Worden we nou eindelijk boos?

Auteur: , 73 Reacties

We gaan even door met de belerende vragen vandaag. Het antwoord: ja, gelukkig wel, maar dan helaas op de verkeerde mensen. De grootste Nederlandse brancheorganisatie voor pomphouders, BETA, meldt dat medewerkers van benzinestations steeds vaker met agressieve klanten te maken krijgen vanwege de hoge brandstofprijzen.

Record na record wordt gebroken. Vandaag verhoogt Shell de marktprijzen wederom, naar €1,585 voor benzine en €1,329 voor diesel. En het wordt nog erger: per 1 juni 2008 gaan de accijnzen weer omhoog. De Boskawouter wil 3 cent extra voor diesel, en bizar genoeg 1,5 cent meer voor het relatief milieuvriendelijke LPG. Het schijnt dat encyclopedieën bij het woord ‘illogica’ binnenkort naar deze situatie gaan verwijzen.

BETA-voorzitter Ewout Klok noemt het een graaicultuur, en wel eentje die op de schouders van de pomphouders rust:

“De situatie is echt grimmig. Wij worden gezien als de ingang van de Belastingdienst. En juist wij kunnen er niets meer aan doen. Ook de voorgestelde btw-verhoging naar 20 procent zorgt ervoor dat consumenten brandstof nog meer gaan zien als vloeibaar goud.”

Door de grote kortingen die pomphouders momenteel al geven wordt er steeds minder winst gemaakt, en zullen er binnenkort ontslagen gaan vallen onder het personeel van de pompen, vreest de BETA. Tot die tijd delen ze vast stickers uit aan de tankstations: “Den Haag tankt voor 70% met u mee.” (bron: de telegraaf)

Als je nou echt boos bent, blijf dan wel even lief doen tegen de pomphouders. Of doe als de man in dit filmpje en ga gewoon paardrijden! (via jalopnik)

Dat is misschien niet eens zo’n slecht idee, want volgens de vergelijking van het Amerikaanse CarScoop (“and you thought $3.50 a gallon was a lot…”) heeft Nederland momenteel de hoogste benzineprijs van Europa. WTF!

Hard genaaid73 reacties

Ga toch fietsen!
nieuw kabinet?
ocharme jullie nederlanders, jullie betalen extra veel voor een auto + ook nog eens voor benzine zie ik.
De benzine is hier echt belachelijk duur, straks betaal je €2 voor nog niet eens een liter benzine! Jongens allemaal aan de LPG!
En dan zitten ze te zeiken dat het in Amerika allemaal zo duur is…
Met dank aan de officiële en legale criminelen die in Den Haag zetelen.
Boskawouter:P haha.. maar idd, t word niet meer normaal om auto te rijden.. eerst betaalde ik voor mn auto zo rond de 45/50 euro aan diesel, t is nu al 50/55 soms tegen de 60, moet ik nou over 3 jaar 70 euro voor mijn diesel gaan betalen terwijl dat een half jaar terug nog maar 45 was?
De naam van die afbeelding (als je ff met je pijltje er op blijft)…
uiteraard staat België ook weer bij de toppers! we kunne weer fier zijn op onze regering
In onze ogen is dit toch vrij absurd aan het worden.

Ik tank altijd V-power. En ik overweeg serieus om maar een lpg-installatie aan te schaffen. Als we de analisten moeten geloven, is het einde van de (opwaartse) prijsdruk niet in zicht.


In Turkije wordt er zelfs meer betaald voor een liter benzine.

