouden willen die beter rijdt dan zijzelf: dat zegt veel over jullie. Ik zou nog geen twee keer kijken naar een man die zoiets zegt.
Go Danica!
Ach als je zo’n beker in de handen krijgt gedrukt.. Dan doe je ook direct aan gewichtheffen..

@ ELB: is het niet beauty? Beaty klinkt zo stom.. ;-)

Respect voor mevrouw, desalniettemin is het een lekker iets om te bekijken.. Nu maar hopen dat ze zich niet gedraagt als de gemiddelde kerel..
als ik een vrouw zie racen denk ik steeds aan die vreselijke crash van Katherine Legge in 2006, heb die toen live gezien op tv en ik vreesde toen toch even voor haar leven, maar ze mankeerde zoals gewoonlijk bij crashes totaal niets :-)
hier staat ie op youtube, rond 4 minuten een vertraagde herhaling, zie je hoe krachtig de impact was
http://www.youtube.com/watch?v=__ByotKbusU&feature=related
ps: de oorzaak was een stukje dat was afgebroken van de achtervleugel, geen fout van haar dus :)
Ze zou in principe niet eens in de IRL voor een topteam moeten rijden, aangezien ze voor de IRL helemaal niets gepresteerd heeft (nooit iets gewonnen, zelfs niet in formule Ford). In de Formule 1 heeft zelfs degene die laatste wordt nog kampioenschappen gewonnen. Dus in de Formule 1 hoort ze zeker niet thuis. Maar als je in de IRL voor een topteam rijdt, jaar in jaar uit, win je vroeg of laat wel eens. Iedereen heeft wel eens geluk. Wanneer een vrouw bijvoorbeeld de staat van dienst heeft van een Hamilton, mag ze van mij direct de Formule 1 in. Maar Patrick heeft het vooral moeten hebben van haar commerciele waarde, opgepept met haar picante fotoshoots. Verder is ze maar een middelmatig coureur, zeker niet waardig van een plek in Formule 1.
Als je de indy 500 kan winnen zeg niet dat zij in de F1 dat wel kan waar maken, want we kent anderti die bij een goed team zeer slecht was. maar als zij niet de kan zal krijgen dan zal we het niet weten. Maar als ze kan testen en zeer goede tijden zetten dan heeft zij een kans. Maar F1 is zeer hard doe je het niet goed dan staat er anderen al te wchten om het stoeltj over te nemen.
wat een vrouwenhaters hierboven zeg, Danica is gewoon hetero, getrouwd met haar fitnesstrainer en rijdt gewoon de sterren van de hemel, heb net trouwens Indy 500 gekeken en daar is Danica DERDE geworden, met een beetje mazzel had ze nog gewonnen ook!!! Er deden trouwens DRIE vrouwen mee in deze race…..dus kom op jongens, beetje emanciperen he…..groeten…
en trouwens, ik ben zelf een man overigens, zie ik 100 keer liever haar rijden dan al die mislukte nederlandse coureurs zoals Verstappen, Albers etc., wat hebben die dan ooit gepresteerd dan behalve iedere week grindhappen, weer eens in een interview vertellen hoe het allemaal wel moet etc…..aan het einde van al die losers carriere hadden ze net zoveel gepresteerd als een vakkenvuller bij de supermarkt…..snap ie????…..ik dank God dat er geen Nederlanders meer in de F1 rijden…..en als ik het voor het zeggen had kwamen die er ook niet meer in……ga je zien….dus jongens denk even na voordat je hier wat neerzet……prutsers…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).