Video: Promoclipje Maserati GranTurismo S

Auteur: , 34 Reacties

We kunnen vanavond maar geen genoeg krijgen van de schone Italiaansen. Maserati liet de gepeperde GranTurismo S al in Genève zien, en nu gooien ze er een lekkere promoclip tegenaan.

Even een opfrissertje: de S heeft een elektrohydraulische versnellingsbak met MC Shift (wauw) en het 4,7-liter V8-blok dat we kennen uit de heilige Alfa 8C. In de Maserati levert de motor tien peekaatjes minder om op een totaal van 440 uit te komen. Geeft niks, het is nog steeds een pak meer dan de 400 paarden uit de 4,2 liter van de standaard GranTurismo.

En oh, oh, oh, wat ziet het er allemaal mooi uit

Maserati GranTurismo S34 reacties

quelle bella ragazza!
STI-OWNER(sti-lover)
lijkt op het eerste zicht sterk op de jaguar xf, maar ja die ziet er ook niet slecht uit. hij mag er wezen!
Hans Vandermeulen
Komt er binnekort ook een RS vanuit?
Het stiefbroertje van de 8C.

Zo wordt de GranTurismo wel aantrekkelijk en lelijk is hij nooit geweest!
ik wilde even kwijt dat deze wagen de bomb is. echt mijn droomauto!
’t werd tijd dat er een S-variant komt. Die 400 pk uit die 4.2l V8 wordt nu wel erg krap tegenover de concurrentie (ook voor dit model, maar vooral ook voor de Quattroporte). En voor het comfort moet je het ook niet doen wegens het hoogtoerige karakter van deze Ferrari-motor…
De auto lijkt ook best wel veel op een rx8 als je schuin van voren kijkt… mooi ding hoor!
Heb eergisteren nog een glanzend zwarte Granturismo gezien in Wilrijk (Antwerpen, Belgie)… naast een (grijze) SLR Roadster en een 599 GTB Fiorano. Daar in Wilrijk kom je echt alles tegen, van een Touareg V10 tot een Enzo
Hmm, als iemand om de definitie van ‘perfect’ vraagt, kun je een foto van deze auto laten zien…
Bloedmooie GT, misschien niet de allerbeste auto maar wie er één aanschaft zal niet snel spijt krijgen. De afwerking is prachtig, de details italiaans subtiel en het geluid is geweldig. Erg mooi geluid, maar het blijft een stijlvolle GT dus geen knetterhard geblèr. Met deze motor heeft de auto eindelijk toch de kracht (het koppel) die bij het uiterlijk hoort. De velgen zijn trouwens ook weer typisch italiaans… net iets langer over nagedacht… en eigenlijk alleen maar vanwege het uiterlijk.
Ik vind het een bizarre auto, als je één ziet staan is hij echt bloedmooi van sommige hoeken, alleen dat zijaanzicht klopt niet altijd helemaal. De auto is volgens mij net een tikkeltje te hoog in verhouding met de lengte…
@dekster: dat gevoel had ik bij deze Granturismo S helemaal niet… ik weet niet hoeveel lager die ligt maar het was een goede mix tussen bruibare- en sportieve GT. De wielen vind ik geweldig. Het interieur past wat mij betreft beter bij mij (iemand van mijn leeftijd) dan het standaard interieur van de “gewone Granturismo” maar zoals altijd kun je bij Maserati heel veel zelf kiezen… dus misschien krijg je dat ook wel op de gewone als je het lief vraagt. De motor en vooral ook de snelle dubbel-koppeling versnellingsbak van de S zou ik niet aan me voorbij willen laten gaan als ik een Granturismo zou kunnen gaan kopen. No such luck though.
@w0o0dy
Als een maserati zou kopen, zou het de Quattroporte zijn, practisch identiek aan de GranTurismo en veel exclusiever. (heb tot nu toe nog maar 2quattroporte’s zien rijden in Latem, tegenover 4-5 GranTurismo’s…)

Blijkbaar is de wachtlijst ook lang, want een nieuwe GranTurismo brengt 2e hands meer op dan de aankoopprijs.
@Dekster: de Granturismo S was voor 2008 voor zwitzerland in ieder geval al uitverkocht toen de auto op de Beurs van Geneve stond. De auto wordt pas in oktober of november bij de dealers verwacht geloof ik.

Als dagelijks vervoer is een quattroporte misschien wel handiger, maar deze is mooier, sportiever en technisch toch weer een stapje verder. Doe mij maar deze.
@dekster
ik zie dagelijks quattroportes op de A2 langskomen. niet echt exclusief meer, zal wel met de goeie leaseprijs te maken hebben…
Sommigen beweren dat de auto’s die vandaag van de band rollen over 25j absoluut geen geliefde oldtimers zullen zijn. En ik geef hen volledig gelijk: wie zal er dan zitten te wachten op de huidige E-klasse of Golf? Helemaal niemand! Confronteer er me gerust dan eens mee.

