Peugeot 407 krijgt een update

Auteur: , 66 Reacties

Peugeot vond het tijd om hun populaire middenklassert een beetje op te vijzelen met een aantal optische en technische wijzigingen.

Aan de buitenkant van de nieuwe 407 zien we iets meer chroom verschijnen: de Fransen hebben “fait le bling-bling” met de verticale spijlen in de grille. Ook de achterlichten zijn nieuw. Peugeot noemt het zelf “een subtiel aangepast design voor een elegantere vormgeving”. Dat u het weet.

De 2.0 HDi kreeg 3 kW extra vermogen en komt hiermee op 103 kW (140 pk), maar werd tegelijkertijd zuiniger en schoner. Het gemiddelde verbruik blijft nu steken op 5,6 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 150 g/km. Hiermee voldoet de 2.0 HDi aan de Euro 5-norm.

Nieuw is de 2.0 Bioflex-motor, die op E85 loopt. Of deze ook in Nederland leverbaar wordt is niet duidelijk, maar aangezien we hier nog niet echt om biobrandstof zitten te springen valt dat te bezien.

Peugeot 407
Peugeot 407

De nieuwe 407… Nog meer rijplezier…

Met gedurfde en sportieve elegantie gekoppeld aan efficiënt rijgedrag gaven de 407 Berline en SW meteen al wat meer pit aan het M2-segment, het segment van de hogere middenklasser voor het vaak wat traditioneel ingestelde publiek.

Peugeot heeft de 407 dan ook ontwikkeld voor mensen die belang hechten aan het uiterlijk van een auto, de technische eigenschappen en het rijplezier. Vooral de SW is enorm veelzijdig en kan gebruikt worden voor recreatieve doeleinden, met familie of vrienden, of voor het werk.

De 407… Een leeuw in hart en nieren…

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van de 407 schuilt in het katachtige uiterlijk en de originele vormgeving – schuin naar voren geplaatste voorruit, lang aflopende achterruit – een auto met een uniek karakter.
De voorkant toont duidelijk een verwantschap met de leeuw van het merk. De grote koplampen en luchtinlaat getuigen van een perfecte harmonie tussen de techniek en de gedurfdheid van het ontwerp. Met dit dynamische karakter heeft de 407 de toon gezet voor een nieuwe generatie auto´s van het merk.

Het katachtige komt natuurlijk ook terug in de uitzonderlijke wegligging, waarbij gekozen is voor de beste technieken en een aangepast onderstel voor meer efficiëntie en comfort.

In 2008… De nieuwe 407

In de loop van deze zomer wordt de 407 op een aantal punten nog verder verbeterd om zo tegemoet te komen aan de verwachtingen van zijn klanten.

Een subtiel aangepast design voor een elegantere vormgeving aan binnen- en buitenkant. De dynamische en gewaagde stijl blijft natuurlijk behouden.

Een verhoogd comfort door nieuwe uitrusting, zoals de parkeerhulp vóór en het nieuwe communicatiesysteem.

Dit alles wordt gecombineerd met een ruim aanbod aan geavanceerde 4- en 6-cilinder HDi-dieselmotoren, de favoriet van de 407.
De 2.0 l HDi-motor heeft voortaan een vermogen van 103 kW (ong. 140 pk),

3 kW meer dan de vorige versie. Met een verbruik van 5,6 l/100 km en een verminderde CO2-uitstoot van 150 g/km is hij bovendien zuiniger en milieuvriendelijker. Deze motor voldoet nu al aan de toekomstige Euro 5-norm; wederom een bewijs dat Peugeot voortdurend probeert om de nieuwe modellen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.
Het roetfilter is inmiddels in alle landen standaard doorgevoerd op de407-modellen met HDi-dieselmotor. Vanwege het zuinige brandstofverbruik en de beperkte CO2-uitstoot (slechts 140 g/km voor de berline en de SW) is vooral de 110pk 1.6HDiF interessant.

Daarnaast is er in diverse landen nu ook een nieuwe 2.0 l Bioflex-motor leverbaar, die werkt op E85-brandstof.

… Kortom, de zomer van 2008 is voor Peugeot een mooie gelegenheid om autoliefhebbers te verleiden met een nog aantrekkelijker 407, in berline en SW uitvoering.