1liter EURO95 omgerekend kost vandaag 1.69 euro in Istanbul.
@ SR stop whining

jullie betalen tenminste niet zo’n hoge BPM als ons
lol @ slr mclaren. onze regering is fucked up op tientallen andere domeinen ook he. ik geloof niet dat er ergens grotere apen rondlopen dan in onze belgische regering.
Ja hier wordt ik dus idd pissig van he… als dit zo doorgaat (en dat gaat het) betalen we nog voor 2008 EUR 1,70 per liter… Maakt niet uit hoe duur benzine wordt, mensen blijven toch steeds hetzelfde (of meer!) gebruiken, dus krijgt onze Boskawouter steeds meer geld binnen om dat onopvulbare gat in de belasting te proberen te vullen… :(
@Tango

dit komt omdat de turkse regering accijns op benzine en auto belasting 65 % van de totale begroting vormen. inkomens belating bestaat vrijwel niet, en winst belating bedraagt rond de 10%. Dus dan blijft er weinig over voor de overheid om uittegeven.
edit – ik bedoel dus 2009 he ;)
sja, doe mij maar iets alternatiefs

electra of perslucht.
als t 100km rijdt voor bijna 0 euro aan brandstof, doe ik mee

tot die tijd is het bloeden
Heb lang gedacht: what ever, rijden met die kar!

Helaas, begint het nu toch uit de klauwen te lopen.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een V70 diesel.
Je weet wel: gezinnetje, veel kilometers maken, lekker luxe.
Maar met deze brandstofprijzen en de wegenbelasting die met de week hoger lijkt te worden, zal het er wel niet meer van komen.
Het leven word op deze manier toch een stukje minder leuk gemaakt, mede door onze overheid.
Stelletje graaiers in Den Haag!!!
Ja de liter prijs in de VS is veel lager maar de afstanden zijn ook veel groter. Anderhalf uur van je werk wonen is geen uitzondering. Dus dan lopen de brandstof kosten ook bij 60 cent per liter rap op.
Wat kunnen we er tegen doen?
Tel dit maar op bij de BPM, slurptax, rekening rijden en de fijnstoftax.

Die 70% is de hoofdreden dat alternative brandstoffen nauwelijks van de grond komen voor massaal gebruik. Hoewel, als Den Haag het niet aan de brandstof verdient, dan verzinnen ze wel weer een nieuwe tax. Daar zijn ze immers een groot deel van hun tijd mee bezig lijkt het wel. Whatever.
autoliefhebbers vereningd u zo kan dit niet verder protest !!!!
@victor. leg mij toch eens uit wat dat uitmaakt? Het is toch nooit goed!
Ik wil het kabinet niet verdedigen, want ben het ook met een hoop niet eens. Maar dat gezeur word ik altijd zo moe van, hierboven ook ” stelletje graaiers” Net of het in hun eigen zak gaat????
Het gaat allemaal naar de mensen die niet werken, via uitkeringen.
Daar hebben ze al dat geld voor nodig, tja als we dat allemaal niet willen.
Misschien moeten we dan een keer VVD en TON gaan stemmen.
Arme pomphouders – alsof zij er iets aan kunnen doen.

Anyhow: er staat nog dagelijks 200km file per spits, dus die brandstofprijzen zijn nog zeker niet hoog genoeg.
the bugcollector
Tsja…Wouter is dan ook een ex-Shell werknemer he.
En als zijn politieke carriere straks ten einde loopt, en wij allemaal blut zijn, wil ie vast weer terug naar Shell. Op deze manier is ie vast welkom.
Maar goed gelukkig drijven we de prijzen nog wat verder op door achter die andere olie-magnaat, meneer Bush, te blijven staan.
Op het moment dat er mensen met erg veel belangen in de energie-sector aan de macht zijn wordt de olie duurder. Logisch toch.
ho ho ho,…in nederland krijg je wel zegeltjes die bij de prijs zijn inbegrepen…..kun je voor mooie handdoeken waarvan een groot overschot is sparen enzo……,serieus ,NL is het domste jongetje van de klas in de EU.
Het mag in België dan al goedkoper zijn…..Wij verdienen ook minder dan jullie!!! maar ja eerlijk gezegd wij betalen ECHT zo veel niet voor een auto als jullie…..maar ja bij ons kan dan je dan ook wel eens een paal midden op de weg tegekomen he !!
@ Klaas: geen rijbewijs en/of geen auto zeker?
Misschien een goed moment om eens te beginnen met dat kwartje aan Kok terug te vragen?
ik heb eventjes opgezocht en volgens mij is benzine in turkije het duurst met omgerekend ongeveer 1.70 euro voor de ongelood 95. en is daarmee waarschijnlijk de duurste benzine
Weetje… Oké ik vind het niet zo een probleem dat de prijzen omhoog gaan, alleen vind ik wel dat de lonen óók omhoog moet gaan! Anders kan je toch helemaal niks meer doen, en de tijd dat benzine nog 90 cent was, was ook maar 5 á 6 jaar geleden! En naar het verleden kijken heeft geen nut :(
Relatief gezien is de brandstof nooit veel duurder geworden dan wat het vroeger was. Wel wat, maar niet zo immens veel als iedereen hier denkt. Vroeger werd er ook geklaagt over 1 GULDEN 60 voor een litertje.

