Mercedes-Benz SL63 AMG Edition IWC

Auteur: , 22 Reacties

Geil! En gelimiteerd tot 200 units.

En je krijgt er natuurlijk een gratis horloge bij (type “Grosser Ingenieur”). De Zwitserse horlogefabrikant IWC Schaffhausen doet namelijk vaker zaken met Mercedes, zoals we zagen bij de CLS55 IWC Edition.

Dit is overigens de eerste Mercedes die gebruik maakt van een nieuwe witte lak, genaamd “designo magno Kashmir”. De witte lak wordt gecombineerd met de heerlijke AMG stoelen (elektronisch bedienbaar in bijna elke stand), welke zijn afgewerkt met nappa leder in het kleurtje “Tobago Brown”. Om het geheel af te maken heeft men bij Mercedes een aantal carbon componenten in matzwart gespoten. Oh boy…

Limited edition model offered in cooperation with IWC Schaffhausen: SL 63 AMG Edition IWC: Exclusive AMG Roadster with Choice Interior Appointments and Compelling Technological Features

The AMG PERFORMANCE STUDIO has developed a new limited edition vehicle, the exclusive SL 63 AMG Edition IWC. Limited to a total of 200 units, the new roadster features an eye-catching designo magno Kashmir white finish as well as an AMG Exterior Carbon package with a matte surface. In keeping with the exterior appearance, the vehicle’s interior is fitted with Carbon matte trim as well as Tobago Brown nappa leather upholstery that creates additional visual and tactile highlights. In addition, the vehicle features the AMG Performance package to ensure unparalleled handling. All SL 63 AMG Edition IWC vehicles will be delivered to customers along with an exquisite “Grosser Ingenieur” (Great Engineer) watch from the renowned Swiss watchmaker IWC Schaffhausen.

The SL 63 AMG Edition IWC will be the first vehicle to be offered with the all-new designo magno Kashmir white finish. An interesting contrast to this color is formed by the components with a Carbon matte finish: the trailing edge , the diffusor insert in the lower back panel, and the side air vents on the front apron. In stylistic sync with these components is the Carbon matte trim on the center console and the interior door panels.

They are harmoniously augmented by the Tobago Brown nappa leather upholstery on the electronically adjustable AMG sports seats, which feature multicontour and memory functions, heating, an AMG-specific perforation pattern, a special design, and AMG badges. The vehicle’s limited edition status is discreetly emphasized by black AMG floormats with Tobago Brown leather piping, AMG door sills with white illuminated AMGlettering, and the IWC logo on the lid of the center console.

To ensure that the driver remains in perfect control of his or her vehicle, the two-tone AMGPerformance steering wheel has a reduced diameter, a rim that’s flattened at the bottom, and silver-finish aluminum gearshift paddles. The steering wheel is part of the Performance package, which also includes forged 19-inch AMG light alloy, double-spoke wheels with a titanium gray finish and polished surfaces. The 8.5-inch and 9.5-inch rims sport 255/35 R 19 and 285/30 R 19 format tires, respectively.

The front axle is equipped with internally ventilated, perforated composite disc brakes (390 x 36 mm) that keep braking distances to a minimum and ensure the vehicle is extremely resistant to fading. Handling is further enhanced by other technical features from the Performance package, including a rear-axle, multi-disc limited-slip differential with a lock factor of 40 percent, as well as an AMG Performance chassis equipped with Active Body Control.

AMG naturally aspirated V8 with 6.3 liters displacement and 386 kW/525 hp
The drive system of the SL 63 AMG Edition IWC will provide motorists with an exhilarating driving experience. Boasting a top output of 386 kW/525 hp and a maximum torque of 630 Nm, the AMG 6.3-liter V8 engine is augmented by an extremely responsive partner in the shape of the all-new AMG SPEEDSHIFT MCT seven-speed sports transmission. The SL 63 AMG Edition IWC accelerates from zero to 100 km/h in 4.6 seconds, while its top speed is electronically limited to 300 km/h.

Mercedes-AMG and IWC Schaffhausen: A luxurious partnership
Along with the vehicle, buyers of the SL 63 AMG Edition IWC will also receive a limited edition model of IWC’s “Grosser Ingenieur” watch. This precious chronometer has a stainless steel housing measuring an impressive 45.5 millimeters in diameter. The design of the watch’s wristband and face compliment the vehicle concept. In addition, the watch’s bottom is made of sapphire glass that reveals the intricate mechanical clockwork with its automatic Pellaton winding system.

Mercedes-AMG has been collaborating with the time-honored Swiss watch manufacturer IWC Schaffhausen since 2004. In October of that year, the two companies presented their first jointly designed vehicle, the CLS 55 AMG “IWC Engineer.”

Customers will be able to order the SL 63 AMG Edition IWC beginning in fall 2008 , and vehicle deliveries will commence in November 2008. The model will be limited to 200 units.22 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Oei, fijne klok, fijne auto, fijne combinatie
wat een beest aan de deur afzette rond tien uur graag en drie keer bellen op de bovenste bel zal hem dan wel in ontvangst nemen :p
-edit: nutteloze bijdrage-
Beetje slap ontwerp dat horloge, de gemiddelde Breitling ziet er beter uit.
Zelfs al was het geen IWC, het zou nog steeds een geile bak zijn!
Zowel de horloge als de MB zien er strak uit, netjes ;)
Dit lijkt wel SL-blog, al die nieuwe / getunede SL’ en.
Dat het na de totaal mislukte facelift toch nog een mooie auto blijft spreekt nog maar eens voor de kracht van het oorspronkelijke ontwerp. Daar kan geen ontwerpmiskleun tegenop.
Overigens vind ik de fotoviewer hier bij Autoblog enorm onhandig: geen link naar het oorspronkelijke artikel, en de plaatjes worden verkleind weergegeven in eerste instantie waardoor ze niet om aan te zien zijn. Neem een voorbeeld aan km77.com
Daar zal wel een flink prijskaartje aan hangen, maar toch een erg vette bak!
wat is dit een vreselijk brute wagen.
na een goed gelukte facelift nu een nog mooiere versie.
…. verliefd
beter dan dit kun je gewoon niet gaan?
joske (porschefan)
WTF! zo’n zalig interjeur(kwn oe dajt moet schrijven:P)
En mooie auto, zou ik hem ruilen voor mijn fiets( die maximum 38 heeft gegaan)?
Uhuh “gratis” horloge…whoehahahaha!
Niemand is perfect….

Deze auto wel..!!
prachtig!
echte klassebak eh
uhmm I love IWC!! me pa heeft nog een CLS 55 AMG IWC staan, zo perfect!!:P heb gewoon een zwak voor IWC en ook weer voor dit model!
Wat een dikke bak zeg.Goed bezig.Ach ja bmw wint met de motoren.Mercedes met de ontwerpen.
… en niet eens een IWC-horlogen ingewerkt in het dashboard… Terwijl een S 320 cdi er wél eentje heeft.

Conclusie: platte commercie
Cool! Je koopt een horloge en je krijgt er een Mercedes bij! ;)
Geweldig stukje vakmansschap !
Erg mooie uitvoering, al had ik hem liever in de kleur van de CLS IWC Ingenieur gezien:
http://www.autoblog.nl/archive/2005/04/05/55_keer_mercedes_cls_55_amg_iw
geef mij maar die iwc, en laat die mercedes maar mooi staan
SUPERTOLL!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).