Kenteken afplakken is de normaalste zaak in China

Auteur: , 23 Reacties

Iedereen kent de verwisselbare nummerborden uit James Bond, in Nederland zijn ze verboden maar in China is het een veelgebruikt systeem. Daarnaast zijn er vele Chinezen die gewoon zonder kentekenplaat rijden, resultaat is dat er daar slechts 50% van de auto's door snelheidscamera's worden betrapt... Tijd dat wij de Chinezen eens gaan kopiëren in plaats van andersom?

Ik vraag me sowieso af welke mentaal gestoorden er tot die 50% behoren die wel gepakt worden. Volgens een lokale politieman is kans dat men de overtreders pakt namelijk nihil, zo schreef de Beijing Youth Daily onlangs. De prijs van afstandsbestuurbare nummerborden begint rond de $115 en een geavanceerde versie, waarbij je kunt wisselen van nummerbord, kost ongeveer het dubbele. Dat is geen geld en het resultaat (een “license to speed”) is natuurlijk zeer welkom.

Via een artikel van chinacartimes.com vond ik nog wat leuke reacties op dit nieuwsbericht, om een idee te krijgen hoe het er daar aan toe gaat:

– why so complicated? just remove your plates:) i also live in south china and i drive my car allready more then one year without license plates at all. this is the cheapest and most effective solution. my car was never stopped for driving without plates and i overtake police cars on the daily basis.

– By the way, I don’t know if it’s caught on up north but it’s very chic now to just slap a camouflage cloth license plate cover on and zip about the streets and highways of Guangdong. Seems the police don’t dare to actually check what’s underneath…

– the most peopl i see with the camouflage covers are private people. last time i even saw some speeding travel couchs (buses) covered their plates with camouflage. but the most comon way is still to put a CD in the licenseplate holder to cover 1-2 leters. another way wht is getting popular at the momment is to use blue tape to cover parts of a letter to make an 1 to an i or a G or O to a C. but i still think my way is still the safest and effective one. just drive without plates23 reacties

kunnen we tog nog iets goeds van hun kopieeren
en wel grappig die tekst achter je nummerplaat
-edit: nutteloze bijdrage-
ik heb mij laten vertellen dat als je een kantelbare kentekenplaathouder dat je dan illegaal bezig bent..

maar als je achter die plaathouder de tekst: HOUD AFSTAND (of iets dergelijks) plakt, dat het dan wel ”legaal” is omdat je dan een boodschap wil geven aan de bestuurder achter jou.. en die veiligheids regel overruled de regel dat je kenteken zichtbaar moet zijn.

ik weet niet in hoeverre dat waar is, maar het klinkt wel aannemelijk.
330i Cabrio E93
ik zeg

UJL 7892
# 330i Cabrio E93 schrijft,
9 May 2008 om 9:51

ik zeg

UJL 7892
——————-
het is Y ipv U, verder ben ik het met je eens
Ik ken iemand die in China woont en werkt en die heeft een luxe Passat van de vorige generatie met rood/blauwe knipperlichten in de bumper, net als bij de KLPD, hij zegt dat het heel goed werkt langs de file over de vluchtstrook.
:)
P.S. ik zal vanmiddag een foto’tje posten.
Ik zeg maar wijselijk even niks over chinezen…
Over die doorschijnende letters kun je altijd nog tape plakken. tevens denk ik dat de camera niet zo scherp is dat ze dat kunnen lezen.
bestaat dat systeem ook voor brommers? :D
@ wortel: ik zou het geweldig vinden, maar ik geloof er eerlijk gezegd geen zak van…
@wortel
Reken er maar niet op? ;)

Haha, dat zou wel een mooie zijn, als je een signaal aan je achterligger wil geven, waarom zou dat dan precies op de plek van de kentekenplaat moeten, en schuift er niet iets boven uit?
nee het klinkt wel raar. maar het zou een gaatje in de wet kunnen zijn.
er zijn wel meer rare wetten, kijk maar:

http://www.pinkbullets.nl/2008/04/raar/top_10_rare_britse_wetten?utm_source=petrolhead-blok&utm_medium=smg-promo&utm_campaign=ph-20070307
is wel een zalige gedachte. wat doe je eerst? even rondcruisen en een identiek zelfde auto vinden en de nummerplaat ervan laten namaken. dan koop je zo’n jamesbond switch waarop je een 2de nummerplaat kunt ophangen en als je effe op het gas wil staan effe een switch doen. Simpel toch?
jaja, simpel, totdat er eens een anonieme wagen achter je rijdt terwijl je die plaat laat ronddraaien…
of tot je wordt achtervolgd en gestopt door de politie en die je papieren vragen en zien dat de nummerplaat niet overeenkomt of dat ze op een minuut tijd ineens veranderd is

mooi in theorie…
Leuk, maar zal niet blijven duren. Binnen de kortste keren maken ze zichtbaarheid van nummerplaat prioritair, en al wie zonder rijdt of met zo’n klapding eraan zal een ferme boete krijgen.

Binnen het jaar.
Ja want dat soort dingen hebben zal wel een hoge prioriteit hebben bij de chinese regering…
China is een fantastisch PRO auto land. gesubsidieerde benzine in plaats van getaxeerd, 50 duizend kilometer autosnelweg, en geen verkeersregels, enkel de wet van de sterkste.
die chinezen hebben het door ..
waarom zou je geld willen stelen van je eigen volk ??
laat ze maar op tijd op werk komen .. dan komt er teminste geld uit het buitenland binnen ..

belasting betalers tarten doen ze maar in de westerse samenleving ..
leuk more fun on the streets
Keertje gehoord,
twee gasten hebben identieke mercedes gekocht, en ‘deelden’een kenteken. ok ok chassis nummer klopt niet maar de kans dat iemand dat ziet is klein, want alles klopt, type, kleur uitvoering, bouwjaar.

Ze vielen door de mand toen ze bij elkaar op visite kwamen er twee auto’s met hetzelfde kenteken op de oprit stonden.

Met de nieuwe platen is dat lastiger, voreger was dat easy.
lol @ “blue tape to cover parts of a letter to make an 1 to an i or a G or O to a C.”

In ons geval dus gele tape, bedankt voor de tip…
Goed zo, geen kentekenplaten meer!

Het ontsierd Alfa Romeo’s, en een kentekenplaat past qua kleur nooit bij je auto tenzij je een Gele Leon hebt.

Een kleine kentekenstikker met de keuze welke kleur je wilt lijkt me wel prima. Met dit voorstel zullen heel wat Alfa Romeo bezitters in hun sas zijn, tenzij zij opgewonden raken van het bespied van een overheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).