Rijtest en Video: Brabus Rocket

Auteur: , 130 Reacties

Met de Rocket heeft Brabus het begrip over the top geheel nieuwe inhoud gegeven. Wij zijn er eens in gaan rijden om te kijken wat dat nou precies betekent.

Brabus Rocket Video Review

We waren eigenlijk naar Bottrop afgereisd om met de Bullit te gaan rijden, de laatste Brabus creatie op basis van de nieuwe C-Klasse met 730 pk sterke V12. Deze bleek echter nog niet helemaal klaar te zijn. Hij rijdt al wel vrolijk rond, zoals op deze foto’s is te zien, maar er vindt nog wat fine tuning aan de electronica plaats. Men wil immers zeker weten dat bij 300 Km/h zaken als het ESP correct functioneren als alle 1.100 begrensde newtonmeters door ons op het asfalt van de Autobahn worden losgelaten in een poging om het snelheidsrecord voor landvoertuigen te beslechten.

Brabus Rocket

Of we dus nog even geduld wilden betrachten.

Zodra de Bullit klaar is zijn wij de eerste die het horen is ons beloofd. Als troost en omdat we er toch waren konden we de Brabus Rocket, die andere Brabus Supercar met 730 pk, wel even meenemen. Om een beetje in de sfeer te komen zeg maar.


Brabus Rocket

De Rocket is in 2005 in Frankfurt geïntroduceerd en heeft eind 2006 het wereldrecord voor snelste sedan op zijn naam gezet; maar liefst 366 Km/h. Voor klanten is de Rocket echter begrensd op 350 Km/h, want tot die snelheid zijn de bandjes gegarandeerd. En laten we eerlijk zijn, 350 is nog net verantwoord, nog sneller en het andere verkeer zou zomaar kunnen schrikken.

Brabus Rocket

Omdat de Rocket op de Mercedes CLS is gebaseerd, is het niet alleen de snelste, maar meteen ook de mooiste sedan ter wereld. Het was naar eigen zeggen voor Brabus dan ook een dankbaar tuning object. De bodykit is 100% functioneel en windtunnel verantwoord waardoor de diverse koelsleuven, -gaten en -kieren eerder cool dan opzichtig zijn. En koel is ie, want deze auto is gemaakt om die 350 Km/h daadwerkelijk te halen en voor langere tijd zonder complicaties te blijven rijden. De enige complicatie is uiteindelijk het vinden van een weg zonder al te veel verkeer om het te doen.


Brabus Rocket

Om een Rocket te bouwen bestelt Brabus slechts twee onderdelen bij Mercedes: Een CLS500 en een 5.5L V12 (600, 500 pk, 800 Nm) motor in een krat. De motor wordt zo’n beetje tot het blok gestript en de meeste onderdelen worden vervangen door grotere, lichtere en betere totdat er een 6,3L V12 met 730 pk en 1.320 Nm ontstaan is. De CLS wordt ook zo’n beetje tot de carrosserie gestript en waar nodig voorzien van sterkere en duurzamere onderdelen, al dan niet bekleed met leer of alcantara. Zelfs de wielophanging en zogenaamde Airmatic wordt vervangen door speciaal voor deze auto ontwikkelde onderdelen. De luchtvering wordt opmerkelijk genoeg vervangen door conventionele schokbrekers en veren speciaal ontwikkeld voor de Rocket in samenwerking met Bilstein.

Brabus Rocket 6,3L V12

Het resultaat is een uiterst uitgebalanceerd geheel. Een auto die rijdt alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er meer dan 700 pk in een CLS zit. En nog comfortabel ook. Zowel op de snelweg als in de bebouwde kom is het net een “normale” Mercedes met alle gemakken van dien: geventileerde en verwarmde stoelen, navigatie, keyless go, alles elektrisch instelbaar en alles rijkelijk bekleed met het beste leer. Er lijkt geen vlakje origineel interieur meer in te zitten, maar het is zo mooi afgewerkt dat het net lijkt alsof het allemaal normaal is. Het enige wat tijdens het rijden echt opvalt is de warme lucht die uit de koelsleuven van de motorkap omhoog dwarrelt tijdens het wachten voor een stoplicht, het regelmatig knipperende ESP lampje bij normaal optrekken en de snelheidsmeter in het dashboard. Die laatste gaat tot 400 Km/h…


