VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R

Auteur: , 54 Reacties

Nu VW en Porsche "bijna één bedrijf" zijn, worden er wat leuke kruisbestuivingsprojectjes in de touwen gezet. De 911 TD-rode-I verwachten we in de herfst, maar de Caddy Carrera Cup kunnen we nu al verwelkomen.

Afgaande op het weggedrag van de gemiddelde man achter het stuur is de Caddy al één van de meest scherpst sturende en best presterende op het wegennet. Toch zag de Zweedse VW importeur nog ruimte voor verbeteringen en dus lanceren zij de Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R. Een hele mond vol, maar de specificaties maken deze naam meer dan goed.

De 2.0 TDI levert 140 pk en maar liefst 320 nm (meer dan een BMW 330i!). De Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R sprint dan ook naar de 100 in slechts 10,6 seconden en stoomt door een topsnelheid van 186 km/u. Om al die power in toom te houden worden 17″ lichtmetalen velgen met 225/45 R17 banden gemonteerd en bovendien kreeg de Caddy een schitterende boydkit met stickers. De sportiviteit wordt doorgezet in het interieur met sportstoelen met twee kleuren leer, een brandblusser (!?) en een leren sportstuur en versnellingspook. De Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks en wordt alleen leverbaar in Zweden voor €22,000. Gelukkig is het Zweden best gezellig en hier zou je maar om je oren worden gereden door de Vivaro VPC.

VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R

VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R

VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R

VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R

VW Caddy Carrera Cup Edition 2.0TDI R54 reacties

Dit is dus echt te slect. Ik vind dat die caddy niks maar dan ook helemaal niks met de Carrera Cup te maken heeft. Misschien leveren ze banden oid. aan voor die cup in de caddies, maar om een caddy dan op een porsche te laten lijken door wat kleuren, een brandblusser en wat velgen? Nee dank je.
Nou nou, wat een power! Dit is voor bouwvakkers die een porsche willen maar er geen kunnen betalen. Het is het dus “net-niet”!
Leuk om mee te koerieren!
@Gizzer: dat is dus juist het mooie aan deze hele actie. Een VW Caddy is een auto die juist het meest ver van een Carrera af ligt. Briljant!
Ok, dat is het slechtste plan ooit. Ik erger me nu al dood aan die koeriers en bouwvakkers die hun busje overal tussendrukken zonder te kijken, en je zou verplicht al die wagens een 1.9 diesel moeten geven zonder enige turbo of andere shit, niet de power van een carrera…
Porsche-pretenties met een diesel die in 10+ sec. naar de honderd gaat….

Jaja.. leuk geprobeerd.
Sorry, maar dit vind ik dit echt helemaal niks.. ik vind dat Porsche juist afstand moet houden om zich te kunnen blijven onderscheiden.. want dat zal wel nodig zijn met alle nieuwe modellen die gaan komen.. om maar te zwijgen van de diesel.

En 10.6 naar de 100?? Dat is toch ruk…
Een brandblusser ook :lol:

@fixer: je bedoelt helemaal niet.
Marc van der Haak
Erh.. wat een “schattig” project..
De getallen zijn leuk voor een 2.0 TDI blok.. Maar die striping en brandblusser, om maar niet te spreken van de stoelen…. AUB! Bah bah!
Ik ben toevallig dit weekend in Zweden geweest en zag daar inderdaad al reclameborden langskomen van deze snelle besteller !
helemaal top, alleen jammer dat er geen 2.0 tdi met 170 pk inkomt
Ik wed dat elk koeriertje graag zo’n bakkie rijdt. Enorm onnozel; suggereert dat leuke styling een Caddy rijder echte Porsche beleving geeft, maar door die importeur slim in de markt gezet. En natuurlijk denken die Zweedse koeriertjes ook nog dat ze er indruk mee maken op hun blonde stootjes daar. Leveren ze dit ook op die extra grote versie de Caddy Maxi? Size matters! Ben benieuwd wanneer de Touran versie met Cayenne looks komt.
320 nm (meer dan een BMW 330i!) het is exact hetzelfde en sinds wanneer gaan we van benzine en diesel motoren het koppel vergelijken, over appels en peren gesproken
Ja.. een boost voor de Caddy en een downer voor Porsche… suckerssss
De 911 TD-rode-I verwachten we in de herfst???
WTF :o, toch geen Porsche diesel?
wat een hebbeding!


heerlijk sarcastische post :)
we wachten met smart op de eerste porsche voetbalmoeder mpv op basis van de Touran :)

hoewel een vw klein licht sportwagentje op boxerplatform met 2.0 tfsi voor de prijs van anderhalve mx-5 wel wonderen zal doen….
we wachten met smart op de eerste porsche voetbalmoeder mpv op basis van de Touran :)

hoewel een vw klein licht sportwagentje op boxerplatform met 2.0 tfsi voor de prijs van anderhalve mx-5 wel wonderen zal doen….
De verschraling van de naam Carrera. Korte termijn winstbejag, eeuwig zonde.
@Laurens: jij zou toch ook liever deze super-caddy hebben dan zo’n vieze stink-BMW?
Ik ben benieuwd of er iemand is die ‘m via parallelimport naar nederland haalt en ‘m doorchipt naar 170pk.

