Impressie BMW Gran Tourismo

Auteur: , 110 Reacties

Er gaan al een tijdje geruchten over een toekomstige "M10" van BMW. Met de recente onthulling van de BMW M1 Homage lijkt het er steeds meer op dat deze super sportwagen er ook daadwerkelijk gaat komen.

Bij deze impressies, gemaakt door Martijn Lemmens, ligt de motor in het midden zoals dat het geval was bij de originele BMW M1 en natuurlijk bij de concurrent, de Audi R8. Volgens de laatste geruchten zou de motor echter ook voorin kunnen liggen. Het zou daarbij gaan om een ge-upgrade versie van de V10 uit de M5 en M6 met 550 of zelfs 625 pk of een twin-turbo V8. Deze sportwagen moet gaan concurreren met de R8, Porsche 911, Honda’s nieuwe NSX, Lexus LF-A en natuurlijk de Nissan GT-R.

BMW topman Reithofer heeft onlangs in een speech laten vallen dat er daadwerkelijk een Gran Tourismo komt die op de CS Concept gebaseerd is. Dit model zal in 2012 op de markt komen en waarschijnlijk M10 gaan heten (niet hier afgebeeld!). BMW heeft namelijk vorig jaar al de naam M10 vastgelegd.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is nog even afwachten. Tot die tijd kunnen we eens kijken naar deze impressie die gemaakt is.

BMW M10110 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
BMW 335i cabrio
leuk hoor die audi dingen achter de deuren
Ziet er vrij Chinees uit. Bami Mie Wasabi.
bah
r8, look-a-like, maar deze mag niet eens in zn schaduw staan. Het blok is natuurlijk wel top!
bah, l/b niet in verhouding, lijkt wel op een 1 serie. Een Gran Turismo met motor achterin ?? Dat gaat niet heel goed samen, volgens mij krijg je dan erg aparte lijnen. Motor moet er tussen en tegelijkertijd moet de daklijn ruimer aflopen.
Nissan NSX ? Hmmmm…. Wist niet dat die ook een NSX gingen bouwen.
-edit: oops. dat moet natuurlijk Honda zijn, dank u-
wat is dit nou voor stomme photoshop, zo gaat hij er echt niet uitzien!! (hopelijk)
voordat mensen gaan zeggen dat ik de tekst niet gelezen heb.. het gaat dus over deze impressie. (en dus niet over het gerucht dat de motor toch voorin komt te liggen, wat mij meer logisch lijkt.)
Zonder middenmotor geen M1.
Nou dan, even over de auto. GT moet de motor voorin hebben. Anders is het niet een echte GT, volgens traditie. In deze rendering zie ik iets te veel Audi R8 terug, vooral de rear quarter panel en de bolling links voor bij de neus. Maar ziet er in principe netjes uit. (Is altijd makkelijk om kritiek te geven, moeilijk om zelf beter te doen) Ik vraag me af of deze nieuwe GT ook een vierdeurs-“coupe” gaat worden (god, wat heb ik een hekel aan die uitdrukking….klopt gewoon niet) net als het concept of dat het een echte coupe wordt. Ook hoop ik dat BMW deze iets agressiever, minder bol en minder “Bangle”, maakt. Ik vindt de nieuwe BMW’s qua design tegenvallen vergeleken met de vorige generaties…
Deze moet gaan concurreren met de Porsche 911 (Turbo?) Dus dat betekent dat deze “M10” onder de 4 seconden aan de 100 km/h zit, als je hem vergelijkt met de Lexus LF-A
Laten we hopen dat zo’n soort auto er komt, maar dan zonder al die luchtinlaten en mét het front van de deze impressie en de achterkant en zijkanten van de CS-Concept. Ik heb heel veel zin in de (eventuele) 625 pk-versie.
oooeeehhh die bulldog leunt gevaarlijk naar voren ..
achterkant is een stuk minder stoer ..
Martijn Lemmens dit lijkt natuurlijk nergens op. op het eerste plaatje zijn duidelijke R8 lijnen te zien en op de 2e is de achterkand opeens heel hoog. als ik een cijfer zou moeten geven,…. hmmm een 1 misschien voor de moeite, maar die vervalt weer omdat je water en vuur mengt, je gaat toch geen audi accenten in een bmw stoppen!!!
Wie zei daar Audi R8???
Tja die achterkant lijkt nergens op, het is dan ook een (alles behalve relevante en naar mijn mening zeer amateurische) impressie! De neus is weliswaar niet slecht!
OMG wat een nerds, achter de deur idd beetje gejat van de R8 MAAR de uitlaten lijken ook niet normaal veel op de R8 TDI :-o beetje jammer hoor
veel gelijkensissen met de R8

maar wel geslaagd reslutaat
geloven jullie het zelf dat de auto zo eruit gaat zien?
hahaha is maar een Impressie!
voorkant ziet er wel vet uit,, maar achterkant cker niet
Laten we hopen dat ie er niet zo uit komt te zien… :-(
Let op mijn woorden. Er gaat helemaal geen 2 deurs GT komen.