Brabus Rocket interieur

Op de hoge snelheden komt de Rocket het best tot zijn recht. Voor de stoplichtsprintjes heb je ‘m echt niet nodig want ESP maakt overuren als je het gaspedaal niet met een zijden voetje bedient vanaf stilstand. De 1.100 begrensde newtonmeters zijn al beschikbaar vanaf 2.100 rpm, maar alles boven stationair levert al meer koppel dan dat de meeste van ons ooit in een auto zullen ervaren. Dat is ook de reden dat de 0-100 sprint er “maar” vier seconden over doet. Leuker en representatiever is de 100-200 sprint in 6,5 seconden. Of de 200-300 sprint in 19 seconden. De 200 en 300 komen zo snel en makkelijk dat dat het gevoel geeft dat je “wel hard” gaat rond de 300 Km/h maar het besef hoe snel dat gaat komt pas bij het afremmen, want dan blijkt er toch wel een lange remweg te zijn.

Brabus Rocket interieur detail

En die lange remweg ligt echt niet aan de keramische remschijven waarmee de auto is uitgerust, maar aan het feit dat het ongemerkt eigenlijk best heel erg snel gaat. En daar zit wat mij betreft het kunstige in. Brabus heeft het voor elkaar gekregen om een auto die niet is ontworpen om zoveel vermogen en snelheid te herbergen om te bouwen tot iets wat natuurlijk aanvoelt, alsof de CLS zo heeft moeten zijn.

Hiermee onderscheidt Brabus zich van de andere Mercedes tuners. Dit gaat namelijk een stuk verder dan het interieur opleuken en de motor wat opvoeren. Dit is gewoon een nieuwe auto.


Brabus Rocket dashboard

Ik maak me sterk dat dit de meest exclusieve auto is waar we ooit in hebben gereden. In de afgelopen twee jaar heeft Brabus een stuk of zeven van deze Raketten afgeleverd aan klanten, met deze zijn er dus momenteel acht. Dit is tevens de krachtigste auto waar we tot nu toe mee hebben gereden. Ik denk dat we nu toch echt naar de Bugatti Veyron zullen moeten gaan uitkijken, hoewel die al weer minder exclusief is. En ik durf te stellen dat dit de mooiste sedan is waar we ooit in hebben gereden, degene die het niet met me eens is weet duidelijk niet waar die over praat.

Deze Rocket staat overgens te koop, en is alvast ingereden. Voor €350.000 exclusief belastingen is deze demo de jouwe (nieuwprijs €400.000). Hoe zou de BPM op deze auto berekend worden, de CLS500 catalogusprijs of de verkoopprijs? Enfin, voor ons armlastige webloggers zijn dit soort dingen niet weggelegd. Niet structureel althans, want ik heb er toch maar mooi een dagje in mogen rijden.

Beeld en geluid

Als klap op de vuurpijl hebben we een mooie gallery met meer foto’s van deze Rocket. En niet te vergeten de video van Ruben, die al mijn geleuter toch weer dragelijk weet te maken.130 reacties

jaaaaaa!!!!!!!
Prachtig!
super bak :D..

hoewel ik m zelf liever niet zou hebben ;) maarja.. dat ligt aan andere dingen
:D had het goed :P net als vele anderen …. net als altijd Supar movie :D
Erg mooi! Leuk dat er weer iets exclusiefs getest is.
über dik
Bizar! De mooiste Benz ooit gemaakt, samen met de CLS 55 AMG IWC en de CL65 AMG!! heerlijke stukje en prachtig filmpje:D
mooi filmpje en zkr het commentaar aan het einde
vet filmpje:D ik ben ook een keer bij brabus geweest, en daar stond de rocket toen ook! in het echt nog vetter dan op het filmpje

