Speelse stickers langs de A12: 120.000,- Euro

Auteur: , 112 Reacties

Terwijl de Nederlandse automobilist werkelijk aan alle kanten genaaid wordt, proberen ministeries van Verkeer en Waterstaat, VROM en LNV de "samenhang tussen snelweg en omgeving te versterken". Erg belangrijk natuurlijk en ze hebben dit gedaan in de vorm van een "regenboogroute" langs de A12, waarbij er kleurenstickertjes op lantaarnpalen worden geplakt... Kosten? Een nette 120.000,- euro.

Gelukkig lijkt men in Den Haag de juiste prioriteiten te hebben. De regenboogroute zorgt er immers voor dat gebruikers van de rijksweg tussen Den Haag en de Duitse grens speels gewezen worden op het landschap dat zij doorsnijden… Rood staat voor stad, paars voor wonen, werken en recreatie, lichtgroen voor weide en donkergroen voor bos. Architectonische specificaties zijn hier te vinden (PDF alert).

Ik gok dat onze vrienden van de PvdA grotendeels verantwoordelijk zijn voor deze onzin, maar wellicht zijn er mensen die dit een goed idee vinden?

Met dank aan iedereen voor de tip!112 reacties

Wow, meest nutteloze 120000€ uitbesteding ooit… Moet je je ogen eigenlijk niet beter op de weg en je mede-automobilisten houden, i.p.v. uit te vogelen waar door welke begroeïng je rijd [rolleyes]

Greetz
SG
Onvoorstelbare geldverspilling. Het is maar omdat zij voor het geld niet hoeven te werken. Als zij er zelf hard voor hadden moeten werken, dan zouden ze het nooit doen. Maar de belastingbetaler betaalt het toch dus ja, weggooien dat geld maar :s
Dat is toch niet normaal, €120.000,- euries die door ons allen betaald is voor een paar stickers! Doe is ff normaal…

Werkelijk een onzinnig idee dit,…
Ik las het op geenstijl, de titel die ze daar hadden zegt alles wat gezegd moet worden: “Het toppunt van geldverspilling”
Hola, wat een supergelikte presentatie in die pdf. Heb zo’n gevoel dat die 120k euro ex. de kosten voor die pdf is (zal qua manuren x uurtarief dat bedrag wel overschrijden)…
volgens mij is het geen geldverspilling, paar stikkertjes doorheen het land plakken, welke na een paar maanden niet meer hechten kosten waarschijnlijk niet zoveel.

de rest gaat gewoon in hun eigen broekzak en hebben ze iets extra’s voor de komende zomervakantie + een balans die klopt.

it’s all a conspiracy zeg ik u, lolz =D
Bijna iedereen heeft een navigatie systeem.En dan gaan hun van die ultramoderne stickers op lantaarnpalen plakken goed plan:P.Ik zie weer een nutteloze besteding.Eens per jaar worden die dingen natuurlijk weer gecheckt of ze nog plakken.
Is er een sticker af dan moet er weer een nieuwe komen.Kom er een auto die op veelste dure benzine of diesel rijd man uren.
20 procent btw op de sticker,man uren.Kortom dit gaat weer onnodig veel geld kosten.
Deze overheid handelt met het belang van de burger…

Wilders is K*t, irritante medelanders zijn K*t, drempels zijn K*t… gelukkig hebben we onze sportauto nog waar we op een drukke zondag onze frustraties in weg kunnen tanken… ohja, k*t accijns!

Geklaag van iedereen (inclusief mezelf) komt me ook de strot uit :S

Heeft iemand een ligbank sessie in de aanbieding?
Ik vind het wel een goed en leuk idee :D
Ehmm… Neee toch maar niet.. 120.000 is trouwens niks voor de overheid.. Daar vegen zij hun k*nten mee af :rolleyes:
er zit volgens mij (zo bladerend door de PDF) meer in dan alleen die stickertjes…. het is volgens mij gewoon een plan om eenheid te creeren op de snelwegen, in de vorm van lantaarnpalen, geluidsschermen en viaducten etc.

Dus tja…. als 1 iemand het dan over stickertjes heeft……beetje jammer.
Dit is wel echt verschrikelijke geld verspilling. Als ik Holander was zou ik het ontslag van de minister die hier over beslist vragen. Want 120 000 aan etiquetten uit geven riekt naar coruptie.
@Patrick sinds dat nieuwe kabinet hebben ze onze straat ook al onnodig vol gestauwt met drempels en der een 30 km zone van gemaakt.Ik heb nog nooit zo een dom plan gezien als bij ons in de straat je kan der nog en eens 30 rijden.die 23 jaar dat ik hier woon is er nog nooit een aanrijding geweest.
maar even over dit artikel…

Het “pdf-je” heeft het over een veel breder plan dan alleen een paar stickers… Ik weet niet of dit stemmingmakerij is autoblog maar indien de overheid de grijze massa wil aanpakken kan ik dat alleen maar toejuichen natuurlijk!

Dus hoe zit het nou werkelijk? Ik ga mijn zaterdagavond niet opofferen voor dit “pdf-je” :P Ik lees de samenvatting liever hier.
Ik dacht even dat iemand een boete kreeg voor stickers plakken toen ik de titel las :D
Holy shit! Er is zelfs een 41 pagina PDF voor gemaakt! :o En de uitkomst is vier kleurtjes rondom heel veel lantaarnpalen en weet ik wat nog meer. Kan je leuk van de omgeving genieten vanuit de file
Als ik het kabinet zou zijn, dan zou ik toch maar eens gaan nadenken over een PR-mannetje.

Die het kabinet gaat bijstaan in het duidelijk overbrengen van de visie van het kabinet.

