Video: BMW Z4 workout op de Ring

Auteur: , 18 Reacties

Het dak van de nieuwe BMW Z4 houdt de gemoederen bezig. Eén ding staat inmiddels vast en dat is dat de nieuwe Z4 een stalen vouwdak krijgt. Toch zijn er ook mensen die beweren dat BMW de Z4 eveneens met een softtop zal uitbrengen. Wie weet kunnen we straks dus kiezen. Terwijl wij over z'n dak speculeren, werkt de Z4 ongestoord zijn training af op de Nürburgring.

De nadelen van het stalen vouwdak (gewicht en bagageruimte) moeten worden gecompenseerd worden door zaken als extra stabiliteit en veiligheid. Volgens het geroezemoes in de wandelgangen zal de nieuwe Z4 duidelijk groter zijn dan zijn voorganger, maar tegelijkertijd ook een stuk duurder.

In onderstaande spyvideo is de Z4 nog zwaar gecamoufleerd, maar naar verwachting zal het design erg doen denken aan het CS Concept met een meer prominente grille en de bredere nieren. Net als z’n voorganger zal de Z4 een lange motorkap krijgen en een naar verhouding kleine bips. De ronde achterlichten zullen worden verruild voor LED units die we qua vormgeving kennen van de 6-serie.

Voor wat betreft de motoren, verwachten we de bekende twin-turbo 6-cilinder blokken, maar wellicht dat een instapmodel zal worden uitgerust met een 4-pitter. De M-uitvoering zal worden voorzien van een geblazen 6-cilinder met een vermogen rond 350 pk. Niet veel meer, want de Z4 mag de M3 niet in de weg zitten. De Z4 maakt volgend jaar zijn opwachting als een 2010 model. (via: motorauthority)18 reacties

waarom niet het blok uit de m3 csl met 360pk
@m5: Het “oude” blok zou ook waarschijnlijk de 360pk niet halen na de nodige aanpassingen om aan de normen te kunnen voldoen. Die motor geschikt maken voor de nieuwe emissie en geluidsnormen zou waarschijnlijk duurder worden dan een nieuw blok uit de rest van de bmw modellen gebruiken en wat aanpassen om er wat meer vermogen uit te halen.
Frasker (Spyker D12 SSUV)
Dat over die softtop is waar, kijk maar naar die auto.
Overigens…. als de 335i motor gebruikt wordt dan is 350pk een eitje en ik sluit niet uit dat het meer wordt. Met het waarschijnlijk lagere gewicht (eerder zo’n 70kilo minder dan de M3) van de Z4 kan de auto de M3 dan waarschijnlijk redelijk goed volgen… (Het zou me eigenlijk zelfs verbazen als de auto niet sneller is op bochtige circuits)
wow, mooi, + ik hou van die camouflage
Die motor klonk trouwens niet echt als de 3 liter twin turbo van de 335i…. klonk bijna als een 4 cilinder. Kan wel dat de uitlaten die er nu onder zitten het geluid wel erg goed dempen en dat ze er later wat spectaculairders van maken.
De Nieuwe Z4M krijgt gewoon de hoogtoerige V8 uit de M3 hoor.
En de twinturbo komt ook gewoon beschikbaar.
Goede en grote foto’s van de testauto…

http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=134665
Het ding heeft vier uitlaatpijpen. Dit suggereert dat de motor uit de M3 of de twinturbo V8 uit de X6 werkzaam is onder de motorkap. Gezien het feit dat het onwaarschijnlijk is dat er meteen bij de lancering een Z4M op de markt wordt gebracht is het laatste logischer.
@Femme: nee hoor twee uitlaten (check de foto’s op zpost.com)

Als je kijkt naar de remmen dan lijkt me dit lang geen Z4M…. Misschien dat er een 4 cilinder turbo komt onder de 3 liter versie en de 3 liter twin turbo? Ipv de “oude” 2,5liter 6 in lijn uit de Z4 2,5 en de Z4 2,5si?
Fantastisch! zou deze ‘lak’ ook beschikbaar zijn als ze de nieuwe Z4 op de markt brengen? :D
De M3 niet in de weg zitten… Wat een hypocrisie…
Ziet er goed uit! Nu nog zonder die magnetron-platen aan de zijkant en voilá
Ik vemoed dat de “ducktale” die we nu nog op de proto’s zien er bij het productiemodel af is.

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/thumb-z4-10.jpg

En dat komt vooral door dit soort foto’s. Het lijkt mij dat het er opgeplakt is dan dat het daadwerkelijk een onderdeel van het design is.

But I could be wrong of course.
Ik hoop in ieder geval dat er in de M versie geen turbo-shit inkomt dat zou echt stom zijn, geef mij maar atmosferisch.
“De nadelen van het stalen vouwdak (gewicht en bagageruimte) moeten worden gecompenseerd worden door zaken als extra stabiliteit en veiligheid.”

Wtf? Als je een auto ontwerpt vanaf de basis om een roadster te zijn, maakt dat dak bitter weinig uit.
En het grootste nadeel is gewoon dat zo’n stalen dak optisch nooit zo mooi zal zijn als een stoffen kap. (Behalve dan bij de MX-5 CC)
Wat een lelijke achterkant trouwens.
http://www.zpost.com/goodiesforyou/more4.jpg
De nieuwe Z4M krijgt gewoon de V8 uit de M3. Wat nou M3 in de weg zitten, de huidige Z4M heeft ook de 3,2 6-in-lijn uit de voorgaande M3…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).