Fikkende Ferrari 599 GTB Fiorano

Auteur: , 124 Reacties

Vanochtend dacht ik heel even dat ik last had van een déjà vu, want vorig jaar zagen wel al de rode 599 van Peter van Merksteijn uitfikken en het jaar daarvoor was het de beurt aan de grijze 599 van een Duitser. En nu is het dus een zwart exemplaar in Engeland dat spontaan in de fik vliegt. Drie keer is scheepsrecht?

Het lijkt er sterk op dat de passie voor Ferrari zo sterk kan worden dat je auto spontaan in de fik vliegt. Want we zagen ook al diverse F430’s in de fik vliegen evenals een 612 Scaglietti. Zou Ferrari dan echt zuigen?

De auto die in de fik vloog kwam uit 2006 en had slechts 6000 mijl op de teller staan en stond te koop bij Romans International, klik hier voor plaatjes van voor de brand. (bron: The Sun & Piston Heads)

Ferrari 599 GTB Fiorano, fik

Ferrari 599 GTB Fiorano, fik

Ferrari 599 GTB Fiorano, fik

Ferrari 599 GTB Fiorano, fik

Ferrari 599 GTB Fiorano, fik

Zouden ze op zoek zijn naar de verzekeringspolis?124 reacties

Nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje :P
een productiefout?!?
Tijd voor een terugroepactie?
Die man had een vurige passie :P Een brandend verlangen om het gas eens diep in te trappen, echter, toen de boel in de hens vloog stond-ie in vuur en vlam :twisted:
Wordt dit gewoon niet veroorzaakt door een remschijf die oververhit geraakt en in vlam schiet? Zolang ge blijft rijden is er niks aan de hand, de wind koelt alles dan, ma eens ge stil staat kan de warmte niet meer weg en onstaat er een vuurtje.

Zien we in de formule 1 toch ook vaak, dat in het parc fermé meteen de wagens worden afgekoeld met van die luchtblazers. Anders schieten die ook in brand.
Tja, Lamborghini’s zijn toch veeeeel betrouwbaarder :P
Nog geen twee jaar en zo’n 10.000 km op de teller? Lijt me gewoon een garantiekwestie. Maar wat nu als je opnieuw een F599 krijgt. Loop je weer het risico dat-ie affikt.
Zie je nou wel dat Amerikanen geen auto’s kunnen bouwen.

Ow wacht het is een Italiaan. Vet man!
@Raico racer,

Leuk verhaal, maar als ik met m’n Ferrari thuis kom staat er geen team van monteurs klaar om mijn remmen te koelen.
Laat staan dat ze bij de McDrive staan waar ik in rij na een verhit stukje scheuren op de snelweg.
Dus lijkt me stug dat Ferrari hier niet aan gedacht had.
[email protected] Jesper :P

@racio racer; Dat zou inderdaad wel kunnen, maar volgens mij is dat probleem alleen bij keramische remschijven, dat ze gaan fikken maarja alsnog het is klote voor de eigenaar…
@RobTwo: Garantie ? Ik ken de voorwaarden van Ferrari niet, maar garantie betekent dat ze de schade moeten repareren in overeenstemming met de waarde van de auto of dat ze de waarde van de auto moeten vergoeden. Let wel, dat is dus de waarde 2 jaar oud met 10 mille op de klok.

Een nieuwe heb je er niet voor !! Die bakken schrijven rap af, tenzij je mazzel hebt dat ze gewild zijn en slecht leverbaar.
Ach ja, luchtgekoelde Citroens uit de jaren 50, 60 en 70 hadden ook last van spontaan vlam vatten, Ferrari is dus in goed gezelschap.
@Realhustler, nou dan heeft de eigenaar geluk want de 599 GTB is een gewilde auto en de levertijd is ook nog eens iets van 2 jaar. Daar komt nog eens bij dat de vorige 2 keer dat er een 599 GTB spontaan in de fik vloog de eigenaar ook van Ferrari een nieuwe auto kreeg.

Ze moeten natuurlijk iets doen om het imago een beetje te redden…
zit er daar geen brandblusapparaat in mss ?? Ik weet wel da je met die dingen niet echt veel kan blussen maar man……Als je in die wagen zit en hij schiet in brand ?? Dan doe je toch wel alles om dat uit te krijgen ?? Mss een idee voor Ferrari ?? een blusDEKEN???
Haha, lol @ Jesper!