Nu is dat het zelfde, maar dan in euro’s. Omgerekend is dat ook veel meer dan toen, absoluut, maar sinds de euro ligt ons BNP ook een heel eind hoger dan voorheen. Daarbij, in Portugal betaal je inderdaad minder voor een litertje, maar daar verdien je met je HBO 17.000e per jaar als je geluk hebt. Zou je dat liever hebben?

Ik ben het er mee eens, het kán zoveel goedkoper, maar zodra we dit goedkoper maken, nemen bepaalde sociale faciliteiten die we hebben af. Er komt minder geld bij de overheid binnen waardoor ze met kleinere begrotingen moeten gaan werken. Natuurlijk gooien ze ook heel veel geld weg aan nutteloze projecten ieder jaar, maargoed, het is onmogelijk zulke dingen altijd goed te doen, dat word investeren genoemd, en dat gaat helaas niet altijd goed.

Ik ben overigens wel van mening dat als je de kans hebt in een land als Spanje veel geld te gaan verdienen, je lekker moet verkassen. Dan word autorijden wel een stuk goedkoper, maar dan moet je ook van heel veel dingen afscheid nemen hier.
Bovendien is in Spanje de benzine misschien wel goedkoper – water is daar stukken duurder.
en ik maar denken dat ik lekker goedkoop kan tanken in duitsland.. en deze staat ook nog in de top 5

Is er ook zo’n overzichtje voor diesel, rij sinds kort diesel en lijkt wel of ze het aanvoelen.. maar juist nu beginnen die prijzen super te stijgen.. laat staan als die 3 cent er nog bij komt. Ik ben meer dan een maand salaris kwijt aan diesel per jaar. Kan ik minder kopen, gaat de economie achteruit. Laat het geld bij de mensen, de koopkracht gaat vooruit en het geld komt, weliswaar op een andere manier, toch in het laatje van de overheid.
En dan te bedenken dat we eigenlijk een oliesjeiks zijn met al dat gas…

(of dachten jullie dat we heel die welvaart-staat zelf financierden?)

http://gpdhome.typepad.com/photos/royals_world/kuwaitcp.jpg
Het is alleen jammer dat de agressie op de verkeerde mensen wordt uitgeoefend.KAnsloos gewoon
En we klagen wel, maar dat is het dan ook weer, de actiebereidheid in NL beperkt zich weer tot het veilig afblaffen van de pomphouder die er ook niks aan kan doen.

Wat zijn we toch een knurftenvolkje.
Bedankt regering!!

Genaamd een trotse inwoner!! NOT
Een melkkoe wordt nog netjes verzorgd en naar alle redelijkheid gemolken, maar wij worden gewoon uitgewrongen! En het kabinet maar maatregelen treffen tegen overbevissing: nou, ze vissen onze portemonnee zo ook leeg. Daar valt als ze zo doorgaan ook niks meer uit te halen. En wat dan? Terug naar de tijd van belasting op gordijnen en fietsen?

