Officieel: Britse automobilisten kunnen alles maken

Auteur: , 16 Reacties

Hier hakt Koos je pink er al af als je door oranje rijdt, maar in Groot-Brittannië zijn ze een stuk vergeeflijker. We berichtten al eerder over de Islamitische restauranthouder die met hoge snelheid tussen zijn twee vrouwen mocht pendelen. Maar nu hebben de bobbies Jamie Manderson (35), de meest vaak veroordeelde automobilist van het Verenigd Koninkrijk, na jaren van overtredingen eindelijk eens achter slot en grendel gezet.

Jamie heeft nooit een rijbewijs gehaald en werd voor het eerst achter het stuur van een auto gesnapt toen hij 15 was. Hij is in totaal nu 52 (!) keer veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs of geldige verzekering. Daarbij komt dat hij ook schuldig is bevonden van gevaarlijk rijgedrag en ‘aggressive vehicle-taking’. Hij heeft zelfs in 1998 een twaalfjarig fietsertje aangereden toen hij de vluchtwagen bij een overval bestuurde.

Een Britse rechter legde zijn bromtol weg en zei dapper, “eh, nu is het eh, genoeg geweest hoor” en heeft Jamie een celstraf van acht maanden opgelegd, plus vijf jaar rijontzegging. Well, whoop-tee-fuckin’-doo!16 reacties

ab slaapt :)

Nee maar das wel zot van die kerel ofwa? Zoveel boetes!
*Loopt naar auto toe en gaat als een doldwazescheuren, want kan toch alles maken hier in de UK*

Maar even serieus, hier bij mij in het Schotse komt de de politie met zwaailicht achter je aan als één van je dimlichten kapot is.
Alsof die 5 jaar rijontzegging iets zal uitmaken voor iemand die al 52 is veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs of verzekering.
Vaakst –> Meest ?
@ stephan..

idd… meest toch :P ?
rechtspraak UK nog softer dan NL dus…..die knakker lacht zich een krul in z”n lul…..vluchtauto”s besturen etc etc….ik wou dat ik hem was.
vet verhaal, lijkt me toch de moeite waard om een keer uit te proberen :-p
moraal .. een rijbewijs is maar een symbooltje .. nix meer en nix minder ..
Ik vind zelfs deze veroordeling nog klinken als-

… Foei…! …Niet meer doen hoor…! Met een tikje op de vingertjes….

Hij zou alleen al veeeeeeeel meer dan 8 maanden moeten krijgen voor het aanrijden van dat fietsertje tijdens het vluchten…!
Ik zie een fantastische toekomst voor mijzelf daar weggelegd. Aan de ene kant lekker hard rijden, en aan de andere kant het hoogste bonnenquotum ooit scoren.
Ik dacht niet dat het van die softies waren in de UK, tenminste niet zo soft als hier. Maar als je dan dit leest, wat een gepruts.
@Stephan en Robbert W: Heb het veranderd in ‘meest vaak’… Want ‘het meest veroordeeld’ klopt ook niet. ;-)
en hoe oud is die jongen nu…
Wordt tijd dat we Spee voor een zeer langdurig werkbezoek naar Engeland sturen. Bobbies blij, wij blij !
Ow jongens. Hoe kan je nu iemand zo laten begaan. Toch sterk bezig die Britten. Niet voor niets dat die op een eiland wonen.
Vind persoonlijk yippie-fuckin’-dee beter klinken dan jullie whoop-tee-fuckin’-doo. Maar das smaak ;-)
Gutver, die vent mag blij zijn dat ie niet moslim of van allochtone afkomst is.

Anders was die hier in de comments afgebrand…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).