Ik ben gemiddeld genomen een optimist en wil vaak het geduld opbrengen voor een beleid, maar dat is nu wat ik mis. Een beleid. Ik wil heus wel meer betalen, maar dan moet het doel van dat geld mij wel duidelijk zijn. En dat is het gewoon weg niet.

Men is meer bezig met randdebielen zoals G. Wilders en randverschijnselen zoals een film van G. Wilders dan dat men met een duidelijk beleid bezig is.

Get your head out of your asses and show me something I can believe in!
En ja, als mensen nou wisten wat de regenboogroute was, maar volgens mij is dit voor de meeste mensen de eerste keer dat ze ervan hoorde…

En zijn trouwens meer van die dure grapjes, neem nou de 55.000 Euro die ze in Almere hebben uitgegeven aan het verwijderen van streepjes op hun plaatsnaamborden…
hoe noemen ze dit nou begint met een n en eindigt op utteloos ..
Men denkt natuurlijk dat we niet zien in welke omgeving we rijden. In het donker kan ik dat een beetje geloven. Ik zou dan ook maar investeren in fluoriserende stickers. Moeten deze er natuurlijk wel er af gehaald worden want dat plakt niet op elkaar.
Als geograaf in spé zie ik mij genoodzaakt op dit bericht te reageren. Dit document ziet er uit als landschapskunde (landschapsarchitectuur) en ruimtelijke planning op hoog niveau. Iets waarvan we hier in België enkel kunnen van dromen.

Ik kan begrijpen dat het voor de meest mensen vreemd over komt. Deze materie is niet eenvoudig en word bij ons in de richting geografie als moeilijke beschouwd.

Doel is duidelijk het tegengaan van vergrijzing van het landschap. ‘Non-places’, zoals autosnelwegen, waar we enkel nog doorheen gaan maar niet verblijven, breiden steeds verder uit. Dit project wil de mensen opnieuw bewust maken dat men door een landschap heen rijdt, zodat men opnieuw meer aandacht zou geven aan de wereld, het landschap, rondom zich. Een autosnelweg moet misschien niet gewoon in een landschap neergeploft, maar er in geïntegreerd worden.

Het gaat hier dus duidelijk niet over enkel wat stickertjes, maar over serieuze vorm van landschapsarchitectuur. Ik vraag mij af of de persoon die dit artikel schreef eigenlijk wel de pdf doorgenomen heeft. Maar misschien toont dit net aan hoe weinig de mensen nog geven om het landschap. Een landschap is namelijk veel meer dan een schoon uitzicht van wat men denkt ongeschonden natuur te zijn.
En ik heb net een knoert van een dt-fout geschreven…
Godverdomme wat een geldverslindende stelletje flikkers!
@Thibaut

Ben wel deels met je eens, maar een paar stickertjes van 120.000 euro zorgt er niet voor de dat snelweg plotseling geintegreerd is.

En bewust maken van snelweggebruikers?
De meesten weeten niet eens welke kleur wat betekent….
@K (en anderen):

Het project kostte 120.000 euro. De stickers zijn daar maar een klein deel van.

Althans volgens de pdf, want ik ken de route zelf niet. Volgens het document zouden bruggen, bermen, verlichting, … aangepast zijn.
Kortzichtigheid. Niet van de overheid, maar van diegene die dit bericht plaatst. Helaas wordt hier stemming gemaakt door te schrijven dat 120.000 euro enkel aan stickers is uitgegeven. Thibaut en enkele andere hebben al gezien dat het PDF rept van veel meer dan alleen stickers plaatsen. Inderdaad zie je dat het landschap vergrijst en dat men niet graag in grauwe plaatsen verblijft.
@Thibaut

Groot gelijk maar die 120 000 Euro voor het intergreeren van het landschap kunnen beter gebruikt worden voor andere veel nuttiger dingen.
Maaruh, wat ik even niet begrijp: Waarom zouden we op die plek moeten verblijven? Het is toch snelweg? Alsof die dingen er voor zorgen dat we graag over de A12 gaan rijden ofzo..
@ Thibaut; Het is dan toch beter om gelijk hele lantaarnpaal te verven i.p.v. een stukja van 15 cm ?! Ik bedoel.. als ik dan uit de raam naar buiten zit te staren.. dan let ik daar niet eens op.. maar hele lantaarnpalen in de regenboogkleuren is toch veel leuker! Hippie-style B-)
En denk je dat er ook maar iemand enige #%(*&^T$ geinteresseerd is in “het landschap” waar hij/zij doorheen rijdt? Je wil gewoon naar je bestemming! En dan moet die weg vooral functioneel zijn. Dit soort geldverspilling is puur het resultaat van geitenwollensokken figuren die met pseudo psychologie “het landschap willen vormen” maar in werkelijkheid met hun nutteloze en geldverspillende meuk mijlenver van de “gewone mens” afstaan!
@Maarten: het gaat niet om verblijven uiteraard. Het gaat om bewustwording. De mensen vroeger wisten veel meer over het landschap rondom zich dan wij nu.

@K-Kalkan: mja, ik kan maar oordelen op basis van de pdf. Op de foto hierboven in de topic lijken het idd maar lullige stickers. En ik die dacht dat men zich in Nederland niet in hield.

Iemand toevallig meer info over wat daadwerkelijk gerealiseerd is? Liefst beeldmateriaal uiteraard.
Misschien heb ik het allemaal mis, heb het document niet gelezen alleen bekeken.

Lijkt me eerder dat het hele onderzoek en het ontwerpen van alle *ducten, verlichting, geluidswanden etc. 120.000 euro kostte… en het plaatsen, bouwen en integreren van al die dingen loopt vast in de miljoenen.
Daarbij wil ik ook nog even wijzen op de datum van het document. Ik zie overal 2006 staan?
Ok, bewustwording. Maar wie bedenkt dat er zo iets nodig is? De meeste mensen die daar rijden, die rijden daar echt niet voor de lol of omdat het misschien zo’n mooi landschap is…
@kees: u toont aan hoe erg het gesteld is, hoe afgestompt we geraakt zijn, hoe we enkel zo snel mogelijk van hier naar daar snellen.