alleen hij is niet zo spectaculair als sommige filmpjes…..maarja je kan niet alles hebben
kijk hier voor kijk ik graag naar autoblog:D eindelijk een brabus!
te gek voor woorden!
Bij fan zijn blijft het natuurlijk, dat is toch wel jammer met dit soort auto’s.
Wacht even, binnenkort de 8e… Sacha zegt AMG fanclub lidmaatschap op. Zou het? Gaat de S AMG de deur uit voor een Rocket of misschien een Bullit, Sacha?
fantastisch!!!
Whaa lol op ut einde (na de aftiteling)

ik ben blij dat paul um niet in hande krijgt das is hij na 1 min al klaar met de banden
Michael Barbé
Dit is volgens mij de enige auto die ik wel zou kopen van een tuningmerk. Ik ben voorstander van alles origineel te houden maar deze auto is een ‘nieuwe auto’. Het is geen CLS met wat bumpers erop en een supercharger. Neen, het is dé Rocket!

Als jullie zo voortdoen gaan jullie nog serieus veel ‘kijkers’ krijgen!! Neem dat van mij aan!
HEERLIJK! (geluksvogels…)
super vette auto, en het filmpje is weer top. Toch vind ik dit niet de aller mooiste sedan die er is (gewoon iets te patserig, een gewone CLS is mooier) maar als die voor de deur zou staan vind ik het niet erg :P
Nou Sasha, je AMG gedag zeggen voor een Brabus..?

Vind persoonlijk een AMG stukken stijlvoller dan een Brabus – dat ik juist weer stukken ordinairder vind..

@ Sasha, wellicht weet jij dat ook (of iemand anders natuurlijk). Wat ik me al een tijdje afvraag is het volgende;

Wat is de reden waarom Brabus een conventionele Mercedes CLS500 kopen en deze geheel aanpassen naar hun wensen. Je zegt net zelf al in het filmpje dat ze de helft!!! weggooien om vervolgens de ontstaane leegte op te vullen met hun eigen producten. Dit geldt hetzelfde voor de C30 CDI AMG die ik heb gereden. Dat model is afkomstig van een conventionele C270 CDI die door AMG is aangepast. Nu zijn die aanpassingen minder extreem dan bij de ROCKET. De hamvraag: Waarom wordt er niet de helft van de onderdelen ingekocht door BRABUS om vervolgens hun eigen onderdelen toe te voegen ipv. een hele auto kopen en de helft weggooien……

rara
toch raar dat de sl versie slecht rijd en deze goed.
Verbazend saaie auto… Maar OMG dat gaat hard! Zo hard zelfs dat ik hem alleen maar kan beschrijven door te zeggen wat het niet is: ik op mijn fiets.
GEWELDIG!!!! KWIJL KWIJL
Oh btw: dit moet in de banner én in het ‘Tijdloos’ vakje! :P
@ Sacha
Toen je dit schreef http://www.autoblog.nl/archive/2006/12/03/het-speelkwartier-is-voorbij-brabus-in-essen had je toen ooit gedacht dat je erin zou rijden? ;) :D
@ Autoblog,

Nog één vraag :P : Is het toeval dat de Belgische ROCKET en de Duitse ROCKET állebij met BOT beginnen?
Super test, en wát een auto, damn!
beetje matig filmpje, Sacha laat het testen bter aan Wouter over
@ RR_V8; Dat is geen Belgische, maar een Duitser met rode nummerplaten, vraag mij niet waarom ze rood zijn, maar het zijn allemaal duitsers ;)
Kom maar een keer langs!!!
toen ik hem op dat filmpje zag dag ik dat het een ferarri was! maar 1 ding is 100% zeker: hij heeft goede lijnen en de auto ziet er spectaculeer uit met die kleur en die velgen! hulde:) :) !
cheese dippers
volgens mij was sacha toch best wel een beetje zenuwachtig, want zn trem trilde nogal en hij lette meer op de weg dan hij normaal doet in de filmpjes.maar ja wel vet filmpje.
Idd een raket, maar het is bij lange na niet de mooiste sedan, want als je dat beweert weet je gewoon niet waar je over praat om maar even te quoten.