De M10 wordt gewoon een 4 deurs coupé.

Niet voor niets dat men een ingenieur van de M-afdeling hoofd van dat project heeft gemaakt.
Moet ik eerlijk zijn?

oké komt ‘ie.

NEXT!!!

hoop dat dit een slechte photoshop is, zo wel? Dan wordt het moeilijk om hem ook uit te verkopen voor dat ‘ie al in productie is zoals de x6, denk ik;)
Niet iedereen hoeft m’n mening te delen hoor, puur subjectief hè jongens/dames.
hahahah wat een slechte photoshop!
Mooi man, een R8 met een 3serie coupe. Waarom uberhaupt nog aandacht besteden aan impressies, deze kloppen toch nooit.
Wat een rommeltje zeg…
Die impressie lijkt me nogal inspiratieloos… achterkant is niks. Wie heeft dat getekend?
Wat is dit voor een grap, 3 serie koplampen, R8 lijnenspel en een achterkant die op een X6 lijkt, inderdaad, NEXT
Oh mijn god, dit moet de slechttste impressie ooit zijn :p
hhahahah zo een lelijk ontwerp man toch !! 1 tip als je een BMW concept tekent NOOIT audi toestanden erbij betrekken !!! zoals die R8 luchthappers…..maarten lemmens ?? Who the ?? anyway ???
Wie heeft dit getekend? Die proporties lijken helemaal niet te kloppen, of de achterkant is 1,5x zo breed als de voorkant…
Hmm hoe zeg je dat alweer? Oja, KOTSLELIJK! Bah! Ik vond de vorige impressie toch beter hoor.
plaatje van de voorkant vind ik heel mooi, achterkant vind ik heel erg lelijk.
ze moeten dan tog met iets anders komen
edit: tog?!? wat is dat toch met dat tog?
Lijkt wel een curus fotosoepen: “HOe fotosoep ik een r8 naar een bwm m10 met volkswagen kenmerken”

Wel erg zwak van autoblog om aandacht te schenken aan zon zielige en slechtuitgevoerde photoshop van 1 of andere wannabee auto ontwerper.

Bah bah bah!
Nou zeg… ik bedoel, ik vindt deze chop ook niet echt mooi… maar om nou zo uitbundig onze reacties uit te drukken lijkt mij ook niet nodig. Ik bedoel kunnen wij zelf echt zo veel beter ? Ik denk dat de meeste van ons niet eens weten hoe Photoshop werkt… Een beetje meer respect voor de creaties van anderen graag.
-edit: leer eens lezen-
Ik vind er niks aan, het is niet echt bmw-achtig meer en een beetje uit proportie…
niet mooi, zoals unaniem wordt gevonden.
Gadverdamme
sorry hoor, als er echte kenners hier zitten, die zien toch gelijk dat dit een hele amateuristische shop is van een r8, gemixed met een a5 en een bmw front erop geplakt… Ook wel erg jammer dat autoblog dit als een serieuze impressie ziet.