Ik ben er inderdaad nog niet uit of ik dit nu een goede of slechte grap vind. Vooralsnog het laatste omdat porsche zijn naam wel een beetje te grabbel gooit. Het is een soort van GT3 striping maar dan meer GTNIE zoals ze dat hier in Brabant zouden zeggen. Kan mij voorstellen dat als je een GT3 hebt dat je er niet op zit te wachten om bij het stoplicht een caddy naast je te krijgen met iemand die zich ineens enorm verwant aan je voelt door de striping op zijn witte busje.
“en maar liefst 320 nm”. Laat die “maar liefst” maar weg, want dat is al lang geen uitzondering meer… De meesten halen al 350 Nm of meer.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Hmm ik dacht dat ze de 2.5 tdi uit de Transporter er dan wel in legden.. 174 pk, is toch t betere werk..
@Wouter: Tuurlijk altijd al gedroomd van een volkswagen caddy, sommige mensen hebben een poster van een Veyron boven hun bed of van een Aston maar ik heb er een van een Volkswagen Caddy. (dit bericht bevat geen enkele vorm van sarcasme)
320Nm is toch wat er altijd uit de 140pk 2.0TDI komt?
En 911 TDI?? Geloof ik niets van…
Goede grap. Nog beter dat ze het daadwerkelijk uitvoeren…
een topsnelheid van 186? van een doorbraak gesproken… :S
Ik heb met dit soort dingen totaal niets. Net zoiets als een Golf afschepen met een W12 die geen bocht omgaat en hem vervolgens in een museum zetten. Als het om promotie gaat zie ik een automerk liever een rally- of raceteam opzetten maar dat kost bij VW waarschijnlijk weer teveel geld. Jammer.
sstttttooooommmmmmm
@ Mark:

Goh, waarom denk je nou dat wij dat nou precies doen in het bedrijf? Gewoon inderdaad die bouwvakkers lekker een 1.9 dieseltje zonder turbo geven, die met moeite de 130km/h kunnen halen.
Wat een hoop zielige reacties zeg. Snappen jullie nu echt niet dat VW met deze Caddy een ludiek model op de markt wil zetten? Natuurlijk heeft deze auto geen affiniteit met Porsche zeg..kom op, dat weet toch iedere autoliefhebber.

Dan nog mensen die de grap TD-rode I 911 niet snappen..getuigd ook niet echt van gevoel voor humor!

“Ik vind dat Porsche juist afstand moet houden om zich te kunnen blijven onderscheiden.. want dat zal wel nodig zijn met alle nieuwe modellen die gaan komen.. om maar te zwijgen van de diesel.”

“En 10.6 naar de 100?? Dat is toch ruk…”

Ik denk dat jullie het niet helemaal snappen..
Dude, deze auto is absoluut niet gepositioneerd als ‘humorvol’ of met een ‘ludieke’ insteek.. dat uit zich op geen enkele manier. Voor mij communiceert deze auto foute shit voor het merk Porsche. Het is meer dan aannemelijk dat een Porsche 911 rijder/koper/fan deze een dergelijk vergelijk niets vind.
Deze Caddy communiceert juist op- en topaffiniteit met het merk Porsche, een merk wat zich op de markt zet als uniek en onderscheidend.. en nogmaals, dat is iets waar ze hard aan moeten werken om zo te blijven met al die Panamera’s en Cayenne diesels
10,6 naar de honderd. Onze mx5 had als standaard opgave 10,3.
Na de aanpassingen aan het onderstel en betere banden was het zo’n 8,5. Met de cold air intake(
dat is nou echt een vergelijk van ‘lik me reet’ ;-)
He, er is iets niet goed gegaan in mijn vorige commend. :?
Bedoeling was dus om te zeggen dat je met onderstelaanpassingen en een verlaging al een betere acceleratie er uit kan halen. Ook met deze Caddy.

@prop.

Auto’s blijven auto’s. Tuurlijk valt er meer uit een sportwagentje te halen, dan uit een caddy, maar uiteindelijk kun je dezelfde dingen aanpassen en verstevigen. ;)
Ik vind het er leuk uitzien, maar de rest niet he want het heeft iets met porsche te maken… en als je zoiets doet is het maar slecht..
@wouter
Ben je wel wakker. Waar slaat die vergelijking met 330i op neer?
Een 1 serie 2liter diesel heeft al koppel tussen 350-400nm.
Doe dat dan bij de Golf ofzo, maar niet bij zo’n busje.
Prop, het is juist zo dat veel Porsche eigenaars een eigen zaak hebben. Ik zie deze mensen nog wel een Caddy Carrera als bedrijfsauto kopen, gewoon voor de leuk. Een Caddy met een 911 vergelijken is gewoon triest. Een 911 rijder die zich beledigd voelt door deze Caddy trouwens ook.
Een caddy met een 911 vergelijken is idd triest… dat zeg ik. En sja.. het klopt dat er veel ondernemers in de doelgroep zitten maar de 911rijder wil ook bevestiging van zijn identiteit en exclusiviteit.. welke volledig ondermijnt wordt als ie met zn GT3 RS bij het stoplicht naast een Caddy Beverwijkbestickering Carrera Kut edition staat. triest of niet.. ik geef ‘m gelijk
come onnnn…..

