Alles wat er fout gaat in de wereld komt door dikke mensen

Auteur: , 75 Reacties

Nou jongens, we zijn eruit hoor. Als we geen honger, geen luchtvervuiling, geen oorlog, geen fietsendiefstallen, geen verstopte wasbakken, geen Ringtoneking-onzin, geen rijen bij het postkantoor, geen bladeren op de rails, geen flessen ketchup waar je net het onderste beetje niet uit kunt krijgen, kortom geen onrecht meer in deze wereld willen hebben, dan staat ons slechts één ding te doen: alle dikke mensen moeten weg.

Want dikke mensen verbruiken zo’n 18% meer calorieën, zo heeft The London School of Hygiene geconcludeerd. Dat betekent dat ze meer vreten nodig hebben, en daarmee ook verantwoordelijk zijn voor meer brandstofverbruik in de voedsel- en transportsector. Om over het verbruik van hun eigen auto’s nog maar te zwijgen. Tevens eten deze mensen alles op waar wij anders lekker veel biobrandstof van hadden kunnen maken, en dat is natuurlijk het ergst van alles.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) komt er nog eens overheen met de voorspelling dat er in 2015 dubbel zoveel mensen met overgewicht zullen zijn als nu. Dat komt neer op 700 miljoen buikjes, die allemaal zo’n 3000 kilocalorieën per dag nodig zullen hebben. Ik snap het probleem niet echt, want in een Mars zitten al 300 kcal en tien Marsrepen vervoeren is ook niet zo moeilijk of zwaar.

Opmerking van de week is van David Haslam, een arts die spreekt voor het Britse Obesitas Centrum:

“Het is discriminerend voor dikke mensen. Ze zijn momenteel een makkelijk doelwit, maar ik denk dat de oorzaken van de klimaatverandering en de stijgende voedselprijzen veel complexer zijn.”

Nee! Zou je denken?75 reacties

Zucht. Zullen we het weer over auto’s gaan hebben?
En wat dacht je van de productie van al dat extra voer? 18% minder consumptie is 18% minder milieubelasting door de fabrikanten van de betreffende consumptiegoederen.

Wordt het eten voor gezonde mensen wel weer duurder, maar da´s dan weer een heel ander probleem.
Wat Bramzel zegt.
“Alles wat er fout gaat in de wereld komt door dikke mensen”

Precies! Alles wat er fout gaat komt door die Amerikanen…
En terecht, laat die vatsige bacolichamen maar wat extra milieubelasting betalen.
het niveau gaat hier elke dag omlaag
Wat een onzin-topic, laten we het weer over auto’s e.d. hebben. Wat iemand zelf in z’n mond stopt moet ie zelf weten.
Onzin, vroeger hadden we al dikke mensen in deze wereld het enigste wat die fabrieken moeten doen is een andere brandstof zoeken.
Want wat zeuren ze nou, ze leven uiteindelijk van die dikke mensen.
-edit: leer anders eerst eens fatsoenlijk typen-
Jullie klagen bij BNR over de kwaliteit van de reaguurders. Ik begin nu ook sterkte twijfels te krijgen bij de schrijfkunsten van de redactie…
Autoblog gaat er niet op vooruit met zulke dingen. Ontopic: maar het grootste probleem zijn waarschijnlijk de oliemaatschappijen, want zolang zij nog genoeg verdienen maakt het hen niet uit dat de ozon eraan gaat en voor nieuwe brandstoffen zijn nieuwe tankstations nodig (of aangepaste)
@Thomas: zoek eens op wwwvandale.nl naar het woord “sarcasme”.

Opmerking vd week van die Haslam is wel grappig “dikke mensen een makkelijk doelwit”

Yep, nog een reden waarom je niet dik wil zijn: je verliest veel vaker met paintballen ;)
@NLX: En tòch ben je er nog.