Breukelen, 26 mei 200866 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het blijven lelijke bakken. De voorkant doet sloom aan, zoals een walvis.
De 407… Een leeuw in hart en nieren…


Yeah whatever. Wie koopt dit ding nou nog. Een facelift is een beetje onnodig, kom dan gewoon met de 408. De coupe is wel mooi imo.
Die grille is er niet echt mooier op geworden… En ligt het aan mij of staat die SW wel heel erg hoog op de veren?
iets klassieker en net iets eleganter,

maar nee helaas het blijft een hondslelijke auto met een neus van een neushoorn en verlichtingsunits die de grootte van het ego van de leaserijder moeten weerspiegelen…

bah peugeot, hoe durf je me dit voor te schotelen
Geen grote foto van de achterlichten? Zonde. Is dat gat voorop nu kleiner geworden?
Verspilde moeite.. dat de motoren een update krijgen kan ik mij nog wel voorstellen maar dit model kunnen ze beter schrappen
Oh ja, er staat een fout in de eerste zin:

middenklassert moet natuurlijk middenklasser zijn.
@bmw

Nee joh, is geen fout, da’s hip.
@Floris: Precies. Wij zijn vet cool.
waardeloze rotbak. Slechte kwaliteit, lelijke vormgeving, zeer storingsgevoelig, niet ruim wat nog meer?
Oei, niet kunnen spellen is dus al hip. Ik neem dan ook aan enkel hip in Nederland? Stoer, zeg, Ruben. Laat de spierballen maar rollen.
Slim als Peugeot is, zetten ze er natuurlijk geen en profil plaatjes bij, want dat zou de verkoopaantallen geen goed doen…
@bmw: Jaah man, egt vet hip isz dat, kom jj uit de 20e eeujw ofzow?
Als ik de achterkant van de sedan zo zie, vind ik hem er alleen maar lelijker op geworden. Die achterbumper en achterlichten staan niet goed.
Na de 1e generatie 307 is het erg bergafwaarts gegaan met het design van Peugeot. Jammer, want voor die tijd vond ik het altijd leuk vormgegeven auto’s.
Die extra 3 kW is slecht nieuws voor ons Belgen… Vanaf 101 kW (137 pk) zit je in een hogere belastingsschijf (tot enkele honderden euros meer per jaar). Of ze moeten em opnieuw dichtknijpen, wat ik altijd zonde vind…
Bestaat er ook zoiets als een M3 segment? :-)
@ Chrisjuh RS en anderen

Helaas, ben het niet met al je kritiek eens. Lelijl is de auto zeker, maar de afwerking en het comfort zitten zeker op peil. En over de ruimte: vorig jaar met 5 volwassenen + bagage de sedan een week gereden in de binnenlanden van Spanje. Echt heel prima te doen allemaal!
elke keer als ik een 407sw langs zie rijden en ik zie de achterkant (helaas rijden er nog best wat rond) verbaas ik mij er weer over, hoe mensen uberhaupt zo’n gedrocht kunnen maken. Wat mij betreft is dit een van de lelijkste autos van het moment.
ccccccccccxxxxxxxxxxxxx
Lelijk is hoe je het bekijkt ,persoonlijk vindt ik hem erg goed uit zien (velen met mij) en denk er nu ook serieus aan om de SW aan te schaffen
Ik heb een oom die een Peugeotdealership(Pynacker) heeft. Hij zit zelf nog te wachten op een waardige opvolger van zijn eigen auto. De Peugeot 406coupe. De nieuwere modellen vindt hij ook wat minder mooi.
Ben ik blij dat ik het geheel met hem eens ben. De huidige modellenreeks gaat helemaal nergens meer over kwa design.
Ik ben helaas geen fan van de rijeigenschappen van de gemiddelde peugeot. Daar zouden ze wat aan mogen veranderen.
@Jochem
Als je de 407 vergelijkt met z’n concurrenten (Passat, Mondeo etc) dan is het zeker geen ruime auto hoor… het weggedrag is wel weer heel behoorlijk, dat dan weer wel.

Verder vind ik het een applausje voor Peugeot waard dat men een spuuglelijke auto NOG lelijker heeft weten te maken. Is ook knap.
En denken we dat de 408 zoveel beter wordt?
Wat ik wel cool vindt aan kleinere peugeot’s; Ze voelen helemaal niet klein aan. Het voelt allemaal behoorlijk degelijk en veilig aan. Nu kijken of ze dit gevoel in de toekomst kunnen realiseeren met de nodige gewichtsbesparing.
De grille is trouwens prettig onderbroken op deze manier. Het lijkt wat minder oversized en het geheel is minder overheersend. Dit is voor mij dus een verbetering aangezien ik de auto nu meer als een geheel zie. Eerst was het een grille met wielen. :P ;)
Wat ik wel cool vindt aan kleinere peugeot’s; Ze voelen helemaal niet klein aan.