Zonde van de prachtkar. Maar het stuur zat vermoedelijk toch aan de ‘verkeerde’ kant. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de oorzaak van de brand, maar heb die nog niet kunnen vinden. Iemand?
Miss zuigt Ferrari dan toch, heb nog nooit een Porsche zien uitbranden.
Kan zeggen wat je wil….die bovenste foto is wel VET!!!
Tom, Porsches kunnen ook branden en kapotgaan.

Zou wel de oorzaak willen weten idd,
tis wel makkelijk om te zeggen dat Italianen en electriciteit niet samen gaan.
sorry, derde berichtje :)

Wat kunnen we over de brandweer zeggen?

Die engelse brandweer wat toch het snelst, daarna de Nederlandse….en die Duitse Brandweer maakte al zeer zeker geen gebruik van de Freie fahrt. :)
’s Vast nog te repareren, niet? ;)
@RobTwo
599 gtb niet F599.
McLaren’s SLR remmen schieten ook regelmatig in de fik, maar die zijn ervoor gemaakt, “gewoon laten branden” zegt Mercedes ” ’t zal wel doven”.
Ik vraag me af wat de garantie is, als je auto spontaan in de fik vliegt ?
“ah meneer, we hebben het probleempje gevonden. er zat een schroefje los bij de versnellingsbak.”
Wel sneu. Je betaalt er veel voor om vervolgens jouw auto in de fik te zien. Blijkbaar een gekende eigenschap bij dure premium auto’s. Zie Audi R8.
Ferrari 599GTB, hotter than a hot-hatch..
en ZO moet het mensen ;)

als we t over RAUW VLEES hebben hebben we t over ECHTE sportauto’s .. zoals een lekkere lp640 ofso…

dit is geen rauw vlees.. dat dacht deze eigenaar zeker ook.. ;)
goede keuze ;)

worde engelse dan toch slim? :D

gr. japp ;)
@Bert, Als je tien foto’s verzameld van exotische auto in de fik…dan zie je nauwelijks Porsche’s, maar wel een hoop Italiaanse rooie blikjes!

Wil je sportwagen, koopt dan een Porsche of desnoods een Corvette! En anders kies je iets Japans (NSX, GT-R) ofzo…
Van wie was die auto?
Tsja… Het blijft toch italiaans he?

Wel vaag dat er zoveel in de brand vliegen, moet toch maar eens goed over nagedacht worden daar!
Frasker (Spyker D12 SSUV)
@robbie

mag ik je erop wijzen dat de link “grijze 599” in het artikel naar een brandende F430 verwijst, niet een 599?
Nee nee ik denk dat Ferrari’s gewoon veel vaker brandend op de foto worden gezet en het nieuws halen. Relatief gezien branden er waarschijnlijk net zoveel Porsches en Lambo’s af.
Hoeveel zou die nou kosten dan bij Romans International? Ben wel geinteresseerd :D
eerlijk denk ik dat het probleem bij de versnellingsbak gezocht moet worden die niet goed genoeg gekoeld kan worden. alle voertuigen die in brand zijn gevlogen hebben namelijk de F1 bak! of is dat allemaal maar pure toeval? kijk het is wel heel erg leuk en stoer om in 100ms te schakelen maar het geheel krijgt wel flink op zijn lazer en wordt derhalve ook erg heet!
Koelingprobleemjes.Echt zonde,want dit is het mooiste ferrari model sinds jaren.
In autoweek stond vorige week een ingezonden brief van iemand wiens Audi A6 van 1,5 jaar oud in brand was gevlogen. Veroorzaakt door kortsluiting in de elektronica. De achterdeuren gingen niet meer open, dus de kinderen moesten ze over de voorstoelen tillen. Maar goed dat ze voor Deutsche Grundlichkeit waren gegaan, en niet voor Italiaanse meuk. Wel vreemd dat er geen foto’s van op het net stonden. Misschien niet zo interessant, zo’n overpriced VW.
Een Porsche is ook zo belangrijk niet als een Ferrari. Als zo’n opgefokte kever in brand vliegt laat je hem branden of gooi je er in het beste geval wat zand over.
Jammer van de 599 maar wanneer schieten ze daar in Maranello eens eindellijk wakker. Dit is niet normaal meer.
Emerald Green Jag
Voor de eigenaar van de uitgebrande 599 heb ik een tip: er staat een tweedehandsje te koop bij Jaguar dealer “de Koning” in Arnhem.