Het is misschien wat idealistisch, maar als niemand het nog zou proberen, dan eindigen we wellicht effectief in koele megasteden zoals in bepaalde futuristische films. Of wacht even… bestaan die al niet?
‘Het moet niet gekker worden’ was mijn eerste reactie. Na de pdf doorgebladerd te hebben denk ik dat het zo gek nog niet is. Zoals al opgemerkt gaat het om veel meer dan die suffe stikkertjes. Ecoducten, geluidsschermen, veiligheidsschermen, viaducten, aquaducten etc. En geloof het of niet, soms kan ik inderdaad genieten van het landschap rond de snelweg. Bijvoorbeeld de a6 (utrecht-friesland), a79 (maastricht-heerlen), de a7, ik kan nog wel even door gaan. In Nederland wordt misschien een hoop geld aan dit soort dingen uitgegeven maar dat is er dan ook wel aan af te zien
@Thibaut
Wordt jij net zo’n dromer als al die stedenbouwkundige waar ik regelmatig mee te maken heb? Grote ideeën, maar een uitvoerbaarheid van nul komma nul.

Deze stomme actie met stickers heb ik ergens op een snelweg gezien, zal wel op de weg Bodegraven – Utrecht zijn geweest. Wat in mij hersenen op kwam toen ik het zag? Welke idioot gaat er nou een met strepen getooide sticker op lichtmasten plakken? Maar dat is die vervloekte K*T-regerning dus geweest.
@Kyanite: ik mag hopen van niet. ;)

Ik had tijdens het vak ruimtelijke economie en regionale planning doorgaans dezelfde gedachte: “mooi mooi die plannen, maar realiseerbaarheid?.” En de pdf ziet er een (heel) mooi plan uit. Maar precies is de realisatie ervan heel wat minder. Nogmaals, ik ken het traject niet. Wellicht vatte ‘de regering’ (of wie dan ook die verantwoordelijk was voor de uitvoering) het plan niet echt en besloot ze hier en daar maar wat uit te voeren naar eigen goeddunken. Ik denk dat de oorspronkelijke ontwerpers die stickers (zoals op de foto) niet in gedachten hadden. Of ik hoop het toch.
Wat?! Dit is toch echt te gek voor woorden!
De uitvoerende partij lacht in z’n vuistje… Maar het is in werkelijkheid natuurlijk diep droevig dat hier geld aan wordt uitgegeven. :evil:
Dit is wel een geweldig doordachte investering. Zeker op een des land’s drukste wegen is het zeer bruikbaar om de gebruiker te laten weten welk landschap hij doorkruist. Want vanuit de file is het inderdaad onvermijdelijk dat mensen de omgeving zullen missen. NATUURLIJK NIET!, hoe kunnen ze nu denken dat we helemaal niet meer om ons heen kijken. Een sticker die ons verteld dat we een bos doorkruisen is toch betutteling ten top. Als mensen een paar graden naar links dan wel rechts kijken kunnen ze er zelf achter komen dat er bomen langs de weg liggen. Maar nee, onze overheid denkt het nuttig te vinden om dit ons dit werk uit handen te nemen. Kunnen we ons fijn richten op onze file waar we in staan. Een mooi beleid daar bij VROM…
Wat een opwinding om eigenlijk helemaal niets.
Ik weet natuurlijk niet om welke 120.000 euro het hier precies gaat, en wat er voor geleverd is, maar wel weet ik dat de Regenboogroute een project is dat de hele A12 een opknapbeurt moet geven. Van Den Haag tot aan de Duitse grens wordt de A12 verbreed t.b.v. alle files in Nederland. Het gaat hierbij om een investering van 1,2 miljard euro’s excl. BTW. Wie heeft het dan nog over 0,01% hiervan…
@bako1974
Ik snap wel wat je bedoelt en dan het maar 0,01% is, maar toch, je moet toch ook toegeven dat het een debiel idee is om van die stickers te gaan plakken.
Voor 120.000 euro hadden ze ook een paar vierkante meter asfalt kunnen aanbrengen, dat is nuttiger als een paar van die ontsierende stickers.
Gelukkig stamt dit feest al uit 2006, dus lopen we niet wat achter de feiten aan ?
@Thibaut

In Nederland kan ik het nog een heel klein beetje begrijpen zo’n project. Maar als er ooit een idioot met zoiets in België afkomt dan weet ik het zo toch niet. Landschaps”architecten” hebben in België heel hard hun best gedaan het uitzicht te verkloten. Als ze dan nog eens geld gaan hangen om er op te wijzen wat ze nog niet verkloot hebben…

Al bij al is 120.000€ niet echt veel geld, daar leg je maar een paar meter weg mee aan. Dus wat maakt het uit.
In België zouden we er beter enkele putten in de weg mee opvullen, dan konden we misschien nog een beetje genieten van het ons nog resterende landschap.
whahahaha……welke idioot bedenkt zoiets ….hoe halen ze het in hun harses…wat een sneue figuren die dit verzonnen hebben.

*gaat zich afvragen hoe een boom er uit ziet*
Daar gaan je centen. Je bent volgens mij niet helemaal lekker als je zoiets bedenkt.
Brokkenpiloot
Tendentieus artikel. Lees PDF goed en zie zelf dat PVDA er niets mee te maken heeft. De beslissing is genomen voordat zij regeringsverantwoordelijkheid kregen. Eerdere reacties leggen andere onvolkomenheden bloot.
Als je zo’n stukje plaatst, zorg er dan wel voor dat je je zaakjes voor elkaar hebt.
Iets controversieel dan: €120.000 zou ik niet echt veel noemen, ok dat is een Audi RS6 op de oprit, maar je moet dat getal volledig relatief bekijken. Als je de totale investeringen in transport en wegen zou bekijken is dit peanuts.