@Thomas: Ik twijfel of je het artikel wel serieus genoeg neemt.
Precies! Alles wat er fout gaat komt door die Amerikanen…


Nou dat valt nog wel mee

Coca cola , Apple , Gps , Manhattan and Miami beach , Omaha beach 44 …
het ligt niet aan autoblog, de eventuele daling van het niveau; ze passen zich aan aan de reaguurders…..
juist! alle chubbey’s verbannen!
en ook aan de sterkte twijfels lol
vandaar dat sonja weer een nieuw boek heeft uitgegeven…
Ik hoop dat de poster van dit itempje ook eens HEEL dik wordt, dan is hij ook overbodig hier op aarde.
[email protected] Jacobs Heb je het iq van een gemiddelde schoenmaat of ben je niet goed uitgeslapen? Zou het misschien zo kunnen zijn dat de tekst zo geschreven is juist om de resultaten van het onderzoek en de conclusies een beetje belachelijk te maken? Huh, really? You think?
@w0o0dy: Ik dacht dat dat met de eerste alinea wel al duidelijk was, maar ik zal volgende keer misschien wat lager inzetten… :?
Waar gaat het beschuldigende vingertje morgen eens heen….. Aha, mensen met grote gezinnen ten opzichte van kleinere gezinnen, want daarvoor zijn grotere auto’s en meerdere transporten nodig.
Alles om de mens maar schuldig te maken aan een probleem waar geen enkel mens daadwerkelijk verantwoordelijk voor is. De geschiedenis van de aarde heeft dat al lang bewezen. Maar ja, Overgewicht is ongezond voor de levensloop van een mens en dit kost weer extra medische zorg in de loop der jaren. Dus dan probeer je de dikkere mens maar op een andere manier te “overtuigen” om af te vallen. Jammer dat sommige mensen daar helemaal niets aan kunnen doen door medische problemen. ;)
+1 voor RUBEN BEATEN en WOODY

Gelukkig zijn er oplettende mensen hier op autoblog ;-)

Voor de de andere kant is wel te zeggen dat je natuurlijk ook vegetarisch kan zijn… Zoals Marianne Thieme beweerd: “Opvallend genoeg blijkt niet de industrie of het wegverkeer de grootste vervuilers, maar de vleesindustrie. Niet minder dan (de merkwaardige) 18 % van de broeikasgassen, verantwoordlelijk voor de opwarming van de aarde, is afkomstig van de veestapel.”

nog iets anders…

Dan zou je denken ja. Maar uit onderzoek van de universiteit van Chicago is gebleken dat een vegetariër in een Hummer minder vevuilt dan een vleeseter in een hybride Toyota Prius.

Dus ja..
Frank Jacobs weet wat het is om overbodig te zijn ;)
The Netherland For Sure
Dan leef je gezond, maar wordt je op je 35e plat gereden door een auto, it just happen.
Lol @ Rick dos.
Lol @ Autoblogger.

En over vervuiling, dan moet je inderdaad de vleeseters maar eens aanpakken. Eén kilo vlees produceren staat gelijk aan 250 km rijden met een auto. Dus overheid, met één campagnetje om mensen vegetarisch te laten worden heb je veel meer resultaat dan al die wetten voor auto’s! Maar ja, daar verdien je niet aan hè…
@autobloggert: ik denk dat Frankie een beetje verblind is van afgunst omdat Ruben het elke keer weer voor elkaar krijgt om Wouter er cool te laten uitzien in de video’s en ze dat bij Autoweek nog steeds niet hebben kunnen regelen voor Frank…..
Dikke chinezen zijn het ergst.
@Rick Dos: Ja, ja, ik reageer wel weer. Zonder Amerika geen bmw ja misschien een 1 serie 1.4 hou je over… veel plezier! En kijk om je heen en op scholen,te dikke mensen/kids zijn er ook volop in ons kikkerlandje !! Maar de heerlijke babes uit de States die hebben we hier niet en dat maakt het totale straatbeeld toch veeel lekkerder!
dikke mensen = amerikanen = witte gympen = hamburger dieet = bladveren ..
echt waar .. die papzakken verpesten het voor slanke mensen ..

slanke mensen zijn gewoon beter .. anders hadden ze wel dik geweest ..