Kan ik bevestigen. Ben altijd verrast hoe groot de 207 van mijn zoon lijkt.
Ben ik dan de enige die de huidige 407 reeks nog wel mooi vind?
Ik snap de kritieken op het design niet, het ziet er nog wel mooi en netjes uit.
Hoewel ze nu wel op het randje zitten met hun design, het moet allemaal niet gekker worden.
@ZOEF, is je zoon kapper?
@RoT___ (13:16):
Ik de 407 sedan ook wel iets hebben. Alleen die gigantische luchthapper heeft me nooit kunnen bekoren omdat die niet echt bij het karakter van de auto past. Deze hadden ze naar mijn idee alleen op de snelle versies moeten zetten.
De huidige designrichting van Peugeot blijft me een doorn in het oog.
Het volgende is erg opvallend:
Vele reacties op Peugeotnieuws zijn van kinderlijk niveau, (mijn papa heeft een mooiere auto) en dragen niets anders bij dan bladvulling.

Als je al die blabla zou geloven is het wel vreemd dat er zoveel auto’s van het merk verkocht worden. Erg dom dat er zoveel mensen in het merk blijven geloven.

Recent aangeschaft: De 308 1.6Turbo met 150PK voor zakelijk gebruik. Rijdt bijzonder sportief en ook comfortabel voor zijn klasse.
Reeds 4 jaar in bezit: De 807 2.2Hdi, een comfortabele reiswagen.
Nog bijzonder weinig onderhoudskosten gehad en uitstekende service van mijn dealer.

Kortom: een tevreden Peugeot familie.
De 307 SW heeft 50 liter (!) meer bagageruimte als de 407SW. Dus echt ruim is de 407 zeker niet. Rij eigenschappen en wegligging zijn prima in orde en op hoog niveau.
Kwa design ben ik het met de meeste eens…alles wat na de 306/406 is gekomen is niet erg geslaagd. De koplampen kunnen bijna de achterlichten raken.
Ik heb een 407 SW (ja, ja een leasebak).
Tegenwoordig willen veel autofabrikanten hun modellen laten lijken op de duurdere automerken.
Peugeot heeft tenminste het lef om z’n auto’s een eigen gezicht te geven. Mooi of lelijk, daar ga ik niet over in discussie. Persoonlijk vind ik het een mooie wagen (vorige versie, dat wel) en hij stuurt strak.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik de DB9 nog steeds de mooiste en de lekkerste vind, maar daar gaat het niet om.
De achterkant is wel het meest opgeknapt.
Een facelift heh…dat betekent dat we nog ffkes moeten wachten op de opvolger:

http://www.autointernationaal.nl/img/fotogroot/408A3.jpg
laat die update maar, ziet er niet uit vind ik. De enige niet gedateerd 407 is de sw
@ F. Verbeek
Ga er maar gerust van uit dat de mensen die zo’n auto kunnen betalen al dat geroep en geblaat niet lezen. Natuurlijk zijn het niet zulke slechte auto’s zoals de kinders hier beweren. Anders zouden er natuurlijk niet zoveel van rondrijden.
zoek de verschillen…
ik vind het een mooie facelift geworden. en hoop hem snel eens op de weg zien te rijden.
Heb hem zelf een halfjaartje gereden van de zaak. Het rijgedrag is zeer goed, al voelt alles binnenin kwalitatief absoluut niet zo goed aan als de gemiddelde duitser (met name in de schakelbak kan je roeren, in plaats van strak schakelen). Kwalitatief voelt de 308 al een stuk beter aan! Maarja daar zit dan ook een BMW motor in ;)

Zelf vind ik deze “facelift” nauwelijks het vermelden waard, de achterlichten zijn er naar mijn idee niet mooier op geworden en die chromen grille kan je zelf ook wel monteren.