“om die power in toom te houden” ???? ;(
Mooi, maar met 250 stuks in een enkel land ben je toch niet zo exclusief als je zou hopen.
Het is zeer goed dat die rammelbakken in Zweden blijven. Blijft het tenminste nog een beetje gezellig op de weg. Zo bijzonder zijn die prestaties nou ook weer niet
Oke dit gaat er over. Ga toch mijn citroen Berlingo bestellen. Vele netter.

En waarom worden weer gelijk de bouwvakkers geviseerd? Ik rijd 99% van de tijd heel netjes, alleen die jongens die over de pechstrook met een rot vaart komen die hinder ik. Netjes aanschuive zoals de rest.
Voor de rest stop ik voor voetgangers en fietsers aan het zebrapad. Laat mensen op de invoegstrook der tussen. Geef ritsers de ruimte. Laat tijdens de file ook steeds een gaatje zodat mensen die toch beetje doorduwen er ook nog op kunnen naar de juiste richting op een klaverblad of ring. …
Alleen dat 90 rijden met een kar. Daar heb ik een hekel aan. (in Nederland tot voor kort 80) Ik vind 110 ook best kunnen. Mits niet gigantisch geladen en druk op de autosnelweg. Hoewel ik altij voor de files weg ben (om 7 beginnen waar dan ook) en na de files pas terug naar huis rijdt (rond een uur of 7-8 savonds)
@Timmy
Van de nieuwe Berlingo heb ik er ook een paar besteld voor mijn bedrijf. De huidige Berlingo Hdi waar mn personeel mee rijdt loopt ook over de 180km/u.

De nieuwe Berlingo is veel mooier en rijdt veel beter dan zo’n Caddy.
De Caddy is erug populair in Zweden, je ziet ze OVERAL rondrijden. Veel TDI DSG, maar dus maar 105pk. Er was voorheen al een Harley Davidson edition die ook goed verkoopte, zie ze redelijk vaak. Dus deze 250 zullen zonder probleem snel verkocht raken.
Caddy van nu vind ik een lelijk hok. En die 320 nm is leuk, maar de 320 nm van de 330i is nuttiger ivm groter toerenbereik (dus loze kreet).

De 1.9 TDi vond ik spannender. Dat blok kon je idioot ver opfokken.
dan komen de pizza’s eens warm aan
moet niet veel gekker worden, kwam vandaag in Fribourg (Zwitserland) ook al een gepimpte audi A4 Avant tegen met Porsche velgjes (gadver)
@dennis en ze zijn een pak voordeliger ook. Caddy zit zo over de 20 catologus. Oke die pro komt ook (met centrale duurvergrendeling, kofferklep ipv deuren (die stomme stijl ook altijd in het midden van je achteruitkijkspiegel, trekhaak) op 18.200 maar zit met mijn onderhandelinge voor de moment op 14.600 (btw inclusief want ben geen zelfstandige) en dan nog even doorgaan tot ik op 14.000 zit en dan zet ik mijn poot deronder, dan is het goed geweest. Dus nog een weekje en bestel hem. :-)
De natte droom van elke ZZPer.
Ik vind het een goede grap van Volkswagen om op deze manier de link te leggen tussen Porsche en Volkswagen. Met een knipoog natuurlijk, want écht snel is de auto niet. De 2.0 TDI ligt ook in een Tiguan, Passat, Golf, Jetta… Etc. etc. dus inderdaad speciaal is dat niet… 140pk met 320nm.

Toch prachtig om te doen alsof het meest suffe model van Volkswagen in de buurt komt van één van de bruutste porsches? Dan laat je nog eens zien dat je een echte “Volkswagen” bouwt…

Ik vind het een grappige actie, maar ik zou inderdaad ook niet graag gezien worden in een auto als dat…
Hier kan maar1 letterwoord verheldering brengen:

OMFG!
idd een leuke wagen ben ermee bezig om een 2.0 tdi te kopen
maar nu ik deze uitvoering zie denk ik dat mijn dealer mij nog het een en ander te vertellen heeft hehehehhe

motortje
echt een supersnel apperaat
ik heb nu een rode di golf 130 ps en de caddy doet er absoluut niet voor onder
en dan te bedenken dat de versnellingsbak aangepast is omdat ie anders te hard zou rijden
automaat is helaas ook niet leverbaar op de 2.0 tdi ook vanwege de te behalen snelheid

sjippie erin met vw garantie en je hebt een ongelofelijke 170+ pk en een nm die naar de 420 gaat en dat bij 1750 rpm mmmm nie slech dach ik
dus banden zullen we weer zat slijten jammer genoeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).