Maar dit is toch wel een uitzondering hoor: dit is een klassieke schoonheid zoals er de laatste jaren geeneen meer gebouwd is. Ok, de 997 is ook zeer geslaagd, maar die borduurt gewoon voort óp een klassieker!

Om maar te zeggen dat Maseratie héél goed bezig is. Kan Ferrari momenteel een puntje aan zuigen.
mooi filmpje. al viel het promofilmpje van de nieuwe lp560-4 toch meer in de smaak…
Wat een beauty. Net de details die wat minder zijn aan de ‘gewone’, zijn hier helemaal gepolijst!
Die lelijke mondeo achterlichten met die nog lelijkere grill kan echt niet. Als die aan komt rijden lijkt het alsof die van voren een aanrijding heeft gehad.
Vooral op deze foto. bah..
http://www.autoblog.nl/gallery/Maserati/Gran%20Turismo/Maserati%20GranTurismo%20%2817%29.jpg
@CSL: volledidg mee akkoord, NOT!
Mondeo…? De achterkant is inderdaad wat wennen maar op deze versie lijkt ie lichtjes wat veranderd en best meevallen

Meer zelfs, deze S versie maakt het meer dan goed waar de ‘gewone’ versie iets tekortschoot! Prachtig! En eindelijk de ideale sportieve GT motor volgens mij
Ik heb de GT nu al een paar keer in ut eggie gezien. Wat me opviel was dat ie me niet verdonderde qua looks. Het was zelfs een beetje anoniem zo tussen de andere auto’s.

Maar volgens mij is dat ook niet de bedoeling. Want waar die me niet overdonderde maakte deze auto weer goed met stijl en klasse. Het is een zogenaamde “gentleman’s” sportscar. Hou ik wel van.
Deze wagen moet je echt appreciëren in het echt. Dan is ie pas indrukwekkend (ook qua formaat), deze S is waarschijnlijk dat beetje extra punch dat ie nodig had. Niet alleen motorisch (kan ik toch niet over oordelen) maar dus ook qua looks.

Bestel maar ;)
Mooie buitenkant, maar wat een chaotisch dashbord heeft die bak. En een GT zou de achterpassagiers in de watten moeten leggen, maar ’t is tot nu toe de enige auto waarin ik me achterin claustrofobisch begin te voelen.
Wat BaRa? Een GT zou de achterpassagiers in de watten moeten leggen? Tuurlijk niet, een typische GT is geen vierzitter hoor :p
oeh….een witte met zwarte velgen….suits you sir!
@ Lennart

Neen, normaal niet maar in deze hebben ruim de plaats achteraan, op het autosalon heb ik er achteraan ingezeten (1.85m) en had een mooie ruimte, de 3200 daarentegen had een stuk minder beenruimte.

Prachtige wagen!!! Dat geluid is echt de max, dit is gewoon kunst op wielen! :)
ligt het aan mij of zien alle maserati promo’s zo ”amature” uit?

maar wat een beauty.. tuti bella!
kunnen we die video’s van jullie downloaden?
In Sport mode klinkt deze auto als geen andere (OK, hij klinkt dan als een Alfa 8C ;-) ), maar wát een waanzinnig lekker geluid. En één druk op de knop en het is weer de beschaafde GT. Jekyll & Hyde op z’n Italiaans. En wat een verademing vergeleken met al die oh zo perfecte maar kille en emotieloze Duitsers.
Mooi lijntje en mooie achterkant, maar ik vind die “mond” nog steeds niet kloppen. De verhoudingen zijn niet goed en hij puilt te veel uit.
Dan vind ik een Aston Martin grill (die toch niet zo heel veel verschilt met deze) toch stukken mooier.
@OverSoft: heb je de auto al in het echt gezien? Ik dacht aan de hand van de foto’s ook dat het ontwerp niet helemaal lekker was… maar in het echt is het juist geweldig! Die neus is zo laag dat je er anders op kijkt als op de meeste foto’s. In het echt was dit één van de weinig auto’s van de laatste jaren waar ik m’n ogen niet vanaf kon houden. (ok de 8c Competizione en de 8C Spider zijn nog iets mooier).
Motortrend heeft een rij-impressie gedaan met de Graturismo S… het beviel ze erg goed. Net wat de auto nodig had zeg maar.
http://www.motortrend.com/roadtests/exotic/112_0808_2009_maserati_granturismo_first_drive/index.html
@wOoOdY: Nee, heb em niet in het echt gezien. Wel de QP (de nieuwe dan) en die heeft voor mij hetzelfde “probleem”. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een schitterende auto (ben zelf ontzettend Italiaan gek, rij al 3 jaar in een Alfa 156), maar toch is het em NET niet en dat komt mijns inziens echt door die neus, de rest is perfect.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).