Tijd voor groene benzine

Auteur: , 31 Reacties

Het was gisteren officieel Earth Day ("so suck it, Neptune!"), wanneer wij allemaal de V8 even uitzetten om in alle stilte na te denken over onze planeet. En juist op dat moment krijgen we een bericht onder ogen over een goedkope, schone brandstof. Wat wil een mens nog meer?

Researchers at UMass Amherst recently published a new method of refining hydrocarbons from cellulose, paving the way to turn wood scraps into gasoline, diesel fuel, Tupperware – anything, essentially, that’s normally refined from petroleum.

Zoals bekend wordt er op meerdere plaatsen ter wereld al gereden op ethanol, dat uit bepaalde gewassen zoals maïs en bieten moet worden gehaald en zo de wereldwijde voedselcrisis nou niet direct helpt op te lossen. Met deze nieuwe methode kan de brandstof echter aan bijna alle planten worden onttrokken, dus ook het onkruid tussen je tegels.

De onderzoekers op Amherst beweren dat de techniek binnen vijf tot tien jaar commercieel beschikbaar kan zijn, wat betekent dat groene en goedkope brandstof (bij 100% efficiëntie zo’n $1 per gallon, of 17 eurocent per liter) met de bestaande infrastructuur van pijpleidingen en tankwagens gedistribueerd zou kunnen worden. Nu maar hopen dat de oliesjeiks te druk zijn met andere dingen en geen roet in het eten gooien…

Voor meer informatie, lees het artikel van Popular Mechanics. (via slashdot)31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dus iedereen kan nu een goudmijn in zijn tuin hebben door onkruid.
Aantrekkelijk, eens kijken bij wie ik nog meer de tuin kan doen ;)
En qua rendement, zijn er genoeg planten om iedereen te laten rijden op die brandstof, want dat was bij ethanol wel het probleem he…
Ik wacht gewoon af, er komt ooit wel een goede oplossing

Gr.
Is Cellulose het zelfde als Celulites? Dan zijn de vrouwen ook gelijk van dat gezeik af :P
@schnitzerken
Minder mensen, zo simpel is het…
@dekster- En wat zal jouw bijdrage aan de door jou opgeworpen oplossing zijn…? :twisted:
Mooi werk, nooit van m’n leven dat ik aan de hippy crap van een hybride troep ga.
Ja en dan gaan de stinkhippies protesteren tegen teveel brandstoflandbouw die het biotoop van de geelgestreepte groenrugstinkpad bedreigt.

Denk niet dat het anders zal zijn, die patjoelierukkers blijven op je rug zitten. Doodgaan is het enige wat anderen goed doen volgens hen. Al die groenerikkerij is namelijk heel erg gebaseerd op de irrationele angst dat anderen met de voor jou noodzakelijke bronnen gaan lopen zodat er voor jou niet voldoende overblijft. Een ongerationaliseerd oerinstinct dus.
en sorry, @Dekster:
Dat is precies wat ik bedoel, die visie komt daar dus ook uit voort.

Wie die mening is toegedaan doet er goed aan zichzelf eerst uit de wereld te verwijderen. Of zijn het enkel de anderen die er teveel aan zijn?

De wereld is groot genoeg voor alle mensen, inclusief een V8 voor iedereen.
@Jandepandaman
Hmm goede vraag, aan wat had je zoal gedacht?

http://en.wikipedia.org/wiki/Overpopulation
Ah dan geen koeien maar onkruid op ons land… Slapend rijk worden.

Maar effe serieus. Die prijs is nog de vraag, want men weet niet of men 100% efficientie kan behalen. Het blijft dan natuurlijk ook goedkoper, en dan blijft de vraag nog wat de overheid er mee doet.