(was dit het vervolg van @birger,s collumn trouwens) ..
@lincoln
zat je in de spiegel te kijken?
Lijkt wel een speech van Hitler, alleen moet je dan voor iedere ”dikke mensen” , ‘joden’ invullen:P. Wat is verder het probleem? Ik heb echt nog nooit last gehad van dikke mensen! alleen jammer dat ze in veel gevallen een niet zo frisse indruk maken. Nou, daar kan ik zeker mee leven!
Ruben! Er zit auteursrecht op deze foto, ik heb je deze in vertrouwen gegeven!
Lotte….Vertel me alsjeblieft dat jij eronder ligt !
(Ook al is het niet waar ;-) )
Ja ik heb het al langer gezegd, Nonkel Dolf werd gewoon verkeerd begrepen.
Wacht even, die emmer met choco-ijs lekt op mn toetsenbord en diverse muffin-kruimels blokkeren mn muis. Ik ga nu eerst wat co2 uitstoten, spreek je later!
Lotte…..je breekt mijn hart. (en al mijn ledematen)
@Lotte
Wanneer ga je nog eens een column schrijven?
@ F612S
Verbruiken joden 18% meer calorieën? Nooit geweten joh :P
ach, maak je toch niet dik!
Ach jah het is al lang bekend dat de sportieve, op z’n eetpatroon lettende medemens het slachtoffer is van de nicotinestokjes lurkende, verkeerd etende bankzitter. We betalen meer aan ziektekostenverzekering omdat deze mensen eerder de grond in gaan. We betalen meer in het vliegtuig omdat vet nou eenmaal ook brandstof nodig heeft om van de grond te komen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus dit zijn al lang de punten niet meer waar ik me druk om maak. Een vrouw met grote borsten kost ook meer brandstof, neemt ook meer ruimte in etc. Maar daar hoor je niemand over (en terecht lijkt mij).
Uiteindelijk hebben de mensen met overgewicht (volslank om politiek correct te zijn) vooral zichzelf er mee te pakken. Ik vraag me namelijk af of er in het onderzoek rekening is gehouden met het feit dat dikke mensen gemiddeld ook een paar jaar eerder dood gaan waardoor het misschien compenseert voor de verspilling in de tijd dat ze nog leefden.
@Thijs

Zo sla je de spijker op de kop… Of net andersom…. Dat was wat ik ook bedoelde met de vegetariers.. Je kan wel van alles verzinnen.. (Hier doel ik uiteraard niet op autoblog.nl) Maar het voorbeeld van de tieten is wel geinig.
dikke mensen? ik dacht dat het over auto’s ging?
@Bramzel

Oftewel klagen jullie dat autoblog.nl geen originele onderwerpen heeft die niet op alle andere autoblogs staan, en als er wel “original content” word gepost, dan is het ook niet goed. Dan blijft er niet veel meer over om nog over te praten.
@Pieter-Jan: gelukkig is er altijd wat te zeiken ;)

@Bramzel, Coolguy, kevin: zal ik het nog 1x uitleggen?
meer vet -> meer co2 -> meer maatregelen tegen automobilisten
gewoon de auto’s klein houden. In mijn 206cc passen echt geen dikkerds :)
geweldig:D
Iedereen dit dit een onzin-topic vindt leidt volgens mij zelf aan overgewicht! :P Maar in zekere zin klopt het verhaal wel een beetje.
Ik vind dit een absoluut onzin onderzoek.

@Tommy
Dit verhaal klopt voor geen meter.
Ik nodig je ook van harte uit om je eigen onzin-beredenering te komen falsifieren.

On topic:
Erg fout om 1 bepaalde zondebok te zoeken.
Dat doen hele foute dictators ook :(
Wat een onzin zeg pff,
ze worden hier echt met de dag zwakker
hmm zwakker dat de juiste uitdrukking
door zwakke mensen zal het daardoor niet komen….
ach als we allemaal beetje meer opletten voor het milieu en allemaal de juiste dingen doen, dan zal er geen vervuiling geweest zijn
en de mensen die eten uitvind of extra dubbel verpakken !!!! daar moet dus op gelet worden of de zeevervuilers en andere vervuilers
maarja ga weer ff wat nuttigs doen hier
de vuilnisbak aan de weg zetten
want die zit bombom vol met papier blikken en grof afval
greets
Doe mij maar een dikke auto. Brrr!
Vind dat plaatje wel leuk vet!
van Wageningen
dik of dun dat is een privacy
ofwel een zeer persoonlijk tintje
het kan ook zijn door een ziekte dat men zo vet is
oordeel niet, je weet de achtergronden niet
de individu is nog steeds uniek…………
Mensen,als (onwetende) tiener volgde ik ook de publieke opinie maar als echte vent val ik op dikke vrouwen.FAT CHICKS RULE
wat een heerlijke grote onzin, volgens deze redenatie zou er dus veel minder voedsel nodig zijn als er geen dikke mensen meer zouden zijn. Zou er dus ook minder voedsel geproduceert worden. worden er weer banen geschrapt. Word dus ook minder uitgegeven krijgen we nog een crisis:P
lolz
hallo.
Ik weet niet of het allemaal daar mee te maken heeft. maar ik denk dat we allemaal wel een stapje terug moeten doen om in de toekomst een goede stap voorwaards te kunnen zetten.
Daarbij ben ik een bedrijf begonnen die voor iedereen interesant is om eens te bekijken. wij hebben geen last van de crisis. en zullen daar ook nooit last van krijgen. bekijk mijn website en zie de mogelijkheid wat wij te bieden hebben. een steeds terug kerend inkomen.
http://marcel.gelfuture.com Ook voor de wat dikkere mensen
gewichtbelasting invoeren. Is je gewicht goed betaal je niks, vanaf het gewicht dat je te zwaar bent 1 euro per kilo per maand. Goeie he zelf bedacht
Nog even en er komt “groene” subsidie voor anorexia patienten..
Straks hebben ze het over lekkere wijven.
Hater van dit artikel
Dit is echt bullshit!! Denk eens aan al dat vreten. Dat kopen ze, doet de economie weer goed. Mensen willen afvallen en gaan naar een specialist. Boost de economie. Fitnesscholen zijn daar ook goed voor. Ik denk dat de blogger maar eens goed moet gaan nadenken waar hij over praat.