Goed idee voor de toeristische zielen

en for the record: ik ben er geen van
Ik vind het een goed idee van de overheid. Als je het document zo bekijkt kan je zien dat er uitvoerig nagedacht over de snelwegen. Ook die ideeen om bijvoorbeeld het Gouwe Aquaduct aan de buitenkant eruit te laten zien als een wateroppervlak vind ik een leuk idee.

Allen, wees blij dat we hier de financien hebben onze omgeving op deze manier uit te dossen. Niemand vind op de grachten in Amsterdam een betonnen blok uit de jaren 70 mooi, toch? Daar zijn ook regels voor. Geef ze in ieder geval de kans voordat jullie ongefundeerd over centen beginnen te schreeuwen.

@Thibout – bedankt voor het doorbreken van mijn oogklepjes!
Wat zit er hier toch een ongelofelijke hoeveelheid oelewappers op dit forum. Lees die fucking pdf nou toch eerst eens voordat je weer zo goedkoop gaat lopen zeiken dat het allemaal niet deugt.

Het gaat om een totaalproject voor landschapsarchitectuur dat al 8 jaar geleden is gestart. Er zitten hele zinvolle dingen in. Die 120.000 euri voor die stickers vind ik ook belachelijk, maar het thema en een flink aantal onderdelen van het project zijn wel degelijk zinvol. Helaas zijn onze vrienden in Den Haag weer eens doorgeschoten. Ze willen een architectuur per snelweg en dat is nou wel weer zinloze geldverspilling. Je kunt ook dezelfde architectuur op alle snelwegen gebruiken.
@Tedje: “Er zitten hele zinvolle dingen in…”
Ja, maar we hebben het hier over 120.000,- voor stickers. Dat is in mijn ogen totaal NIET zinvol, ook niet indien dit onderdeel is van een groter geheel. Zoals je al aangeeft, ze zijn weer eens doorgeschoten. En het feit dat dit al 8 jaar aan de gang is zegt natuurlijk niets, in ambtelijke kringen is dat een lekker vlot verlopen projectje.

@Brokkenpiloot: uiteraard is het een tendentieus artikel ;)
Ik word hier zo moe van… Ik rijd wekelijks over die weg en ik heb ze gedeetelijk die stickers aan zien brengen. Mijn eerste reactie was dat het vast wel weer een kunstproject zou zijn. Het probleem met kunstprojecten is dat 99,99% van de mensheid ze niet begrijpt, behalve de kunstenaar zelf, de commissie die er om gevraagd heeft, de landschapsarchitect die hierbij betrokken was en een paar studenten van de landschapsarchitectenopleiding en van de kunstacademie. De rest van de mensheid kijkt ook na uitleg van deze begrijpende groep slechts met holle begriploze ogen naar lantaarnpalen langs een snelweg waar dan nu gekleurde banden op zitten.

PDF of niet- zolang pakweg 99,99% van de mensheid dit niet aan het verstand gepeuterd kan worden waarom je dit nou toch zou willen doen, heb je volgens mij gemeenschapsgeld toch echt verkeerd uitgegeven.

Ik vind het zelf volkomen Larie dat iemand gaat bedenken dat je met wat gekleurde banden op lantaarnpalen het landschap zou kunnen verfraaien… Doe wat aan die vloeklelijke gebouwen die je hier en daar langs de weg ziet opgroeien- Plant liever vette bosranden langs de snelwegen- Daar heb je optisch een stuk meer aan en het helpt nog tegen geluidsoverlast en CO2-problemen ook. Dán besteed je je geld pas goed… Plastic banden…. Wat een geneuzel…
wat een geldverspilling
Die stickers zijn echt lelijk… Vind dat fluitekruid veel leuker om te zien…
@ jandepandaman

Volgens mij begrijpt 99.9% van de mensheid ook niet veel van quantumfysica. Is dat dan een reden om er geen geld in te stoppen?
Ik zie het als een voordeel om in een democratisch en vrij land te leven en op die manier geld te geven aan projecten die misschien niet voor iedereen zijn weggelegd.
Als je daarentegen liever in een dictatuur woont…daar is alles klaar als een klontje.

@ autoblogger

Het was 120.000€ voor het gehele project, niet voor de stickers. Die zijn er maar een klein onderdeel van en lijken inderdaad heel zinloos. Er is veel meer aan de gang dan die kleurtjes alleen.
Met een financiële achtergrond kan ik inschatten dat dit ‘project’, zeker gezien de uitgebreide uitwerking van de PDF, niet op € 120.000 zal uitkomen, maar vele malen duurder zal uitvallen. Stel dat hier 10 externen mee bezig zijn geweest tegen een uurtariefje van €75 (best weinig), dan is het bedrag al op na een maand !!!!
Persoonlijk vind ik dat ze beter het geld kunnen steken in het onderhoud van de weg en het bijhouden van de groenvoorzieningen, want al rijdens over de A12 rijd je praktisch langs een groot lint van onkruid en de rustplaatsen zijn ook al niet echt schoon. De regenboogroute krijgt zo een wel een heel andere betekenis, want die paar stickers …… who cares ????? (@Jandepandaman –> terechte opmerking)
Kijk, ik begrijp dat dit een doel zal dienen, tenminste dat mag je toch wel hopen voor €120.000,-. Maar wat mij zo tegen de borststoot is het feit dat dit soort triviale dingen het nieuws halen en dingen die véél hoger op de prioriteitenlijst zouden moeten staan niet.