Het woord zegt eigenlijk ook al genoeg: belasting… :roll:

Snappen jullie nu waarom ik zo blij ben met onze Cuore!? (gemiddeld 1:18 met mijn kogelgelagerde gasvoet) ;)
De Morris doet ’t ook nog relatief netjes met 1:13. De MGB wordt met 1:10 (super benzine ook nog!) al minder grappig, maar die staat op ’t moment toch te wachten tot ik eindelijk de deuren klaar heb.
En dan hebben we het helemaal maar niet over auto’s met een stier er op en een V12 er in. Gelukkig hoef ik daar de benzine niet van te betalen :)
Dat komt nou door al die GEKKEN die op PvdA stemmen, die wouter bos snapt er ook helemaal niets van….
@Klassiekerrally: Dat zijn nog nette waarden. Je zal me voor gek verklaren: ik zit tegen de 1:6, op Euro95 wel te verstaan… Gelukkig werk ik voornamelijk thuis. ;-)
@ phantom Nee, wat dan? VVD?
Dit zal het nooit meer worden vrees ik. :(
http://www.wichink.nl/redactie/fotootje.jpg

De Boskawouter heb ik nooit gemogen als minister zijnde, trouwens de hele PvdA mag ik niet. Ze maken de automobilist het veels te duur.
Kwartje van kok erbij, accijns omhoog en vele belastingen erbij door Boskawouter.

De burger zou eigenlijk eens moeten laten merken dat het niet deugt. Bij elke verhoging hebben ze een excuus. En wij maar braaf betalen.
Daarom tank ik bij de Tinq, geen personeel om op af te reageren..

/flauwe grap
Iedereen zit hier wel telkens te zeuren over de prijzen, maar als we nou eens met zijn allen iets gaan organiseren? Dat zou misschien wel iets kunnen uithalen.
kijk een in bahrein http://olavmol.nl.angrylog.nl/angrylog/image/146630
omgerkend ongeveer 8 eurie

werk zelf ook op de pomp, valt bij ons gelukig nog mee
Bah… Ik hoop elke keer bij de verkiezingen dat we eens een normaal kabinet krijgen, maar het lijkt wel alsof zodra er iemand in het kabinet komt ze meteen in geldgraaiende monstertjes veranderen. Meteen het handje op. Ze zijn stuk voor stuk allemaal hetzelfde.
Ze zouden die ministers eens mijn salaris moeten geven en mijn onkosten en ze dan eens 2x per week benzine laten tanken. Kijken of ze dan nog zulke helden zijn.
Beetje jammer dat mensen boos worden op pomphouders in plaats van op onze waaardeloze regering. Tijd om het eens te isoleren en die lui te raken waar het zeer doet. Iedereen moet eens een weekje zonder auto gaan reizen, is alleen zo jammer dat er zovelen zijn die de ballen er niet voor hebben!!

Overheid verdient meer en meer geld aan ons zonder dat wij er echt iets van terugzien!
Binnenkort met z’n allen naar het Oosten! :D
Yah boos, zo wat? Ik dacht wij people zijn de bazen van de regering, wij hebben democracy zo in het einde zijn wij toch de slaven en worden genaaid, dank u wel.
Het loopt inderdaad de spuigaten uit met onze brandstofprijzen. En ook ik vind, dat het eens moet ophouden met het uitmelken van de automobilist.

Wat ik alleen niet kan pruimen is, dat hier zo op de man wordt gespeeld. Onze minister van financiën is van de PvdA (voor de goede orde: Ik dus niet!).
Als sociaal-demokraat zal hij meer opkomen voor de mensen met de smalle beurs dan voor de Porsche Cayenne turbo S rijder.

Het is daarom pure onzin hem voor de absurd hoge benzineprijzen verantwoordelijk te maken. Vriend Gerrit Zalm deed het voor geen jota beter.
Bekijk het daarom op een objectieve manier en niet op de kinderachtige manier, die ik hierboven zo vaak lees.

