Bejaarden rijden massaal zonder rijbewijs

Auteur: , 49 Reacties

We hebben het er wel eens vaker over gehad dat bejaarden werkelijk een gevaar op de weg kunnen zijn. Maar het is nog erger dan we in eerste instantie dachten! Want uit onderzoek van bejaardentijdschrift Plus Magazine kwam naar voren dat tientallen ondervraagde opa's en oma's vrolijk zonder geldig rijbewijs rondtuffen. De reden? Het verlengen zou teveel tijd in beslag nemen en tsja ‘Je moet toch wat als je niet de hele dag thuis wilt zitten’ aldus één van de bejaarden.

En hoe lang duurt het verlengen van een rijbewijs dan? De CBR houdt het op 3 maanden, maar seniorenclub ANWB zegt dat je zelfs rekening moet houden met 6(!) maanden. Een lange periode, maar je maakt mij niet wijs dat die bejaarden dat niet gewoon vooruit kunnen plannen. Zoveel hebben ze toch niet te doen? Schokkend is verder dat maar liefst 90% van de ondervraagde bejaarden een periode van 3 maanden al veel te lang vindt. Dus stap je maar zonder rijbewijs (en dus onverzekerd!) in de auto? (via: ad.nl)49 reacties

Het geval is dat er een examen is om te starten maar geen ”examen” om te stoppen. Vaak moet het eerst enorm fout gaan en dan komt er een zoon of neef ..die stelt er maar mee te stoppen. Daar moet heel snel iets aan gebeuren , ouderenbond !
Niet om betuttelend te zijn, maar:

– het reactie vermogen neemt af
– bejaarden hebben ene slechtere orientatie
– hun gehoor is slechter
– het evenwichtsorgaan functioneert minder
– het gezichtsveld is kleiner of slechter

Ik gun het alle bejaarden van harte dat ze nog in de lengte der dagen, amen.. mogen rijden.. maar Niet als ze daarbij ander bejaarden, 50+ers, 40+ers t/m kinderen mee in groot gevaar brengen!

Strengere Keuring, en evt taxi’s goedkoper maken voor bejaarden lost een hoop gevaren, files etc op!
Ik kan het me ergens ook wel weer voorstellen. Als jij je leven lang gereden hebt, op een enkel ongeluk na schadevrij, dat je dan ook zonder rijbewijs in de auto wilt stappen. Als oudere kom je al niet zoveel meer onder de mensen en dan is een auto toch wel fijn om vrij te zijn en mensen op te zoeken (familie of niet :))
Ik ben zelf ook iemand die voorstander is van een ‘stopexamen’, maar kan mij de weerstand vanuit de oudere medemens ook wel voorstellen.
Het laatste wat men wil is achter de garaniums te gaan zitten.
he, die jeugd van vroeger!
Paul heeft gelijk.
En niet te vergeten: in de “bloei” van hun leven was de verkeerssituatie helemaal anders dan nu! Hectisch verkeer vraagt inzicht, en dat ontbreekt volledig bij de meesten.

Als je bekijkt hoe extreem onze vriend Koos Spee bezig is om het verkeer “veiliger” te maken, moet hier ook eens goed naar gekeken worden. Waanzin!
Het CBR is een waardeloze instantie die eens flink op de schop moet. Een wachttijd van 6 maanden voor oudere mensen is gewoon belachelijk.

Ik moet twee maanden op mijn rij-examen A wachten omdat er motor examen geschrapt zijn vanwege het feit dat er ‘teveel’ auto-aanvragen zijn, dat gaat toch nergens meer over? Voeg dan capaciteit toe!