Zoals ik al reeds eerder in mijn comment aangaf, vind ik het niet erg om meer te betalen. Ik vind zelfs, dat als we als samenleving verder willen gaan, dit de normaalste zaak eigenlijk.

Maar zo zag ik bijv. laatst Premtime (Ja, ik kijk Premtime. Problemen mee?!). Waren er van die irritante kutkinderen die daar ff de boel terroriseerden. IEDEREEN had daar last van.

Nu vraag ik je, dan zie je dat vlak voor je neus gebeuren en dan zie je vervolgens dit soort (voor hun en voor sommige anderen niet) onzin projecten, waar €120.000,- ingepompt wordt, in het nieuws (of hoe je het ook wilt noemen).

Dan vraag ik me af, hoe in godsnaam krijg je dat verkocht aan die mensen? Dat krijg je dus niet. Wat krijg je dan vervolgens? Dat mensen die het nog slechter bedacht hebben aan populariteit winnen. En luister lieve mensen wij zitten echt niet te wachten op randfiguren die dadelijk de touwtjes in handen krijgen.

Daarom mijn pleidooi, laat dit soort nieuws een voetnoot worden en laten we de dingen waar het écht omdraait prefeleren. En laten we op die problemen ook een gepaste antwoord hebben. En laat DIE boodschap duidelijk horen. En niet dat gezeur en gejank over een irrelevante film en niet dat wat vandaag actueel is de agenda laten domineren. Geef mij een lange termijn visie, geef mij een beeld van het doel en laat mij de middelen zien hoe we dat doel gaan bereiken. Want zoals ik al zei dat mis ik nu gewoon.

Laat mij daadkracht zien op de punten die er toedoen.

Gefrustreerd, Rick?! Nee, helemaal niet! Het vrouwtje verwennen op moederdag, dat is pas frustrerend!
Howhow, die “architectonische specificaties” is wel een heeeel freaky document. Straks eens bestuderen, njam!
Dat je graag de PvdA wil aanvallen is prima, maar doe het dan met dingen die wel waar zijn. Ik kom hier niet om verzinsels te lezen van een van de redacteuren.
@autoblogger

dat pvda geneuzel van je gaat inderdaad nergens over. leg je je oogklepjes weer even terug in de kast, graag?
Compleet gestoord daar bij Verkeer en Waterstaat !!
kan je dan niet zelf zien waar je rijd ?
schijnbaar niet, dat moet dan met behulp van stickers, ik stel me even voor dat ik over de a12 rij en ineens die sticker zie, dan heb je ten eerste al geen enkel idee wat welke kleur betekend en ten tweede zie je ze niet omdat je er toch geen aandacht aan schenkt omdat die sticker weer zo klein zijn, nee die hoge mannen in den haag die hebben me een brok inspiratie om het rijden steeds leuker te maken nu inclusief excursie met sticker gids langs de nederlandse snelwegen.
Misschien nog even zeggen dat men in Frankrijk ook dergelijke projecten heeft uitgevoerd. De gekleurde bruggen en kunstige toiletten op air de repos zijn daar restanten van. Restanten, want dergelijke dingen worden meestal niet echt onderhouden. Toch niet in het geheel van de landschapsarchitectuur.

Feit dat het project waarvan hier sprake zolang duurde zal het niet ten goede gekomen zijn. Meestal zijn er dan verschillende regeringen en gewoonlijk legt een nieuwe regering het werk van de vorige gewoon naast zich neer. Of voert het gewoon rap uit zonder veel inzicht. Dan krijg je bijvoorbeeld zo’n stickertjes, terwijl het basisidee wel grootser was. En het komt zo uiteraard totaal niet over. Dan krijg je reacties als ‘120.000€ voor wat? stickers?’.
wat een onzin!
waar slaat dit op.

kopie van route du soleil maar dan zonder zon
ach die 120.000 euro is opzich wel op te brengen ..
er word in den haag wel meer geld weggetiefstraalt ..
(bedrag is niet van belang .. weggooien is weggooien)

staat wel symbool voor het huidige kabinet .. hoe makkelijk je dat kan oplichten ..
Na de zomer zijn die stickers toch al behoorlijk afgebleekt? Wat met wind en waterschade?
@Jerudo-
Van quantumfysica valt nog wel uit te leggen aan de Menschheid dat onze moderne gadgets en comfortabele leventjes uiteindelijk nog een stapje luxer en beter van kunnen worden. Van heel veel kunst is dat vaak minder het geval.
Wat een onzin.

stickers? alsof iemand op die focking dingen gaat letten. willen ze nog meer ongelukken krijgen omdat iemand naar stickers gaat kyken? je bent daar door natuurlijk “helemaal“ onder de indruk van… :S
Rick Dos:
“Men is meer bezig met randdebielen zoals G. Wilders en randverschijnselen zoals een film van G. Wilders dan dat men met een duidelijk beleid bezig is.”

Sta mij toe dat te parafraseren teneinde het met de werkelijkheid in overeenstemming te brengen:

Men is meer bezig met het creeeren van randdebielen zoals G. Wilders, en randverschijnselen zoals een film van G. Wilders, door het eigen slecht beleid dat minachting opbrengt of voorbijgaat aan de problematiek die dan ten langen leste door zulke randdebielen omhooggebracht wordt, dan dat men met een duidelijk beleid bezig is.

