Amerikaanse benzinepompen kunnen niet voorbij $3.99

Auteur: , 30 Reacties

Tja, da's weer een heel ander probleem he! In de redneckregio's van de VS zijn naar schatting nog zo'n 17.000 oude mechanische benzinepompen in gebruik die werken met draaiende cijfers. Supergaaf natuurlijk - retro baby! Alleen gaan die cijfers niet verder dan $3.99. Wisten zij veel in de jaren '50, toen je nog een gallon (3,78 liter) benzine voor 25 dollarcent kon kopen.

Om alle oude beestjes te vervangen door nieuwe zou zo’n $10.000-15.000 per pomp nodig zijn. Om de huidige pompen aan te passen (zonde!) zou ongeveer $650 per stuk kosten. Ben je mooi klaar mee als hillbilly pomphouder. Een voor de hand liggende tussenoplossing is om met ‘half-pricing’ te werken: de pomp registreert dan de halve prijs en je verdubbelt dit bij het afrekenen. Hoe dan ook is het een hoop gedoe. In plaats van dat ze gewoon de benzine weer goedkoper maken… (via straightline)30 reacties

We hebben hier ook pompen gehad die de prijs per halve liter aangaven…
idd gewoon de benzine goedkoper!
Zoals hubert ongeveer zegt, je rekent het gewoon in halve gallons, probleem opgelost.

Totdat een gallon ineens 8 dollar gaat kosten :D
@ klaas jan

Dat kan helaas niet, dan gaat Nederland failliet.
@Chip,

dan moeten die eigenwijze amerikanen ook maar eens overstappen op “ons” metrisch stelsel.
Scheelt een hoop omrekenen.
Het zou zonde zijn als ze verdwijnen. Laat ze maar moeilijk doen, maar niet weg! In de VS is de benzine al goedkoop genoeg, vergeleken met de prijzen hier. Dus zeker niet minder betalen! Ze mogen ook wel eens wat aanpassen daar, in plaats van dat de rest van de wereld zich naar Amerikaanse normen vormt…. :roll:
@ Citrofiel

precies ja
Weet iemand toevallig wat de prijs is nu van een gallon in Amerika?
hoezo eerste cijfer kan toch gewoon tot 9 ?
Gewoon goedkoper maken, ze moet toch op :P
Weekly U.S. Retail Gasoline Prices, Regular Grade
Dollars per gallon, including all taxes
4/28/08 5/5/08 5/12/08 Change last week / year

U.S. 3.603 3.613 3.722 0.109 0.619

Meer hier:

http://www.eia.doe.gov/oil_gas/petroleum/data_publications/wrgp/mogas_home_page.html
3,722 Dollar per Gallon dus sinds de laatste update ;)
@citrofiel in de vs is de benzine niet te goedkoop, hier is de benzine gewoon veel te duur! Van die €1,60 gaat gewoon €1,- direct naar Wouter en zijn pieten!
@Edo-
In de tekst staat toch dat dat niet kan?!
ik denk dat wij onze prijzen vergeten te halferen?!
Ok bedankt Richard =D
Ongeveer een dollar per liter dus =)
Gaan ze toch liters gebruiken inplaats van Gallons…
Doen we in Europa ook…
@autogek, @Edo: Ik zie ook wel in de tekst dat het niet kan maar vraag me af waarom. De wieltjes voor de centen hebben de cijfers 0-9. Waarom zit er dan een wieltje voor de dollars in met alleen maar 0-3? Lijkt me nodeloos complex. Ik snap wel dat het zo is, maar wil wel graag weten waarom.
@Klaas,
Het zal ook geen probleem zijn om een wieltje tot 9 te laten gaan. Of bij 2 beginnen te tellen oid. Heb je weer een plaats extra. Maar het mechaniek moet de gallons naar dollars omrekenen, en dat mechaniek kun je niet verder in stellen. Het is in feite een mechanische rekenmachine dat alleen kan vermenigvuldigen met een instelbare factor.
@ tdj

Inderdaad, las laatst in de krant dan van de prijs van 1 liter, 1 euro 56 er 1 euro van naar de overhied gaat, trek daar ook de winst/kosten van de pomphouder vanaf (bv door te tanken bij Tango of een ander onbemand tankstation). Dan houd je minder dan 50 ct de liter over!! Het wordt goed tijd dat wij met zn alle hier iets aan gaan doen. Misschien een Autoblogcampagne ofzo :P
@Citrofiel en GOD: Amerikaanse normen zijn bijna altijd leuker dan de onze, dus ik vat jullie even niet …
@ Zoef; Oke, normen was mss een verkeerd woord, maar ik wilde zeggen dat de VS veel te veel invloed heeft op de rest van de wereld, naar mijn mening.
Ik vraag me af of ze ook zonder luchtbellen leveren :S

gewoon zomaar…
Zal wel shocking voor die Amerikanen zijn dat ze nu 1 dollar per liter moeten betalen, meeste mensen daar hebben nog steeds een 1 op 5 pick-up truck op de oprijlaan staan.
Roy valt best mee … want in Nederland betaal je nog wat wegenbelasting … voor mijn Land Rover is dat echter maar 50 dollar per jaar in de VS. Daarnaast zijn er nog genoeg vrije landen over die olie hebben die ‘hulp’ nodig hebben.
@ Brian
Op http://www.gasbuddy.com kun je prijzen van pompstations in alle uithoeken van de VS en Canada zien en ze worden door mensen zoals jij en ik dagelijks ge-update.
@ Zoef

inderdaad!
Amerikanen proberen alles om goedkoper uit te zijn met de hoge benzine kosten.
ach…dit sluit wel een beetje aan bij de oude reiskostenvergoedingsregeling van Oort….Die kon ook maar tot 30 tellen.
wrom doe je geen nieuwe tankdingen en dan zet je die ouwen er als sier naast ( als kerstboom zeg maar):)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).