Ik zeg: fuck het CBR, als een particuliere instantie zo te werk ging waren ze allang failliet geweest…
Onverzekerd? De verzekeraar is -hoop ik- toch wel verplicht om gewoon WA uit te keren (aan de tegenpartij) bij een aanrijding?
Ik heb het aan den lijve meegemaakt met mijn schoonvader: je rekent er op (op basis van de info van het CBR) dat een verlenging 3 maanden duurt. Voor de zekerheid vraag je 4 maanden voor de einddatum de verlenging aan. Na 4 maanden: nog geen rijbewijs. Dat betekent thuis zitten / isolement voor diegenen die afhankelijk zijn van de auto voor hun mobiliteit. En dan is 3 maanden langer moeten wachten en niets kunnen doen heel erg frustrerend. Zeker wanneer je voor je dagelijkse behoeften (boodschappen) afhankelijk bent van je autootje omdat je nu eeenmaal niet op ‘rollatorafstand’ van de winkels woont. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je dan maar een keer het risico neemt om zonder je rijbewijs toch naar de winkel te gaan omdat je het vervelend vind om alweer iemand te moeten bellen om je even uit de brand te helpen.

En ik vind dat de tolerantie hier jegens de ouderen bedroevend laag is. Inderdaad, ze rijden niet zo flitsend, maar dat doen vrachtauto’s ook niet. En volgens mij veroorzaken vrachtauto’s meer ongelukken op de weg dan bejaarden….
Al die bejaardenraketten in beslag nemen , en geef die rimpelsauriërs een busabonnement.
Afgelopen met masaal ophouden van de economie !
Als oudere mensen niet meer mogen rijden zal ook een groot deel van de fabrikanten een behoorlijke klapper maken, alleen al vanwege het feit dat er dan een stuk minder nieuwe auto’s verkocht zullen worden.
@Sorcerer, nope als je geen (geldig) rijbewijs hebt ben je ook niet verzekerd!
LOL @ Frank.

Maar even serieus: Is een tijdelijk rijbewijs als je voor verlenging gaat? Op die manier kan je legaal bliven rijden tot het CBR zijn zaakjes op orde heeft.

Hier in Portugal is dat redelijk normaal. Als je een officieel document gaat halen (Zoals bijvoorbeeld een verblijfsvergunning) krijg je een papiertje mee wat 4 weken geldig is (en verlengbaar.). Wel zo handig aangezien het wel even kan duren voordat alles geregeld is. :-)
Ik ben zelf wel voor een 65+rijbewijs-examen, thuis de theorie invullen en het CBR een lokale rij-intructeur ff langssturen die kijkt of men nog vaardig genoeg is. Kan in een middagje gebeurd zijin.

Als ze het niet halen, dan geef je ze een life-time-busabbonement of een scooter en dan zijn ze, rekeninghoudend met hun wensen maar ook de mogelijkheden, uit de brand. :D Of niet dan?
We merken nu de gevolgen van de baby boomers….
Wat de reden ook is: er is geen excuus voor onverzekerd rondrijden. Zeker niet als je zelf flink op leeftijd bent. Als je iemand blijvend invalide rijdt kan je als bejaarde doorgaans weinig meer doen om dat leed financieel te compenseren en laat je het slachtoffer dus met de brokken zitten. Onaanvaardbaar in mijn ogen.

Het gaat er niet om wie er onverzekerd rijdt, het gaat erom dat het gewoon een vreselijk lomp en egoïstisch iets is. En dus moet je het niet doen. Klaar.
@ Casper Als je jong bent is het niet zo erg om iemand invalide te rijden omdat je dan de rest van je leven de tijd hebt om hem of haar financieel te compenseren? Leeftijd moet er op deze manier wel bij de haren bijgesleept worden om een punt te maken.

Leeftijd en geslacht en alle andere zaken die volgens de specialisten van Autoblog van belang zijn doen eigenlijk niet ter zake.