1 tip voor Peugeot: schrap die 1.8 benzinemotor, die is echt niet sterk genoeg voor deze auto van 1400 kilo! (en ik kan het weten…. ;) )
Dju dat is dan weer 250euro meer wegentaks omdat er 3 kw bij komt. Van 12 fiscale naar 13 als ik Timmie zijn redenatie volg.
Maar waarom zou je deze kopen als zusterbedrijf de c5 helemaal vernieuwd heeft? toch vele mooier dan deze? Is dan mijn persoonlijke mening e.
De achterkant wordt er beter op. Maar die voorkant? blijft toch een rare verschijning met die ver overstekende neus.
@ Timmie en Timmy

In België krijg je waarschijnlijk gewoon de 103kw versie maar op papier blijft hij de oude. Zodat er niets veranderd aan de wegentaks. Officieel is hij dan teruggeschroefd maar in de praktijk niet. Dus in België blijf je een fiscaal voordelige 136 pk hebben en stiekem heb je er 140.
Ik vraag me af of alle Peugeot bashers hier wel eens naar de verkopen van Peugeot kijken. Onmogelijk dat zoveel mensen allemaal ongelijk hebben?
Over het design kan je twisten maar ze rijden gewoon top, zeker in vergelijk met directe concurenten van dezelfde leeftijd.

Ik heb momenteel ook nog een 407 sedan en het is gewoon een heerlijke reiswagen, wel wat rammeltjes hier en daar maar verder ben er altijd heel tevreden over geweest.

Ben blij dat deze facelift dan ook niet te gek veel verneukt aan wat ik persoonlijk nog steeds een mooie auto vind.

De nieuwere modellen als 308 (en ZEKER die break) wordt ik een beetje misselijk van als ik ze zie. Zoals zovelen al zeiden, peugeot is te ver doorgeschoten met z’n idoot grote happers en dergelijke.

Nee de 407 kan nog maar ik hoop wel dat ze een andere design richting ingaan…
wat kunnen mensen hier op deze site toch altijd zo lekker negatief ouwe hoeren. niet normaal!! even voor de duidelijkheid op dit moment is peugeot op alle fronten de concurrentie de baas 207-308-107-407 dus!!

VW/Opel hebben alle moeite om auto´s op de weg te zetten ja eind van het jaar gaan er bij beide merken weer 3000 auto´s op naam allemaal demo´s . en de VW kwaliteit merk je ook niet meer.
@GTA2007: “peugeot op alle fronten de concurrentie de baas”???
http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/01/autoverkoop-na-4-maanden-ford-op-een
@GTA2007: Peugeot doet het in de verkopen heel goed, maar dat betekent niet dat iedereen ze mooi vindt en dat ze op “op alle fronten de concurrentie de baas zijn” is zwaar overdreven.

De kwaliteit en degelijkheid zijn misschien voldoende, maar niet op het niveau van de duitsers. Je merkt het aan de speling in de hendeltjes aan je stuur, de schakelbak waarin je zowat kan roeren, en de af en toe onterechte meldingen op je schermpje die ook spontaan vanzelf weer weggaan. Dat is nog steeds typisch een franse auto.
Het wachten is op het volgende model, dan zitten de koplampen helemaal aan de zijkant. Wat een onzin.
Eindelijk die lelijke plastic beugel uit de grill. Als ze die grill nu een spiegelen (ondersteboven) en m iets scherper maken word hij mss het overwegen waard…
Peugeot 407 coupe
Ik wil even reageren op het gedram van enkele autoblog bezoekers; wanneer er een Peugeot artikeltje verschijnt komen de voorspelbare reacties al weer bovendrijven. “de kwaliteit is slecht”, “de afwerking kan het niveau van Duitse auto’s niet halen”, “de elektronica is erg storingsgevoelig” en meer van dat soort onzin. Ik kan die lezers verzekeren: ik rijd al 20 jaar met volle tevredenheid Peugeots. Hoewel de elektronica in die tijd zeker niet bulletproof was, heeft het me altijd nog alleszins meegevallen. Ik rijd nu in een Peugeot 407 coupe 2.7 hdif en dat is werkelijk een fantastische auto. De afwerking is degelijk en de diesel is een genot. Voor mensen die vinden dat de kwaliteit en afwerking zich niet kunnen meten met Duitse auto’s raad ik aan eens in een Peugeot 308 te gaan zitten/rijden. Hij rijdt erg goed en de afwerking is op een zodanig niveau dat het zich zeker kan meten met de Duitse concurrentie. Duitse degelijkheid en zakelijkheid of Franse degelijkheid en comfort? Voor mij een eenvoudige keuze.


Gegroet.
@ RoT___

Ik denk niet dat je de enige bent. Hier zijn gewoon ENORM véél zeveraars op dit forum die schrik hebben om toe te geven dat ze met een Peugeot rijden. Waarom weet ik niet, het is geen Duitser zeker … kuch prestige merk van men kl*te kuch. Maar ja zo te zien rijdt niemand Peugeot, daarom verkopen ze ook zo goed zeker…
Sommige hier maken zichzelf wijs dat ze met een dikke Mercedes rijden of iets anders, en pochen hier met hun auto, terwijl ze zelf ook met een normaal autootje rijden. Durf gewoon te zeggen met wat je rijdt.