Dat te dik zijn niet goed is is inderdaad zo. Dat geef ik toe. Ik heb zelf overgewicht en het interesseert me niet wat mensen daarvan vinden. Ik doe mijn hele leven er al dingen aan om af te vallen maar dat is niet zo makkelijk met mijn lichaamsbouw en stofwisseling. Denk daar ook eens aan blogger.

Nog iets, de blogger heeft vast wel eens een joint gerookt of alcohol genuttigd. Ik zeg dan toch ook niet dat junkies en verslaafden weg moeten of iets dergelijks. Overgewicht en verslavingen worden gecreeerd door fabrikanten en overheden. Pas dan je blog aan en zeg dat die fabrikanten en overheden weg moeten!!

Ik heb een tip voor de blogger. Doe eerst goed onderzoek voordat je iets roept!! Door dit artikel kom je namelijk heel dom over ;)
@Hater van dit artikel:
Over al dan niet slim overkomen… Heb je het artikel gelezen, of alleen de titel? Er zit namelijk wel een ondertoon in die je goed zou moeten doen.

Of ik begrijp het helemaal verkeerd, dat kan natuurlijk ook. Het is tenslotte vrijdag.
Hater van dit artikel
Ik snap je punt niet CRX. Ik denk dat je iets duidelijk moet zijn.
Hater van dit artikel
Ahh ik snap wat je bedoeld nu zie ik het idd. Het is niet de mening van de schrijver maar van iemand anders. Mijn excuses, nou voordegene die het heeft verzonnen, wil ik mijn boodschap overbrengen die ik eerder heb uitgesproken.

Excuses blogger!! Ik ben degene die nu dom overkomt ;)
ik vind dit werkelijk onzin, dit is dus echt discriminatie en als die mensen toch te dik zijn en jullie hebben daar last van , help ze er dan vanaf!
het komt gewoon overeen met het fascisme, alle schuld schuiven naar een bepaalde groep,aan de mensen met overgewicht! alsof al het slechte door hen gebeurt. doe normaal mens je staat nu gewoon te discrimineren!
the_end_is_coming
Door het moderne vervoer (waarin je moet zitten zoals auto,bus,metro,tram,trein,vliegtuig) worden ook mensen dik!
Bollies irriteren mij.Voornamelijk omdat elk gesprek met zo een zeekoe uitdraait op lijnen.Dan zijn ze weer 30kg kwijt en in no time zijn ze weer een bultrugwalvis.En zeker bollies in van die scooters, die zichzelf helemaal invalide hebben gevreten.Wat kost dat niet?Scooter,thuiszorg,medische hulp.

Bij een olieramp kunnen ze wel nuttig zijn.Als een ketting aan elkaar binden en in zee gooien,dat bijft goed drijven en houd de olie van de kust.
Beste mensen,ikzelf ben niet echt dik,maar ook niet erg mager,maar ik hou van dikke mensen(allez,vrouwen).En het is beter te sterven van overgewicht dan van de honger lol
antoinette hater
Antoinette, wat ben jij voor nazi? Er zijn mensen die niet alles kunnen eten zonder ervan aan te komen. Denk eens na mens! Ipv ze te haten kan je ze beter helpen, hoef je je ook er niet meer aan te irriteren.