Fatsoenlijke rijopleiding, opvolging van rijvaardigheid (en eventueel intrekking van rijbewijs) voor alle bestuurders en handhaving van de verkeersregels graag, VOOR IEDEREEN! (en nee, capslock is niet blijven hangen!). Maakt mij echt niet uit of ik door een te snel rijdende jonge kerel of een oud vrouwtje met onvoldoende rijvaardigheid invalide wordt gereden…. Zowel de overheid als het individu moet zijn verantwoordelijkheid nemen.
@Mr. Marteen

Ja laten we alle oude mensen bij ons in het dorp een OV-jaar kaart geven… wie brengt ze dan naar de bushalte die 1.5km!!! van het dorp is? En er wonen dus bijna 2000 mensen in ons dorp, reken zelf maar uit om hoeveel oudjes het hier gaat.
Giuliettalover
Ik snap het even niet:
Een rijbewijs verlengen kan x tijd duren. dan moet je gewoon op tijd je verlenging aanvragen. En als er een keuring nodig is plan je die ook in.
Tijdens je aanvraag is je huidige rijbewijs toch gewoon geldig? (als de geldigheidstermijn niet is verstreken!)
Dus dan stap je ook niet onverzekerd in de auto.
En wat is dan de wachttijd bij het CBR? om opnieuw examen te doen?
Maar dan heb je de boel al laten verlopen….
@Giuliettalover, die bejaarden zijn allemaal zo druk met andere dingen dat ze te laat hun nieuwe rijbewijs aanvragen ;)
@ FrankdeH: lees even beter. Mijn laatste zin: “Het gaat er niet om wie er onverzekerd rijdt, het gaat erom dat het gewoon een vreselijk lomp en egoïstisch iets is. En dus moet je het niet doen. Klaar.”

Feit is dat iemand die nog een heel leven voor zich heeft langer jouw schade kan vergoeden dan iemand die bejaard is. Nee, het is niet zo dat jongeren daarom meer recht hebben om onverzekerd rond te rijden. Ik bedoelde alleen maar aan te geven dat ik het zeker van oudere mensen (waarvan je wat meer levenswijsheid en verstand mag verwachten) verwacht dat ze zich verantwoordelijk gedragen.
@sorcerer; welke verzekeraar dan? Je bent toch immers onverzekerd?!! Bij wie moet je als tegenpartij dan aankloppen? Het zal erop neer komen dat je eigen verzekeraar de schade aan jouw auto op de onverzekerde tegenpartij persoonlijk zal proberen te verhalen. Het is dan dus maar te hopen dat de bejaarde in kwestie een aardig AOW-tje heeft weten op te bouwen….
Ik sta versteld van zoveel tolerantie tov senioren… Ook dat fotootje bij de post is zó vooringenomen. Lekker lachen met de oudjes. Ik ben er zeker van dat het rijgedrag van velen op deze blog ergere gevolgen kan hebben dan het rijgedrag van vele senioren.
Dat betekent uiteraard niet dat ze zonder rijbewijs mogen rijden. Maar vele reageerders hier moesten zich schamen voor zoveel vooroordelen.
Tolerantie voor ouderen en dan juist niet? BMW, vindt je het erg als ik jou niet helemaal begrijp?
@ Justin;
Jep. Daar komt het wel op neer, behalve dat er ook nog een schadefonds is.
Gevonden:
http://www.ineas.nl/primeshome/TipsAdvies/Verzekeren/Verkeer/Schadedooronbekendeofonverzekerde/tabid/120/Default.aspx


Je kunt een ontzegging rijbevoegdheid krijgen als je onverzekerd rondrijdt, kun je dan nog wel je rijbewijs verlengen trouwens?
Hm ja, ik snap je punt, ik bedoelde die eerste zin eigenlijk ironisch, ik had er dus beter een smiley bij gezet, non-verbale communicatie is moeilijk op fora he :-)
Ik pleit voor een APART wegennet voor brommobielen! Afgesloten van de openbare weg, kunnen die bejaarden lekker hunzelf dissen!
Inderdaad, in dit geval ben ik het dan ook absoluut met je eens ;)
@ Casper Volgens mij lees ik het heel goed. Je herhaalt zelfs je stelling dat een jongere langer kan betalen aan de door hem veroorzaakte schade. Je volhard in je stelling. Tevens voeg je het argument “wijsheid komt met de jaren” toe om je stelling nog wat kracht bij te zetten. Natuurlijk spreek je terecht uit en jezelf wat tegen, dat het er niet om gaat wie onverzekerd rijdt en dat het egoïstisch en lomp is.