Ga naar een drukke winkelstraat en zet deze maar eens naast een quattroporte. Vraag dan maar eens aan 10 mensen welke men mooier vind.
@ Euphoric; Kenners wijzen gelijk de raket aan ;)
@ cheese dippers: Lekker hé?! En trouwens, vind je het gek in een auto van € 400.000,- ex. belastingen welke je in 2 seconde in de puinpoeier kan rijden ;-)
Dat kan trouwens met elke auto, maar het gaat om het idee laten we maar zeggen! :P
@ ejay
die gaat natuurlijk om een S v12s is wat groter en bijna even snel
ik wil ‘m wel hebben. Waarom? simpelweg omdat het kan.
dus dat betekent niet dat hij de mooiste hoeft te zijn ofzo..gewoon omdat het vet is om in een mercedes cls ( sorry dat ik de rockett zo minderwaardig noem) 350 + te rijden.
Wat een monsterlijke wagen, vet. Best een leuke review ook, ga zo door!
Wat een afgrijselijk lelijke auto. Alles wat standaard mooi is aan de CLS hebben ze vervangen door boyracer-look onderdelen.

Die motor echter, en het geluid dat ‘ie produceert: goed stuk werk!
“En ik durf te stellen dat dit de mooiste sedan is waar we ooit in hebben gereden, degene die het niet met me eens is weet duidelijk niet waar die over praat.”

Hij is gewoon super lelijk!
Indrukwekkend. Raar idee ook denk ik, dat je in een sedan rijdt met een vermogen die alle sportwagens overtreft (oke, met uitzondering van een paar 1000pk gevallen dan).
Dat interieur zag er toch niet zo top uit. Dat leder zag er al 20jaar oud uit, en die blinkende carbonstukken waren het ook al niet… gelukkig is wat vooronder ligt natuurlijk belangrijker.
En uitgerekend vandaag zit ik op smalband… Ik kan m’n laptop wel opvreten van frustratie!

Goed, de tekst gelezen en de plaatjes bekeken. Sorry, maar de AMG’er is toch mooier hoor… Maar deze is dan weer nog zoveel krachtiger… 730 pk, ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit teveel van het goeie is. Maar ik kan het natuurlijk fout hebben. Sinds vrijdag staat hier een gechipte V70 diesel met 198 pk op de oprit en ik moet zeggen dat dat al stevig accelereert. Ik kan me gewoon niet voorstellen wat meer dan 3x zoveel doet. Maar ik wíl het me zo graag eens kunnen voorstellen :)

Overigens, Autoblog, dikke proficiat dat jullie zelfs een Brabus mogen lenen. Next: de Veyron, de Enzo, de Murcielago &de 8c! EN RAP!
Lekkerrrr, zo’n filmpje vlak na je schoolexamen!

Deze Brabus vind ik wel mooi, maar qua kleur mag het met wat minder zwart allemaal. Is nu naar mijn smaak iets t’e zwart, maar weer een top-film en een super-artikel! :)

Volgende week een Lamborghini Murcielago LP640? :P
mooi filmpje wat een wagen geweldig
InfiniteNissan
Mooiste sedan? N**** please. In het begin was ie vet ja, maar ik ben hem steeds minder mooi gaan vinden tot er uiteindelijk een jaar geleden niks meer van over was. Ja, de rocket is dik, maar ik vind de nieuwe c63 veel vetter dan een cls63 dus ik weet nu al: Doe mij die bullit maar!
@ RDS, maar ook weer een pak duurder. Dan praat je bijna over SLR geld en dat mag hij van vriendinlief niet uitgeven zei hij ooit eens op de radio naar ik meen (kan ook tv geweest zijn). Misschien dat hij met de Rocket of Bullit nog wegkomt.
Superauto!

Alleen zou ik nog wat doorsparen voor een Veyron :-D

En, ga je echt overstappen naar Brabus Sacha? Terwijl je toch een AMG in bezit hebt hé ;-)
Mooi camerawerk ook
Wordt het niet eens tijd voor een aparte site voor de sacha en/of wouter fan clubs? Kan iedereen elkaar daar verder aftroeven met weetjes over deze 2 bloggers!