En doe mij maar zo’n machine voor thuis. Lekker m’n eigen brandstof produceren…
0.17 ct / liter, dan dan de overheid makkelijk een ruime euro op een liter vangen. Jeej!
aan de ene kant geloof ik er niet veel van….
maar zo pessimistisch als ik ben, hoop ik het natuurlijk wel. dan is in feite de grootste zorg voor de beschaving zoals wij hem nu kennen voorbij. wil niet zeggen dat we moeten stoppen naar alternatieve brandstoffen te zoeken.
probleem wat we nu hebben is dat we dan grond waarop voedsel kan worden verbouwt, gebruiken om brandstof op te verbouwen, en dat is gewoon fundamenteel fout.
hoewel…. als we op het water (wat we toch genoeg hebben) algplantages maken…. welke we dan omzetten naar brandstoffen…
Dit was al geen echt nieuws want de eerste proef rafinaderij is al in ons kikkerlandje aanwezig. Ik vind het wel een mooi idee…opzich…al geloof ik die prijs ongeveer net zoveel als de leugens die werden verkocht VOOR de invoering van de € (dat de prijzen niet zouden stijgen met de invoering ervan).
Men zou een methode moeten vinden om van ons dagdagelijks afval brandstof te “brouwen”, hiermee worden 2 problemen tegelijk opgelost, maar dit is weeral een stap in de goede richting.
Wellicht zouden ze zoiets kunnen maken :). Mr. Fusion: http://farm3.static.flickr.com/2211/2070049523_385bca185b_o.jpg
Het is nog niet ideaal. Je blijft gebied gebruiken dat ook voor eetbare gewassen gebruikt kan worden. Daarnaast is het ook nog steeds efficiënter om biomassa gewoon in een elektriciteitscentrale te stoppen en zo te besparen op gas, olie en kolen.
Mr Selected heeft waarschijnlijk helemaal gelijk – zodra iets als dit aan de pomp verkrijgbaar is , moet het natuurlijk wel enigszins aansluiten bij benzine en diesel want anders maakt de overheid dikke verlies. En daar houden ze niet van. Maar wel van dikke winst! Dus 17 cent plus een accijns van 1,25 = kassa!
Ik denk dat we af moeten van die AUTO’s, of toch van een groot deel. Die vergen veel te veel energie om persoon X van A naar B te brengen. Wat we nodig hebben is het openbaar vervoer waarbij je de laatste meters met een openbare fiets kunt afleggen. Familie-uitstapjes kunnen inderdaad nog met de wagen. Carpoolen zou gewoon ook meer moeten gebeuren. We zijn gewoon niet zuinig genoeg.
17 eurocent per liter is niet zo veel goedkoper als nu hoor. Nu kost 1 liter benziene 33 eurocent maar de mafioso van de overheid doen er meer dan een euro aan belastingen bij. Dus dit zal bij groene benziene ook gebeuren
@six trey: de huidige benzineprijs zit rond de 1000 USD per ton = +/- 0.47 Euro per liter.
@Patrick
Een vriend van mij werkt bij het leger en zijn taak de benziene voorraden aan te vullen/controleren en hij zei me vorige week dat hij benziene koopt aan 33cent per liter dus ik denk wel dat dit de prijs is zonder taksen
@ Wally

en we starten bij jouw!
KILL WALLY! Shoot him. Tear him apart. Put him in a bus!
Vlecht ‘m in de spaken van een fietswiel en daal ermee af van de col du galibier!

Alle gekheid op een stokje: het ontnemen van politieke rechten van zo’n nitwit is al genoeg. Ze mogen zeggen wat ze willen, zolang ze maar niks te zeggen hebben.
Gewoon Afrika misbruiken hiervoor. Is toch al een vergaan werelddeel. Mensen gaan toch al kapot daar dus kunnen wij mooi de plantjes gebruiken.
@Dekster- Euh… Massaal overlijden aan een overdosis Ultiem rijden…? Elk transport zo bouwen dat je nog maar 50% kans hebt om levend op de plaats van bestemming te geraken…? Verplicht driekwart van de wereldbevolking naar de Maan, naar Mars en naar Alpha Centauri sturen…?

…Maar Dekster jij komt met die opmerking “Minder mensen, zo simpel is het…” en niet ik- Dus dan moet jij eigenlijk ook met de oplossingen voor de dag komen inplaats van het mij in de schoenen te schuiven, zo lijkt mij. Hoe wil jij dat realiseren- minder mensen? Dat is op zich inderdaad simpel. Maar hoe wil jij dat voor elkaar krijgen? Is dat ook simpel te realiseren?
@Jandepandaman

In Irak en omstreken geven ze al het voorbeeld?
@Erwin- Goeie van jou!!! Bermbommen wereldwijd invoeren! :twisted:
Als deze brandstof van cellulose kan gemaat worden, kunnen we brandstof brouwen uit oud papier.
Ah…. die prijs lukt nooit, de overheid gooit wel roet in het eten, desnoods samen met de oliesjeiks.
@Jandepandaman

Ben jij degene die een Panda had en altijd vergezeld was van Rowan?
@Erwin- U bedoelt ..Atkinson…?

Neen- Ik wordt in mijn Panda dagelijks vergezeld door R+…….
Die zijn uitermate stimulerend in de creativiteit MUHAHAHAHA!!! :twisted:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).