De coupé gaat precies voorbij aan de facelift ?? Maarja die is ook nog mooi genoeg !
@Peugeot 407 coupe & Stephaan:
Volgens mij is hier iets heel anders aan de hand. Mensen geven hun eerlijke mening over Peugeot, zoals dat bij elk topic gebeurt. Alleen sommige Peugeot-boys kunnen daar blijkbaar slecht tegen en vatten het heel serieus op! Gun iedereen zijn eigen mening zou ik zeggen….?

En laten we wel eerlijk blijven, het is gewoon een feit dat de fransosen geen wondertjes van techniek zijn, dat is uit mijn eigen ervaring ook gebleken. Wat ik zelf rijd? Zoals ik al eerder vertelde hierboven, een 407. Over 2 maanden een nieuwe, dat wordt een BMW. Bij de proefrit bleek al duidelijk dat Peugeot nog een lange weg te gaan heeft, willen ze het rijplezier en de kwaliteit van bepaalde andere merken benaderen.
Ik zou me zeker niet schamen om een 407 te rijden…verlaagd met een stel mooie velgen eronder.
Ik vind ‘m wel mooi gelijnd op de reusachtige grille dan. Mooier dan menig Duitser.
Maar ja, ik ben dan ook best wel objectief…
eindlijk zijn er mensen die eerlijk kunnen antwoorden. ik kan me namelijk niet voor stellen dat je een opel astra , vw golf mooier vind en beter afgewerkt dan een 308 & 207 . maar goed dat kan maar je moet niet gelijk beginnen met slechte kwaliteit die peugeot,s . als die echt zo slecht was geweest was de 207 niet de best verkochte auto geweest van nederland in 2007 en nu 2008 staat hij gewoon weer boven aan.

peugeot durft risico´s te nemen met zijn modellen die andere merken niet durven te nemen en ja de een zegt laat maaar en de ander zegt prachtig .


dat blijft altijd zo maar waar ik dan niet tegen kan zijn die mensen die zo negatief lullen over welk model of welk merk dan ook . terwijl ze zelf in oud gebakkie rond rijden.
Ik vind het ook B.S wat er constant over Peugeot of andere franse auto’s wordt geschreven hier…

Duitse degelijkheid ===> ON-ZIN!

Ik heb vanaf 2001, 6 jaren lang in een VW Golf gereden en omdat die Duitse degelijkheid een sprookje is, kreeg ik steeds andere leenauto’s mee van de VW dealer als de mijne weer eens in de garage stond. Ook deze leenauto’s lieten storingen zien die echt niet kunnen. Spinternieuwe VW’s met ratelende airco’s, krakende dashboards, en ga zo maar verder.

K’ werd zo radeloos en depressief van die VW, dat toen ik de 308 zag, ik gelijk die wagen bij Peugeot heb ingeruild en met heel erg veel plezier in een geweldige Franse auto rijdt.

Ik heb nu al meer dan 12.000 km’s erop zitten en deze zijn zonder enig probleem verlopen. Heerlijk panoramadak, het mooiste interieur dat er te vinden is in de middenklasse. Trust me, de eerste 12.000 kilometers in de VW Golf was een heel ander verhaal.

Kortom, bloggers.. houden jullie A.U.B. op met sprookjes over de Duitse degelijkheid en bouwkwaliteiten. Het is gewoon niet waar en ik spreek uit ervaring.

Ik geloof nog liever weer in Sinterklaas dan in de Duitse degelijkheid.
@Greg: even samenvattend: Je hebt een golf gehad met rammelende airco en een kraakje in je dashboard, en daardoor gaat het hele verhaal van duitse degelijkheid (en dus alle duitse merken) niet meer op? Dan geloof ik inderdaad wel dat jij zo’n type ben die ook in Sinterklaas gelooft ja ;)
@Ron

Nee, jij mag beter gaan leren lezen. Wat een slechte samenvatting van wat ik heb gezegd, zeg…..!