Kunnen we hier weer verder gaan met auto’s. Waarvan akte.
Mooie wagen, neem aan dat jullie het niet zo erg vonden dat die Bullit nog niet klaar was:P

Hoe krijgen jullie het eigenlijk voor elkaar om in die wagens te rijden, krijgen jullie die gewoon aangeboden door de fabrikanten of mailen jullie gewoon 10 keer per dag?
zalig filmpje weer, autoblog maakt echt de beste rijtesten.
als ze nu eens een tijdschrift begonnen (hint, hint )
Zeer goede bespreking ! Had lieven iets meer detail kwa interieur gezien, maar dat is dan maar voor de volgende keer. En ja zoals Mark vraagt : Hoe doe je dat?
Hoeveel weegt de rocket?
@Mark je duurste polo-shirtje aandoen en langs gaan.. wie weet!
Eerst en vooral: goede test met knap filmwerk.

Wat de auto betreft, kan ik me toch niet van de indruk ontdoen dat het een beetje van het goede teveel is. Zoals je zelf zegt: de tractiecontrole is vaker actief dan niet.

Overkill dus, tenzij je het Duitse Autobahn-net hebt om op te spelen,
maar zelfs daar…

Keep it up!
@Ejay & VeyronLover: AMG omruilen voor Brabus zou ik wel willen, maar een echte Brabus (dus niet een bodykitje + velgen) is toch helaas net te duur :-/

@RR V8: De reden dat ze met een CLS500 beginnen en gewoon alles weggooien is omdat dat toch goedkoper en het makkelijkst is. Dat er een berg onderdelen overblijft is niet zo relevant en e.e.a. wordt in partijen verkocht, op ebay gezet of simpelweg door de shredder gehaald.

@damster: Leeggewicht is volgens mij 2.050Kg of zo. Dus reken op zo’n 2.200Kg met alle vloeistoffen erin.

@”hij is lelijk”: Jullie hebben echt geen smaak jongens ;-)
@ RR_V8, de meeste moderne auto’s worden in een fabriek gebouwd. Robots lassen en doen het meeste simpele werk. Onderdelen liggen klaar in het besbetreffende gedeelte van de productielijn of in het magazijn als reserveonderdeel. Als Mercedes al die onderdelen moet gaan zoeken en verschepen naar Brabus zou dat duurder zijn dan dat ze er gewoon eentje van band pakken, denk ik.
Ik hunker om Wouter hier mee te zien rijden. :P
@ ZeRoo

Moet ik me daar ook nog een duur poloshirtje voor kopen ;)
ZwerverRoodbaard
Dat is toch stiekem geen hint aan het einde van het filmpje of wel :P
Zeker een zeer brute bak, volgende week krijgen we de bullit voor onze kiezen? :D
“Als nou iedereen in een rocket zou rijden”
Strak plan :D
Mooiste sedan? Echt niet hoor, Maserati Quattroporte is dat in mijn ogen ;)
übervet!!

Ben totaal geen fan van Mercedes ( namelijk BMW-fan ) maar wat Brabus hiervan heeft kunnen maken is echt gaaf. Filmpje is knap gemonteerd.

Ga zo door Autoblog
Zeer bijzondere test op Autoblog, netjes hoor. Erg imponerend. Had helaas, juist bij deze auto, wel even de 300+ op de teller willen zien.
@ Kelthas:

Volgens mij durven ze deze wagen niet mee te geven aan Wouter ;-)
Ze hebben waarschijnlijk ervoor Ab al gescreend en opgemerkt dat Sacha toch net iets ‘verzorgder’ rijdt dan Wouter :-D

En ik koester er stiekem ook naar om Wouter in de Bullit te zien ;-)
…wow…en hoe meer wow zou dat zijn geweest zonder passagiers op de achterbank??!?!?!

greetingz,
toch paulus maar even vragen voor een drifttest? :D
Nu maar hopen op die 22 miljoen in de staats.
@ autoblog

Proficiat voor het filmpje, de beeldkwaliteit is echt über. Doe zo voort!
Goed voor elkaar Sacha! Rocket rijden, straks nog een Bullit. Niet verkeerd. :D Wat een topauto, zoals jij hem beschrijft.
Ik zweer het je…ik heb hem vandaag in Ridderkerk zien (en horen !!!!) rijden.
Wat een geluid.
@ Sacha

Nou weet ik nog niet of ik ‘m ga kopen! Wat is het energielabel? Als ik de rest van mijn leven moet werken om dit ding af te betalen, mag ik toch zeker wel weten of ik er Amsterdam mee in mag!!?
@ Janus? Hoelaat was dat ;)?