Hij heeft 1000 km op de teller en hoeft maar 385.000 Euro te kosten.

Zie http://www.dekoning-jaguar.com/voorraadTijdelijk.html
das best shit voor de eigenaar maar goed dat ik een lambo heb is echt beter
Dat is klote voor de eigenaar maar idd als je met een ferrari vol gas rijd kan je verwachten dat het ergens warm word en als je dan iets aanraakt wat vlam vast dan gaat heel je auto eraan mischien is het wel een foutje van ferrari en lekt er iets olie of benzine op een onderdeel in de motor want het lijkt me logies als je hard rijdt dat alles trilt als er dan een druppeltje valt dan waam heel je ferrari weg ik zeg altijd maar doe mij maar een citroen c6 200pk+ is genoeg.
Lambo beter ????
Kijk maar eens op http://www.lambounfall.de …..
Dan piep je wel anders.
Zou Ferrari zijn motormanagement bij dezelfde leverancier weghalen als Lambo/Audi ???
Misschien een idee,om er gratis een brandblusser bij te doen…..
Kan er wel vanaf lijkt mij:D
LOL daar ga je dan, maar hoe kan ie nou voorin verbranden? ik d8 dat de motor achterin zat bij ferrari?
reactie op:
raico racer schrijft (19 May 2008 om 8:54 ):
Wordt dit gewoon niet veroorzaakt door een remschijf die oververhit geraakt en in vlam schiet? Zolang ge blijft rijden is er niks aan de hand, de wind koelt alles dan, ma eens ge stil staat kan de warmte niet meer weg en onstaat er een vuurtje.

Zien we in de formule 1 toch ook vaak, dat in het parc fermé meteen de wagens worden afgekoeld met van die luchtblazers. Anders schieten die ook in brand.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Als een auto STILSTAAT word er niet geremt en dus ook geen warmte ontwikkeld.. slimmert
muahahahahaha, leuk voor de mensen die krom hebben gelegen voor een autotje van 12.000 euro en die na 5 jaar erin rond hebben gereden niks geen kosten eraan hebben gehad dan mischien een paar beurtjes en een setje nieuwe banden .hahahahhahahahahaha
je mag toch niet harder dan 120.
Ferrari 599 GTB Fiorano muuuuuaaaaaahahahahahhahaa.
volkswagen polo rules!!!!!!!!
@Emiel,
Er branden dus ook veel lambo’s af, maar een ferrari is gewoon net iets meer, net iets spectaculairder, heeft wat meer naam. Door het veel hogere productieaantal zullen er ook wel iets meer ferrari’s afbranden, maar dat is logisch dan.
-edit: nutteloze bijdrage-
Tja , als ze het geld hebben om zo;n auto te kopen en te rijden, dan heb je toch ook wel een beetje geld over om een brandblusser te kopen lijkt mij…

die dingen kunnen net als een life hammer trouwens, levens redden..
Tja, ’t blijft Italiaans he?
mijn Audi a4 tdi van 2002 had laast ook dat remblokken aan het vlamen waaren kwam door nieuwe blokken en schijven. en heel hard rijden en hard afremen
Zie?

Ferrari is to HOT to handle! Grrr… I love it!
Koop gewoon een OPEL ……ben je van alles af
En ze rijden als een tierelier en vliegen niet in de fik
laurence kroeske
als het een productiefout is moet ik de mijne dan ook terug brengen??????
Heel erg toevallig dat die SPONTAAN, in de vik vliegt..
en ook zo toevallig dat er allemaal foto’s van zijn gemaakt ;d
Zoals de kenners weten was deze ferrari voorzien van keramische remschijven, het nadeel van zo’n remsysteem is dat wanneer je ze niet goed laat afkoelen(na een heftige remactie) ze nog wel eens in de fik kunnen vliegen. Dat dit deze ferrari moest overkomen is gewoon pech hebben, porsche is ook met dit probleem bekend!
Zoals de kenners weten was deze ferrari voorzien van keramische remschijven, het nadeel van zo’n remsysteem is dat wanneer je ze niet goed laat afkoelen(na een heftige remactie) ze nog wel eens in de fik kunnen vliegen. Dat dit deze ferrari moest overkomen is gewoon pech hebben, porsche is ook met dit probleem bekend!
wat een pech je peper duren ferrari is weg!!!
“zou het dan waar zijn, zou ferrari echt zuigen?” JESUS hoe lang duurde het om daar achter te komen???!!? ferrari zuigt inderdaad, ik snap niet wat mensen er zo mooi aan vinden, en die populariteit in F1. dat is omdat meeste mensen het wel leuk vinden maar er geen hol van snappen. dus volgen ze de ferrari fans maar, toch al zoveel noobs vallen ze niet meer op. “als er een schaap over de dam is volgen er meer”dat is dus ook bij ferarri gebeurt, allen in de fan-loop niet in de verkoop.