Weet je wat jij zou kunnen doen?? Ga eens na hoe Opel, VW, Merc, en BMW scoren in de tevredenheidsonderzoeken. Neem het tevredenheidsonderzoek van Autoweek maar als voorbeeld. Lees daarna de autoreviews van de mensen die in al deze Duitse auto’s rijden… En laat me dan nog eens weten hoe goed het gesteld is met de Duitse degelijkheid ;-)

Audi is wellicht de enige positieve uitzondering….
ha Greg, natuurlijk was mijn samenvatting van jouw verhaal met een knipoog. Maar even serieus: als ik hier mijn lijstje met storingen en problemen die ik alleen al zelf heb gezien bij vooral de Peugeots 206 en mijn eigen 407 hier ga neerzetten past het niet eens. Het waren allemaal kleine dingen, maar niettemin irritant!

Waar zie jij een groot aantal negatieve reviews op autoweek? Zelf heb ik op autoweek vrijwel alle myreviews gelezen over de bmw die ik wilde hebben, en die waren uiterst positief. Je zegt het zelf al, ook Audi scoort uitstekend. Tel daarbij het recente ADAC onderzoek op, waarin men heeft bijgehouden welke auto’s het minst en meest langs de weg stonden met pech. De lijst met betrouwbaarste auto’s bevat toevallig genoeg geen 1 fransoos, de lijst met minst betrouwbare helaas meerdere waaronder de 206.

Ik zal hem linken voor je:
http://www.autoblog.nl/archive/2008/04/19/deutsche-autos-immer-besser

Het is nogmaals prima dat je Peugeot mooi vindt en rijdt en dat ze veel verkocht worden is ook goed, maar ga asjeblieft niet roepen dat het de beste auto’s zijn, want tot nu toe is dat niet zo! ;)
@Greg:
ik heb trouwens op jouw aanraden nog even gekeken naar het tevredenheidsonderzoek van Autoweek over 2007, en ik citeer daaruit:

“Berijders van Franse auto’s behoren tot de minst tevreden automobilisten van ons land. Dat blijkt uit de AutoWeek Tevredenheids Trofee Modellen Monitor 2007, het grootste onderzoek onder Nederlandse automobilisten.”

Slecht voorbeeld misschien? ;)
@ RON

Kijk nu eens hééééél goed naar welke ultra belachelijke link jij gepost hebt. Het ADAC onderzoek (héél toevallig een Duits onderzoek). En hééél toevallig is de top 8 van meest betrouwbare auto’s zijn dat hééél toevallig 8 !!! duitsers. Je kunt zeggen dat Duitse merken betrouwbaar zijn. Maar iedereen weet dat als je betrouwbaarheid wilt je een Japanner moet kopen –> Toyota, Honda, Mazda,….. Hmmm dat is raar er staan geen één Japanner in die top 8.

Kijk eens naar deze lijst Dhr. Ron, dit is véél meer geloofwaardig…

http://auto.blogville.be/2008/auto/mazda-toyota-en-honda-meest-betrouwbare-wagens/

Denk eens na voordat je volgende keer zo ne zever post !!

Ja we zien in die lijst BMW ook op 5 staan, maar in dat bovenstaande tekstje lees daar eens de laatste paar regeltjes van ‘onderhoudskosten’. BMW, VW (dus ook Audi) en Mercedes spannen daar de kroon met een onderhoud dat 2 keer zo duur is als een Japanner. Tja als je véél onderhoud moet doen aan zo een Duitse wagen, zal het ook wel gunstig zijn voor de kwaliteit hé. En voor wie twijfels heeft, Peugeot zit niet veel boven de onderhoudskosten van de Japanners.

Maar ja, al dat gezaag, het komt er gewoon op neer : er zijn mensen die slechte ervaringen hebben met Franse auto’s, maar er zijn er ook die slechte ervaringen hebben met de Duitsers. Er zijn zelfs mensen die slechte ervaring hebben met Japanse auto’s…

Ik ben er nu toevallig ene, die al 30 jaar probleemloos rondrijdt met Franse wagens (Simca, Talbot, Citroën, Peugeot) en telkens keer op keer altijd minimum 250.000km er mee heeft gedaan. Tja dan ben ik een gelukzak zeker ;-p
Ik zal nooit roepen dat Peugeots de beste auto’s zijn…. want dat is niet zo.
Maar ik zal ook niet roepen dat Duitse auto’s (w.o. BMW’s) de beste auto’s zijn… want dat is ook niet zo! ;-)

De beste auto’s komen als sinds jaren uit Japan. Toyota (incl. Lexus in Daihatsu), Subaru en Honda maken de beste auto’s. Alleen de styling van die auto’s stelt mij dusdanig teleur dat ik liever voor een Europeaan ga.