Niet verwacht autoblog!
Jezus, laat die kerel die deze impressie maakt eens een impressie maken, in plaats van een R8 te fotoshoppen door er een CS concept voorkant en achterkant op te zetten.
Als BMW echt met een M10 komt, dan lijkt het in de verste verte niet op dit.
jonges, de foto’s zijn pshops….dus ff chille. hij gaat er bruut uitzien, zo zal die ook rijden.
Tis net een Audi R8.
Mooi?
ik vind hem niet zo mooi, dan vindt ik de Peugeot’s zelfs mooier !
Nep volledig en lelijke photoshop
ohnee bmw’ke toch… de achterzijlijn is bijna exact die van een R8…
en de voorkant is een 1serie met een 6gemixt… fugly dus…
wees maar gerust ik hou er mee op.
Bovendien zijn alle suggesties helemaal fout waarop deze is gebasseerd, dat zegt al genoeg over de kwaliteiten van jullie zelf. Want het is van scratch op gebouwd, even duidelijk zeggen wat dat betekend want dit zijn natuurlijk moeilijke woorden. Maar dit betekent dat je vanaf 0 begint, dus er is geen origineel. Ik hoor de meest domme dingen, zoals een A5, haha… Nog niet een beetje.
Schande voor BMW, kom met wat beters dan deze R8 look a like !
PAN snapt het niet. Deze impressie staat geheel los van BMW… duh, lees anders even het artikel, scheelt een hoop irritatie.
slechte superslechte impresssie joh!!!
Erg lelijke impressie, maar ik geloof dat men het daar wel over eens is :P Een mogelijke M10 is dan wel weer leuk, zeker in de genoemde klasse, tis mooi dat de 911 steeds meer concurrentie krijgt van andere “bruikbare sportwagens”.
ML even voor de duidelijkheid, ik weet niet of je echt Martijn Lemmens bent maargoed deze inpressie is heel erg LELIJK!! dank u.
Tijd voor een nieuwe impressionist? ;)
Dat zijn toch 3-serie koplampen :P ?
En R8 inlaat aan de zijkant.. en de achterkant lijkt nergens op.. een 6-serie kofferbakdeksel en de verhoudingen kloppen niet.. Neem dan gewoon de CS-Concept en haal daar 2 deuren weg ofzo, dan lijkt het nog ergens op ! ;)
Het is toch al 1 april geweest, meneer Lemmens?
stefan de groot
haha als je alle berichtjes terug leest is dit best humor, Ik hoor impressie staat los van BMW is photoshop ik hoor eigenlijk niemand die hem echt mooi vind en als je die berichtjes leest moet je er toch kei hard om lachen wel lullig voor diegene die zich een aantal dagen volledig heeft gestort op zo’n plaatje die kei hard word afgezeken ik zeg het is Humor valt niet onder serieus en gelukkig maar want ik sta volledige achter 90% van alle berichtjes haha
Altijd mooi zo’n namaak R8, hij zal wel vet worden.. Maar hij lijkt nu echt rete veel op de R8
waha wat een grap die photoshop zeg… dus echt geen bmw stijl
ben er van overtuigt dat de nieuwe BMW supercar er beter uit zal zien dan deze impressie……
kotslelijk.
Qua shop, verhoudingen en vormen.
Het geheel doet me denken aan een 6-serie en de CS, niet aan een BMW supercar.
Wat een lelijk hok, geen verhoudingen in het. Lijkt wel een combi van een Volvo S80 en een Audi R8 met een BMW badge.
ziet er niet zo mooi uit
Niet echt mooi, niet echt lelijk. Maar die R8 dingen zijn er te veel aan, het past er gewn niet op…
@ Iedereen !!
Als jullie het zo’n slechte impressie vinden ( ik ook hoor ). Is het niet leuk om zelf een schetsje te maken of een eigen photoshopje?
Dit kan echt niet:
CS concept, x6, r8 door elkaar. Ik weet niet, maar bij de achterkant krijg ik een beetje ook een vw gevoel
Dit wordt hem toch niet… goh
@Jordey

kan ik niet (geef ik eerlijk toe), maar dan kan ik nog wel zeggen dat deze impressie “lelijk” is. :)
hoop dat dit een grap is…..
ziet dr niet uit dit ding……
leer es fotoshoppen vent!! echt een gruwel!
Ik hoop dat hij er komt maar als hij er zo uit komt te zien doe mij dan maar de r8.
Gisteren stond er een bij mij voor de deur van een dealer uit Tlburg en man man man wat een mooie wagen is het toch.
@ niels :

Ik vind dit design ook niet mooi, als je hem vergelijkt met de laatste concepts van bmw (neem de cs of m1) dan is dit helemaal bagger!
Zo die is ECHT lelijk.

Achterkant van een Infiniti, hele vorm = R8, voorkant is die BMW CS ofzeau en dat alles samen maakt een gedrocht.