Feit blijft dat leeftijd en andere zaken (slechte jeugd?) er niet toe doen. Ouderen in dit geval extra beschuldigen slaat echter nergens op.
LOL @ Mr Marteen, rimpelsauriers whahahahahahaha!

Hou eens even op met alle senioren de hand boven het hoofd te houden, zo zielig zijn ze niet!
Alle respect voor oudere mensen maar zoals Giulliettalover schrijft, tijd zat om dit allemaal tijdig te regelen. Maar goed, als ik een gepensioneerde spreek, heeft die het meestal drukker dan toen in z’n professionele leven ;)

Het punt is wat Casper schrijft, het is gewoon not done om onverzekerd rond te tuffen, dan heb je dus geen verantwoordelijkheidsgevoel. En of je nou 1 meter of 10 kilometer van de bushalte woont, geen excuus.
Stoere praat van enkelen hier, ben benieuwd hoe zij piepen als ze zelf tot deze groep horen en dan door een of andere blaaskaak hun recht om te rijden ontzegd wordt.
Ik ben blij dat mijn ouders (80 en 76) nog auto kunnen rijden. Het gaat wellicht wat minder snel dan vroeger (maar goed ook), maar ze houden zo wel hun onafhankelijkheid.

Het is eigenlijk merkwaardig dat de rijvaardigheid van automobilisten niet regelmatig gecontroleerd wordt. Dus niet alleen voor ouderen, maar van iedere automobilist.
Maar laat dit in godsnaam niet door het CBR doen, dat wordt een puinhoop.
(hoewel, als het CBR met haar fantastische talent om te plannen aan de gang mag, is het fileprobleem in no time opgelost, geen dank Rita)
@ FrankdeH: hier komen we niet uit denk ik, maar ik doe nog één poging ;)

Ik wil niemand “extra beschuldigen”. Als iemand (ongeacht de leeftijd) een ongeluk veroorzaakt en om wat voor reden dan ook niet verzekerd is, moet diegene daar privé voor opdraaien. Die is schuldig, gewoon, voor de volle 100%. Oud, jong, dik, dun, maakt niet uit. Maar dat is meteen het einde van het schuldissue.

In het geval van blijvend letsel of iets dergelijks gaat het vaak om tonnen of meer. Geen bedragen die de gemiddelde burger zomaar even ophoest en dus ontstaat er een situatie waarin de schuldige over een lange periode maandelijks bijvoorbeeld schade gaat vergoeden aan het slachtoffer totdat het volledige bedrag is voldaan. Dit is vaak een proces van tientallen jaren.

Beeld je het volgende in: als jij weet dat je morgen invalide gereden wordt. Jouw schade wordt vastgesteld op 100.000 euro (daar zit je zo aan bij blijvende invaliditeit). Je mag kiezen of dat door een bejaarde 80 of door iemand van 25 was. Kies je dan voor de bejaarde die misschien nog 5 jaar (statistisch gezien is hij/zij al dood, gemiddelde leeftijd in NL bij overlijden ligt geloof ik rond de 75 jaar) 500 euro per maand (30.000 euro totaal) kan overmaken van zijn / haar pensioen of voor de persoon die 25 is die dat normaal gesproken een stuk langer dan 5 jaar kan blijven doen en naar de gemiddelde levensverwachting de volledige schuld kan afbetalen? Je kan mij niet wijs maken dat dat je niks uit maakt, ik geloof daar werkelijk niets van.