De handen in de juiste boezems steken!
Buiten het feit dat dit zoveel gekost had; zelfs al was dit gratis geweest was ik er nog tegen geweest. Wát een onzin, stickertjes op lantarenpalen plakken. Denk je dat er ook maar één voorbijganger zal denken van ‘goh wat leuk, nu word ik ook milieubewust’ ofzo. Het is lelijk en sentimenteel en ik moest meteen denken aan die gay-wijken in San Fransisco die ook behangen zijn met dit soort lelijke prullaria..
Alleen al zo’n vent die dit bedenkt, het is toch niet geloven dat zo’n iemand hiervoor betaald wordt !!
Wie is deze vent eigenlijk, weet iemand dat ?
Vast zo’n groene rakker die op zijn fietsje naar zijn “rustruimte” gaat, want werekn kan je dit toch niet noemen.
Stickers langs de A12….stakkers op de A12….
Ik vind het om te kotsen. Aan de ene kant weet Den Haag dat wij (het volk) zitten te wachten op een file oplossing en aan de andere kant wordt er dus ZO goed geluisterd nar het volk dat er stickertjes op een fucking paal worden geplakt.
Ik ga er ff een emmer bij halen en ik dat als ik ooit nog de kans krijg om te stemmen ik het laat. Ja…dan maar in een dictatuur van Wilders of Verdonck….boeit me allemaal helemaal niks meer. ALLES is beter dan ambtenaren die zich…omdat ze zich al verveelden…bezig houden met fucking stickers.
Ik schaam me op dit moment dan ook oprecht en Nederlander te zijn.
Heb net de PDF gelezen, maar vraag me af wat er nou met de 120k gedaan word. Worden daar alle geluidschermen, viaducten, aquaducten etc. mee van een camo-kleurtje voorzien, krijgen de lantaarnpalen een design opfrisser en krijg je daar stickers op? Of koste dit onderzoek 120k en is het ex. kosten voor hierboven genoemde punten. Indien het eerste geval, dan is 120k wel ok. Indien het tweede geval, wat ik meer likely vind, is het volslagen nutteloos weggegooid geld. Ik had het voor de helft gedaan.
Ik weet iet van jullie maar ik koop die stickertjes in alle kleuren van de regenboog voor 5 cent en WTF kan het atomobilisten nou weer boeien waar ze rijden! Als ze in stad rijden gaan ze heus niet denken dat ze in een weiland rijden ofzo :roll:
@Ejay: volgens mij is de 120K puur voor de regenboogroute met stickers, zoals het AD schrijft.
http://www.ad.nl/denhaag/2282654/Regenboogroute_A12_120000_euro.html

Met de implementatie van geluidsschermen, ecoducten, etc, etc, kom je uiteraard nog op een veel hoger bedrag, ben dan ook erg benieuwd hoeveel geld er in totaal in dit projectje wordt gestoken…
Ik wil op de altijd nette fora van Autoblog ( :) ) niet gaan vloeken, maar ik wil toch even bekennen dat ik bij het lezen van de titel wel de nodige woorden op ’t puntje van m’n tong had liggen. € 120.000,- helemaal naar de kl*ten! Zeer hartelijk bedankt, hoge heren in Den Haag!
@jerudo: blijkbaar zelf geen Belg? Anders zou je weten dat stedenbouwkunde en landschapsvormgeving en -inrichting hier resorteren onder het hobbyisme van politic. Ik zou maar wat blij zijn als we in België tenminste bij wet een verplichting zouden hebben om landschappelijke en stedenbouwkundige ingrepen te laten verlopen onder de supervisie van een professional. Maar neen, in Beglië vinden ze het normaal om een verkaveling te laten reguleren door een landmeter. Denk je nu echt dat de lintbebouwing in het Vlaamse landschap een idee is van een landschapsarchitect? Man, België is ooit en terecht omschreven als het lelijkste land ter wereld. Als ze het aan professionals hadden overgelaten, was dát tenminste niet gebeurd. Dus beste Noorderburen: wees blij dat je een overheid hebt die investeert in stickertjes. Dat kan alleen als ze ook op een hoger niveau met planning bezig zijn. Iets wat ze in België en Vlaanderen nog moeten leren. Ze hebben hier natuurlijk ook hun doekjes voor het bloeden, zoals Structuurplan Vlaanderen. Maar wat is daar nu ook alweer van geworden? Niet echt veel, dus. Leve de regenboogstickers!
So, die hebben zich laten afzetten door de ‘stickerleverancier’ :+
ik heb nog een rol plakband te koop ..
iemand interesse ??

of zijn mijn favorite afnemers al met zomer-reces ..
ZwerverRoodbaard
Doe normaal dan doe je al gek genoeg :S
Na één en ander gelezen te hebben vermoed ik dat die € 120.000,00 zijn besteedt aan het maken van het rapport: hoe zorgen we dat de gehel A12 (van Den Haag tot de grens) één archtectonische structuur krijgt. Het rapport geeft kaders aan voor (toekomstige) nieuwbouw en renovatie van viaducten, geluidsschermen, lantaarnpalen, etc. De kosten van die aanpassingen worden dan dus meegenomen. Op de vele miljoenen die daar jaarlijks in omgaan is 120k een schijntje, en het voorkomt verrommeling. Niet eens zo’n gek idee!

PS I: En voor degenen die zich druk maken om de kleurtjes: in de pdf staat dat degene die het aan mag brengen 10 jaar kleurechtheid moet garanderen.

PS II: Ben een fan van deze site, maar dit is weer eens een bevestiging van het feit dat je nooit klakkeloos moet aannemen wat er in de media gemeld wordt.

PS III: OK, ik heb ook liever een auto voor dat geld.
of plant gewoon brandnetelbossen op de parkeer en rustplaatsen langs de snelwegen….kunnen de infantielle geitewollesokke thee van trekken als ze met hun bx staan uit te puffen van hun gestuntel.
@ autoblogger, crisis. Dat is beroerde veel geld voor van die stomme stickertjes. Die geluidswallen enzo is wel aardig op zich. Dat mag best 120.000 eu kosten voor de hele A12, maar stickertjes…
@ volvo-adept, zo’n PDF’je plus dat soort ideeën heeft een groepje paarse broeken in hooguit een week in elkaar geflanst. Had een studieproject kunnen zijn. In mijn ogen is 120.000 voor een rapport beroerde veel geld.