They’re back on the track
k vind het een beetje een lelijke impressie…
@ML of het nou van scratch is of niet, het is en blijft een lelijk hok. Misschien allemaal leuk en aardig dat je beetje overweg kan met je tekenprogramma, maar ontwerp er alsjeblieft geen auto`s meer mee.
Meest mislukte impressies ooit. Komt niet eens 1% in de buurt van de M1.
Dit komt niet van BmW zelf hé, dit is gewoon een jongen die een Audi R8 getransformeerd heeft tot een BMW. Je ziet het toch aan de lijn van de wagen.
Ik vind die voorkant prachtig en die achterkant verneukt. Beetje jammer…
haha wie is hier aan het knutselen geweest. Dit kan toch echt niet serieus genomen worden…
Dit is een wilde gok schets. Iedereen denkt meteen dat dit em wordt. BMW kennende maken ze t design wel beter hoor.
Nee….doe mij dan maar de nieuwe 7-serie :P
Hahaha wat een gedrocht. Ik weet niet wie die Martijn Lemmens is, maar is ik dit zie zou ik hem toch niet te serieus nemen. Sorry Martijn.
Hoop toch dat het uiteindelijke ontwerp er wat beter uit gaat zien….vindt de proporties van deze impressie nou niet echt fantastisch…

En het mag idd best wat minder R8.
Jongens wees allemaal gerust ik stop er mee. En als je me ziet zul je me echt wel serieus nemen, ik heb hier gewoon geen goede opdrachten gekregen waar ik nou echt duidelijk wat mee kon. Het zijn vaak opdrachten geweest die niet uitvoerbaar zijn omdat je over die zaken niets te weten komt. Spyshots zijn gemakkelijk te benaderen door de grove lijn er uit op te nemen. Maar goed, jullie zaten ook allemaal fout dat het gebasseerd is op een audi, want dat is dus ook helemaal niet waar!
Overigens zal ik echt wel over het talent beschikken dat ik het kan want ik ben toch aangenomen voor een vervolg opleiding om na mijn Havo verder te kunnen studeren. En gezien die selectie nogal streng is wil ik nou niet er bij toegeven dat ik dus niks kan. Want zo, de meeste van jullie dan, denken jullie! En ach, wellicht komt er wel een nieuwe impressionist, die dan ook weer even goed door jullie retour wordt verzonden.
@ML: dat je niet blij bent met harde kritieken dat kan ik me voorstellen… maar aan de andere kant… Denk je dat mensen in de business subtieler zullen zijn ten opzichte van ontwerpen? Wen er maar vast aan dat kritieken soms pijnlijk zijn anders ga je het in de business niet overleven.

Afgezeken worden is niet leuk, maar zonder kritiek kom je niet verder, dus proberen je ego aan de kant te zetten en te kijken wat je er van kunt leren. Succes verder, jammer dat je het opgeeft.
@ML .. doe es effe normaal .. je laat je toch niet afblaffen door een stel snotapen die nooit van hun leven capabel gaan zijn een auto van dit caliber aan te schaffen ..

filter gewoon de opbouwende kritieken van de negatieveprietpraat ..
en doe er je voordeel mee ..
Nou weet je wat het is, ik kan heel goed omgaan met goede kritiek, zo ben ik vanaf mijn 9e al verder gekomen met het ontwerpen van auto’s.
Maar hier is het geen kritiek, hier noem ik het poep, K*t en bah woorden. Dat is het enige wat er uit komt. Daar heb je nu eenmaal niets aan…
Dus vandaar lijkt me het een wijze beslissing om hier voorlopig niet te komen.
Voor alle diegnen die vinden dat het plaatwerk achter de deur gejat werd van de R8, kijk eens naar de volgende foto dan zie je waar de audiboys onder meer hun inspiratie hebben gehaald. Ze zijn wel ‘origineel’ geweest door het in een andere kleur aan te bieden…

http://www.netcarshow.com/bmw/1999-z9_gran_turismo_concept/800×600/wallpaper_08.htm
Inderdaad, zoals lincoln schrijft, doe er je voordeel mee! Er zijn hier ook impressies van jou voorbij gekomen waar hele positieve reacties op kwamen.