Ik lach me dood als je kind, of toekomstig kind, overgewicht erft van jou door een dominant gen. Ga eerst eens nadenken en boeken lezen voordat je iets zegt. Je kan niet iedereen over 1 kam scheren. Wat voor onmens ben jij zeg!?

De maatschappij is beter af zonder jou, en mensen die zo denken als jij. Je heb niks aan pessimisten zoals jij, dan gaan mensen nog meer eten en worden ze nog dikker. Kan je je nog meer irriteren.
Ohnee, weer zo’n artikel. Een mars bevat misschien relatief veel kcal voor z’n gewicht, maar bij een mens is dat anders: de kcal worden opgeslagen als vet waarbij er weer enorm veel water wordt opgeslagen. Daardoor zijn ze een stuk zwaarder. Daarnaast zijn er ook meer kcal nodig voor verbranding omdat bijv. beweging veel zwaarder is voor dikke mensen. Vaak komt dat weer uit vlees, en bij de productie van vlees is enorm veel CO2-uitstoot gemoeid (buzzword tegenwoordig).

Daarom zijn dikke mensen dus slecht voor het milieu. En overigens ook voor de gezondheidszorg, want ze krijgen veel meer/sneller last van dingen waardoor ze weer medicijnen nodig hebben waarvoor wij weer ziektekostenpremie betalen en waardoor we torenhoge premies awbz betalen (misschien nog wel erger dan die ziektekostenpremie!). En dan maar zeuren dat je voor 2 stoelen moet betalen in het vliegtuig omdat je ook daadwerkelijk zo veel ruimte inneemt. Kom op zeg.

Afvallen is inderdaad wel zwaar, maar met de sportschool + een gelijkblijvend of iets lager dieet kom je al vrij ver, als je maar het geduld hebt en je aan het ritme houdt…

En al die mensen die zeuren “liever iets meer genot door lekker eten dan dat ik langer leef”: nee, fijn voor je nabestaanden. En ook fijn voor jezelf dat je door de bloeddrukverlagende middelen 4 uur meer slaap per dag nodig hebt enzo, waardoor je ook nog eens minder verbrandt en nog sneller dik wordt. En op het einde vlak voordat je doodgaat in het ziekenhuis liggen met allerlei enge dingen aan je hart enzo, nee, dat is fijn…
alles wat fout gaat komt door Vissticks
Nee,alles wat er fout gaat is de schuld van de Fransen….de kruisiging van Christus,wees maar zeker dat de fransmannen er voor iets tussen zaten,’tzelfde met de WTC torens met Osama bin Charger,’t succes van Luc Steeno…aaarrrgh
tsssssss ligt die dikke vrouw op een smalle jongen ofzo
ja, je hebt gelijk.Ik vind het ook heel erg dat ik aan eten verslaafd ben en overgewicht heb. Vroeger at ik normaal en had normaal gewicht. Toen kreeg ik anorexia, maar toen moest ik weer eten en sloeg ik door. Ik wil heel graag weer normaal eten en een normaal gewicht. Doe echt mijn best en sport heel veel.Het doet me wel pijn als mensen me vaak zo zien als dat ik me kennelijk niet kan beheersen of zo.Ik kan het zelf ook niet verklaren. De drang, het gevoel heel veel te willen eten is er eigenlijk altijd.Voel me vaak ook best aso en wil ook het beste voor iedereen en het milieu. Nog maar weer eens proberen weer normaal te eten. Ik kan me voorstellen als je zelf geen overgewicht hebt, dat je dan zo denkt. Ik dacht vroeger ook van dikke mensen. Tja, waarom eten jullie dan zoveel?
Maar iedereen is eigenlijk hetzelfde vind ik. Door omstandigheden wordt je leven zoals het wordt. Omstandigheden in mij, omstandigheden buiten mij maken samen dat ik eetverslaafd ben, denk ik. Maar misschien zit het ook alleen in mij en moet ik gewoon nu stoppen met anderen de schuld ervan te geven.
dat klopt mischien wel ik bn 1,67 cm en weeg 178 kilo ik verbruik meer eten dan andee mensen maar als de wereld vergaat moet je ook de goede kanten bekijken.
1.:ik heb een dik schild
2.:ik zou mischien al eerder dood zijn.
3.: als er alian onze aare vernitgen dat ga ik er oplichen (geholpen door andren want ik kan niet heel ver lopen) en laat het stikken

dat eeen paar punten waarom je dikke mensen liefde moet geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).