Hydro Cruisers winnen opnieuw Eco-marathon

Auteur: , 10 Reacties

Het Nederlandse studententeam ‘The Hydro Cruisers’ van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk hebben met hun ’stadsauto’ Sharky II hun titel in de Europese Shell Eco-marathon geprolongeerd. In de Urban Concept-wedstrijd wist het team met behulp van waterstof maar liefst 848 kilometer op (omgerekend) slechts één liter benzine af te leggen.

Hiermee verpulverden ze hun eigen record van vorig jaar, toen ze op 557 kilometer uitkwamen. Volgens Hein van Thiel, woordvoerder van The Hydro
Cruisers, was het lagere gewicht van de wagen van doorslaggevend belang.

In totaal zes Nederlandse teams streden tegen 200 andere studententeams uit 24 landen op het circuit van het Zuid-Franse Nogaro.
Er waren twee wedstrijdklassen: ‘Prototype’ (futuristische designs, nadruk op lichte materialen en aerodynamica) en ‘UrbanConcept’ (stadsauto’s, geïnspireerd op de meer conventionele voertuigen voor dagelijks gebruik).

Van de overige Nederlandse teams haalde het Eco-Runner Team Delft van de TU Delft het beste resultaat. In de prototype klasse behaalden ze een resultaat van 1 op 1467 kilometer.

De categorie ‘Prototype’ werd gewonnen door een Frans technisch lyceum (LPTI St Joseph La Joliverie) uit Nantes met 3382 kilometer op (omgerekend) één liter benzine. Hiermee bleef het record uit 2005 staan. Zwitserse studenten van de Polytechnische School van Zürich legden in dat jaar namelijk 3836 kilometer af.

Het Sharky II-gebakje:

Sharky II

Happy Days:

De winnaars

De winnaars

Kijk Johnny, geile wijfuh!

All the bitches in the house, say yeaah!10 reacties

Leuk hoor, maar denk niet dat auto’s die 1 op drieduizendnogwat rijden binnen 10 jaar in de stad rondrijden.
Ik zou ook een vrouw achter het stuur zetten.
Weet je tenminste zeker dat ze niet te hard rijden.
Knappe prestatie van Onze HELDEN!!

@ Sir Smokalot…. Hoe weet je eigenlijk dat ze Geil zijn???
@ estingo: Het is niet de mening van Smoke maar een citaat van een groot denker. (Dhr K. Flodder)
Ken uw klassiekers!
Denk ik ook niet Stammes … anders snijdt ome Shell zich wel erg hard in zn vingertjes.
Beetje hypocriet van Shell ook .. zo’n sponsering. Alsof wij dan gaan denken dat Shell liever minder brandstof verkoopt ofzo.
Van de andere kant wel een knappe prestatie natuurlijk van ‘The Hydro Cruisers’.
Petje af.
Ik vraag me opzich af, zijn wij nou zo goed of zijn wij de enigen die hier serieus aan mee doen?
@rikkon

sorry, kwartje valt nu wel..
@Thijs- “Wij…” oftewel de school in Rijswijk is zo goed omdat ze er voldoende tijd aan besteden, en goede projektopbouw hebben en er voldoende geld in steken. De 5 andere teams van “wij” loopt wat minder goed als je leest dat Delft ongeveer de helft slechter is dan het winnende Franse team in de prototype categorie en dat de andere 4 teams niet eens de moeite van het genoemd worden waard zijn…

Wat overigens niet wil zeggen dat de andere Nederlandse teams waardeloos waren- De opzet van de wedstrijd is om de studenten te stimuleren belangstelling te krijgen voor een ecologische benadering van het autorijden en de mensen bewust te maken dat auto’s niet meer vast zitten aan het gierende olieverbruik van nu maar dat het ook anders kan. Wie weet wat deze studenten ooit voor elkaar zullen krijgen als zij de mogelijkheden krijgen of zelf scheppen om serieus auto’s te ontwerpen en te bouwen die anders zijn dan waar we nu in rijden.
Jioepie een dop ewrt op wielen!
Da’s toevallig wel mijn schooltje he! THR Rules!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).