Wat een zwaar leven heb jij zeg Sacha…. helemaal naar duitsland rijden ;)
@B100
Als het goed is voldoet elke auto die nu in Europa verkocht wordt al aan de Euro IV-norm, deze dus ook (toch?). Dus Amsterdam moet geen probleem zijn ;)
Bizár lelijk, maar poe he wat een prestaties.
1 simpel woord ervoor..

prachtig..
k vind het toch wel de mooiste sedan wat er is, en ook de bruutste!! En wat een mazzel dat je daar in mocht rijden zeg. Dit zal denk ik ook wel in de top 10 komen van vaakst bekeken topic in 2008.

Goed gedaan Sacha en de crew!
730pk dat gaat toch nergens meer over z’n auto is toch veel mooier dan een lambo of een ferrari
volgende week wouter op stap met de g-power m5 ??? :)
Hier hebben we Sacha’s nieuwe ride ;)
http://www.brabus.com/cars4sale.php?id=6618
Lol @ w0o0dy! :lol:

Helemaal in de verwachting van een überauto, zo’n kleintje. XD

@ Janus; Volgende keer wat later beginnen met drinken. :twisted:
wat verschrikkelijk goed uitgebalanceerd ..
de film + informatie dan .. bijna perfectie ..

die auto laat me totaal koud ..
Mooie wagen, maar zoals reeds gezegt, jammer dat er niet lekker gek is mee gedaan (dit is wel te verstaan prijsklasse gezien :?).

Maar deze zou ik wel eens graag wat “tire smoking” zien doen :D
@ RR V8 + K-Kalkan

Het betreft een normaal Duits handelaarsnummerbord, zoals wij van die groene platen hebben. Hier is het van de “Kreis” Bottrop in het Ruhrgebiet in Noordrijn-Westfalen.

@ Sacha

Gelieve aan mijzelf over te laten wat ik mooi mag vinden, want ik hoef me voor mijn smaak echt niet te schamen! Al kon ik deze Brabus honderd keer uit mijn linker vestjeszakje betalen, dan kwam een dergelijk gedrocht nog niet in de donkerste hoek van mijn garage te staan. Ik zou wel weten, wat ik met € 400.000,- ex belastingen zou kopen. De prestaties zijn natuurlijk top, maar absoluut overbodig.

-edit: duidelijk geen smaak…-
Dan heb je een Brabus Rocket waar je in mag rijden en dan maak je zo’n ongelooflijk saaie reportage. Verzin eens wat origineels i.p.v. van continu dat uitgekauwde opsommen van feitjes en klakkeloos overnemen van critische punten van andere autoprogramma’s. Pak er nog een auto bij en maak eens wat spannendere beelden. Echt zonde om zo te blijven hangen.
Top filmpje! En gewoon goeie presentatie ervan. En natuurlijk geweldige auto! niet normaal hoe hard dat ding gaat! wauw!
Mooi filmpje. Bruut is ie, maar ik blijf een CLS lelijk vinden. Ik zou voor de Bullit gaan :)
Dit is gewoon darth vader on wheels….
@Cerbera: Ik denk dat dat de juiste omschrijving is.

@ALL: Wouter (en Paul V.) hebben een straatverbod opgelegd gekregen door Brabus. Ze mogen Bottrop niet in op last van de kantonrechter ter plaatse.
@ Sacha, haha, maar Wouter was toch door Brabus en Paul door een consortium van bandenfabrikanten o.a. Goodyear, Bridgestone, Pirelli en Michelin?