Als je bejaard bent weet je dat je gezien de statistieken geen 20 jaar meer hebt om dat af te lossen (een uitzondering daar gelaten). Ook weet je dat je een verhoogde kans loopt op een ongeluk. Je reactievermogen is misschien binnen een toelaatbare grens, maar je weet dat je als oudere trager bent dan een twintiger, bijvoorbeeld. Dat zouden, bovenop de normale realiteitszin, extra drijfveren moeten zijn om niet onverzekerd te gaan rijden. Omdat je weet dat je niet voluit kunt boeten voor je fouten in geval van blijvend letsel of iets dergelijks. Dat heeft dus niets te maken met “meer schuld” maar met verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef.
Mooi zo, een beetje anarchie en burgelijke ongehoorzaamheid. De oudjes die weten nog tenminste wat dat is. Ik wil de hardliners hier wel graag verzoeken om solidair te zijn met de oudjes en zonder morren hun rijbewijs in te leveren als ze niet meer in staat zijn fatsoenlijk aan het verkeer deel te nemen
En dan vooral bashen dat de jongeren zich overschatten..
@ Casper Hier komen we zeker niet uit. Punt is dat er zaken (in dit geval leeftijd) bijgehaald worden die er niet toe doen. Het financiële argument dat je aandraagt is in dit geval ook niet zo interessant (hoewel de 65plussers van nu de rijkste generatie ooit zijn met het wellicht het meeste vermogen). De wet stelt dat je een rijbewijs moet hebben en dat je de regels respecteert. Aan het individu (jong of oud) dat ieder zijn verantwoordelijk neemt en dat de overheid naleving afdwingt waar nodig.
@ Frank deH: ok. Maar je had voor die twintiger gekozen hè? Dat dacht ik wel ;)
@ Casper Nee, liever niet. Met zijn SUV doet die meer kwaad dan de Yaris of Micra van die oudjes (om toch maar lekker te generaliseren) ;)
@ Frank deH: lol! :D
bmwcabrio schrijft,
Niet om betuttelend te zijn, maar:

– het reactie vermogen neemt af
– bejaarden hebben ene slechtere orientatie
– hun gehoor is slechter
– het evenwichtsorgaan functioneert minder
– het gezichtsveld is kleiner of slechter

punt 3 snap ik niet helemaal…kan je die even aan mijn dove vriend die auto rijd uitleggen ook dan..gehoor..of je moet kunnen horen om auto te rijden..stomste wat ik ooit gehoord heb…en mijn vriend gelezen.

karel…vriend,

geef maar weer af op de varchtwagens..er rijden meer leasbakken onverantwoord dan bejaarden…

ooit krijgen de klagers ook de respectabele leeftijd van 65 en dan…zijn ze ook bejaard….en vallen ze ook onder dit bericht…
Wel grappig feitje die ik van de week hoorde op TV… het zijn niet zo zeer de ouderen die ongelukken veroorzaken maar juist de jongeren…

Ik ben zelf dan nog van de jongere generatie maar, hoewel ik mij af en toe kan ergeren over de snelheid van een oudere, staat dat in het niets tegenover die aso’s die rechts inhalen, vluchtstroken misbruiken en het lieft met hun gouden koets in mijn auto willen zitten.

Als de behoefte van tests er is… dan voor iedereen… want vandaag zijn het de ouderen, morgen de allochtonen en overmorgen iedereen die een keer 5 km harder heeft gereden.

Wat het CBR betreft… in mijn optiek een toegstane monopolie die er op uit is het maximale aan omzet te halen over de ruggen van anderen… Dikke pret :)
“De CBR houdt het op 3 maanden, maar de ANWB zegt dat je zelfs rekening moet houden met 6(!) maanden.”

Goh, als je cynisch zou zijn dan zou je zeggen dat het CBR hoopt dat het werk vanzelf oplost….
Oom Agent woont in Bejaardije (Drenthe) en is erg vóór strenge 65+ maatregelen in het verkeer. Elke dag zie ik ze weer met 50 de snelweg op rijden. Links blijven rijden met 80. Knipperlicht aan laten staan. Rotondes te flauw nemen. Plotseling remmen. Plotseling afslaan. Verdwaasd onder het stuur door turen. Koppig voorrang afdwingen. 30 rijden waar je 50 mag. 50 rijden waar je 80 mag. Naast irritant ook levensgevaarlijk.