Wat er zou moeten veranderen is de manier, waarop de accijns wordt berekend. Dit systeem is al tientallen jaren geleden besloten langs democratische weg, toen Wouter Bos nog in de toenmalige Pampers lag. Het is gebaseerd op een percentage, dat bovenop de nettoprijs van de door de oliemaatschappijen berekende prijs plus transportkosten en marge voor de pomphouder wordt gezet. En dan komt de BTW daar nog eens bovenop’

Dit accijnspercentage verhoogt de prijs dramatisch, aangezien het absolute bedrag in centen steeds groter wordt, wanneer de prijs van ruwe olie stijgt.
Het percentage zou bijv. verlaagd kunnen worden, of het zou omgezet kunnen worden in een vast bedrag per liter.

De prijsstijging van ruwe olie is al helemaal niet de schuld van de minister. Die wordt veroorzaakt door een zeer grote stijging van de wereldwijde vraag en conflicten in olieproducerende landen.
Wat is er gebeurt met het artikel van ongeveer een week geleden “automobilisten verenig u”

doodgebloed, iedereen had een een grote bakkes en een mening erover, maar er is uiteindelijk niks gebeurt.

er staan een hoop ideeen in, dus haal deze er maar eens uit, en dat we er eens iets mee doen, en plaats van de hele tijd leuke artikeltjes plaatsen, en roepen ooh het is zo slecht, maar dat heeft geen zin mensen, Actie !
Het kabinet in Den Haag zijn regelrechte geldzuigers. GELDZUIGERS!!!!!!!!!!! En de auto is daar de dupe van….
@Melvivio
Amen to that!
Ik doe mee.
onderwijl staan we in de rij op schiphol om , weer , met z”n allen op vakantie te gaan , ziet ook Bos .
Een opstand doe ik aan mee , trouwens .
En ook niet een klein beetje duurder hé, dik 12 cent boven Finland, die ook al een belachelijke prijs hanteren.

Leuk altijd, die sticker-acties…zeer effectief ook…
Wat heb ik aan deze info… Denken jullie nou echt dat ik alleen iets kan beginnen tegen deze idioterie?
Autoblog is een steeds groter begrip aan het worden. Is er geen mogelijkheid om alle AB-ers te verenigen, samen te brengen en van daaruit een gedegen actie te ondernemen?
Ik weet niet precies hoeveel bezoekers AB kent. Het zijn er waarschijnlijk ruim voldoende om een serieus probleem te kunnen veroorzaken. Dus dit is best een uitwerking waard.

Vergeet alleen niet, dat de regering helemaal door slaat, niet alleen met automobilistje fucken, maar met alles. Elk jaar wordt er gezegd dat het volgend jaar beter gaat en dat de begroting goed berekend is. Elk jaar blijkt er een fout in de begroting te zijn gemaakt….. Elk jaar worden wij voorgelogen. Democratie is niks meer dan een grote schijn. De verkiezingen zijn al net zo veel Bullshit. Het maakt niet uit wie je kiest en wat hun ideologieen zijn, zodra verkozen zijn alle ideologieen overboord ten behoeve van het grote geheel. M.A.W. Zodra iemand zich heeft binnengeluld, is hij ook maar een marionet van …., ja, van wie eigenlijk?
Zoals de VVD al zegt: wie heeft er nog geld om links te stemmen?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/02/27/de-vvd-begint-actie-tegen-autootje-pesten
@ dat; ja die heeft tenminste nog wat goede punten
.Vriend Gerrit Zalm deed het voor geen jota beter

Idd Zalm die heeft ook in 1 jaar de meest belachelijke belastingen door gevoerd die je maar kan bedenken

O nee wacht ik vergis me

1. Het kabinet gaat bij de schatting van inkomsten en uitgaven voorzichtig te werk onder CPB

2 Inkomsten en uitgaven zijn scherp van elkaar gescheiden. Wanneer de inkomsten meevallen dan mogen die meevallers niet worden gebruikt voor extra uitgaven. Extra inkomsten worden besteed aan de verkleining van het financieringstekort of van de staatsschuld, en aan een verlaging van de belastingen en premies.

3 Voor de hele kabinetsperiode wordt van tevoren bepaald hoeveel er zal worden uitgegeven met daaraan gekoppeld een inflatiecorrectie.