Ook al heeft de overheid een giga budget, dat betekend nog niet alles zomaar over de balk gesmeten hoeft te worden.
Het stickerplan is misschien niet zo geslaagd, maar het totale plaatje, met bv meer eenduidige viaducten, ‘accentuering van het lijnenspel’ op knooppunten of het ‘uniforme beeld van geluidschermen’ dat wordt nagestreefd is op zich wel een goed idee. Nederland verrommelt (kijk naar de langgerekte industrieterreinen die elke gemeente meent te moeten aanleggen langs de snelwegen) waardoor dit soort initiatieven toch wel zin hebben. Jammer dus dat autoblogger er zo’n sensationeel, opgeklopt artikel van probeert te maken. Dit is de Telegraaf toch niet?
@ Ejay

€ 120.000 voor een rapport is idd veel. Maar als je even googled zie je dat er diverse adviesbureau’s bij betrokken zijn, rijkswaterstaat, etc. Daarnaast zitten ook de 1650 stickers, inclusief het aanbrengen, in het bedrag.
Het is weliswaar een hoop geldt maar door dit rapport komt er meer eenheid en hoeft er over bijv. toekomstige geluidswering niet lang meer worden nagedacht, omdat het ontwerp al vastligt.

Ja, het is een hoop geld, maar het verhaal is iets genuanceerder dan 120k voor een paar stickers.
@volvo-adept .. over toekomstige geluidswering gaat gewoon nog heeeeel lang nagedacht worden .. want er ligt helemaal noppes vast ..

het zijn gewoon een paar stickertjes en een zwik mensen die lekker van dat geld op vakantie gaan ..

zou ik trouwens subsidie kunnen krijgen om er een onderzoek naar te verrichten ??
Heey, Zullen we die stickers van die lantaarnpalen er af gaan krabben?….. :-)
@Zoef

Ik sta het je zeker toe.

Vooral gelet op het feit dat als je mijn eerste en tweede comment bij elkaar raapt ik dat -en schrik niet- ook zeg.

We zijn het dus met elkaar eens. :shock:
BaRa heeft een punt:
Misschien dat het in NL soms wat ver doorschiet maar er is in elk geval regulering en beleid inzake landschapsinrichting. Als je je afvraagt wat dat dan ogeleverd heeft, dan nodig ik je uit eens naar Belgie te komen.
Waar ik dus in dit land nog het meest beroerd van word, is JUIST die Nederlandse Orde-Moet-Heerschen- mentaliteit- Gutgutgut waar moetdatheen met dit land als iedereen maar zomaar wat doet…! Oioioioioi we zouden eens meerder soorten geluidsschermen hebben en meerdere soorten bruggen hebben…! Sluitdedeurensluitderamen wat een enorme chaos wordt het dan in ons land en hoe erg vergaat Nederland dan- zet dan die sluizen maar open en schakel de gemalen dan maar uit…! Regulering… Nee meneer u mag aan de straatkant géén zonnepanelen op uw dak bevestigen ook al zit daar de zon… Nee meneer, dat verstoort het rustige uniforme straatbeeld. Wel zeg- Stel nou toch eens dat iederéén dat zomaar zou willen doen! Jaaaa we moeten uniforme bruggen hebben langs één en de zelfde weg. Géén plek voor een innovatieve architect die een andere brug zou kunnen plaatsen of een beter geluidsscherm heeft bedacht want aan déze weg hebben wij een UNIforme stijl! …Hou nou toch gauw óp zeg…!!!

Juist die variëteit in de berm van de wegen en het variabel uitzicht op verschillende gebouwen, verschillende structuren langs de weg, verschillende landschappen en niet overal die fucking geluidsschermen maken dat ik dan tenminste niet in slaap val als ik voor de zoveelste keer maar 80 of 90 mag op een complete lege 6-baans weg omdat de één of andere randdebiel heeft vergeten dat je in de rest van Europa zo ongeveer 130 mag rijden op de snelweg…

Regulering…? Kleinburgerlijke Pietepeuterigheid zul je bedoelen! Nee hoor, die Belgen hebben tenminste het lef om de boel los te laten in plaats van tot Sint Juttenmis Nergenshuizen Klein-Kutteghem aan toe alles ook te gaan “re-gu-le-ren”.
@ Jandepandaman: amen.
@ Bara

die twee tekentjes staan niet toevallig rond het woord ” architect “. Het was ironisch bedoeld.
En om op je vraag te antwoorden, ik woon in het lelijkste land ter wereld.
En terwijl er wordt geluld over (fucking!?) stickers op lantaarnpalen … en een saai en eentoniger landschap… is er dus niemand van die advizakkenvullers die tegen zo’n “vertegenwoordiger” uit Den Haag zegt: …,,Hee lul, zou je niet eens eerst de echte problemen gaan aanpakken?”… Nee, want advies rijkt natuurlijk niet erder dan de beurs van de adviseur groot is. Bang dat ie zn belangrijke adviesfunctie kwijt raakt.
Gatsie…wat leven we toch in een enge samenleving.
Maarja, duidelijk dus weer een actie om ons van een oplossing van echte problemen af te houden zodat ze in Den Haag nog vrolijk tien jaar doorgaan met lullen voor er een echte oplossing wordt bedacht voor bijvoorbeeld files.
MIJ KRIJG JE DE STEMBUS NIET MEER IN!
Ik heb er genoeg van.
misschien word het wel een touristische trekpleister ..
(gepikt van geenstijl) ..
Ik heb de pdf niet gelezen en zal dus niet inhoudelijk reageren, maar respect voor Thibaut, advocaat van de duivel! ;)
Heb de .pfd ook even doorgelezen, en dit is de samenvatting:
– Op verkeer en waterstaat zitten, zoals bij alle ministeries, teveel ambtenaren. Om zichzelf toch nog bezig te houden dachten ze: laat ik de route van Den Haag naar huis (de A12) eens opfleuren! ‘Ik vraag alle andere mensen om me heen, die ook niets te doen hebben of ze me willen helpen’, dacht ‘ie. (Vandaar dat dit rapport is gemaakt door een team van zegge 10.000 ambtenaren).

