Allemaal aan de camper!

Auteur: , 24 Reacties

M'n vriendin is aan het sparen voor een F650 (conceptmodel voor de nieuwe Kuga XL), de rest van Nederland schijnt echter warm te lopen voor campers. Campers zijn een soort combinatie tussen vrachtwagens en SUV's met marmeren vloeren. En wat blijkt? De afgelopen vier maanden werden er maar liefst 68 procent(!) meer campers verkocht, terwijl de caravanmarkt aan het krimpen is...

Redelijk schokkend nieuws en dit heeft natuurlijk een aantal vervelende gevolgen. Meest belangrijke is dat we komende tijd meer campers gaan tegenkomen op de weg, met even zoveel old geezers die niet kunnen rijden (you do the math). Een ander gevolg is dat er steeds minder plek is op de parkeerplaatsen langs de route soleil.

Toch interesse in zo’n geile wohnmobiel? Autoblog trendwatching geeft aan dat de Hymer het meest populair is, daarna volgen merken als Adriatik en Dethleffs. De Hymers zijn overigens vaak gebaseerd op Sprinter busjes van Mercedes, waarbij we uiteraard geen flauwe grapjes maken over kampers of trailer trash…24 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tomiseentijger
-edit: nutteloze bijdrage-
Goede trend. Omdat campers stukken verantwoorder en sneller een vrachtwagen inhalen dan dat de auto en caravan combinatie dat doen (die zouden dat eigenlijk helemaal niet moeten doen).
Sorry, ik ben al aan het sparen voor deze combinatie:

BTW Hymer’s worden niet ‘meestal’ op een sprinter gebaseerd. Mercedes word überhaupt weinig gebruikt. Meestal zijn dit Fiat Ducato’s met speciale chassis (X450 G of ALKO). Ford Transit word ook nog wel eens gebruikt.
@2C: Mercedes wordt ook gebruikt hoor, maar ik laat me graag corrigeren ;)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hymer
@ Autoblogger
Deze worden inderdaad gebruikt. (Maar enkel in de B-Klasse SL en S-Klasse) Maar ik meende te zeggen dat dit realief weinig is in verhouding met Fiat, Ford en VW. (Zowel bij Hymer als de gehele branche)
Oke, het ontbreekt Amerikanen op het gebied van auto’s e.d. wel eens aan smaak.

Maar dat is bij deze “camper” niet het geval…

http://inventorspot.com/have_money_to_burn_pay_250_000_for_a_chevy_van
wouterjeuring
ik heb een hekel aan campers, ik ga liever voor een mooie auto met sleurhut.

hoewel de camper van 50cent (ik heb niks met hem hoor, slecht) wel heel vet is, jacuzi, bioscoop, masseur, enorme plasma tv en 500 pk wel erg vet is.
Ik denk dat het een goede ontwikkeling is voor de veiligheid op de weg.
Beter dan autotjes met een te kleine motor en een te grote caravan die een vrachtwagen in gaan halen met 1 km/h verschil. (wij hebben ook een caravan, maar dan wel met een leuk trekpaardje ervoor. dus rijden gemiddeld tussen 110-120 km/h) Maar het enige probleem is dat als je een camper hebt, je altijd met de camper weg moet als je boodschappen etc. wil doen.
helemaal mee eens, liever een camper op de weg dan een caravan (met een opel ervoor, haha! > zie topic van een tijdje terug)
Dit vind ik een mooie camper, maar die joekels van tegenwoordig zijn gewoon niet aan te zien…
http://www.arrowhead-thunderbird.com/jpegs/camping/old_rv_mint_02.JPG
Wij hebben ook een camper, geen Hymer op basis van zo’n Fiat-chassis of op Mercedes-basis maar eentje met een dikke Amerikaanse V8 in het vooronder. Kijk, dan wordt een camper toch nog interessant ;-)

Wat overigens wel grappig is, op de Autobahn onderweg naar je vakantiebestemming (bijv. Noorwegen) komen ze je allemaal met 130 km/h voorbijscheuren, eenmaal in de bergen is het omgekeerd en staan zij al na 2 kilometer met een motor die het niet meer trekt.. :P
je koopt voor zo”n 6000€ al een leuke camper…een auto en caravan in één,….een vw golf met sleurhut en gamma fondueset is toch zo”n 50.000€.
Lijkt me anders ook heerlijk om nog eens met zo’n ding door la Douce te trekken:
http://www.gerrit-hy.nl/images/IMG_2488.jpg

Afgelopen vakantie kwam ik trouwen op de terugweg dit ding nog tegen:
http://img27.picoodle.com/img/img27/4/5/16/f_dyanecampm_4b1d1ae.jpg
Een Acadiane, omgebouwd tot camper, volbeladen, en met drie personen erin. Heerlijk primitief en langzaam! Hoewel veel mensen stoute woorden zullen hebben uitgestoten als ze erachter reden, bergop… :twisted: ;)
@Sacha
Jouw combi is waardeloos!

Als ik E105.000 bij elkaar heb ga ik voor de KABE Royal Hacienda Royal Tower

http://www.trendwatching.com/img/briefing/2007-12/tower.jpg

8,2 meter lang, 4,4 meter hoog. Overal airco, bovenop een zonnedek en een lounge met cocktailbar. Ja toch.
@sacha

Je kunt volgens mij beter emigreren naar Amerika en dan sparen dan hier sparen.
Heb je ook nog een beetje betaalbaar (ondanks de hoge olieprijs) plezier met zo’n combinatie en snelwegen die lang genoeg zijn :)
@bas,..ik ga in de winter sneeuw scheppen in alaska…eerst nog druiven plukken van de zomer in france……je mag mee.
@knowitall .. totdat je een bruggetje tegenkomt ergens :P

@Bas Caravans en Campers zijn populair in de VS. Dit komt mede door het feit dat men hier maar 2 weken per jaar vakantie heeft, terwijl men in Nederland meer vrij heeft dan werkt. Omdat je met 2 weken dus niet al te veel kunt doen gaat men vaak een weekendje ergens naar toe ipv naar een hotel of Spanje. Een caravan en camper is dan dus wat meer nuttig.

Zo’n airstream wil ik best hebben, maar Bob is op dit moment eerst ff bezig met een garage aan het bouwen op zijn stukje grond. Daarna zal er nog wel wat over zijn voor wat leuks :D
@Mashell

Nederlandse campers niet…

En camperts zijn gewoon afschuwelijke dingen, slakkenhuizen, bijna net zo erg als caravans… waarmee ook prima snel in te halen is alleen niemand doet het. En het alle ergste aan een camper is nog wel dat als je dan ff naar de super moet op vakantie dan moet het hele huis mee :?

Nu zijn die van citrofiel wel weer leuk om te zien en een vakantie in te houden :P
Doe dit maar eens met je Nederlandse campert:

http://www.coolest-gadgets.com/wp-content/uploads/worlds-first-luxury-amphibious-motor-coach-yacht-1.jpg

@Alwood niet echt correct. Waarom doe je dan gewoon dit niet?

http://www.rvcentral.com/images/jpg/towveh1.jpg
@bob: hier meer over die amfibische voertuigen (Terrawind) ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2005/07/31/terrawind_amfibische_voertuige
“Allemaal aan de camper!”

Ik dacht ff dat er stond “allemaal aan de kamper!”. Ik wou bijna zeggen wat is dit voor tendentieuze onzin?
Vroeger kampeerde we met alleen een tent..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).