even voor de duidelijkhed: FERRARI ZUIGT, ECHT DIKKE KLOTE-ZOOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
in almelo gebeurde het ook al ;) http://youtube.com/watch?v=bar246rdBio
koop dan ook gewoon een porsche.
terroristische aanslag misschien??:P
Posrche ferrari en lambo het komt bij alle sportmerken voor ze moeten gewoon die auto’s eens goed testen ook full speed.
Ik denk trouwens tog dat het in de remmen zit omdat het altijd alleen de voorkant is een daar komt het meeste druk op te staan als je remt. Vooral bij hogen snelhede. Dat is denk ik ook de reden waarom het alleen bij duren sport auto’s gebreurt.
he he he eindelijk weer een ferrari afgeburnd
NU NOG ALLEEN DE FABRIEK schop zand erover en klaar
Vervelend, heb er eerder van gehoord. Net nog één na dat ik hem besteld heb.
De perfecte Pizzaoven.
er zal wel wat mee gebeurt zijn maar het is echt niet spontaan gegaaan hoor
zonde van zo’n duure auto
mag ik nog bieden? ik betaal 3 euro
dat….

zuigt.

ferrari niet btw. maar ze mogen er wel ff een oplossing voor zoeken.
ow trouwens ik bied meer. die stoelen en velgen en weet ik veel wat er nog op zit aan de achterkant is nog best wat waard(H)
hij ging als de brandweer
Krijgen ze er ook marshmallows bij??
Denk je nou echt,,
dat dit “spontaan” gebeurt..
Nou echt niet, er moet dan echt wel wat meee gedaan zijn.

LAWL Zonde,,
Maar ik bied lekker 5 euro
Spannend om de foto’s te zien whahahahahahaá :P:):D
koop je toch gewoon weer een nieuwe… toch geld genoeg!!
[ Be - Happy ]
vaag dat die auto zomaar in de fik vliegt :P
maja k was toch al niet zo dol op zwart :)!! (wel zonde van de rest van de auto!!!)
eigenaar zwaar bedroeft XD
die ziet z’n geld in vlamme op gaan XD!!
Zonde :)
Wat zonde zeg!!!
Wat zal die vent balen!!!
Arme man, Ziet ie z’n mooie dure auto in vlammen opgaan…
Denk dat ie de verkeerde keus heeft gemaakt…
Btw wel mooie auto!

@Ruud;
Nee ik denk dat die arme man al z’n geld aan die auto heeft verspilt, Geen geld om een nieuwe te kopen. Maarja dan ga je toch lekker fietsen ;) Is ook nog beter voor het mileu!

– Tessa
Goededag beetje triest dat er een 3a4 voorbeelden worden gegeven van ferrari,s die in de fik zijn gevlogen.Zo help je echter het imago van ferrari lichtelijk naar de klote terwijl het kwa geluid model veruit de mooiste en de purzang raceauto,s zijn.Als je aan iemand vraagt in wat voor een auto zou jij nog een keer willen rijden in je leven denk dat negentig procent van de jongeren tot en met veertig zegt FERRARI en dat zijn geen mensen die hun leven zat en niet meer willen leven dus in een ferrari tot een einde willen komen.gr
zo te zien hebben ze nog steeds niks aan de remschijven en brandstofleidingen gedaan.
hele dure auto en dan zo,n domme productiefout maken mamamia bambina,s
hou het toch liever bij mijn trouwe opel
@Franco