– Vervolgens zijn ze naar de Bart Smit gegaan en hebben op de kinderafdeling een stapeltje stickers opgehaald en zijn met z’n allen een dagje lekker d’r op uit geweest, ‘heerlijk, lekker stickertjes plakken in de zon’.

– En toen vroeg de minister, ‘Goh, wat heeft dat nu eigenlijk gekost?’. Tja, zeiden de ambtenaren, ‘De stickers kostten €100, en omdat wij na 12.00 uur hebben gewerkt verwachten we de uren overwerk 150% uitbetaald.’. Toen kwamen de totale kosten op zegge €95.000. Maar, dacht de minister: ‘Daar maak ik een mooi ‘rond’ bedrag van, zegge €120.000′ (je gaat niet bij de overheid werken natuurlijk als je enigszins kunt rekenen dan wel denken). ‘Hmm, oh wacht, ik weet ’t al’, dacht de minister, ‘dat geld kan ik mooi gebruiken voor 15 extra koffiezetapparaten inclusief een jaarvoorraad koffie!’.

En whoppa: daar ging de belasting.

P.S. Heb ik nu alle cliche’s aangehaald? :P

P.P.S. Het verhaal valt te vertalen naar het complete, huidige, overheidsbeleid. ;)
Ik had het geld wel kunnen gebruiken, had ik gelijk een GT-R besteld :P
Mensen die €120.000 is alleen maar voor de stickers.

Hoe kan er iemand denken dat het gehele project voor €120.000 kan worden uitgevoerd?? Een paar van die sjieke lantaarnpaaltjes (waar ik thuis nog nieteens zo’n mooie verlichting zou aanschaffen) of een geluidswal kost al veel meer. Totaal is een hoop geld.

We moesten eens weten… (ijsberg klein beetje boven het water enzo)
Als ze dat geld nu eens op mijn rekening hadden gestort, dan zou het nog nuttig kunnen besteed worden. :)

Voor de geïnteresseerden: 850-8214656-15 0112 :) :) :)
Wel een beetje veel geld, voor een paar stickers………. Had daarmee de moerdijkbrug nou eindelijk eens afgemaakt :roll:
er is er in ieder geval één die zich kapot lacht om deze onzin! Het bedrijf dat de stickertjes mocht plakken. Het zijn echt een stelletje dwazen daar in Den Haag!!!!
bullshit dat bedrag, wat is 120000 euro nou als je je bedenkt hoeveel de overheid uitgeeft aan uitkeringen voor *kuch* zieke *kuch* mensen. Kan me wel nuttelozere dingen bedenken.
@autoblogger
Willen we dit nog wel weten :( wat een drama verhaal weer he…
Onder die zogenaamde architecten zit echt een aantal zeveraars met teveel fantasie die er nog dik voor betaald worden ook. Ga elders dromen, een snelweg is er om op een veilige manier van a naar b te geraken. Al die lelijke kitsch die je langs de wegen in frankrijk en nederland aantreft (godzijdank bij ons niet) is lelijk en belachelijk duur. De samenleving heeft andere, dringendere noden.
Die 120.000 euro zijn echt niet alleen voor die stickers, maar als iemand de moeite had genomen om het pdf’je te lezen (ook autoblogger) dan wist hij dat er ook andere veranderingen worden doorgevoerd.

Mvg Fabriccio
Ik dacht al wat zijn die stikkers aan de lantaren palen langs de A 12

Maar wat een geld verspilling 120.000 euro is wel iets te veel van het goeie.
Nou fijn weer dan,weet ik gelijk waarom ik na een late dienst weer maar 70 km mocht rijden.
Ik weet niet wat ik erger vind,het weggegooide geld opgebracht door de hardwerkende belastingbetaler of die snelheidslimiet om dat ze stickertjes willen plakken.
Wat mij betreft mogen ze de subsidies van deze in mijn ogen achterlijke kunstwerken lekker stop zetten en bijstandsmoeders deze zomer een extraatje geven.
Maar dat zal er wel niet inzitten…
ONGELOVELIJK !!!

Wij met z’n alle maar werken en de achterlijke ambtenaren maar hun debiele plannen uitvoeren en ons hard verdiende centen door de plee spoelen.
Ga eens wat nuttigs doen met dat geld.
Lady Grim REAPSTER
zucht !!!! weer nutteloze kosten !! ze hebben zeker niks beters om het aan te besteden , of ze hebben tijd over vanwege het feit dat ze de echte problemen niet aan durfen pakken , maak je handen maar niet vuil hoor !! from en lnf !!!!
I.v.m. het plaatsen van de stickers is er gedurende 3 maanden 1 rijstrook gedeeltelijk afgesloten geweest met files tot gevolg. BEDANKT PVDA!!
@ jandepandaman – kun jij niet in de politiek gaan ? :)
Regelen regelen regen en doodknuffelen doodknuffelen ennog eens doodknuffelen !
bedankt voor de informatie moet volgens mij veel meer gekost hebben die onzin. Ben blij dat ik niet al die stickers heb moeten plakken wat een belachelijk onzinnig werk. En wat een geldverspilling

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).