Dit beleid heeft in de afgelopen jaren financiële rust in de tent gebracht. Iedere minister wist waar hij aan toe was en het was (bijna) afgelopen met het ‘gezeur’ om meer geld

Kijk dat lijkt er meer op: de Zalm norm

vergelijk dat maar met een met Bos

Vriend Gerrit Zalm deed het voor geen jota beter

Whehehehehe droom lekker verder
@ thom

…….en de brandstofprijzen (=on topic) stegen en stegen en stegen….
Whehehehehe, droom maar lekker VVD.
De Nederlands duurste bezine ter wereld?? :P
Zijn we toch nog ergens goed in ;)
Mischien moeten we toch even na gaan denken of we niet een hele erge corrupte regering hebben?!?zou zo maar kunnen.
Het is niet niet aleen de benzine prijzen er is zijn wel meerdere dingen.Ik zou wel eens willen weten welke personen in verband met elkaar staan.Trouwens heeft wouter bos zelf niet voor shell gewerkt?Dan is het wel logisch dat je even je vriendjes bij shell helpt of niet dan?
owja en als je het kwartje van kok terug vraagt betalen we nog het meest in het heel der wereld.
Bullshit al die benzine prijzen, ben blij dat ik redelijk dicht bij de grens van duitsland woon en dat het mij wel loont om die 10 kilometer om te rijden om te tanken
1.38 of 1.55.. keuze is snel gemaakt!
laro disco3 & mini cooper s
tijd om een tank van 10000 liter in de tuin te zetten!
Ik vraag mezelf altijd af hoeveel van de klagers ook daadwerkelijk PVDA stemmen?? Mensen er is maar 1 oplossing: TON stemmen!
ZwerverRoodbaard
Allemaal kunstmatig, de dollar zakt steeds verder in prijs en hier worden de prijzen voor benzine maar niet goedkoper(eerder duurder) daar klopt toch echt iets niet.
oetluleersteklas
ze moeten de accijnsberekening toch echt eens gaan herzien en behoorlijk veranderen. en trouwens, in het kader van de Europese Unie: Als we geacht worden “één” te zijn waarom zijn de brandstofprijzen dan zo verschillend? elk land ervaart toch dezelfde nadelige gevolgen van de prijsstijging van ruwe olie? Laat ze in Brussel eerst eens iets gaan doen aan uniformiteit in het belastingstelsel en de bepalingen van accijnzen.
Jokke den belg
@ ZwerverRoodbaard: De zakkende dollar heeft hier weinig mee te maken, olie komt immers niet uit de VS voor België en Nederland…
Omdat China en andere aziatische landen massaal aan de olie slagen zijn de huidige baremas voor het oppompen van vaten veel te laag. Je hebt dan weer mensen die zeggen ‘pomp er dan gewoon meer op’, maar je kan een pomp niet harder laten draaien dan de hoogste stand :)
De olie staat aan 117$/vat, en de prijs van 200$/vat zit eraan te komen. (ruwe uiteraard). De prijs aan de pomp kan enkel zakken als de regering taksen laat vallen. Wel… dat wil ik zien gebeuren…

Stel je zelfs voor dat van vandaag op morgen miljarden tonnen koolzaad geplant worden en je die zo in een niet aangepaste wagen kan gieten om erop te rijden voor 10c/liter, dan NOG moet je hierop accijns betalen.

Het probleem is niet de olie. Het probleem zijn d groeilanden die geen schone technologie kunnen betalen en zich beroepen op oude technieken, maar allereerst de regering die een onmenselijk taks heft om jezelf te vervoeren.

Dan nog alle reklame erbij over openbaar vervoerdat op geen bal lijkt en het platje is compleet. Elke echte automobilist zoals ik, die er dan eindelijk eens aan denkt om een bus te neme omdat hij bvb een pilsje wil gaan drinken komt snel van dat gedacht terug, omdat er op de momenten dat de automobilist een bus nodig heeft er geen rijden.. maar da’s een andere discussie :-)

Zo dat moest er even uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).