– Elk jaar een verplichte rijtest
– Controle op zicht, gehoor, alertheid, reactievermogen
– Lessen in doorrijden (beetje pit er in houden!) om slakkengang te voorkomen
– Verlenging rijbewijs op dezelfde dag
– Strenge medicijncontroles!!! Er gebeuren meer (bijna) ongelukken door sufheid van de medicijnen dan door alcohol.
– Koppeling artsenbestanden met rijbewijs: als iemand medicijnen gebruikt die de reactiesnelheid beinvloeden, dan kan het rijbewijs worden ingetrokken
– Meer taxi’s en busjes. Zodat opa en oma toch mobiel blijven…
Oke jongens. Hier een belg. Verlenging van je rijbewijs? Bij ons is da permanent. Tenzij ze het terug afnemen voor een sereiuse overtreding natuurlijk. Eens je het gehaald hebt mag je tot het eind van je dagen rond stuntele, rijden, race, tuffen, … (naar gelang je leeftijd en je “rijpheid”)
Dus dat verlengen bij jullie is dat bij iedereen of pas vanaf pakweg 60 jaar?
Want dat zou ik bij sommige ook niet erg vinden.
Overlaatst op de a27 aan Oosterhout (Nl) achter, jawel een belgische oude man, gereden en die reed godver 60. Levensgevaarlijk. Dus voor de jongens zou het niet erg zijn als ze nog is moete gaan verlengen.
Zou er zelf ook ni echt erg vinden om het doen vanaf pakweg 60. Je denkt dat je nog goed kan rijden en dergelijk maar is dat ook zo? Denk wel dat ik netjes zou luisteren als je ze het afraden.
@Oom Agent- Dan woont Jandepandaman blijkbaar in Jeugdistan en is erg vóór strenge 26- maatregelen in het verkeer. Elke dag zie ik ze weer met 150 de snelweg op rijden. Links blijven rijden ongeacht welke snelheid dan ook. Kleven op hen die niet net als zij veel te hard rijden. Knipperlicht aan laten staan. Rotondes te flauw nemen. Plotseling remmen. Plotseling afslaan. Loeiharde bonkbassen uitsproeien waar buur-auto’s nog van omdonderen. Agressief en arrogant over het stuur door turen. Koppig voorrang afdwingen. 80 rijden waar je 50 mag. 120 rijden waar je 80 mag. Naast irritant ook levensgevaarlijk.

Dus ik stel voor:

– Elk jaar tot 26 jaar een verplichte rijtest
– Controle op zicht, gehoor (in verband met te luide geluidsinstallaties), alertheid (afgeleid zijn door de eigen gepimpte wagen, medepassagiers, mooie meiden langs de kant en geluidsinstallatie), reactievermogen (hoe platgeslagen ben je na je zoveelste pilletje of jointje?)
– Lessen in beheersing en verantwoordelijk rijgedrag (beetje geduld er in houden!) om te zorgen dat ze ook na Uitgaan nog thuis komen
– Inname rijbewijs op het zelfde moment als dat je een overtreding begaat
– Strenge drugs en alcoholcontroles!!!
– Koppeling drugsdealerbestanden met rijbewijs: als iemand drugs gebruikt die de reactiesnelheid beinvloeden, dan kan het rijbewijs worden ingetrokken
– Meer fietsen en openbaar vervoer. Zodat de kinderkes toch gezond, in goede conditie en mobiel blijven…

Goh- Dat lijkt wel op jouw lijstje…!

…De meeste verkeersongelukken gebeuren door de jonge gastjes, Oom Agent. Niet door die ouwetjes…
@jandepandaman
Nou, dan zijn we er uit: strenge lessen en controle voor 25- en 65+ dus.

Dat er zo weinig ongelukken door bejaarden gebeuren komt omdat andere weggebruikers WEL opletten. Gisteren heb ik twee bejaarden het leven gered door op tijd in te grijpen. De eerste sloeg mijn weg op zonder te kijken en de tweede slingerde over de snelweg met 80KM/u. Oh ja, en er was nog een die het presteerde om met 60 de snelweg op te rijden.