Trouwens is het een 63 of een 65 als ik vragen mag?
Heerlijk gewoon dit! Filmpje super enja de cls (en clk dtm ;) ) een van de weinige mercedessen waar ik echt vrolijk van wordt! Ga vooral zo door.
@Ejay: Is wat een 63 of een 65?
@ Guggenheimer: Voor je je uitspreekt over de Autoblogfilmpje, kijk je best eerst eens wat AutoWeek ervan bakt op http://www.autoweek.nl

Wat ik niet snap is, is waar de CLS 500 wordt gebruikt als donorauto en niet bvb. de 350, als de motor er toch wordt uitgegooid en er keramische remmen en andere wielen op komen te zitten… Anybody?
@ Sacha, de S AMG. In een interview vroeg, naar ik meen, Jort waarin je gekomen was. Jij zei toen een S AMG. Ik vroeg me af of het de 63 of 65 versie was gewoon ter info. :-) Of heb ik het verkeerd verstaan en is het nog steeds de SL55?
@ edit

…..weer een slapeloze nacht……
@ Ejay: Misschien rijdt hij wel met een S55 amg… Die heeft ook bestaan.
@ cheese dipper
dat moet wel als je met €400 000 (geleend btw) een filmpje gaat maken
Vette bak!!

Over het filmpje: Leuk om naar te kijken, al vind ik de commentator niet bijster interessant en enthousiast! Mag wel iest meer ‘flair’ hebben..

Groet,
Roger
Wederom een saai filmpje. Beetje feitjes opnoemen en van alle kanten filmen. Had dan op zijn minst laten zien dat je boven de 200 MPH komt. Idee een 9, uitvoering een 4.
Jullie zijn geweldig, echt een bruut ding!!! Gaan jullie nu ook de Bullit doen???
Michael Barbé
ik had toch graag iets meer actie gezien. Nog niemand heeft een echt getoond hoe deze wagen door bochten gaat… misschien dat top gear daar wel iets van maakt.
Verschrikkelijke auto. Als je snel wil gaan neem dan een snelle auto die dat ook in eerste instantie al was. Een verbouwde luxe sedan tot een snelle bak die dat alleen kan op de rechte stukken is geen snelle bak. In mijn wereld is dat gewoon een slechte auto. Voor die 4 ton koop je je toch een standaard mercedes en een leuke tweedehands ferrari 360. Dan heb je het beste van twee werelden en dat zijn dan ook twee werelden in plaats van een fusie waar je toch weer compromissen moet sluiten. Erg foute auto.
Filmpje is gewoon goed! Jullie vergelijken het volges mij met topgear?? Dat komt later wel dat Sacha en Wouter topgear NL gaan presenteren :P En die geene wat slecht filmpje vinden moeten het zelf eens proberen. Daarbij denk ik dat Sacha beetje rustig aan heeft gedaan om nog welkom te zijn voor de bullit en wie weet nog meer dikke wagens.
even iets anders dan de rocket.. de m6 Tension van AC schnitzer is ook neit door veel autobladen en autoprogramma’s getest of heb ik dat mis? tot nu toe heb ik maar 1 programma gezien waarbij die is getest en dat was een tour van noord Duitsland tot zuid Duitsland. kan iemand mij hierover informeren ???
Lekker filmpje. Ik had stiekum wel gehoopt dat Sacha die auto ff op zijn staart zou trappen. Dat bleef helaas uit.
Jullie zijn toch de Geenstijl van de autonieuws sites? Dan is het bijna een verplichting om met 350 km/h over de autobahn te rijden.
Gewoon omdat het kan!
@joost: Als het had gekund hadden we de 200Mph wel aangetipt. Er was alleen te veel verkeer op de Autobahn en dat zou onverantwoord zijn geweest. Helaas, want ik was er wel klaar voor. Die wegen zijn ook niet meer wat ze ooit waren….
Erg mooie rijtest! En binnenkort dus ook nog ff de Bullit erbij :D , lucky bastards.
Als ik het geld zou hebben (wat helaas uiteraard niet het geval is), zou naast de CL65 AMG toch deze Rocket staan, wat een geile bak!
@ sacha: In het begin van het filmpje rij je van de parking af met een toch wel gematigde snelheid. En toch wielspin… mijn vraag: merk je daar iets van? Of treedt de tractiecontrole zo zacht in dat je er geen last van hebt?
@Tombnolz: ESP is heel discreet geïmplementeerd. Je merkt er betrekkelijk weinig van, en op die lage snelheid helemaal niet. Maar dat ESP lampje knippert wel vaak, soms ook boven de 100Km/h.
@FVL.Ugur
deze test vind je terug op de site van AC Schnitzer.
Had wel een burnout verwacht of effe 300 op de teller! Of zat er iemand van Brabus op de achterbank?
K-Kalkan schrijft,

19 May 2008 om 17:16
@ Euphoric; Kenners wijzen gelijk de raket aan


Haha, volgens mij bedoel je Kampers.