Dat kan wel wezen, maar een Porsche is nou ook niet echt wat je noemt exotisch, dan zit ik meer te denken aan Ferrari, Lamborghini en Zonda. Niet dat Porsches geen goede auto zijn, maar exotisch is wat anders…
Mensen van tegenwoordig kunnen niet eens meer auto’s bouwen. Of degene was zo in love met zijn auto dat de fonk oversloeg?
-edit: ff normaal reageren graag-
Zouden ze bij Ferrari niet een brandblusser in het standaardpakket kunnen opnemen?
even apeldoorn bellen
dat is er eentje van tempo team
Misschien was het er wel een van de kruitvat:)
als dit geen BRANDENDE LIEFDE IS……
volgens mij was de eigenaar een warme flikker en kon de auto het niet meer aan:P dat er de helentijd un warme in hem aan het rijden was:P
whaaaaaa lekker voor hem moet hij maar niet zo duure àuto halen :p
Een ferrari is voor de ‘heb’ .. voor zogenaamd op zondag ..vind het wel onwijs jammer!! zielig voor die man.. dat je zoveeeeeeel geld uitgeeft aan een mooie auto en daar waarschijnlijk maar 2 of 3 keer in de week mee rijdt..
( want stel je voor!! dat je toevallig perongeluk een aanrijding krijgt of n krasje .. )

ow ow ow …. vind het echt zielig voor die man :(
jammer hoor !!

vind het echt zielig voor die man !!
mannen zijn nou eenmaal auto-gek! en vooral als het om zo een dure auto gaat!
:(

echt zielig!
ja weet ik niet
hahaha die auto is mooi maar wie doet dat en wrm
Tja volgende keer toch maar naar een Fiatje kopen dan :d
Alleen Ferraris en ander exoten komen in het nieuws als ze afbranden, maar hoeveel Opels, Renaults enz zijn al afgebrand zonder bericht in de krant ?
Ik heb liever airbrush-vlammen op de zijkant..!!;D
koop dan een porsche of corvette:P het mag toch niet gebeuren dat een auto met een goede naam spontaan in de fik vliegt, en dat al 10 keer!:)
Denk dat het een aanslag is ofzoo :S
Er gaat toch niet zomaar een Ferarie in de hens !!?
Ze moeten die auto’s beter gaan testen. Lullig voor die man. Zo’n auto kost bakken met geld.
-edit: nutteloze bijdrage-
ach t zijn en blijven vurige lui die italianen . ze kunnen beter eerst een sprankler instalaties in die dingen aanbrengen in plaats van snellere motoren.
nieuwe kleur van ferari as grijs hahahha ;)
het zou je maar gebeuren
echt handig zn dure auto.
Ooo Egt erg gewoon
Ik hoop dat hij z’n verzekeringspapieren kan vinden
Waarom gaan mensen gelijk het merk meeslepen ?
Het kan bij elke auto gebeuren , maar als er een exotische serie affikt dan staat het gelijk in de spotlights ..
Ziet er wel vet uit , maar zou t niet mee willen maken aha !
naja iedereen nog een fijna dag !
LAterrrrrrrrr
Dat ferrari een hot car is blijkt wel uit de populariteit. Deze is te hot geworden voor zijn eigendunk.
tja, ze zijn zoooo mooi en duur.. maar het blijft italiaanse rommel..
daarom komen de beste auto’s nog steeds uit japan..
de groet’n
Ik heb liever airbrush-vlammen op de zijkant..!!;D
die man hat hem zeker vlammen willen geven
‘tzal heus niet SPONTAAN gebeurd zijn !:|
Letterlijk in de branding!
Jongens die auto is van mijn broer van(42 jaar) ik zelf ben(32jaar) ik had het zelf zien gebeuren hij had het zelf gedaan hij ging een doos luciferdoosje op de grondleggen stak ze in brand en reed er langzaam doorheen ongeveer: 2km/h
ja idd… lamborghini pwnt:P
Hij vliegt heus niet zomaar in de fik of er moet iets flink zijn missgegaan
Volgens mij zat M Schumacher achter de stuur HAHAHAHAHA En die heeft gewoon de motor op geblazen, hij is verleerd hoe hij mer een ferrari om moet gaan LOL
ik vind het maar raar, als ik rijk was geworden met de gdk had ik ook zo’n auto gekocht.

Groet, Huub (dgk)
Daarom koop ik geen Ferrari,hahaha

Gr.The Man
Das een duur fikkie.


hopen voor die mafkees dat die een goeie auto verzekering heeft.:);)
Ach als je een ferrari hebt zit je er meestal toch wel Warm bij, dus een tweede kan vast wel worden veroorloofd.

Heeft er iemand trouwens marshmellows bij?
ik heb al heel lang ferrari en ik wil niks meer anders
Hahaha, geeft ‘gaan als de brandweer’ een heel nieuwe betekenis :-)
MclarenForEver
zo zien we ze graag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).