Video: Gaan Amerikanen nu echt aan de diesel?

Auteur: , 23 Reacties

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is er zo weinig meer tegen diesel in te brengen en is de prijs van benzine zodanig gestegen, dat ook de Amerikanen er eigenlijk niet meer onder uit kunnen.

In deze test wordt een Mercedes GL met een typisch Europese 320 CDI dikke dieselmotor tegenover de Amerikaanse Green Car of the Year gezet: de Chevy Tahoe Hybrid. Beide doen 0-96 km/h in 8,8 seconden en leggen de kwartmijl in 16,4 seconden af. Ze kosten ook nog eens bijna hetzelfde: $53.295 voor de Tahoe, $53.775 voor de GL; hoewel een Mercedes zonder opties natuurlijk op hetzelfde neerkomt als een luxe hotelsuite zonder meubels. Qua verbruik ontlopen de twee über-SUV’s elkaar iets meer, al presteren beide beter dan de fabrikanten opgeven: gemiddeld 1 liter op 10,1 km voor de Mercedes tegen 1 op 8,8 voor de Tahoe.

Wordt het de zescilinder oliestoker of de achtcilinder met zijwieltjes? (bron: insideline)23 reacties

wat is dat voor hippie?
Skip diesel, forget hybrids. Iedereen zo snel mogelijk op dit:
http://www.autoblog.nl/archive/2008/04/16/bmw-hydrogen-7-mono-fuel-zuivert-vervuilde-lucht
Zover ik weet is het imago van de Europese diesel niet zo best in Amerika. Door de diesel van lagere kwaliteit hebben die motoren constant problemen met de moderne commonrail techniek. Japanse diesels zoals de Honda 2.2 CTDi schijnen het stukken beter te doen qua betrouwbaarheid.

Maar los daarvan denk ik dat de Mercedes de betere auto is qua afwerking etc., maar niet qua uitstoot (waar het uiteindelijk om gaat). Alleen maar naar het verbruik per liters kijken is niet interessant (verschil benzine/diesel). Er zit nog altijd meer energie in een liter diesel dan in een liter benzine. Welke meer bagger uitstoot per verbruikte liter lijkt me ook wel duidelijk.
een tahoe boven een GL kiezen omdat hij groter is, nou nou..
ze zijn gewoon niet te vergelijken, de Mercedes is gewoon in alles beter, verbruik, afwerking(duhh!), comfort,presaties, onderstel,..
Die GL is in de States wel een pak goeikoper dan hier!
@Thibaut
ooit al in een Tahoe gezeten? Of mee gereden?
ik twijfel er zelfs aan als je dat al gedaan hebt met een GL
Slechte zaak als al die amerikaantjes over gaan op diesel, dan stijgen hier de prijzen nog harder dan dat ze nu al doen..!!
Zo, zat ff te knikkebollen door dit filmpje.

Waar ging het over?
Gaan Amerikanen nu echt aan de diesel? BOEIEND!
En wat dan nog, wat merken wij daarvan?

vraag en aanbod bepalen prijs..
amerika een grote vrager, meer vraag dus zal de prijs van diesel stijgen

te makkelijke economie dit..
Ik ben nou geen Mercedes fanaat…
Maar dit is toch duidelijk?
Die domme koeien daar, ‘ja een hybride, gooi er maar een 6.0 Liter V8 in’
Wat voor ignorant hazen er in de VS rondlopen…

.. is niet te geloven

6 liter V8 met zelfde prestaties als 3 liter V6.. dit is zielig gewoon
Ten eerste blij dat ze de G klasse behouden hebben en daarnaast een GL hebben gebouwd. Mooie, goede en betrouwbare SUV en nog eens heel goed offroad. Combineert beiden heel goed.

Maar laat me niet lachen de Tahoe is en kan geen concurrent zijn van de GL.
@GS_ultrAslan: Blijkbaar wel dus. Zelfde prijs, zelfde prestaties, vergelijkbaar pakketje. Het is maar net wat je wilt.

@JT: Verder kijken dan je neus lang is. De Tahoe is groter en (door de accu’s) een stuk zwaarder dan de GL. Als dit iets bevestigt, is het wel dat een moderne diesel gewoonweg niet meer onder hoeft te doen voor benzine.
Ruben: op het gebied van prijs, prestatie en pakket kunnen deze twee dicht bij elkaar liggen en ontlopen elkaar niet, maar ik denk dat de GL kwa afwerking, geleverde kwaliteit beter is ook de comfort is van een hoog nieau bij de Benz.
@six trey

neej, jij wel?
maar het word allemaal gezegt in het filmpje..
en mijn vriendin haar vader heeft een escalade, en daar heb ik wel al met gereden,
Achja, net teruggekeerd van een tripje naar New York, eerste keer USA en ook ik had altijd mijn vooroordelen over Amerikanen/Amerikaanse auto’s. Maar het is toch wel helemaal geweldig dat zo’n stad helemaal vol zit met dikke V8’en en dat je gewoon constant dat heerlijke gebrul hoort. Als je in Amerika verblijft ben je de woorden milieu, zuinigheid en weet ik het allemaal helemaal vergeten. Dan denk je ook niet meer aan hightech gedownsizede turbomotortjes en schone diesels, een dikke V8 met een hoog koppel willen we! Als je ziet hoe het er daar aan toe gaat kun je gewoon niet anders dan concluderen dat Nederland een druppel op een groeiende plaat is en dat al die “milieumaatregelen” hier niet meer zijn dan pure geldklopperij.
Hopen maar dat de Amerikanen aan de diesel gaan. Nu worden alle overschotten aan benzine uit de raffinaderijen in Antwerpen en Rotterdam naar de Verenigde Staten geëxporteerd, omdat in Europa véél meer diesel dan benzine nodig is.

Als ze die benzine in de VS niet meer willen, zal door het veel grotere aanbod dan vraag de benzineprijs in Europa kelderen. Fingers crossed dus :)
@Thibaut
Met een tahoe en escalade heb ik al gereden ja en ik vind het gewoon zalig als je de V8 hoort brullen kan het verbuik je gestolen worden.
Met een GL heb ik helaas nog nooit gereden en ik weet ook wel dat de afwerking beter zal zijn bij de MB dan bij de Chevy maar toch verkies ik de Chevy there’s no replacement for displacement ;)
@six trey
achja, iedereen zijn smaak;)
ik hou het maar met mijn CRX, nothing better than turbos;)
Tahoe=Stoer/groter en dat wil je wel uitstralen in een SUV toch? GL=pausmobiel/Uncool
sorry hoor maar dit is echt een belachelijk nutteloos filmpje… Europese standaard en afwerkingskwaliteit vergelijken met amerikaanse makelij???!! komaan zeg
appels/peren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).