Het is waar, BMW en Audi kunnen wat mij betreft niet alleen de best rijdende auto’s maken, maar ook zeer degelijke auto’s. De 1-serie is als 8e model geeindigd in de Autoweek- tevredenheidsmeting, en de A3 op de 13e plek… Dat zijn mooie scores. Maar daartegenover staat dat de Golf niet verder komt dan plek nr. 57 van de in tot 81…. En de Opel Vectra zelfs blijft steken op plek 76. De Peug. 207 komt daar nog beter van af met een 44e plek.

Het is dus maar wat je Duitse degelijkheid noemt…. Het varieert enorm.
@Ron
Wat gek is het dan toch Ron, dat juist in 2007, de Peugeot 207 Nederland’s best verkochte auto is geworden… :lol:

De conclusie dat Nederlanders het minst tevreden zijn met Franse auto’s is op z’n zachts gezegd heel dubieus als je kijkt naar de autoverkopen ;-)

1999 – heden: Peugeot 206 is het verkoopkanon in de compacte klasse
2002 – 2005: Peugeot 307 bestverkocht model in de (compacte) middenklasse
2007 – heden: Peugeot 207 bestverkochte auto in de compacte klasse
2007 – heden: Peugeot 308 maakt een droomstart. 1 maand na introductie al 100.000 exemplaren uit de fabriek gerold. De auto verkoopt als een trein.

‘90 – heden: Renault Espace domineert in de fullsize ruimte auto klasse
’90 – heden: Renault Scenic is de koning in de MPV klasse, gevolgd door de Citroen Picasso en C4 modellen.

Ow ow ow, wat zijn we toch zo ontevreden over die Franse bagger auto’s!

(maar toch blijven we ze zo massaal kopen… rara hoe kan dat?)
@ Ron
Die ADAC resultaten zeggen net zoveel Piet Paulusma’s weerbericht. Veel Duitse automerken hebben een eigen pechservice waardoor deze nooit in aanraking zullen komen met de ADAC. Zeer vertekend beeld dus. Zal ook behoorlijk zijn steentje bijdragen aan alle kinderen die roepen dat alle Duitse auto’s zo degelijk zijn ten opzichte van andere automobielen in de wereld.
@Greg: mag ik je eraan herinneren dat jijzelf degene was die dit Autoweek onderzoek (wat je nu ineens dubieus noemt…) erbij haalde? Daarin staat zowel de 206 als de 407 onderaan in hun klasse op gebied van tevredenheid. Nu de uitslag je niet bevalt, schakel je weer snel om naar verkoopaantallen in plaats van klanttevredenheid. Wat trouwens een krom beeld geeft, want ik kan ook een paar succesvolle japanners en duitsers noemen met zeer hoge verkoopaantallen. Kortom: zo lust ik er nog wel een paar ;)

@Stephaan: volgens mij heb ik beter naar het Adac onderzoek gekeken dan jij, want er staat namelijk wel degelijk een Mazda in de top 8. Bij het onderzoek wat jij er trouwens bij haalt, zie ik hetzelfde beeld: Peugeot en Renault staan erg ver onderaan. Dat de japanners helemaal steengoede auto’s bouwen, is trouwens algemeen bekend en daar doe ik niets aan af.

Heren, het enige dat ik wil zeggen is dat de fransen de betrouwbaarheids en tevredenheidslijsten zeker niet aanvoeren, dat doen de japanners en de duitsers. Ik zeg helemaal niet dat peugeot slecht is, verre van dat. Als je peugeot wil rijden, prima! Vooral doen! ;)
@Ron
Niet het onderzoek van Autoweek noem ik dubieus! Het onderzoek is volgensmij op een wetenschappelijk verantwoorde manier gehouden. Ik heb naar het onderzoek verwezen, omdat jij het hebt over de Duitse degelijkheid, terwijl de degelijkheid bij een hoop Duitse auto’s niet in de buurt komt van de degelijkheid van auto’s uit andere delen van de wereld. En als ex-eigenaar en berijder van een aantal Duitse- en niet-Duitse auto’s, kan ik daar naar mijn mening een geldig oordeel over vellen.

Wat ik dubieus noem is niet het onderzoek maar de getrokken conclusie van Autoweek, zoals jij het hier hebt gepost: “Berijders van Franse auto’s behoren tot de minst tevreden automobilisten van ons land”

Het gaat er bij mij niet in dat Nederland massaal Franse auto’s koopt, met soort sadomasochistische reden om tot de minst tevreden automobilist te kunnen behoren. Wij Nederlanders zijn misschien soms gierig en zeuren heel veel, maar we zijn ook niet op onze achterhoofden gevallen.