De voorkant van de M10 impressie vind ik overigens erg strak, alleen de achterkant oogt een beetje raar, maar ach, ik ben geen design expert ;)
@ML .. nou en .. die vergelijkingsmongolen heb je bij elk topic ..
en vernieuwing is is al helemaal iets engs voor die lui ..
het is niet jouw onkunde maar de onkunde er een fatsoenlijk oordeel over te vellen .. vergeef het die lui en blijf ons gewoon lekker verassen met jouw ding .. deal ??
Ik blijf mijn opdrachtgever een keer in de maand op de hoogte houden van dingen die ik in mijn vrije tijd maak en daaruit beslissen we of er binnenkort weer iets komt te staan. Maar het is voor mij ook nietfijn als ik iets heb gemaakt en dan een waslijst van persoonlijke aanvallen over me heen te krijgen dus vandaar dat we nu besluiten het voorlopig niet te doen. Contact blijft er wel en we zullen zien hoe het loopt. Ik ga iniedergeval nu genieten van het weer…;)
Wel bedankt trouwens lincoln, hou het in de gaten;)

Groetjes
@ML ..
als er een beslissing gemaakt moet worden is elke beslissing de beste ..
en er is maar 1 iemand die de beslissing kan maken .. en dat is de baas ..

zo .. ik ga er helemaal van slissen ..
Hahah no problem;)
Maar je zult echt wel binnenkort weer wat kunnen zien hoor.
Bovendien volgend jaar een studie die wereldwijd kennelijk goed aangeschreven staat dus daar moet ik echt wel het een en ander kunnen leren. Ik begin dan aan de design academy. En misschien had ik in eerste instantie wel beter kunnen blijven tekenen, want dat doe ik eigenlijk veel liever maar het leek me een uitdaging om het in photoshop eens aan te pakken. Bij het tekenen gaat het vaak om hele buitengewone verhoudingen vanwege de looks en dat zit er dus een beetje in momenteel. Fotorealistisch is dus het tegenovergestelde. Maar ik hou wel stand en je zult het wel zien binnenkort.
Het ontwerp is met recht lelijk. Helemaal in de huidige BMW stijl. :lol:

@ML.

Iets plaatsen op Autoblog kan weleens de ongewenste reacties opleveren en dat gebeurd in de designwereld maar al te veel. Dus misschien kan je daar beter niet te veel van aantrekken als je nog veel in deze richting wil werken. ;)
MUWAHAHAHA [lach van herkenning]

Redelijk goedkoop van BMW hoor; is gewoon een R8 met BMW-logo’s en -lichten
@ML
Ik zou zeggen probeer het opnieuw en ga eerst achterhalen wat deze auto voor de fans betekend.
My first photo shop… gelukkig lijken de bmw3 coupe en de audi a5 al zoveel op elkaar dat het allemaal legoblokjes zijn die op elkaar passen. Iedereen kan ontwerpen met Ravensburger haha! Dit is gewoon een gedrocht.
MUWAHAHAHA [lach om Scorso die geen reacties leest]
@ML: als ontwerper moet je een olifantenhuid hebben want kritiek krijg je altijd. Wat denk je dat Bangle allemaal te horen heeft gekregen? Probleem is dat de meeste kritiek toch niet opbouwend is dus die moet je gelijk aan de kant zetten; de kritieken die opbouwend zijn kan je gebruiken om aan jezelf als ontwerper te werken. En als je auto design wilt studeren had ik toch voor een buitenlandse opleiding gekozen want die in NL zijn o.k. kwa algemene opleiding maar niet als het om automotive design gaat (ik zou Pforzheim hebben gekozen bijvoorbeeld) Sterkte en laat je niet kisten :)
uhm JH ik heb gekozen voor een eerste opleiding maar ik wil later specialiseren in het vak automotive design. Maar ik wil eerst industriele vormgeving gaan studeren zodat ik een ruime keus kan hebben voor later. Want ik hou me tevens graag bezig met yachtdesign, fashion etc. Dus vandaar dat ik zo begin;)

Bedankt voor je reactie trouwens

Martijn
ik dacht hmm leuk, maar toen zag ik de kont en toen kotste ik een beetje zo in mijn mond en moest het toen weer doorslikken
oja, is dit een grapje?
is gewoon een mix met een audi R8 slaat volgens mij nog nergens op dit concept scratch
Zo anders zijn mensen even aan de photoshop geweest .
met de 3serie koplampen , CS concept bumper. met 7serie grill. enz enz ,
En dan de Audi zijkant, Mensen hier hebben Duidelijk geen verstand van bmw stijling !
Het is wel mooi vindt ik.
Maar het is persoonlijk!
t Is wel mooi;p xd.
Vincent Cornelissen
Als deze dan ook meer pk’s heeft als de huidige m power is het een heus kanon.
Waardeloos! gelukkig zou bmw dit nooit in productie nemen,is meer iets voor audi.
Het is toch Gran TURismo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).