En wat te denken van al die mensen die op een 80 weg een bejaarde inhalen (omdat deze 50 rijdt) en vervolgens een ongeluk veroorzaken? Dan wordt de slome niet aangewezen als schuldige, maar heeft wel degelijk deze situatie mede veroorzaakt. Ik vindt dat je dan als mede schuldige moet worden aangewezen. Rijd x0 waar je x0 mag. Niet meer en zeker niet minder. Het moet strafbaar worden om mensen op te houden.
Auto & Motor rijschool
Als rijschoolhouder is dit al jaren voor mij een doorn in het oog!
65+ met een gevaarlijk en onbesluitvaardig rijgedrag!
65+ die 40km op een 50 weg rijden en inderdaad met 50 invoegen op de autoweg of autosnelweg om brandstof te besparen!
Eeen cursist die nu anno 2008 te langzaam rijdt mag een 2e keer terugkomen! Steeds maar nieuwe maatregelen voor de jeugd maar voor de ouderen ho maar! Bedankt ex Minister Carla peijs voor uw mooie nalatenschap. Ouderen aanpakken nee dat zit niet in mijn port folio omdat ik zelf hoog bejaard ben binnenkort en toch nog mijn dikke benzine slurpende Audi of Benz wil rijden!! Kortom:

De veranderingen op een rijtje voor een 18 jarige die het rijbewijs wil halen:


Het nieuwe rijbewijs per 1 april 2008!!

1) Navigatie rijden
2) Milieu zuinig rijden (Het nieuwe rijden)
3) Zelfstandig rijden (3x Coordinatie punten)
4) Cluster opdrachten/ bijzondere verrichtingen
5) Zelfreflectie & gevaarherkenning
6) Situatie bevraging X-punten (gelijk/ongelijkwaardig punt etc)
7) Complexe theorie examens met hbo taal niveau!

Daar wordt je toch stil van als 65+ die vroeger een rondje om de kerk moest rijden of niet???? Ik hoop dan ook dat Minister Eurlings wel een heldere blik op de weg heeft!


Met vriendelijke groet,
De rij-instructeur
Auto & Motor rijschool
PS


65+ OPFRISCURSUS MET BEOORDELING BIJ HET CBR VERPLICHT STELLEN!!
jan Vastenavond
Als rij-instructeur is het voor mij een doorn in het oog dat er voor ouderen
zo weinig begrip is vanuit de samenleving. Stel dat je alle ouderen zou weren komt er een nieuwe groep die gaat opvallen en bedenk dat jezelf ook steeds ouder wordt. De wereld en dus ook wegen zijn aangelegd voor ons allemaal
en laten we wat mij betreft ophouden mensen te weigeren, tenzij ze afgekeurd worden door de medische afdeling van het cbr.
Regelmatig heb ik vanwege mijn beroep als rij-instructeur hiermee te maken. Veel ouderen hebben nog genoeg in hun mars om mee te kunnen komen. Trouwens ook ome agent heeft zo zijn tekortkomingen, terwijl ze samen in hun rijdende auto zitten te kletsen geven ze ons geen voorrang ga ik niet zitten eikelen maar toon ik begrip en los het op, die mentaliteit ontbreekt samen kunnen we alles aan.
Trouwens stel dat ze de auto laten staan gaan ze verder met de brommobiel
kunnen ze zelf al zouden ze het willen niet sneller dan 50 km/u
En het rondje om de kerk is wel heel lang geleden ze rijden een half uur
en er word echt iets van hun verwacht (laten we toch ophouden met het zeuren over ouderen maar ze in ons hart sluiten veel van wat we nu hebben is door hun uitgedacht en tot stand gebracht)

met vr. gr jan vastenavond
waarom duurt het zo lang alles is in orde is het buurocratie doen ze er zo lang over bespottelijk ze begrijpen toch wel dat je overal naar toe wil

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).