-edit: zucht…-
@ Euphoric; Originele grap… Maar volgens mij zijn het toch echt taxi bedrijven ofniet?

Hou die stomme/flauwe grappen van je lekker voor je!
@ sacha: met andere woorden, zonder ESP zou het ding niet rijdbaar zijn?
K-Kalkan schrijft,

20 May 2008 om 15:14
@ Euphoric; Originele grap… Maar volgens mij zijn het toch echt taxi bedrijven ofniet?

Nee taxibedrijven hebben over het algemeen geen CLS rijden.

Tja dus jij meent een kenner te zijn als je een CLS mooier (zeker in deze rocket uitvoering) vind dan een quattroporte.

Denk dan eerder dat jij degene bent met flauwe grappen.
Een cls is geen sedan maar een 4-deurs coupe:D…
moest er even uit he
Nog maar 4.400 km op de teller. Ik had toch iets meer verwacht eigenlijk. :S Blijft wel een hele dikke bak. BTW, die 7 exemplaren die rondrijden, is dat inclusief of exclusief het exemplaar dat jullie reden?
@Tombnolz: Op lage snelheden zeker niet. Ik denk dat je, zeker als het heeft geregend, niet bij het stoplicht wegkomt :-/
Ligt dat niet gewoon aan hoeveel gas je geeft? Moet toch wel mee te rijden zijn zonder ESP?
Ik begin me steeds te ergeren dat de filmpjes zo kort zijn.. en dat de meeste van de tijd een auto voorbij ziet rijden.. zonder dat er wat meer op in wordt gegaan. Beetje interieur laten zien.. wat gadgets of zow.. die 400km/u speedometer.. bijvoorbeeld.. wat meer beeldmateriaal van de auto.

En best een saai kleur voor zo mooi ding.. zwart met zwarte velgen en donkere interieur .. lekker origineel.. :S
Mooie film, goed verhaal en een bizarre wagen.
Nou, ik rij sneller met m’n oude (Volvo) 850 over de Autobahn dan jullie met deze Rocket.. toch wat teleurstellend.

Niettemin een leuke wagen, maar geef mij maar een Porsche.. Gemballa of zo ;)
@ Euphoric; Ik wil niet off-topic gaan hoor, maar over het algemeen rijden kampers meer in dikke bmw’s rond dan in mercedessen… (Ja, ik weet het, omdat er hier in de buurt grote kampersplaats is…) En dat u iemand zijn smaak een ‘flauwe grap’ noemt, laat zien op wat voor niveau u bent..

Nógmaals, super test.. maar volgende keer bij de Bullit meer gassen en al om 4 uur bij Brabus aankloppen zodat je de ruimte hebt op de Autobahn :twisted: :lol:
@SyriX: Ik begin me steeds meer te ergeren aan mensen die niet gewoon gezonde kritiek geven op de filmpjes, maar gaan lopen zeiken en eisen stellen. Het is nog steeds gratis, dus je hebt niets om geërgerd over te zijn. Je tips zijn welkom, maar geef ze op een normale manier.
mooie film, goed commentaar! keep on the good work gents
heerlijke wagen gewoon
Gewoon DE auto, liever dit als een bugatti veyron.
Een machtig mooie auto, alleen niet in deze uitvoering. Imho een beetje te donker zijn. Een bekende van me heeft een Mercedes CLS 55 AMG in een machtig mooi kleurtje, staat echt véél sjieker

http://www.audiforum.nl/phpBB2/files/thumbs/t_cls1-2_849.jpg
Maar wel supermooie specs natuurlijk
@ sacha: wanneer kunnen we een rijtest van de Brabus Bullit dan verwachten? Zit met smart (nee niet dat kleine pestautootje) te wachten op de videobeelden van die wagen… :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).