Franse auto’s bieden een hoop rijplezier en comfort en dat draagt bij aan de tevredenheid. Bovendien is de kwaliteit van elke auto die tegenwoordig uit een autofabriek rolt, meer dan gemiddeld. Echt slechte auto’s worden er tegenwoordig niet meer gebouwd. En als er iets behoorlijks aan je nieuwe bak mankeert, kan je het onder fabrieksgarantie in 9 van de 10 keren gratis laten herstellen…

P.s. als je denkt dat Franse auto’s niet degelijk zouden zijn, vergeleken met Duitse auto’s zou je eens moeten kijken hoeveel oude en nieuwe Franse auto’s op het Afrikaanse continent rondrijden. Vele Duitse vehikels hebben vaak allang de geest gegeven en roesten weg op dat continent, terwijl de Franse wagens nog trouw hun dienst vervullen aan hun eigenaars. Mercedes-Benz is daarop wel een uitzondering, dat moet gezegd worden. Merc’s zijn ook in Afrika niet kapot te krijgen.
@Greg: grotendeels ben ik het best met je bovenstaande reactie eens. Toch spreekt het autoweek onderzoek voor zich (vooral ook de statistieken per klasse) en maak je mij niet wijs dat je duitse auto’s in afrika eerder ziet wegroesten dan fransosen.

Daar komt bij dat de Citroen C5 en de Renault Laguna nog slechts enkele jaren geleden bekend stonden als uiterst storingsgevoelig bakken die continu naar de garage moesten, daar mag je elke betrouwbaarheidstest op naslaan die je maar wil. Zelf heb ik een C5 spontaan zien ontbranden terwijl die onder de luifel bij een benzinepomp stond, die moesten we snel wegduwen onder de luifel vandaan. Een andere C5 stond uit zichzelf te deinen op de vering omdat het hydraulische systeem de weg kwijt was, grappig gezicht trouwens. Bij weer een ander was de automaat stuk en reed de auto bij gasgeven ineens achteruit terwijl deze in Drive stond. Als ik daarbij mijn eigen peugeot ervaringen optel, kom ik tot de conclusie dat ik dit soort dingen met mijn eerdere duitsers nog nooit heb meegemaakt behalve het vervangen van normale slijtage onderdelen.

Maargoed, dat jij een grotere liefhebber ben van franse auto’s dan ik is inmiddels voldoende duidelijk en ik wens je daar dan ook alle plezier en vooral sterkte mee ;)
Peugeot is voor zover ik weet de enige autofabrikant die haar modellen die voor tropische landen bestemd zijn, speciaal voor hun taak prepareert. Daardoor zijn die auto’s uitermate geschikt om hun werk te doen in de tropen, en hebben de luchtvochtigheidsgraad, de aanwezige infrasturctuur enz. minder effect op de carrosserie en het chassis dan bij menig Duits vehikel.

Incidenten heb je altijd… Incidenten zijn er ook zat op te noemen m.b.t. VW, Opel enz.
VW staat erom bekend dat de airbag/abs-lampjes naar hartenlust branden. Koplampen en achterlampen vervangen doe je bij een VW ook vaker dan je lief is. Het probleem is zo hardnekkig dat menig dealert zich geen raad meer weet met de electro-storingen en de hoop ook heeft opgegeven om ooit nog met een oplossing te komen…

Dankjewel! Plezier heb ik God zij dank wel. Hopelijk blijft dat ook zo ja. De fabrieksgarantie is er voor het geval er tegenvallers mochten komen… Sterkte toewensen is aardig van je, maar niet nodig. Het is alles behalve een straf om uit een donker hol (= interieur VWGolf) overgestapt te zijn in de oase van licht, design, ruimte en comfort van een PSA bak.
Wanneer stopt dat kinderachtig gedoe op dit forum.
Duitse ,Franse ,Japanse auto’s zijn tegenwoordig allemaal familie van elkaar en daar bedoel ik mee uitwisseling van motoren en onderstellen.
Franse auto’s zijn tegenwoordig minstens zo goed als de duitse en bieden meer comfort.
Als je professioneel met auto’s bezig bent weet je het wel en de bedrijfszekerheid van de duitse merken is niet zo goed.
De afwerking laat bij grote merken als bmw grote steken vallen en er wordt veel goedkoop plastic gebruikt.
Ik vraag mij af waardoor ze dan nog altijd zoveel duurder zijn.
De restwaarde is ook een fabeltje want door het grote aanbod daalt de waarde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).